Rewelacja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 kora78 napisał(a): a ile po odrobaczaniu mozna ciachac? ile po szczepieniu? wie ktos? Po odrobaczaniu powinno się odczekać z tydzień, może troche mniej. Szczepienie - po ok 10 dniach. Zrobiłabym najpierw sterylke, póżniej odrobaczyła (po ok 4 dobach) a na końcu zaszczepiła. W przeciwnym wypadku wszystko się będzie przedłużać. Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 ale ona szczepiona byla dzis w schronie..... Quote
Rewelacja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 kora78 napisał(a):ale ona szczepiona byla dzis w schronie.....' No to kilka dni minimum trzeba odczekac.... a na co była szczepiona? Pojedyncze szczepienia czy "kombajn"? Quote
Anula Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 O tym powinien zadecydować wet.Sądzę,że jak jutro pójdziesz z sunią do weta to wszystko wet ustali,przebada sunię izadecyduje co i jak. Może damy suni na imię MAJA - co sądzicie Cioteczki -taka malutka Majeczka. Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 teraz to ja juz nie wiem. do niedawna psy mialy od lat tylko wscieklizne. ale niedawno caly schron mial wirusowki. nie wiem, jak nowe maja na wejsciu... do poniedzialku starczy? 6dni by bylo Quote
Rewelacja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 kora78 napisał(a):teraz to ja juz nie wiem. do niedawna psy mialy od lat tylko wscieklizne. ale niedawno caly schron mial wirusowki. nie wiem, jak nowe maja na wejsciu... do poniedzialku starczy? 6dni by bylo Wydaje mi się, że wystarczy, ale zapytaj się weta, który będzie ją kastrował. Quote
Rewelacja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Dajcie jakiś tekst do ogłoszeń. No i imię. Na potrzeby ogłoszeń proponuję nazwać ją Tifi/Tafi. Obojętnie, byle miała już imię. Quote
Klauzunka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Może damy suni na imię MAJA - co sądzicie Cioteczki -taka malutka Majeczka. Maja ładnie :) Mi do niej też pasuje Luna, Bajka, Mila, Sonia :) teraz to ja juz nie wiem. do niedawna psy mialy od lat tylko wscieklizne. ale niedawno caly schron mial wirusowki. nie wiem, jak nowe maja na wejsciu... do poniedzialku starczy? 6dni by bylo według mnie starczy ale spytaj weta, chodzi o to, że pies po szczepieniu jest osłabiony. Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 ja tekstu na juz nie napisze. poczekajmy z tym, ok? Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 nikogo caly dzien nie bylo :( sunia chyba ma na imie Maja, co Anula? juz u mnie :) wykapana, lezy zwinieta w klebek. wazy 5kg!!! miala wczoraj szczepoeie na wscieklizne i odrobaczenie. chudzinka. chodzi na smyczy, wskakuje do autobusu, szczeka na niektore psy, po czym idzie sie przywitac do dziecka ok, w wannie stala grzecznie. zwymiotowala. niech odpoczywa kruszynka nasza. Quote
Satrina Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Mam nadzieję, że Twój TZ przeżył niespodziankę....Podeślesz fotki? Ja chętnie się zaangażuje w ogłoszenia... w pisaniu tekstów raczej jestem słaba:-( Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 fot jeszcze nie robilam. wyschnie, wyczesze i wtedy. ale juz dzis dam cos dla Was, nie do ogloszen. po 20stej, ok? tz czul pismo nosem, specjalnie ostetntacyjnie smycze z piwnicy przynioslam, hhe. zyje i "jezyka w gebie nie zgubil" :) tylko narzeka, jak mu smeirdzi, nawet wykapana... Quote
malawaszka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 kora78 napisał(a): tylko narzeka, jak mu smeirdzi, nawet wykapana... niech sobie ponarzeka - tyle jego :evil_lol: Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 malawaszka napisał(a):niech sobie ponarzeka - tyle jego :evil_lol: hehe dokladnie ;) przeciez ani mnie, ani psa nie wywali. ew niech sie sam wyprowadza na tydzien, co tam ;) sunia wciaz spi. teraz poszla tylko jesc, ozywila sie jak skubalam kurczaka do makaronu. wyczula :) suchego nie chce. zjadla chyba duzo, jak na takie malenstwo. i znow poszla na podusie juz sucha, wyczesana zwykla, mala szczoteczka. zadnych cudow nie trzeba, jak trymer, filcak, itp. poplatana tylko przy skorze, na udach, na lapkach, pyszczek troche. rozczesalam jednym pociagnieciem szczotki. uszka daje czyscic czesac sie, pieknie, ani pisnie, ani drgnie pyszczek daje, oczka no wszystko! na kolana mi weszla, jak ją czesalam. to stricte domowa sunia, zadbana i byla kochana! porobie jej na szybko ogloszenia- znaleziono psa. moze sie zgubila? nie kazdy mysli,by w schronie psa szukac, nawet po tygodniach od zaginiecia. moze autobusem odjechala daleko od domu? fotki za godzinke? musze watki najpierw ogarnac i siku z niunia zaliczyc :) i nakarmic kota w piwnicy. Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 no i spi mi na kolanach, wystarczylo popukac w kolana :) zabeke jeden do usuniecia przy okazji narkozy. kiel prawy dolny. starty mmocno, wystajacy w przod i zolty. reszta ok. Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Rewelacja Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 aaaaaaaaaaaaa! Jaka cudna!!!!!!!!!! :-)))) Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us taka mala jestem Uploaded with ImageShack.us Quote
Klauzunka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 świetna jest :) jaki jęzor - super fotki :) Quote
Bogusik Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Sunia jest śliczna i bardzo podobna do Cecylki!Kora ,po twoim "spa",to już panienka zmieniona o 360 stopni! Quote
Klauzunka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Kora ,po twoim "spa",to już panienka zmieniona o 360 stopni! czyli dalej jest w tym samym punkcie :evil_lol: Quote
Recommended Posts