Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kierownik schroniska napisał(a):
Żadnej suki nie wydajemy ze schroniska bez sterylizacji uważam że jest tak dużo psów żyjących pięknych które pragną domów ,że rozmnażać na razie nie można. Jeśli się znajdzie chętny na Lunę to zrobię sterylizację prawie natychmiast.

Oby wszystkie schroniska były zarządzane przez osoby z takim podejściem do sprawy rozmnażania.

Posted

inga.mm napisał(a):
prosimy o informacje o Lunie.

Informacji żadnych nie mam nowych. Luna dostaje mieszankę karmy suchej i mokrej. U weterynarza jeszcze nie była. Wieczorem będę dzwoniła do P. Aliny i może dowiem się czegoś nowego.
W poniedziałek powinny być nowe fotki Luny.

Posted

inga.mm napisał(a):
o super!!!

Mam w planach zabrać dziewczynę na spacer.Może poza terenem schroniska poczuje się odrobinę pewniejsza i pokaże się w całej okazałości. A wtedy wszystkie ciotki oszaleją z miłości do Luny i będą się bić o to, żeby ją przyadoptować ;)
Taki mam podły i diabelski plan ale shhh nic nikomu nie mów ok?:evil_lol:

Posted

brzośka napisał(a):
bosz... jakaś Ty młoda... :roll:
no nic, trudno, i tak Cię do znajomych idę zaprosić :eviltong: :cool3:

Jak chcesz jakas staruszke ..hihi:evil_lol: ..to i mnie mozesz zaprosic -Jola N.

Posted

brzośka napisał(a):
bosz... jakaś Ty młoda... :roll:
no nic, trudno, i tak Cię do znajomych idę zaprosić :eviltong: :cool3:

unixena napisał(a):
Jak chcesz jakas staruszke ..hihi:evil_lol: ..to i mnie mozesz zaprosic -Jola N.

Oj baby baby :) A ja się zastanawiałam kim jest Jola N. a to Ty :) No to teraz już wiem :)

Posted

Wreszcie dotarłam do Pięknej :loveu:
Prawdę mówiąc, liczyłam, że był już TEN telefon :roll:
Ale nic to, co nagle to po diable :eviltong:
Ja też oczywiście udostępnię Lunkę na fb :)
Suśliku, postaraj się poobserwować sunię w czasie spaceru, żeby można było o Niej ciut więcej napisać
Ona jest jeszcze na kwarantannie ?
Gdybyś też mogła cyknąć Jej ze 2-3 ładne fotki, to byłoby jak znalazł do ogłoszeń :)
W czasie spaceru OBOWIĄZKOWO wyściskaj i wycałuj Ją ode mnie :loveu:

Posted

No ja kontaktowalam sie w sprawie tego wspomnianego domku, panstwo pytaja jak zachowuje sie Lunka, czy wyglada na taka ktora byla wczesniej chociaz troche trenowana, czy wszystko trzeba bedzie zaczynac od zera jak ze szczeniakiem. Czy wykazuje jaka kolwiek agresje?
Ja rozumiem, ze odpowiedz bedzie dopiero po spacerku z Toba Agatko tak wiec bede czekac cierpliwie na odpowiedz i wtedy przekaze :)

Posted

Luna zostanie wyściskana, wygłaskana i wycałowana obowiązkowo :)
Zdjęcia postaramy się zrobić lepsze. Wyprowadzimy ją na wybieg, na spacer poza schronisko w miarę możliwości oczywiście będziemy starały się ja rozruszać i wzbudzić w niej coraz większe zaufanie do nas i większą swobodę.
Póki co wiadomo o niej tyle, że jest bardzo przestraszona, lgnie do człowieka i zupełnie ignoruje psy. Ale teraz po tygodniu przebywania w schronisku mogła się ożywić, nabrać większej odwagi. Więc w niedzielę dowiem się o niej znacznie więcej. Agresji raczej nie wykazuje. Nie podnosiła nawet fafli jak starałyśmy się ja wyciągnąć z budy. Po prostu się poddawała człowiekowi w 100%.
Wykorzystuję Waszą cierpliwość do maximum ;) Poczekajmy do niedzieli. Wieczorem po powrocie do domu będe wiedziała znacznie więcej.