kora78 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 ja jestem twarda baba, ja nie ryczę po tymczasach. rzadko mi sie zdarzy i szybko mi mija. biorac psa wiem, ze jest dtowiczem na gape. rycze, jak widze jakies biedne dzieci w tv, ale pies przeciez jedzie do dobrego domu, wiec czym sie smucic? ja sie ciesze, ze pomoglam mu i juz mysle o nastepnym ;) Maja dzis dostala drugie pol tabletki na robaki. pytalam wczoraj weta, mam isc ten jedyny szew usuwac, zanim do ds pojdzie, bo rope ma w tej dziurce, gdzie niteczka wystaje. ja na antybiotyku, a wciaz gdzies latac musz, ehh Quote
mari23 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 kora78 napisał(a):ja jestem twarda baba, ja nie ryczę po tymczasach. rzadko mi sie zdarzy i szybko mi mija. biorac psa wiem, ze jest dtowiczem na gape. rycze, jak widze jakies biedne dzieci w tv, ale pies przeciez jedzie do dobrego domu, wiec czym sie smucic? ja sie ciesze, ze pomoglam mu i juz mysle o nastepnym ;) Maja dzis dostala drugie pol tabletki na robaki. pytalam wczoraj weta, mam isc ten jedyny szew usuwac, zanim do ds pojdzie, bo rope ma w tej dziurce, gdzie niteczka wystaje. ja na antybiotyku, a wciaz gdzies latac musz, ehh zazdroszczę Ci takiego "zdrowego" podejścia.... bo u mnie - choć się domkiem cieszę - serce i łzy silniejsze od rozumu... a chora też jestem :( czekam na antybiotyk z apteki Quote
Anula Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Ja natomiast tak chyba jak mari bardzo tęsknię za tymczasowiczkiem wyadoptowanym przez jakiś czas.O wszystkich pamiętam i wspominam dobre i złe chwile spędzone z nimi. One były częścią mojego życia.Wszystkie:Cecylka,Fifi,Filipek,Tusik,Liwia pozostaną chyba na zawsze w mojej pamięci. Quote
kora78 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 witam mari w chorobie :) oj... ja wydalam w sumie kolo 40-50 psow. z dt kolo 10. wiec juz mi sie niektore mylą, kiedy, dokad, po jakim czasie... bylam dzis z Maja u weta. dostala najpierw Sedalin i kupa smiechu z niej byla, jak chciala chodzic za mna, na takich chwiejnych nogach, zataczająca sie. gtowalam jej jedzonko i mnie pilnowala w kuchni. gdy ja polozylam na poduszce to schodzila i szla za mna. a ja stalam i ryz mieszalam. u weta grzeczniutka, sypiajaca na poczeklani, w gabinecie calkiem ladnie. wet szybko jj wyjal ostatni szew, oczyscil rope. jechalysmy autem, nosilam ja na rekach. bo pogoda tragiczna dzis, wiatr, zimno, deszcz ze sniegiem. strasznie jest. Maja miala problemy wieczorem z koo kucala i kucala na tym wietrze pod domem. rano dostala tabletke na robaki, moze od tego? i saneczkowala. jutro, za widok uzajrze tam, gdzie robila, zobacze, co i jak. miala wieczorem takie oczka malutkie, a spac nie szla zawziecie :) Quote
Klauzunka Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 miala wieczorem takie oczka malutkie, a spac nie szla zawziecie :smile: toż weekend jej się zaczął niech sobie dziewczyna poszaleje :) Quote
kizimizi Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Klauzunka napisał(a):ale w poniedziałek Kora będzie beczeć....ja już zatyczki do uszu nawet kupiłam :) heh bedzie, bedzie ale sie nie przyzna nam. Quote
kora78 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 heehhe Maja brzuszek juz ma piekny, rana sucha, ladnie wyglada wreszcie. przyznam sie, ze poszczulam dzis mają kota. mam takie dzikusy tu, ktore mi sikaja w kwiaty i robia koopy. akurat, jak wyszlysmy to jeden sie usadawial, wiec ostentacyjnie otworzylam furtke, a Maja go pogonila. jest tyle hektarow, niech chodza sikac do lasu, a nie w moje iglaki. Quote
kizimizi Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Kora powinnas byc wdzieczna, że ci nawozi "iglaki" :P Quote
kora78 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 iglaki usychaja od takiego zrącego nawozu :( czasem znajduje impertynencka kupe na srodku trawnika i zawsz sie zastanawiam, czy to pies sasiadow inwalida, czy jakis obcy pies wlazl, czy to kotu sie nie chcialo dolka kopac... Quote
kora78 Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 no i stalo sie. ludzie odmowili. dostali szczeniaka. ........................... :( Quote
Rewelacja Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 do cholery jasnej. Co za ludzie! zawsze! zawsze! tak jest gdy psiak jest "wstępnie" zarezerwowany! Quote
Klauzunka Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 no i stalo sie. ludzie odmowili. dostali szczeniaka. ........................... :-( to znaczy kupili niby rasowego za 200 zł.....czy to jakiś żart? Quote
Anula Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 No to Majeczce trzeba nadal szukać domku.Majka ma jeszcze ogłoszenia?A te inne domki co dzwoniły,co myślisz na ich temat Kora? Na temat ludzi nie wypowiadam się ale tydzień jest do tyłu bo sunia była zarezerwowana. Quote
Poker Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Prosiaki po prostu , nie obrażając tych zwierząt. Lepiej teraz , niż by mieli oddać po 2 tygodniach.Nie się w .... pocałują. Quote
holmina Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 no ja nie moge!!!!co za chamstwo!jak mogli?po co głowe zawracali?co za swinie!no i teraz inne domki odmówione..... biedny ten szczeniak,,,,oby sie nie odmyslili jak podrosnie ja bym takich.......... k......... i co teraz z bidulka Quote
mari23 Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 holmina napisał(a):no ja nie moge!!!!co za chamstwo!jak mogli?po co głowe zawracali?co za swinie!no i teraz inne domki odmówione..... biedny ten szczeniak,,,,oby sie nie odmyslili jak podrosnie ja bym takich.......... k......... i co teraz z bidulka nie oni jedni niestety.... więcej jest takich przypadków :( Quote
holmina Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 no ja dzis znowu wpadłam w hiper stresa ,święta ida ludzie pożądki robia,,i psy wywalają ,dzis po wsi biegało5!!!!!!dowiezionych chyba z miasta probowalam zlapac i nic przepadly!!!!a juz jest ciemno!!!!ide szukac! i do tego wieści o Maji kurde ludzie sa straszni!!!!! Quote
Satrina Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Ja p.........e co za kretyni, brak słów-jacyś niedorozwinięci, starzy a mózg dziecka 2-letniego...... Quote
Bogusik Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Kurczę,Majka...to chyba w sumie ma szczęście,że nie trafiła do tej...hm...rodzinki...!Zasługuje na najlepszy domek,taki prawdziwy z prawdziwie,kochającą rodziną...! Quote
holmina Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 najlepiej szukac domkow w rodzinach dogomaniackich lub wsrod znajomych dogomaniakow,,,ale oni to pewnie juz maja ful......ech Quote
kora78 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 holmina napisał(a):najlepiej szukac domkow w rodzinach dogomaniackich lub wsrod znajomych dogomaniakow,,,ale oni to pewnie juz maja ful......ech to wez sie wreszcie zdecyduj :) jestes teraz jedyna nadzieja :) a u nas snieg, Maja dzis szlala, biegala, tarzala sie w sniegu, super bylo :) mam fotki. dzis na cito oglaszam Maje znow, bo ogloszenia ma stare. widzicie niby takie zainteresowanie, myslalam, ze w mig Maja do ds trafi, a tu wciaz cos wyskakuje. jakos nie ma szczescia ta psinka malutka :( no i ja nie sadzilam, ze bede miala psa na swieta, a to tez pewien dyskomfort, brac ja w gosci wciaz, bo wyjezdzamy rankami ,a wracamy wieczorami i sama siedziec tyle nie moze. a dla niej beda stresy, ze nowe mieszkania, gwar. wscieklam sie wczoraj bardzo, ale do dzis juz to przetrawilam. ktos im przyiosl szczeniaka- trzeba byl oodmowic, powiedziec, ze sie ma juz Maje nie chce zadnego innego. Quote
holmina Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 ha !weż gdyby to było takie proste,jeśli mój były zabierze swojego psa to byłaby taka szansa. Na dzień dzisiejszy nie moge! Quote
kora78 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 :((((( mialam tel o maje. dzwonila gowniara jakas, podajaca sie za swoja matke ponad 50letnia. ale glos dziewczecy. jak powiedzialam,ze nie wydaje m isie, bym rozmawiala z kobieta 50letnia, to powiedziala,ze jak to problem to do widzenia. i sie rozlaczyla. hehe. Quote
kora78 Posted December 18, 2011 Author Posted December 18, 2011 latajaca pszczolka Maja Uploaded with ImageShack.us oo masz patyczka! Uploaded with ImageShack.us daj patyczka, no daj patyczkaaa Uploaded with ImageShack.us proszę, proszę... Uploaded with ImageShack.us mam GO!!!!! Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts