Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kora78 napisał(a):
Korek ma dom pod Garwolinem! dom wspanialy, nie mogl byc lepszy! pani psiara totalna, leczy psy do upadlego, same biedy zgarnia, dom wielki i ogrod tez, piesek ma zycie, jak w raju.
wiadomsoci mam super, ale nie wiem, czy to wypada tak pisac, ze pies karmiony sama wolowina byl dluzszy czas, jak byl chory. i leczony, operowany u najlepszych wetow i panstwo z nim na podlodze spali, jak tego potrzebowal, no i w ogole takie cudowne szczegoly :)

ide pisac o transport!

Cudownie!!!!!!!!!!!

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Świetnie wiesci :)

Na razie to wieści są takie, że na miau cisza, Kora kombinuje jak Korka przerzucić do Wrocka, a pewnie z tego nic nie będzie bo za późno.... taki fajny domek i tylko ta odległość.

Ja w każdym razie podtrzymuję w razie transportu na raty gotowość przechowania malucha (jeśli będzie taka konieczność) nawet parę dni. Chociaż gdyby sie udało jednym pociągnięciem...

Posted

ludka napisał(a):
O, to moze zlapiesz kontakt przez szczury ;)
Moge napisac PW do rude, moze jeszcze wpadnie. Poprosic o kontakt?

Prosić!!
I może telefon jakiś, najlepiej kontakt do kora78
Jeszcze go trzeba z Wałbrzycha dowieźć, koło południa by był do wzięcia we Wrocku. Z korą gadałam przez tel. Błaga, żeby zaczekali.

Za stara jestem na takie akcje, zobaczycie, że kojfnę kiedyś przy kompie :evil_lol:

Posted

A Nietoperrr nie odebrala PW?
No, probuje jeszcze lapac Agneske, ktora miala jakis transport przez rude. Moze ona zna telefon...
No niestety jest pozno.

Posted

ludka napisał(a):
No, probuje jeszcze lapac Agneske, ktora miala jakis transport przez rude. Moze ona zna telefon...
No niestety jest pozno.

Chyba odebrała, ale dotąd nie odpisała. Ja mam na miau postów szt. 2 ;)
Łap kogo się da - czasem cuda się zdarzają. Kora mówiła, że będzie dokładka do paliwa od pani Korkowej.

Posted

ludka napisał(a):
Zdobylam numer telefonu rude, podam Ci na PW. :)

Bardzo, bardzo Ci dziękuję w imieniu tej chudziny :) Numer przekazałam do kory78, niech się dziewczyny umawiają.
Tak bym chciała, żeby to maleństwo już jutro grzało pupcie w domku!

Posted

ludka napisał(a):
No niestety jest pozno.

Nietoperrr teraz odpisała, że nic nie wie.... no ale już Ludka szybciej zadziałała :)
No nic, teraz tylko kciukasy i może się uda :) Chociaż czas spędzony na dogo mnie nauczył, że wszystko jest możliwe i często się udaje :)

Posted

uda sie, uda :) dziekuje Wam!!!!

rozmawialam z rude, wezmie Korka, choc sie boi, bo to 1szy pies, jakiego bedzie wiozla. dlatego potrzeba transporter, moge pozyczyc ze schronu, a pani Korkowa iech go poczta odsyla.
wyjazd z wrocka o 17stej za darmo!! to gratka i taki fuksior, ze ho ho!

pisalam tylko do pani Koreczka, ale cosik ni odpowiada. jutro sie wszystko rozstrzygnie. wyjazd z Wcha mial byc z Satrina 15.30, wiec na 17sta musza z pol godzinki wczesnie ruszyc, by psiaka do rude dowiezc do domu. to na drugim koncu wrocka.

a wiec : pani od Korka musi potwierdzic odbior psa w Wawie jutro w nocy, 22ga gdzies? pozniej?
i Satrina- dowoz na adres na 17sta max.

Posted

Robota to 2 telefony ;)
Trzymam kciuki za dogranie szczegolow.
Najlepiej, jakby psiak jechal na glodniaka, najwyzej rano cos symbolicznie ... bo to pare godzin jazdy, choroba lokomocyjna itp.
W transporterek podklady i zapasowe na wymiane, jesli macie. I obrozka czy szelki, z ktorych psiak nie ma prawa wyskoczyc. Uczulcie rude i panią Korkową. Na Dogo wiekszosc wypadkow zaginiecia psow to ucieczki w pierwszych godzinach / dniach w DS. Sama mam traume, bo juz ganialam za psem. :)

Posted

korek w drodze do ds, juz pewnie prawie u celu :)
to kochany, przerazony, zarloczny piesek. ale potrafi tez warczec na innego. przy jedzeniu. rzuca sie na wszystko, na kazdy okruszek. wiec wg mnie nie z choroby taki chudy, tylko zaglodzony.
trzesie sie z zimna, w aucie jedzie grzecznie na kolankach. na smyczy umie chodzic.

gdy dzis do domu poza 1 dt, przyprowadzilam 3 nowe psy, niepachnace i czyste... dostalam eksmisje. czekalam z psami w ogrodzie. malucha wzialam pod kurtke, zeby nie marzl. byl w 7 niebie :)

Korus wazy 4,5kg.

w aucie, w kontenerku kocim piskal biedulek, pozniej sie uspokoil. z wrocka jechal jednak juz luzem, na siedzeniu.
mam foteczki, ale dzis z tym dogo- nie wstawie na pewno.

Posted

A jak ja się cieszę :)
Mam coś takiego w domu. Mój waży 10 kg i nie jest tłusty. Jak patrzę na takie "klony" mojego paniczyka, to mi w gardle klucha rośnie :( Wiem, wszystkim nie da się pomóc...