kora78 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 cwana bestia :) i dobrze, ze sasiad akurat znal rufiego. Quote
holmina Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 jajcarz z naszego rufolka! ale fajnie,że potrafi do domu trafic,,,no chyba ,że to był impuls...i on pasjami lubi windą ujeżdżać,,,, Quote
stokrotka.af Posted March 28, 2012 Author Posted March 28, 2012 no jajcarz jakich mało :evil_lol: z poczatku bał się windą jeździć a teraz sam się pcha do środka :evil_lol: a to dzisiejsze foty ze spacerku z badylkiem wiewióra :evil_lol: Rufol próbuje dorwać wiewiórkę :evil_lol: Quote
kora78 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 ciekawe, czy zuze by zjadl ,jakby zaczela po drzewach lazic :) tylko uwazaj, zeby nic nie upolowal kiedys! bo przestane go lubic! Quote
Shilomaniak Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Shila nauczy go jak chodzi się po drzewach, przyjedziemy jak się zrobi troszku cieplej bo znowu zapowiadają deszcze i oziębienie. A potem z wiewiórami pójdziemy na orzechy. Quote
stokrotka.af Posted March 29, 2012 Author Posted March 29, 2012 Rufol raczej "poluje" nie groźnie, tak tylko z zaciekwaieniem bo w końcu coś przed nim ucieka i to baaaaaaaaaardzo szybko w górę :evil_lol: Zuza już nie robi takiego wrażenia na nim :cool3: a w kwestii zachowania, Rufi inaczej zachowuje się w stosunku do TZ a inaczej do mnie...jak idziemy na spacer razem i ja mu zakładam obrożę i smycz to jest wielka radość z tańcami a jak wychodzi sam TZ i go woła to Rufol idzie jak na ścięcie :shake: przeprowadziłam też mały eksperyment: TZ zabrał Rufiego i czekali na mnie na łące przed lasem. Jak się zbliżałam do nich i zawołałam Rufiego to on przybieg z radością a kiedy ta samą sytuację powtórzyliśmy z TZ to Rufol ie chciał do niego podbiec, zamachał ogonem i stał przy mnie ;) myślicie,że nie przepada za TZ? Quote
kora78 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 normalne. pancia sama z nim mieszka wiekszosc czasu, karmi, wyprowadza, czesze, to tz nie jest dla niego atrakcyjny. musicie uwazac, zeby nie zechcial dominowac nad tzem i olewac go. Quote
Shilomaniak Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 kora78 napisał(a):normalne. pancia sama z nim mieszka wiekszosc czasu, karmi, wyprowadza, czesze, to tz nie jest dla niego atrakcyjny. musicie uwazac, zeby nie zechcial dominowac nad tzem i olewac go. niestety, to szczera prawda. Twój ukochany musi Rufiemu pokazać, kto jest na końcu szeregu :shake:. I powinien to zrobić teraz zanim pojawi sie kolejny konkurent do Twojego serducha. W miarę możliwości, gdy mąż w domu - to własnie On powinien dawać michę i jak najczęściej wychodzić na spacery, nawet "po zapałki". Rufol musi załapać, że jak jest Pańcio w domu to panują inne obyczaje. Za chwilę inny mały obywatel-(ka) zacznie się ze zdziwieniem przyglądać Twojemu mężowi - kto to taki?. Ćwiczcie na razie na Rufim :diabloti: Quote
zuzolandia Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Hejooo ;-) moje kudła tez uwazają ze JA to number 1 w tym stadzie niemniej TZ ma pozycje number 2 i jak nr 1 nie ma to sie sluchają i merdaja ogonkam robią co trzeba wystarczy jednak ze nr1 wroci i juz swiata poza nim nie widzą hihihih...troche wiecej milosci Twojego męża do Rufola i psiak wyluzuje ale i tak dla niego zawsze juz bedziesz number one ;-) brzuszek rosnie??? buziaczki!!! Quote
stokrotka.af Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 brzuszek rośnie, choć nie wiem ile z tego to baby a ile wzdęcia :evil_lol: no tak z poczatku TZ się wściekał,że Rufol go na spacerach nie słucha, ale z czasem jest coraz lepiej; nawet jak idzie na smyczy to z TZ nawet nie spojrzy na innego psa, choćby tamten go zaczepiał a ze mną to nie ma takiego respektu :shake: generalnie wydaje mi się,że Rufi "boi sie" TZ, choć ten nic mu nie zrobił, też go czesze, głaska i myrcha tam gdzie Rufol lubi najbardziej :razz: ja tam wcale nie narzekam,że Rufol mnie kofffa :evil_lol: Quote
holmina Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Myślę ,że Rufolek hiper kocha pańcie a pana dopiero zaczyna to początki miłości,,,pewnie w schronie oberwało mu sie nie raz i ma dystans do facetów ,,,ale jak juz sie przekona to będzie odwalał takie numery jak psiak mojej córki,,,ona jest najważniejsza ale jak ośmieli sie wyjechac na kilka dni pies osentacyjnie ja olewa i podlizuje sie do pana /którego wcześniej omijał-jest u nich 3 rok ,wziety od Wahlowej,początki koszmar,bez oczka ,wycofany,cały w bliznach,teraz minely 3 lata i juz zupelnie inny psiak/ też z wyglądu rufowaty,,,, teraz biedak ma pecha jakies cholerstwo się zrobiło i amputować muszą mu palec,,,ale mamy nadzieje ,ze wszystko bedzie ok zdjęcia Homerka w galerii Scooby_Doo mizianko dla Rufolka Zuzki i pozdrowienia dla ich Pańci Quote
stokrotka.af Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 właśnie czas, cierpliwość i dużo dobrej woli musi wykazać TZ w stosunku do Rufiego :razz::razz: dziś na spacerku Rufol był bardzo grzeczny, wszystkie psiaki, które spotykalismy Rufolek obwąchiwał, witał się , ale bez agresji, a były to same samce :multi: pogoda do bani, TZ wyjechał ja chcę już ciepełko :mad: Rufiasty wymiziany i Zuzulka też :evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Widzę ,że z naszego spacerku przed świętami nici, zimno , zimno i znowu zimno, nam też się marzy trochę ciepła, trochę sytuację ratuje rower, jeździmy raz dziennie po parę kilometrów, ja z wagi a Shila trochę zmęczona ale nie za bardzo,potrafi jeszcze gdzieś pognać, skubaniutka.Chyba dopiero po poniedziałku jak będziecie już w domu/Rufi i mąż tyż/coś zorganizujemy- jeszcze moja żona ulubiona też musi mieć jakieś wolne, pójdziemy w chaszcze, może któś też się dołączy? Quote
kora78 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 rufol zarosl, to jemu zimno na pewno nie jest :) taki to pozyje. Quote
Shilomaniak Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 No futrzaki to mają dobrze , a człowieki trudno , mogą się tylko przytulić do swojego ulubieńca. Mamy takie zdjęcie jak nasz syn miał rok lub cos koło tego i usnął na sznaucerze i spał tak wtulony w suczkę a suczka nawet nie drgnęła, tylko to było w czasach, jak zdjęcia tylko na kliszy, ale małe coś jak się urodzi , tez może będzie sypiać na Rufim, takie fajne gęste futerko. Quote
kora78 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 bedzie sie uczyc przy nim chodzic :) pierwsze kroki mojego synka byly wlasnie w kierunku naszego DTowicza :D pies to najlepsza atrakcja i bodziec do dzialania. Quote
Shilomaniak Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Dziękujemy za baaardzo miły wspólny spacer (może kiedyś powtórzymy?) Quote
Shilomaniak Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 kora78 napisał(a):a czworonozni grzeczni byli? Najgrzeczniejsi to ci dwunożni :evil_lol:, ale tak serio to Rufol jest WSPANIAŁY, aż "zazdraszczam". Shila... no cóż z Shilą musimy jeszcze sporo popracować (ale jest coraz lepiej :roll:) Quote
Kosmaty Gałganek Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Wygląda na to, że był super spacer i tylko jedno zdjęcie? :stop: Quote
Shilomaniak Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Ania! napisał(a):Wygląda na to, że był super spacer i tylko jedno zdjęcie? :stop: Myślałam, że Stokrotka coś tu powkleja, ale może zagubiła się w tym dogo Quote
Shilomaniak Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 reszta zdjęć dostępna na wątku Shili: http://www.dogomania.pl/forum/threads/195552-Shila-pogromczyni-Nu%C5%BCycy-Grzybicy-i-Krzywicy-W-NOWYM-EKSTRA-DOMKU%21%21%21-DZIEKUJEMY%21%21%21 Quote
stokrotka.af Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 jestem już jestem i wstawiam nowe foty :evil_lol: to jest Rufolkowa kumpelka szalona i rozbiegana Shila nasz Rufolek nasze psiory no to tyle Quote
Ty$ka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Zakochałam się powtórnie w Rufolku :loveu: Widzę, że spacerek udany :) Quote
stokrotka.af Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 muszę się Wam pochwalić, mój kochany TZ sparwił mi na urodzinki Nikona D90 i teraz uczę się go obsługiwac a to parę fotek z Nikosia :evil_lol: Rufol tak wdzięcznie pozuje :cool3: Rufol wystawia wiewiórkę :evil_lol: ta wiewiórka zwiała przed Rufolem :evil_lol: Quote
Recommended Posts