Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmd napisał(a):
A jak ja się cieszę :)
Mam coś takiego w domu. Mój waży 10 kg i nie jest tłusty. Jak patrzę na takie "klony" mojego paniczyka, to mi w gardle klucha rośnie :( Wiem, wszystkim nie da się pomóc...

..klucha rośnie...masz rację...patyczek malutki....

Posted

Koreczku wszystkiego naj na nowej drodze życia:)
coprawda w końcu nie spotkaliśmy się z tym piesinkiem, ale to cudnie że ma domek:)
a u nas teraz siedzi inny misiek:)

Posted

jacenty napisał(a):
Koreczku wszystkiego naj na nowej drodze życia:)
coprawda w końcu nie spotkaliśmy się z tym piesinkiem, ale to cudnie że ma domek:)
a u nas teraz siedzi inny misiek:)

pochwal się jaki :)

Posted

jacenty musi zalozyc watek Julkowi :)

dzwonila pani Malgosia, pancia korka. dojechali do domu na polnoc. zapoznania pieskow nie robia na razie, bo musza byc same 8godz w domu- z tym spacerkiem mamy, i siedza zamknieci osobno.
korus byl spragniony i glodny. a
jechal z rude na kanapie, spal grzecznie, mial wyjscie na siku.
nie chcial sie od pani odkleic i isc do pani Malgosi, a z kolei rano, jak pani Malgosia odchodzila kawale to jej nie chcial wypuscic. plakal w nocy pol godz, jak byl zamkniety sam.
kapiel dopiero dzis wieczorem po powrocie od weta. pani nie chce go sresowac i dobrze :) ale rzadkie to naprawde!
ma sobie nieurzadzony swoj pokoj 30metrowy to moze tam robic, co chce, gdy jest sam, jak panciostwo w pracy :)

domek cudowny, nie mogl byc lepszy :)

teraz sluchajcie, mam kilku chetnych po Korku, isadora na maila ci wyslac? nr tel i maile? bo ja nie mam podobnych psow, zeby polecic i nie mam teraz czasu,zeby sie w to bawic. bo zawsze sie nawysylam mailowo, a nikly procent z tego sie na psa decyduje. mnie sie nie chce i nie mam czasu, ale macie sporo podobnych psow na pewno, chcecie probowac?
dom w Wawie, na slasku, reszta nie wiem skad.

Posted

kora78 napisał(a):
isadora, wysle za jakis czas, net mi szwankuje bardzo. moze to pare dni zajac.

czy za jakiś miesiąc-dwa da się załatwić foty? bo newsy pewnie bedą.

Posted

da sie, da sie :) czekamw sumie na tel od pani, miala dzwonic wczoraj, po wizycie u weta. ja dzwonic nie moge, za duzo juz nabilam na tel. moge ew ms wyslac, ale glupio tak troche. popoludniu wysle, jak pani z pracy wroci to bedzie miala czas oddzwonic.

• 3 weeks later...
Posted

Uploaded with ImageShack.us

wklejam czesc maila. dodatwkowo dzis rozmaialam z pancia Buffiego.

Buffer vel „ Korek” bo takie imię otrzymał piesek, jest po pierwszej wizycie u Pani doktor, która oceniła go jako w miarę zdrowego choć strasznie wychudzonego. Buffi otrzymał kropelki przeciwko pchełkom, kleszczom etc. i został poddany 2-cyklicznej kuracji odrobaczania. W tej chwili dokładamy wszelkich starań aby trochę przytył, a za tydzień ma wyznaczoną ponowną wizytę kontrolną u Pani doktor – jeśli osiągnie wystarczającą wagę, otrzyma szczepienia przeciw innym chorobom zakaźnym (innym niż wścieklizna bo to szczepienie otrzymał w schronisku, zgodnie z kartą zdrowia i nie będziemy go teraz powtarzać). Z terminem kastracji wstrzymujemy się do decyzji Pani doktor.

Buffi już po pierwszej nocy, świetnie się odnalazł w nowym domku, jest ślicznym, grzeczniutkim i przesłodkim psiakiem. Na początku był przestraszony, bardzo spokojniutki i smutny teraz nabrał odwagi i wigoru, biega, wącha, poznaje, przytula się przy każdej okazji i wywija z radości ogonkiem na wszystkie strony no i nareszcie ma wesołe oczy. Jest wesoły, bardzo ciekawski i strasznie towarzyski – takie małe ADHD. O dziwo, pięknie chodzi na smyczy i bardzo pilnuje się nogi nowego Pana lub Pani, choć nikt go tego nie uczył. Dziś po raz pierwszy był na spacerku bez smyczy (oczywiście w ogrodzie) i strasznie mu się to spodobało – wywijał ósemki w tą i z powrotem i slalom między krzewami z piłeczką w pyszczku.

Musimy jeszcze popracować nad toaletą, ale już widać duże postępy. W stosunku do obcych osób jest raczej nieufny i chowa się za moimi nogami lub męża – myślę, że to minie jak już upewni się że go nigdzie nie oddamy.

W tej chwili (po 2 tygodniach) Buffi już ładnie przytył, jeszcze go nie ważyłam ale tak na oko to ze 2 kilogramy. Już nie widać żadnych kosteczek i przestał się tak garbić, choć czasami jeszcze widać lekkie skrzywienie szczególnie na spacerku jak jest zimno. Ma ładną błyszczącą sierść, i zdrowe uszy choć końcówki uszu troszkę przemarznięte i w strupkach krwawiły mu na początku przez tydzień, ale teraz już ładnie się goją.

Posted

nie mial jeszcze spotkania z rezydentem, bo wetka pani jest bardzo ostrozna i zalecila zapoznanie dopiero po powtornym odrobaczeniu obojga na raz ;0

maial pani do mnie pisala pare dni temu, ale dzis dopisala swieze info i dopiero wyslala po naszej rozmowie tel.