rodzice Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Miałam dzisiaj telefon w sprawie znalezionego hawańczyka . Piesek ( samczyk ) wystraszony przybłąkał sie do rodziny mieszkajacej pod Warszawą . Ma tatuaz w uchu . Pan dopatrzył się N 130 . N to Poznań , niestety moje były jedynymi maluchami zgloszonymi do tatuowania wiec nie ma mowy o tak wysokim numerze . Niemniej jednak zaraz sprawdziłam czy czasami Shiro nie zginął bo odnaleziony piesek był 4 km od Milanówka . Proszę was o pomoc , w którym oddziale moze być taka liczba szczeniat ? Piesek jest beżowo- popielaty . Pan przeslał mi mmsa na którym widać łepek - jest jasno popielaty . Piesek bardzo garnie sie do dzieci wiec pewnie wychowywał sie z nimi . Podalam Panu adres dogomanii , moze sam tutaj cos napisze . Quote
Cezus80 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 130 to duży numer bo nawet zastanawiałam się czy to nie coton ...... ale w Poznaniu nie ma hodowli cotonów. A moze uda sie wstawic jakąs fotke albo poprostu udac sie do związku w Poznaiu i powinni łatwo odnależź z jakiej hodowli pochodzi psiak no a potem do kogo należy ( jeżeli hodowca ma rejestr ;( ) Quote
rodzice Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 W Poznaniu sa zarejestrowane 2 albo 3 hawańczyki . zgłoszony był 1 miot - mój , wszystkie białe . To nie moze być psiak z Poznania . widocznie tatuaż jest niecałkiem widoczny i to N moze być np kawałkiem z W albo jeszcze innej litery . My teraz mamy podobny problem z odnalezionym tybetem . Psiak ma widoczny tatuaż , wszyscy widza wyraźnie X tylko ze w tym oddziale nigdy nie było tybetów . No i dlatego miedzy innymi powinniśmy psy czipować . Quote
rodzice Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Sprawa wyjaśniona - dzwoniłam przed chwila do pana który odnalazł pieska - mały wlasnie pojechał do swojego domu i jak sie okazalo był bolończykiem :roll: Zarządzam koniec akcji :multi: Quote
Beata+Barbie Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Na szczęście odnalazł się właściciel. Biedny maluch, co on musiał przeżyć. Bolończyk? A ja myślałam, że bolończyki są śnieżnobiałe. No, chyba, że był przybrudzony. ;) Quote
mshume Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Od kiedy bolonczyki są kolorowe?:roll: Sprawdź wzorzec rasy. Jako właścicielka bolonczyka mogę zapewnić, że kolor inny niż biały jest nieistniejący. Chyba ,że mówimy o nieuznanej przez FCI rasie bolonka zvetna.rodzice napisał(a):sprawdziłam - bywają kolorowe Quote
rodzice Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 wpisałam bolończyk , weszłam na grafikę i wskoczylo mi kilka takich jak ten ktorego dostałam w mms-ie wzorca nie sprawdzałam . A co w takim razie moze być kolorowego nie bedac hawańczykiem ?Na wystawie w Glogowie widziałam wlasnie takie kolorowe ale czy to były bolończyki ? Moze pan sie pomylił mowisc mi rasę . Quote
mshume Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Tak naprawdę do nic, chyba że lwi piesek. Ewentualnie Czesi mają hodowlę bolonek zvetnych, może je tatuują. Bolonczyk na 110% ma biały włos i skręt afro :) Quote
rodzice Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 jak córka wróci ze szkoły to może uda nam sie wstawić foteczke która dostałam bo ja z telefonu nie umiem . Ale rozwijajac temat , musi być cos takiego dopuszczone rzez FCI bo na wlasne oczy widziałam ocenę na ringu i nie były to hawańczyki ani lwie pieski bo te bym poznala .Kurcze ja wyrzucam katalogi z wystaw po jakims czasie ale może gdzies jeszcze znajde info co to było . Quote
rodzice Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 [FONT="][/FONT][FONT="][/FONT][FONT="][/FONT] Quote
mshume Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 nic nie widac.Moze pokazują Bolonke cvetna, ale to nie jest rasa zatwierdzona: http://www.sileko.cz/?co=novinky Quote
rodzice Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 miało być zestawienie psow z wystawy w Głogowie . koleżanka mi podesłała ale kopiowanie jak widać nie wyszło mi . Podesłała też mi link do tematu na dogo . Zadałam tam pytanie i dostałam odpowiedź http://www.dogomania.pl/threads/114153-Hodowle-kolorowych-bolo%C5%84czyk%C3%B3w-%28bolonka-zwetna%29?p=18048362#post18048362 Quote
Sonya-Nero Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 W oddziale poznańskim jest hodowla kolorowych bolończyków, link do ich strony http://bon-ton.pl.tl/Strona-startowa.htm Można się też skontaktować z kierowniczką sekcji IX grupy w sprawie tatuażu. Quote
caha Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 rodzice napisał(a):miało być zestawienie psow z wystawy w Głogowie . koleżanka mi podesłała ale kopiowanie jak widać nie wyszło mi . Podesłała też mi link do tematu na dogo . Zadałam tam pytanie i dostałam odpowiedź http://www.dogomania.pl/threads/114153-Hodowle-kolorowych-bolo%C5%84czyk%C3%B3w-%28bolonka-zwetna%29?p=18048362#post18048362 w Głogowie w 2010r. zgłoszona była taka sunia: Josefina Barsikai-Selymes a w Opolu w 2010 r. były 3 bolończyki kolorowe m.in.Charlotte od Krasne reky, nr tat.1131, jest też nr rodowodu i nr rejestracyjny oczywiście wystawiane jako rasy nie uznane przez FCI Quote
Cezus80 Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Kolorowy czy nie ważne że się odnalazł właściciel ;) JUPIIIIIIII Quote
Recommended Posts