Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

QUOTE=stokrotka.af;18384690]Przestańcie :razz: TZ by tego nie przeżył póki co :evil_lol:[/QUOTE]
Przeżyłby, przecież nie jest prosiak vel dzik, i jakby dostał buzi i małe coś kudłatego zasnęłoby przy nim, wtulając pysio pod pachę, to co by zrobił?

Posted

mój TZ nie jest takim "miłośnikiem bezgranicznym" futer jak ja :shake: dla niego Zuza i Rufi to już max wytrzymałości :razz: w sumie on mógłby żyć bez zwierząt, ale wie,że ja nie potrafię :evil_lol: no i nie ma mowy o spaniu w jednym łóżku ze zwierzakami :razz: to u niego nie przejdzie :roll:

a teraz muszę się pochwalić-okleiłam drzwi wejściowe co to je Rufol podrapał i dziś była próba generalna...wracam z pracy a drzwi nietknięte :multi: grzeczny Rufolek :loveu:

Posted

[quote name='stokrotka.af']mój TZ nie jest takim "miłośnikiem bezgranicznym" futer jak ja :shake: dla niego Zuza i Rufi to już max wytrzymałości :razz: w sumie on mógłby żyć bez zwierząt, ale wie,że ja nie potrafię :evil_lol: no i nie ma mowy o spaniu w jednym łóżku ze zwierzakami :razz: to u niego nie przejdzie :roll:

a teraz muszę się pochwalić-okleiłam drzwi wejściowe co to je Rufol podrapał i dziś była próba generalna...wracam z pracy a drzwi nietknięte :multi: grzeczny Rufolek :loveu:[/QUOTE]

Może bezgranicznym nie jest, ale jako "graniczny", to kumpelę dla kudłatego napewno polubi;) jeden, czy dwa to żadna różnica....

Rufi jest mądry chłopak.

Posted

nie pleksi, zwyczajną okleinę drzwiową :razz:
TZ może się zgodzi,ale dopiero jak w domku zamieszkamy na swoim :cool3:, nawet obiecał,że mi wolierę dla Zuzy zrobi na lato na podwórku :cool3:

Posted

[quote name='stokrotka.af']nie pleksi, zwyczajną okleinę drzwiową :razz:
TZ może się zgodzi,ale dopiero jak w domku zamieszkamy na swoim :cool3:, nawet obiecał,że mi wolierę dla Zuzy zrobi na lato na podwórku :cool3:[/QUOTE]

Widzisz jaki miły z niego facio;)

Posted

Witamy cioteczki w ten śniegowy poranek :lol: wreszcie troszkę śniegu spadło i Rufol szczęśliwy :multi:
z TZ bywa różnie, bo niby wolierę zrobi, ale od czasu do czasu wspomina,żeby Zuzę wypuścić na wolność lub przerobić na pasztet :evil_lol:

Posted

dobrze, ze swieta macie juz za soba ;) a przy drugich, argumentem moze byc, ze zuza jest Waszym osobistym kroliczkiem wielkanocnym i bardzej pasuje, jako gadzet switeczny, niz czesc obiadu.

fajnie, ze rufi cieszy sie ze sniegu :)

Posted

NOOOOOOOOOOOOO napadało śniegu i Rufol szaleje :multi:, tarzanie, slalomy i "dzikie" tańce oraz podjadanie śniegu :crazyeye:
kubraczki mają wiele zalet, oprócz tego,że Rufi ma więcej suchego futra :multi:, jest mu cieplej to dodatkowo jest dobrze widoczny na śniegu :multi: bo ja ślepa jestem :evil_lol:
no i znowu się pochwalimy...na spacerku Rufol "dostawiał się" do dużego Onka, już bałam się,że skończy się jakimś nieszczęściem bo warczeli na siebie, odwoływałam Rufiego i on nawet do mnie przybiegł, oczywiście wiedział,że źle zrobił i spuścił uszy, ja do niego z wyrzutem,że nie wolno tak skakać do psów a on usiadł i zaczął "gadać", tzn. wydał z siebie odgłosy typu: agggryyy :razz: a ja do niego,że mnie nie interesuje co ma do powiedzenia :evil_lol:
a jaki miał być morał tej historii zapomniałam :evil_lol:

Posted

Pytanie za 100 punktów:
czemu Rufi (jak zostaje sam w domu) to wchodzi na sofę (znalazłam dowody zbrodni - jego sierść :mad: ) i kładzie się na moim materacu w sypialni :mad: (zrobiłąm eksperyment i rozłożyłam tam koc a jak wróciłam to koc był "rozkokoszony" ).
Jakieś sugestie cioteczki i wujkowie?
Dodam,że 2 poprzednie moje psiaki nic takiego nie robiły :shake:

Posted

Z radością sobie pooglądałam fotki i poczytałam wątek :).
Naprawdę fajnie się patrzy jak psiak z króliczkiem się dogadują :).
W sumie to kudłate i to kudłate :).

A, jeśli chodzi o spanko w łóżku, to mojemu czasami się zdarzało wymiąć koc na naszym łóżku, pod naszą nieobecność.

Posted

[quote name='stokrotka.af']Pytanie za 100 punktów:
czemu Rufi (jak zostaje sam w domu) to wchodzi na sofę (znalazłam dowody zbrodni - jego sierść :mad: ) i kładzie się na moim materacu w sypialni :mad: (zrobiłąm eksperyment i rozłożyłam tam koc a jak wróciłam to koc był "rozkokoszony" ).
Jakieś sugestie cioteczki i wujkowie?
Dodam,że 2 poprzednie moje psiaki nic takiego nie robiły :shake:[/QUOTE]

Rufi kocha Cie tak bardzo,że spokojnie czeka na twój powrót,wierzy ,że wrócisz ale musi poprzytulać sie do Twojego miejsca/
mój psiak ze schroniska wzięty ,na początku wojował jak zostawał sam a póżniej spał na moim miejscu na kanapie z moim papciem.....

Posted

a gdzie 100punktów?
mizianko dla Rufika

ps

pozwól mu spac na swoim miejscu albo zostaw jakis papec....psiaczek bedzie spokojnie i bezstresowo sobie czekał na twój powrót!

Posted

oj sierśc mnie wykańcza,nie wiem dlaczego ale mój pies gubi sierśc całorocznie,daje mu vit ,tran i nic !wszedzie pelno siersci,nie boi sie odkurzacza wiec czasem przejade po nim to caly worek pelen....
pytalam weta i on stwierdzil ze to uroda psia taka.....

Posted

no może być i tak ;) Rufi początkowo gubił straszne ilości :crazyeye: wychodziły takimi garściami, ja wyczesywałam go codziennie i ten podszerstek wychodził :cool3:
dla mnie to "nowość" bo Boro nie liniał wcale :evil_lol:
a teraz to fruwają jakieś takie "mgiełki" sierści :evil_lol: tyle,że strasznie się do ubrań klei :shake:

Posted

[quote name='stokrotka.af']NOOOOOOOOOOOOO napadało śniegu i Rufol szaleje :multi:, tarzanie, slalomy i "dzikie" tańce oraz podjadanie śniegu :crazyeye:
kubraczki mają wiele zalet, oprócz tego,że Rufi ma więcej suchego futra :multi:, jest mu cieplej to dodatkowo jest dobrze widoczny na śniegu :multi: bo ja ślepa jestem :evil_lol:
no i znowu się pochwalimy...na spacerku Rufol "dostawiał się" do dużego Onka, już bałam się,że skończy się jakimś nieszczęściem bo warczeli na siebie, odwoływałam Rufiego i on nawet do mnie przybiegł, oczywiście wiedział,że źle zrobił i spuścił uszy, ja do niego z wyrzutem,że nie wolno tak skakać do psów a on usiadł i zaczął "gadać", tzn. wydał z siebie odgłosy typu: agggryyy :razz: a ja do niego,że mnie nie interesuje co ma do powiedzenia :evil_lol:
a jaki miał być morał tej historii zapomniałam :evil_lol:[/QUOTE]

Dobre!!!!!

Wytarmoś kudłacza:):)

Posted

[quote name='stokrotka.af']z TZ bywa różnie, bo niby wolierę zrobi, ale od czasu do czasu wspomina,żeby Zuzę wypuścić na wolność lub przerobić na pasztet :evil_lol:[/QUOTE]
[FONT=Comic Sans MS]Taka słuszna kolej rzeczy :evil_lol: Mam na myśli pasztet oczywiście :diabloti:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kudłacz jest super, będziesz miała z niego mnóstwo radości :loveu: [/FONT]