Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kora78 napisał(a):

a ile po odrobaczaniu mozna ciachac? ile po szczepieniu? wie ktos?

Po odrobaczaniu powinno się odczekać z tydzień, może troche mniej. Szczepienie - po ok 10 dniach.
Zrobiłabym najpierw sterylke, póżniej odrobaczyła (po ok 4 dobach) a na końcu zaszczepiła. W przeciwnym wypadku wszystko się będzie przedłużać.

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tym powinien zadecydować wet.Sądzę,że jak jutro pójdziesz z sunią do weta to wszystko wet ustali,przebada sunię izadecyduje co i jak.
Może damy suni na imię MAJA - co sądzicie Cioteczki -taka malutka Majeczka.

Posted

teraz to ja juz nie wiem. do niedawna psy mialy od lat tylko wscieklizne. ale niedawno caly schron mial wirusowki. nie wiem, jak nowe maja na wejsciu...

do poniedzialku starczy? 6dni by bylo

Posted

kora78 napisał(a):
teraz to ja juz nie wiem. do niedawna psy mialy od lat tylko wscieklizne. ale niedawno caly schron mial wirusowki. nie wiem, jak nowe maja na wejsciu...

Wydaje mi się, że wystarczy, ale zapytaj się weta, który będzie ją kastrował.

Posted

Może damy suni na imię MAJA - co sądzicie Cioteczki -taka malutka Majeczka.

Maja ładnie :)
Mi do niej też pasuje Luna, Bajka, Mila, Sonia :)

według mnie starczy ale spytaj weta, chodzi o to, że pies po szczepieniu jest osłabiony.

Posted

nikogo caly dzien nie bylo :(

sunia chyba ma na imie Maja, co Anula?
juz u mnie :) wykapana, lezy zwinieta w klebek.
wazy 5kg!!!

miala wczoraj szczepoeie na wscieklizne i odrobaczenie.

chudzinka. chodzi na smyczy, wskakuje do autobusu, szczeka na niektore psy, po czym idzie sie przywitac
do dziecka ok, w wannie stala grzecznie. zwymiotowala.

niech odpoczywa kruszynka nasza.

Posted

fot jeszcze nie robilam.
wyschnie, wyczesze i wtedy. ale juz dzis dam cos dla Was, nie do ogloszen. po 20stej, ok?
tz czul pismo nosem, specjalnie ostetntacyjnie smycze z piwnicy przynioslam, hhe. zyje i "jezyka w gebie nie zgubil" :) tylko narzeka, jak mu smeirdzi, nawet wykapana...

Posted

malawaszka napisał(a):
niech sobie ponarzeka - tyle jego :evil_lol:

hehe dokladnie ;) przeciez ani mnie, ani psa nie wywali. ew niech sie sam wyprowadza na tydzien, co tam ;)

sunia wciaz spi. teraz poszla tylko jesc, ozywila sie jak skubalam kurczaka do makaronu. wyczula :) suchego nie chce. zjadla chyba duzo, jak na takie malenstwo.
i znow poszla na podusie

juz sucha, wyczesana zwykla, mala szczoteczka. zadnych cudow nie trzeba, jak trymer, filcak, itp. poplatana tylko przy skorze, na udach, na lapkach, pyszczek troche. rozczesalam jednym pociagnieciem szczotki.
uszka daje czyscic
czesac sie, pieknie, ani pisnie, ani drgnie
pyszczek daje, oczka
no wszystko!
na kolana mi weszla, jak ją czesalam.

to stricte domowa sunia, zadbana i byla kochana!
porobie jej na szybko ogloszenia- znaleziono psa. moze sie zgubila? nie kazdy mysli,by w schronie psa szukac, nawet po tygodniach od zaginiecia. moze autobusem odjechala daleko od domu?

fotki za godzinke? musze watki najpierw ogarnac i siku z niunia zaliczyc :) i nakarmic kota w piwnicy.

Posted

no i spi mi na kolanach, wystarczylo popukac w kolana :)

zabeke jeden do usuniecia przy okazji narkozy. kiel prawy dolny. starty mmocno, wystajacy w przod i zolty. reszta ok.