Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Pani mieszka 12 km na południowy wschód od Żmigrodu.Ale jeżeli mari23 chce pojechać, to myślę ,że bardzo dobrze.

właśnie rozmawiałam z Beatą -
okazuje się, że nie jeździ już do Żmigrodu i nie pojedzie ze mną, więc z dojazdem będzie problem, bo ode mnie to daleko jest, a zanim ja skończę pracę już jest ciemno - z powodu nadwrażliwości oczu na światła samochodów nie mogę jeździć, kiedy jest ciemno...
w pracy nawet pół dnia urlopu nie dostanę - koniec roku w księgowości to straszna rzecz :(
może rzeczywiście znalazłby się ktoś bliżej mieszkający i bardziej doświadczony w wizytach pa.... ja mam tylko jedną "na koncie" dopiero

Posted

Maja ma domek :) na mazurach :)
panstwo super, Maja ladowala na kolanach na zmiane, poszla tez z panstwem na spacerek.
wyjezdza za tydzien w pon w poludnie. w domku bedzie po polnocy, nad ranem.
panstwo mieli rozne psy, kiedys pekinczyka, potem sznaucera olbrzyma, z rodowodami, pozniej kundelka. pani chce pomoc biedaczkowi, pan chcial kupic szczeniaka. Majci glownym opiekunem ma byc pani. bedzie latem siedziala majcia duzo w ogrodzie, spacerowala.

mam namiary na weta panstwa, zeby zrobic wywiad, zamiast przedadopcyjnej.

fajny domek :)

Posted

no to super ,bardzo sie ciesze!!!!!!
no i oczywiście hwała Korze za to ze miala psinke u siebie!!!!!!

ps.ona ten tydzien jeszcze bedzie u ciebie czy juz ja panstwo łapsneli?

Posted

Maja ma domek :smile: na mazurach :smile:
panstwo super, Maja ladowala na kolanach na zmiane, poszla tez z panstwem na spacerek.
wyjezdza za tydzien w pon w poludnie. w domku bedzie po polnocy, nad ranem.
panstwo mieli rozne psy, kiedys pekinczyka, potem sznaucera olbrzyma, z rodowodami, pozniej kundelka. pani chce pomoc biedaczkowi, pan chcial kupic szczeniaka. Majci glownym opiekunem ma byc pani. bedzie latem siedziala majcia duzo w ogrodzie, spacerowala.

mam namiary na weta panstwa, zeby zrobic wywiad, zamiast przedadopcyjnej.

fajny domek :smile:
a to już ją zabrali? :)

Posted

nie, wyjezdzaja za tydzien i wtedy jadąc zajadą do mnie po nia. po co ma sie stresowac znow nowym domem na tydzien. tam zreszta jakis kaukaz jest, czy podobny pies. zjadlby ja.
panstwo ogolnie sa z Wcha, na emeryture uciekli na mazury. tutaj maja dzieci, dlatego tutaj poszukali teraz bedac. tak sie trafilo.
poprzednia sunie rok temu uspili.

Posted

kora78 napisał(a):
nie, wyjezdzaja za tydzien i wtedy jadąc zajadą do mnie po nia. po co ma sie stresowac znow nowym domem na tydzien. tam zreszta jakis kaukaz jest, czy podobny pies. zjadlby ja.
panstwo ogolnie sa z Wcha, na emeryture uciekli na mazury. tutaj maja dzieci, dlatego tutaj poszukali teraz bedac. tak sie trafilo.
poprzednia sunie rok temu uspili.

to proponuj pani Elżbiecie drugą sunię szybko - taką "ogrodową" bardziej...

Posted

a teraz Maja lezy w nowym miejscu, pod barem, wprost na panelach. tam jej jeszcze nie bylo :)

jutro dam znac pani spod zagania. tylko tam i tak trzeba wizyte zrobic, czy dla suni od nas, czy od kogo innego. napisalam do Edi100, bo chyba tez jest z tej miejscowosci, tak odnalazlam. ale nie wiem,czy na dogo jeszcze bywa.

Posted

Klauzunka napisał(a):
Majucha z Telmuchą są rozchwytywanie :)

czyli który domek dla Majeczki?
cieszę się, że jest tyle chętnych, bo....

bo pani Elzbieta odpisała mi wczoraj na naszej-klasie ( napisałam jej chyba 2 dni temu, że ja albo ktoś inny przyjedzie do niej na wizytę p.a. dla Majeczki) odpisała, że nie będzie jednak szukała aż tak daleko i wybiera się osobiście po suczkę do wrocławskiego schroniska... podałam jej więc znów nr telefonu Basi, żeby odpowiednie stworzenie wynalazła w tym schronie, ona zna tam wszystkie starsze malizny
od Basi zaczynałyśmy, zanim z ekostraży pani wzięła.... więc kółeczko poszukiwań od nowa się kręci...

Posted

czyli dacie jej psa ze schronu, a psa z hotelu nie?

ja nie mialam kontaktu z p.ela od niedzieli rano.

patrzcie, jaka pani niestala, niezdecydowana. to zle. ale heca.

Posted

kora78 napisał(a):
czyli dacie jej psa ze schronu, a psa z hotelu nie?

ja nie mialam kontaktu z p.ela od niedzieli rano.

patrzcie, jaka pani niestala, niezdecydowana. to zle. ale heca.

damy..... hmmm.... przecież schronisko wydaje psy każdemu chętnemu, kto sie zgłosi i jakiego sobie wybierze, więc lepiej, żeby pomogła jej wybrać szczekającą sunię Basia, która pieski zna, niż żeby pani wzięła pierwsze lepsze stworzenie, które jej wpadnie w oko i znów będzie problem... już jedno oddawała :( a parę lat temu też oddała rotweilerkę, zanim później wzięła Pandę, która w sierpniu odeszła ( mieszkała w bloku, a ich sunia sąsiadom przeszkadzała, więc ją oddali)
tylko dlatego prosiłam ją, żeby przed wyjazdem skontaktowała się z Basią i mam nadzieję, że tak zrobi....

jeśli Rozalka czy Maja mieszkają w domu, to ciężko podjąć decyzję o wydaniu pieska do domu szukającego jednak stróża-szczekacza...
zresztą, pani sama taką decyzję podjęła, zarówno jesli chodzi o Rozi, jak i o Majkę, nikt przecież jej nie powiedział, że nie... pewnie dlatego już nie dzwoniła do Ciebie, że jednak inną decyzję podjęła.... że niestała, to ja od początku pisałam, pani Ela tłumaczy sie tym, że to poważna decyzja i dlatego tak długo szuka i wybiera...
na wątku Rozalki ani słowa nie napisałam o ewentualnym domku - żeby nie zapeszyć... i dobrze, bo dla Rozi był to jak dotąd jedyny chętny domek.... a pani się wycofała, jak tylko usłyszała, że sunia może być chora ( choć dopiero czekamy na wyniki badań, to nie jest jeszcze potwierdzone)
byłoby tyle radości, ile potem zawiedzionych nadzieji...

Posted

dziwna kobieta z niej. Dobrze,że mi głowy z Braszką nie zawraca.I tak by jej nie dostała, bo to za delikatna sunia. Zaczynam się zastanawiać czy ona w ogóle powinna dostać psa z naszą pomocą.

Posted

Poker napisał(a):
dziwna kobieta z niej. Dobrze,że mi głowy z Braszką nie zawraca.I tak by jej nie dostała, bo to za delikatna sunia. Zaczynam się zastanawiać czy ona w ogóle powinna dostać psa z naszą pomocą.

od początku nad tym się zastanawiałam, ale lepiej z naszą pomocą i pod nadzorem, niż "samopas"...