Joann Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 To super ze tak ładnie sie chłopak zachowuje;] stokrotka.af napisał(a): u teściów lubił leżeć pod ławą (pozostałość po budzie?) Mo ma to samo (urodził i wychował sie w budzie) , stoliki są jego i spi tez pod łóżkiem, z miesiąca na miesiąc coraz żadzie;] Quote
M&S Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Rufi, jaki jesteś pięęękny!!!!!!!!! Mizianki dla super uśmiechniętego futrzaka:):) Quote
stokrotka.af Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 no i plany leśnego spacerku z JOAPG wzięły w łeb :shake: ale niespodziewanie w naszym lasku spotkaliśmy 1,5 roczną sunię i Rufi szalał z nią 2h :multi: bardzo się denerwował jak sunia wskakiwała mu do dziury :evil_lol:, jak już nie mógł za nią nadążyć to szczekał z pretensją :evil_lol: o ona taka zwinna, że przelatywała dosłownie nad nim :crazyeye:, szkoda,że nie miałam aparatu ze sobą :shake: no i oczywiście Rufi to straszny zazdrośnik....mogłam zapomnieć o pogłaskaniu tamtej suni :shake: teraz Rufi zaległ i śpi :lol: a Zuza sobie kica swobodnie :multi: a ja zabieram się za puzzle (1500 kawałków z psami) ;) Quote
Shilomaniak Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Już widzę co ze spacerem, co się odwlecze, to nie uciecze; ważne że Rufi szalał z dobrym skutkiem i dużo ruchu i dobrze się bawił z koleżanką. Quote
holmina Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 zaglądam do Rufiego a u niego coraz lepiej!super Quote
stokrotka.af Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 bo Rufi to kochany psiak :loveu: Quote
Kirinna Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 "teraz Rufi zaległ i śpi :lol: a Zuza sobie kica swobodnie :multi:" fajny masz zwierzyniec:) Jak ci udało pogodzić królika i psa? mojego nie moge nauczyc, że na królika sie nie skacze i nie gania. Quote
stokrotka.af Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Pewnie Twój psiak jest młody i bardziej chce się bawić i traktuje królika jak zabawkę interaktywną, nie dość,że ucieka to jeszcze piszczy lub fuka :evil_lol: Rufi początkowo "przyglądał się" Zuzce w klatce, na noc Zuza "szła" do innego pomieszczenia, żeby jej nie niepokoił. Potem brałam królika na ręce i pozwalałam Rufiemu powąchać Zuzę (czasem liznął nawet). Rufi bardzo się słucha więc jak podchodził za blisko Zuzy to go odwoływałam z komendą "nie wolno". Potem jeszcze gadałam do niego coś na zasadzie:nasza Zuza, nie wolno jej ruszać :evil_lol: a teraz (to chyba jednak kwestia czasu i przyzwyczajenia,że królik nie jest jednak tak ciekawy jak np. chrumkajaca świnka z latexu :cool3: ) Zuza też już przywykła do "nowego" psiego zapachu więc nie reaguje panicznym lękiem i ucieczką tylko kica zaciekawiona i wącha :multi: a teraz leży sobie rozłożona jak długa na dywaniku przed tunelem z wikliny a Rufi tuż obok na swoim kocyku i każde ma siebie nawzajem "w głębokim poważaniu" :evil_lol: moja rada, pomalutku ich przyzwyczajać do swojej obecności (jeśli docelowo mają przebywać w jednym pomieszczeniu) lub trzymać królika w osobnym pokoju gdzie będzie miał swój wybieg a pies nie ma tam wstępu... mój poprzedni pies też miał 7 lat jak przyniosłam do domu królika i jakoś się "dogadali" 3mam kciuki za Twoje :lol: Quote
stokrotka.af Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 witamy wszystkich w ten śliczny, wiosenny, styczniowy poranek a raczej przedpołudnie :evil_lol: na spacerku spotkaliśmy 1 Husky (młodziak jeszcze) i 1 "kundelka" obydwaj szaleli i Rufi chciał się dołączyć bidak nie wiedział za którym ma biec :roll: ostatecznie skończyło się na komentarzu jednej z właścicielek (podejrzewam,że kundelka) odnośnie Rufiego: że jest duży i straszny :evil_lol: uznałam to za dobry żarcik :cool3: Quote
Shilomaniak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Strasznie piękny, to pewnie miała na myśli, taki zlepek, podkreślający zachwyt Quote
stokrotka.af Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 a to dzisiejsze fotki z cyklu Rufi&Zuza "wielka miłość" :evil_lol: każdy sobie rzepkę skrobie :cool3: Zuza przyszła się przywitać zaciekawiona kto to leży na "jej" dywaniku :mad: Quote
Shilomaniak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Rufi ,widać zaanektował dywanik, trzeba by Zuzkę zapisać na PO 1, bo może być awantura/ Piękny kudłacz zaatakowany przez królika okrutnika/ Quote
stokrotka.af Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 No w końcu Zuza to rezydentka :cool3: Quote
Kirinna Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 stokrotka.af napisał(a):Pewnie Twój psiak jest młody i bardziej chce się bawić i traktuje królika jak zabawkę interaktywną, nie dość,że ucieka to jeszcze piszczy lub fuka :evil_lol: Rufi początkowo "przyglądał się" Zuzce w klatce, na noc Zuza "szła" do innego pomieszczenia, żeby jej nie niepokoił. Potem brałam królika na ręce i pozwalałam Rufiemu powąchać Zuzę (czasem liznął nawet). Rufi bardzo się słucha więc jak podchodził za blisko Zuzy to go odwoływałam z komendą "nie wolno". Potem jeszcze gadałam do niego coś na zasadzie:nasza Zuza, nie wolno jej ruszać :evil_lol: a teraz (to chyba jednak kwestia czasu i przyzwyczajenia,że królik nie jest jednak tak ciekawy jak np. chrumkajaca świnka z latexu :cool3: ) Zuza też już przywykła do "nowego" psiego zapachu więc nie reaguje panicznym lękiem i ucieczką tylko kica zaciekawiona i wącha :multi: a teraz leży sobie rozłożona jak długa na dywaniku przed tunelem z wikliny a Rufi tuż obok na swoim kocyku i każde ma siebie nawzajem "w głębokim poważaniu" :evil_lol: moja rada, pomalutku ich przyzwyczajać do swojej obecności (jeśli docelowo mają przebywać w jednym pomieszczeniu) lub trzymać królika w osobnym pokoju gdzie będzie miał swój wybieg a pies nie ma tam wstępu... mój poprzedni pies też miał 7 lat jak przyniosłam do domu królika i jakoś się "dogadali" 3mam kciuki za Twoje :lol: dzięki powoli będę wprowadzac to w życie:) królika na razie trzymam w pokoju zamkniety m dla juna. kilka miesięcy temu jak pierwszy raz się spotkały większym zainteresowaniem wykazała się królica cobylo dziwne:) Quote
stokrotka.af Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 No i masz tak chwaliłam Rufiego a on mi taki numer wywinął :crazyeye: brałam prysznic...wychodzę i słyszę jakiś szelest....patrzę a Rufi szamie cukierki :mad: moje ulubione Michałki ukradł z salaterki z ławy :mad: no tak pies głoduje :evil_lol: a najlepsze,że on wyjadał cukierki a sreberka leżały obok :crazyeye:, 2 wszamał, jednego odratowałam :evil_lol: mam tylko nadzieję,że jak przez nieuwagę zjadł trochę tej folii z cukierka to mu nie zaszkodzi??? :-( Quote
M&S Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Spoko, napewno wszytkie rozwinął;) sprytny chłopak!!! Quote
Shilomaniak Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 stokrotka.af napisał(a):No i masz tak chwaliłam Rufiego a on mi taki numer wywinął :crazyeye: brałam prysznic...wychodzę i słyszę jakiś szelest....patrzę a Rufi szamie cukierki :mad: moje ulubione Michałki ukradł z salaterki z ławy :mad: no tak pies głoduje :evil_lol: a najlepsze,że on wyjadał cukierki a sreberka leżały obok :crazyeye:, 2 wszamał, jednego odratowałam :evil_lol: mam tylko nadzieję,że jak przez nieuwagę zjadł trochę tej folii z cukierka to mu nie zaszkodzi??? :-( Nie martw się , Twojemu złotku nie zaszkodzi trochę sreberka, wypodnie z drugiej strony, a poza tym żeby było dobrze to najpierw musi być źle, przypomnij sobie jak Rufi rzucał się na inne piesy, a teraz? Quote
stokrotka.af Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Też się rzuca :evil_lol: to zależy co mu się nie spodoba :roll:,ale generalnie jest dużo lepiej niż na początku bo przejawia też chęć zabawy z obcymi psiakami....co prawda z tymi,które mu się podporządkują :cool3: Quote
kora78 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 heeh wyciagal z papierka spryciarz :) a kable tam widze, a Zuza obok, nie rusza ich?? Quote
stokrotka.af Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Witanko :lol: kabelki są zabezpieczone taka specjalną otoczką :razz: a teraz kolejny przykład "rozbestwienia" Rufiego :mad: oto jego nowa "miejscówka" na którą znosi swoje zabawki....ktoś tu kiedyś wspominał, że on nie lubi leżeć na miękkim :mad: Quote
kora78 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 o mamo, na takie wyro to ja tez bym wlazla nawet z tym prosiakiem :P Quote
Recommended Posts