Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem niedobra, zepsułam Rufolowi świnkę :oops: zachciało mi się myć zabawki :cool3: no i zalałam piszczałkę :placz:
pobiegłam do Tesco, ale świnek już nie było więc wzięłam chrumkającą owieczkę, którą Rufol załatwił w 5 min (piszczałkę znaczy się) teraz próbuje odgryźć jej głowę :crazyeye:

dziś łazilismy po lecie ponad 2h z jedną sunią, Rufol szalał :multi:

Posted

a moze on tylko z futrzakami takimi, jak on- trzyma sztamę? jedno kudlate i drugie kudlate. wiec nie rusza. a co krotkowlose, to latwiej zjesc :D

p.s. nie moge sie nacieszyc, jak Rufi dobrze trafil :)))))))

p.s. 2. uwazaj przy dziecku, bo jak on leci za zabawka to nie zwraca uwagi na przeszkody i dziecko powala niechcaco swoja masa. to tak na przyszlosc :D ale wciaz mialam to w glowie. uff to teraz juz moge zapomniec i sie nie martwic, ze nie ostrzeglam.

Posted

no nie wiedziałam,że trafił mi się pies myśliwski :crazyeye: :evil_lol:
dziś też Rufol zaliczył pogoń za wiewiórką :razz:, ale co tam przynajmniej ma trochę ruchu :razz:

a propo dziecka, zastanawiam się czy aby nie nabyć już jakiejś lalki i zacząć Rufola przyzwyczajać ; jak będzie wózek to też musimy się nauczyć chodzić na spacery "przy wózku" :cool3:

a pamiętasz Kora jak na samym początku cioteczki na wątku Rufiego pisały,że on nie może do mnie iść bo zje Zuzę :razz: rozumiem obawy, ale to naprawdę mądry psiak i baaaaaaaaaaardzo kochany :loveu:; ja tam nie żałuję i uważam,że warto było poświęcić tą okleinę na drzwiach :evil_lol:

Posted

tak, teraz widzimy,jaki to madry pies i daje sie wychowywac. a ja sie go kiedys balam, jak szczekal tak groznie... przez to rok kiblowal, bo jednak psa, ktorego sie samemu boi, to nie mozna komus oferowac i polecac.
a szukalysmy mu jakis czas domu z budą... hehe magazynu, czy cos.

rufi zobaczy lalke teraz, to nie bedzie kumal, ze to jest synonim dziecka. musialabys ja moze nosic na rekach pol dnia, wozic w duzym wozku i cos tam przy niej wciaz robic, zamiast przy nim, gdy on akurat bedzie mial ochote na zabawe. to moze bylaby jakas zaprawa. ze dziecko wazniejsze od niego. ale nie wierze, ze pol roku przed porodem zechcesz juz lalke 6godz dziennie nosic na rekach :P

chodzic przy wozku mozesz uczyc. tylko, czy kupisz juz teraz, poki jeszcze ruchliwa jestes i masz sile sie z nim szarpac :D a moze ktos znajomy ci moze pozyczac wozek czasem na spacery, pusty wozek? albo z lalka wlasnie. zeby go teraz nauczyc, a pozniej tylko odswiezyc.

pewnie bzdury pisze, dziewczyny i chlopaki zaraz zweryfikuja.

Posted

no jak Rufol zaczyna szczekać to robi wrażenie :crazyeye: czasem mu się zdaża na jakiegoś psa lub w zabawie :evil_lol:
kurcze nie mam skąd pożyczyć wózka :-( tyle babek zasuwa z wózkami po lesie, może podkradnę jakiś z zawartością :evil_lol:

Posted

Daj sobie spokój z takimi pomysłami!!!

Psy są mądre i wyczuwają zmiany. Rufi będzie wiedział, że coś się z tobą innego dzieje. lalka, to nie dziecko. Nie rób z psa wariata;)

Posted

a propo robienia z Rufola "głuptoka" :evil_lol:
po dwóch leśnych spacerkach pańci wali na dekiel i Rufi biedaczyszko padł ofiarą tego stanu :evil_lol:

Rufol z kucorkiem :cool3:

tak sobie śpiocham :crazyeye:

przygotowania do lata czas zacząć :razz:

Posted

no, stokrtoka.... wstydz sie!! chociaz kolor gumeczki bardziej meski bys mu zalozyla!

nie cierpliwy, tylko zmeczony ;P

p.s. stokrocia, pracujesz jeszcze? ile bedziesz pracowac?

Posted

witanko cioteczki :cool1:
dziś na leśnym spacerku spotkaliśmy nowe psiaki, z jednym nawet Rufol biegał (1,5 metra za nim ) :evil_lol: bo nie nadążał grubas :evil_lol: i szekał na psiaka z tego wszystkiego :razz:
z kolejnym (dużym, czarnym labladorem) obwąchał się, warknął ostrzegawczo i przybiegł do mnie :multi:
a na koniec spotkaliśmy małego pinczerka, który bardzo chciał się bawić i obskakiwał Rufola na maxa, na szczęście Rufi zachował spokój :multi:
jestem z niego dumna :multi: