Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O kurcze 9.00 to trochę wcześnie. Nawet jak naściemniam to i tak nie urwę się z roboty.
Trzymam kciuki. Jak będą problemy - pisz - dzwoń.

Jak będziesz chciała pomocy w adopcji Zgredka czy znajdy odezwij się.
Ja w necie nie pomogę bo wolę schronisko lub ganiać akitę po polach ale poprosimy Dominikę.

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok fajnie dzięki za wsparcie,napewno w sprawie adopcji Zgreda dam znać, bo w sumie to moja pierwsza nie licząc mojej:lol:
Znajdka narazie potrzebuje się zaklimatyzować chociaż dzieciaki jak usłyszały że Goldkiem jest ktoś zainteresowany to podniosły straszny raban.Niestety ciężko będzie się rozstać z każdym z nich mimo wredoty :evil_lol: to kochamy i dajemy się kochać:loveu:

Posted

niestety drepcze cały czas,myślę że nie może się znależć,teraz siedzi na kolanach i patrzy co piszę,ostrzyzona wygląda śmiesznie jak Gremlin

Posted

Jesteśmy już po wizycie,bardzo fajni ludzie,powiedzieli że nie przyjechali go zobaczyć i się zdecydować bo byli już zdecydowani,właśnie są po stracie swojego pieska z tego samego schroniska.Goldi był na tyle wredny że najpierw się przymilał,a póżniej jak pani wracała z toalety zaczął gryżć panią a właściwie to jej bluzę dzięki Bogu że nie ją:modla: ,ale to ich nie zraziło,bo mieli już pieska z charakterkiem i są raczej doświadczeni w temacie.Postaram się go trochę wychować do tego czasu:razz:a chcą jak najszybiej go mieć.

Posted

oczywiście po wizycie ugryzł mojego syna w pupsko,został natychmiast skarcony i wygoniony z pokoju na swoje posłanie,zobaczymy czy to będzie dla niego lekcja,szkoda nam się z nim rozstawać,taki prawdziwy Zgred:evil_lol::evil_lol: i potrafi się fajnie przymilać.

Posted

Dzisiaj Goldek pokazał ząbki panu doktorowi:biggrina: i pan stwierdził ze jest lepiej(tez to zauważyłam)sierść jest w lepszej kondycji ,przytył z 6,6 na 8,90 w niecałe dwa tygodnie a dostaje jeść trzy razy dziennie,dostał szampon leczniczy na stany zapalne skóry, w styczniu do kontroli,a Szczota ma zapalenie narządów rodnych plus zatkane czopy okołoodbytowe(chyba tak to się nazywa) antybiotyki plus zastrzyki i wizyta i srodek na pchły( dla całej trojcy)= pusta kieszeń:-(:-(:-( no ale damy radę,ja nie wiedziałam że tyle kasy idzie jak pies choruje, bo zawsze miałam zdrowe:razz: a odrobaczanie to zadne koszty,ale co się nie robi jak się tak kocha:loveu:

Posted

Nieźle przytył.
Wydatki przy chorym psie czasem idą w tysiące i nie mam na myśli operacji ani nagłych wypadków. Niestety, zabawa w BDT to jedno z droższych hobby :/ U mnie przez tydzień psiak pochłonął chyba ponad 4 stówy i musiałam posiłkować się bazarkiem. Ale to nic - świadomość, że ma dom, że ma pełny brzuszek i ciepło wynagradza wszystko :)

Posted

To fakt j fajne jest móc zobaczyć radość i szczęście psiaka -teraz to wiem jaka to przyjemność dawać:lol:.
A co do Zgredka to nie myślałam że znajdzie tak szybko nowy domek, to mój pierwszy podopieczny i bardzo mi zależy zeby dobrze trafił i będzie niedaleko ,gdzie zawsze mogę zobaczyć co u niego:lol:

Posted

[quote name='kajak'] Szczota ma zapalenie narządów rodnych plus zatkane czopy okołoodbytowe(chyba tak to się nazywa) antybiotyki plus zastrzyki i wizyta i srodek na pchły[/QUOTE]
Mam nadzieję, że wet przede wszystkim wyczyścił gruczoły okołoodbytowe (wycisnął wydzielinę), bo z tego smrodek niewąski. No i trzeba teraz regularnie sprawdzać i wyciskać, bo jak ma tendencję do zatykania to będzie się powtarzać. Pozdrawiamy Rodzinkę i futra :calus:

Posted

Własnie ten smrodek nas niepokoił,przez to też dostała zapalenie dróg rodnych,powiedział że jak się będą często zatykać to najlepiej usunąć operacyjnie ,mam nadzieję że nie będzie to konieczne:shake:

Posted

nasz Goldek złodziejaszek rano zjadł pół kostki masła, a to zaprawił czekoladką z karmelem,wchodzi gdzie chce jak kot,a póżniej się dziwię ze biedactwo ma srakietkę:evil_lol:chyba że on wie czym się należy podtuczyć:razz:

Posted

Goldek ma nowy domek:multi::multi::multi: wiem że żal nam będzie żegnać się ze Zgredem, ale dla nas lepiej i dla niego:-( ,a Szczota oszaleje z radości nareszcie sama,a maleństwo to żadna przeszkoda:diabloti:

Posted

najlepiej było by w sobotę kiedy nie pracują,to będą mogli poświęcić Goldkowi trochę czasu(papiery już podpisane) i on się przyzwyczai,a ja będę beczeć:-(:-(:-(