Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To super ze tak ładnie sie chłopak zachowuje;]

stokrotka.af napisał(a):

u teściów lubił leżeć pod ławą (pozostałość po budzie?)

Mo ma to samo (urodził i wychował sie w budzie) , stoliki są jego i spi tez pod łóżkiem, z miesiąca na miesiąc coraz żadzie;]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no i plany leśnego spacerku z JOAPG wzięły w łeb :shake:
ale niespodziewanie w naszym lasku spotkaliśmy 1,5 roczną sunię i Rufi szalał z nią 2h :multi: bardzo się denerwował jak sunia wskakiwała mu do dziury :evil_lol:, jak już nie mógł za nią nadążyć to szczekał z pretensją :evil_lol: o ona taka zwinna, że przelatywała dosłownie nad nim :crazyeye:, szkoda,że nie miałam aparatu ze sobą :shake: no i oczywiście Rufi to straszny zazdrośnik....mogłam zapomnieć o pogłaskaniu tamtej suni :shake:
teraz Rufi zaległ i śpi :lol: a Zuza sobie kica swobodnie :multi:
a ja zabieram się za puzzle (1500 kawałków z psami) ;)

Posted

"teraz Rufi zaległ i śpi :lol: a Zuza sobie kica swobodnie :multi:"

fajny masz zwierzyniec:) Jak ci udało pogodzić królika i psa? mojego nie moge nauczyc, że na królika sie nie skacze i nie gania.

Posted

Pewnie Twój psiak jest młody i bardziej chce się bawić i traktuje królika jak zabawkę interaktywną, nie dość,że ucieka to jeszcze piszczy lub fuka :evil_lol:
Rufi początkowo "przyglądał się" Zuzce w klatce, na noc Zuza "szła" do innego pomieszczenia, żeby jej nie niepokoił. Potem brałam królika na ręce i pozwalałam Rufiemu powąchać Zuzę (czasem liznął nawet). Rufi bardzo się słucha więc jak podchodził za blisko Zuzy to go odwoływałam z komendą "nie wolno". Potem jeszcze gadałam do niego coś na zasadzie:nasza Zuza, nie wolno jej ruszać :evil_lol:
a teraz (to chyba jednak kwestia czasu i przyzwyczajenia,że królik nie jest jednak tak ciekawy jak np. chrumkajaca świnka z latexu :cool3: ) Zuza też już przywykła do "nowego" psiego zapachu więc nie reaguje panicznym lękiem i ucieczką tylko kica zaciekawiona i wącha :multi:
a teraz leży sobie rozłożona jak długa na dywaniku przed tunelem z wikliny a Rufi tuż obok na swoim kocyku i każde ma siebie nawzajem "w głębokim poważaniu" :evil_lol:
moja rada, pomalutku ich przyzwyczajać do swojej obecności (jeśli docelowo mają przebywać w jednym pomieszczeniu) lub trzymać królika w osobnym pokoju gdzie będzie miał swój wybieg a pies nie ma tam wstępu...
mój poprzedni pies też miał 7 lat jak przyniosłam do domu królika i jakoś się "dogadali" 3mam kciuki za Twoje :lol:

Posted

witamy wszystkich w ten śliczny, wiosenny, styczniowy poranek a raczej przedpołudnie :evil_lol:
na spacerku spotkaliśmy 1 Husky (młodziak jeszcze) i 1 "kundelka" obydwaj szaleli i Rufi chciał się dołączyć bidak nie wiedział za którym ma biec :roll: ostatecznie skończyło się na komentarzu jednej z właścicielek (podejrzewam,że kundelka) odnośnie Rufiego: że jest duży i straszny :evil_lol: uznałam to za dobry żarcik :cool3:

Posted

stokrotka.af napisał(a):
Pewnie Twój psiak jest młody i bardziej chce się bawić i traktuje królika jak zabawkę interaktywną, nie dość,że ucieka to jeszcze piszczy lub fuka :evil_lol:
Rufi początkowo "przyglądał się" Zuzce w klatce, na noc Zuza "szła" do innego pomieszczenia, żeby jej nie niepokoił. Potem brałam królika na ręce i pozwalałam Rufiemu powąchać Zuzę (czasem liznął nawet). Rufi bardzo się słucha więc jak podchodził za blisko Zuzy to go odwoływałam z komendą "nie wolno". Potem jeszcze gadałam do niego coś na zasadzie:nasza Zuza, nie wolno jej ruszać :evil_lol:
a teraz (to chyba jednak kwestia czasu i przyzwyczajenia,że królik nie jest jednak tak ciekawy jak np. chrumkajaca świnka z latexu :cool3: ) Zuza też już przywykła do "nowego" psiego zapachu więc nie reaguje panicznym lękiem i ucieczką tylko kica zaciekawiona i wącha :multi:
a teraz leży sobie rozłożona jak długa na dywaniku przed tunelem z wikliny a Rufi tuż obok na swoim kocyku i każde ma siebie nawzajem "w głębokim poważaniu" :evil_lol:
moja rada, pomalutku ich przyzwyczajać do swojej obecności (jeśli docelowo mają przebywać w jednym pomieszczeniu) lub trzymać królika w osobnym pokoju gdzie będzie miał swój wybieg a pies nie ma tam wstępu...
mój poprzedni pies też miał 7 lat jak przyniosłam do domu królika i jakoś się "dogadali" 3mam kciuki za Twoje :lol:

dzięki powoli będę wprowadzac to w życie:) królika na razie trzymam w pokoju zamkniety m dla juna.
kilka miesięcy temu jak pierwszy raz się spotkały większym zainteresowaniem wykazała się królica cobylo dziwne:)

Posted

No i masz tak chwaliłam Rufiego a on mi taki numer wywinął :crazyeye:
brałam prysznic...wychodzę i słyszę jakiś szelest....patrzę a Rufi szamie cukierki :mad: moje ulubione Michałki ukradł z salaterki z ławy :mad: no tak pies głoduje :evil_lol:
a najlepsze,że on wyjadał cukierki a sreberka leżały obok :crazyeye:, 2 wszamał, jednego odratowałam :evil_lol: mam tylko nadzieję,że jak przez nieuwagę zjadł trochę tej folii z cukierka to mu nie zaszkodzi??? :-(

Posted

stokrotka.af napisał(a):
No i masz tak chwaliłam Rufiego a on mi taki numer wywinął :crazyeye:
brałam prysznic...wychodzę i słyszę jakiś szelest....patrzę a Rufi szamie cukierki :mad: moje ulubione Michałki ukradł z salaterki z ławy :mad: no tak pies głoduje :evil_lol:
a najlepsze,że on wyjadał cukierki a sreberka leżały obok :crazyeye:, 2 wszamał, jednego odratowałam :evil_lol: mam tylko nadzieję,że jak przez nieuwagę zjadł trochę tej folii z cukierka to mu nie zaszkodzi??? :-(

Nie martw się , Twojemu złotku nie zaszkodzi trochę sreberka, wypodnie z drugiej strony, a poza tym żeby było dobrze to najpierw musi być źle, przypomnij sobie jak Rufi rzucał się na inne piesy, a teraz?

Posted

Też się rzuca :evil_lol: to zależy co mu się nie spodoba :roll:,ale generalnie jest dużo lepiej niż na początku bo przejawia też chęć zabawy z obcymi psiakami....co prawda z tymi,które mu się podporządkują :cool3:

Posted

Witanko :lol:
kabelki są zabezpieczone taka specjalną otoczką :razz:
a teraz kolejny przykład "rozbestwienia" Rufiego :mad:
oto jego nowa "miejscówka" na którą znosi swoje zabawki....ktoś tu kiedyś wspominał, że on nie lubi leżeć na miękkim :mad: