Klauzunka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 ale dlaczego domu nie sprawdzić? Dziewczyny, to jest dom z ogrodem, gdzie ma być kanapową suńką, na co chcecie czekać? Quote
Poker Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 kora78 napisał(a):heh, jak my od niedzieli ciche dni mamy... To zrób głośne i rozmawiaj spokojnie, najgorzej jak się nie rozmawia. Mówię to po ponad 40.latach związku z tym samym menem. A domki trzeba wszystkie sprawdzać , jeżeli hociaż jest cień szansy ,że domek nie jest zły. Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 no, ze tam 3 psy w stodole mieszkaja. jedna stara sunia 16latka, zabrana od sasiada, ktory chcial cos tam jej zrobic. jakis duzy samiec po wypadku, teraz eczony w domu. trzecie cos mniejszego. w tym 2 to samce, bez kastracji. sunia 16letnia bez sterylki, bo juz za stara. jakas podobna do Maji sunia zostala im niedawno skradziona, tak zakladaja. jakies to wszystko takie dziwne... Quote
Poker Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 to może nie być ciekawie. Może ludzie i kochają zwierzęta ,a le po swojemu , nie taką miłością jak my tu na dogo oczekujemy. Quote
Satrina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Może rzeczywiście warto, ja mama wujka na wsi, który tez ma psiaki i one biegają gdzie chcą, śpią w szopie albo w domu, są karmione różnym jedzeniem-żadnymi firmowymi karmami, a są bardzo szczęśliwe i dożywają kilkunastu lat.Dla miastowych to pewnie dziwnie wygląda, ale te psiaki maja super życie, więc może na tej wsi też tak jest.Zresztą sprawdzenie nic nie kosztuje. Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 tylko ja chce dla Maji "apartamentow" :( a doslownie: domu bez malych dzieci, domu u starszych domatorow, ktorzy maja duzo czasu, by ja rozpieszczac i kochac. siedziec przed tv na kanapie i Maje glaskac wtulona pod swoja pachę. ok, na wizyte poszukam, ale wielkich nadzieji nie wiażę. oglaszamy Majcie dalej. p.s. rozmowy sie zaczynaja pomalu, ale najpierw inne tematy sa, namawianie na dt lepiej zostawic na deser. ;) Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 mialam tel o Majcie, ten z Warszawy. dziewczyna, studentka, z chlopakiem i wspollokatorka. na wekendy jezdzi do rodzicow na wies, gdzie maja ratlrka kastrata. zawsze miala zwerzaki w domu. pracuje, ale ma zmiany i wymienia sie z chlopakiem. Maja spalaby w lozku. pani doklada do transportu. szukamy na wizyte Bemowo ul łukowska. Quote
Rewelacja Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 kora78 napisał(a):mialam tel o Majcie, ten z Warszawy. dziewczyna, studentka, z chlopakiem i wspollokatorka. na wekendy jezdzi do rodzicow na wies, gdzie maja ratlrka kastrata. zawsze miala zwerzaki w domu. pracuje, ale ma zmiany i wymienia sie z chlopakiem. Maja spalaby w lozku. pani doklada do transportu. szukamy na wizyte Bemowo ul łukowska. Jestes blyskawicą w przekazywaniu informacji :) Bemowo to nie Łukowska... Łukowska jest na Pradze Płd. Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 no to łagowska. jakos tak ;) wisze na dogo to pisze od razu :) a kto robil Maji wydarzenie na FB? bo ja nawet nie wiedzialam, a raczej przegapilam... Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 obiecane fotki, sprzed 2-3 dni. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Satrina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Ale tu się wszystko szybko dzieje, co wejdę to nowy news.:-) Quote
Rewelacja Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='kora78']no to łagowska. jakos tak ;) wisze na dogo to pisze od razu :) a kto robil Maji wydarzenie na FB? bo ja nawet nie wiedzialam, a raczej przegapilam... Maja nie ma wydarzenia ale jest na mikropsach fejsbukowych o tu: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.280985731938474.58680.167056143331434&type=1 Quote
Klauzunka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 szukamy na wizyte Bemowo ul łukowska. o matko jaka boska ulica !!!! Kochane to będzie to !!!! :) Quote
Anula Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 A Pani wynajmuje mieszkanie czy jest właścicielką,ponieważ jeżeli wynajmuje to potrzebna jest zgoda właściciela na zamieszkanie psa.Miałam taki przypadek,że Fundacja Zamojska nie wydała mojego tymczasowicza na sublokatorkę,ponieważ bardzo często właściciele mieszkań nie wydają zgody aby przebywał pies w ich mieszkaniu.Jeżeli napisałam coś nie tak to wykasuję post. Quote
Klauzunka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Anula - wszystko ok !!!!!!! Wszyscy chcemy to wiedzieć, żadne kasowanie postów - taka informacja to warunek konieczny przed wydaniem psa, nawet przed wizytą. Dziękujemy Kochana, że czuwasz :) Quote
Anula Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='Klauzunka']Anula - wszystko ok !!!!!!! Wszyscy chcemy to wiedzieć, żadne kasowanie postów - taka informacja to warunek konieczny przed wydaniem psa, nawet przed wizytą. Dziękujemy Kochana, że czuwasz :) Szczerze pisząc ja już boję się cokolwiek pisać,ponieważ może to być źle odebrane,ale w przypadku mojego tymczasowiczka Filipka z Zamościa - dziewczyna cudowna była o wspaniałym sercu,chciała mieć bratnią duszę,w domu wychowywała się z pieskami,pisałam z nią na maila.Jednak Fundacja nie wyraziła zgody,zastawiała się tym,że gdyby dziewczyna musiała zmienić mieszkanie to niechętnie właściciele wynajmują mieszkania dla osób z psem,chodzi o podłogi,następnie drugim argumentem było to,że mieli takie przypadki,że pies lądował w schronie bo właściciel mieszkania nie wyrażał zgody na psa.W związku z tym Fundacja nie wydaje psów do adopcji osobom,które nie są właścicielami mieszkania.Wiem ze swojego doświadczenia,że to jest jedna z lepszych Fundacji i współpraca z nią była i jest wspaniała. Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 tak, to wynajmowane mieszkanie, ale wlascicielka zgodzila sie na psa. wizyta tez pokaze wszystko :) domek wypatrzyl Maje na FB wlasnie. Anula, pisz pisz koniecznie swoje uwagi :) jakby co to Maja przecie tymczasowo bedzie Twoja, wiec Twoj glos jest bardzo wazny, bo gdyby nie Ty to ja bym jej w ogole nie wyciagala ze schronu! aha, Maja lezy wlasnie na stole! a mnie odprawiono do domu. Quote
Anula Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Dzięki za zrozumienie moich postów. Ja tylko mam na względzie dobro Majeczki. Kurcze niepokoję się o Maję oby wszystko pomyślnie poszło.Nie za bardzo jestem za sterylką wieczorem bo dwie pierwsze doby są najgorsze a przed Majeczką noc. Tu taki wątek ledwo sunię odratowano: http://www.dogomania.pl/threads/216409-Afra-walczy%C5%82a-o-%C5%BCycie-krwotok-zatrzymanie-akcji-serca-D%C5%82ug-w-klinice-1200! Quote
Satrina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Kora to teraz ciężka noc przed Tobą, ja jestem dobrej myśli, musi być wszystko w porządku.Dobrze,że będziesz cały czas z malutką. Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 no, ja tez sie boje. Anula trzeba bylo mowic od razu! ja nigdy ne mialam psa po takim zabiegu w domu. tylko 2 kocice. tam 2 wetow jest, tata i syn. a jutro tz do Wawy wyjezdza na 2 dni, a ja sama z psem i dzieckiem :( dzieki za kciukasy :) Quote
Satrina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 kora78 napisał(a):no, ja tez sie boje. Anula trzeba bylo mowic od razu! ja nigdy ne mialam psa po takim zabiegu w domu. tylko 2 kocice. tam 2 wetow jest, tata i syn. a jutro tz do Wawy wyjezdza na 2 dni, a ja sama z psem i dzieckiem :( dzieki za kciukasy :) Jakby co to ja też jestem:-))))))))))) Pamiętaj o google-może coś o będzie w wyszukiwarce o psiakach po sterylce tzn, jak się opiekować, na co zwrócic uwagę... Quote
kora78 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 oj, za pare minut musze isc po niunie. wet mnie podwiezie z nia do domu autem, zeby cieplo miala :) dobra, jakby jakas awaria to bede dzwonic do Satriny :) pobawisz sie w niańkę ;) Quote
Satrina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 kora78 napisał(a):oj, za pare minut musze isc po niunie. wet mnie podwiezie z nia do domu autem, zeby cieplo miala :) dobra, jakby jakas awaria to bede dzwonic do Satriny :) pobawisz sie w niańkę ;) Ja chętnie:-) Quote
Anula Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Jednak bądźmy dobrej myśli,że zabieg przebiegnie pomyślnie.Trzymam kciuki za Korę i za Maję.Jestem z Wami myślami. Kora jak przywieziesz Maję okryj ją kocykiem i jak masz jakiś podkład to podłuż pod nią. Quote
Recommended Posts