M&S Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Myśle, że by przeżył i byłby zadowolony;) Miłego dnia kudłaty:) Quote
Shilomaniak Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 QUOTE=stokrotka.af;18384690]Przestańcie :razz: TZ by tego nie przeżył póki co :evil_lol:[/QUOTE] Przeżyłby, przecież nie jest prosiak vel dzik, i jakby dostał buzi i małe coś kudłatego zasnęłoby przy nim, wtulając pysio pod pachę, to co by zrobił? Quote
stokrotka.af Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 mój TZ nie jest takim "miłośnikiem bezgranicznym" futer jak ja :shake: dla niego Zuza i Rufi to już max wytrzymałości :razz: w sumie on mógłby żyć bez zwierząt, ale wie,że ja nie potrafię :evil_lol: no i nie ma mowy o spaniu w jednym łóżku ze zwierzakami :razz: to u niego nie przejdzie :roll: a teraz muszę się pochwalić-okleiłam drzwi wejściowe co to je Rufol podrapał i dziś była próba generalna...wracam z pracy a drzwi nietknięte :multi: grzeczny Rufolek :loveu: Quote
M&S Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='stokrotka.af']mój TZ nie jest takim "miłośnikiem bezgranicznym" futer jak ja :shake: dla niego Zuza i Rufi to już max wytrzymałości :razz: w sumie on mógłby żyć bez zwierząt, ale wie,że ja nie potrafię :evil_lol: no i nie ma mowy o spaniu w jednym łóżku ze zwierzakami :razz: to u niego nie przejdzie :roll: a teraz muszę się pochwalić-okleiłam drzwi wejściowe co to je Rufol podrapał i dziś była próba generalna...wracam z pracy a drzwi nietknięte :multi: grzeczny Rufolek :loveu:[/QUOTE] Może bezgranicznym nie jest, ale jako "graniczny", to kumpelę dla kudłatego napewno polubi;) jeden, czy dwa to żadna różnica.... Rufi jest mądry chłopak. Quote
stokrotka.af Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 nie pleksi, zwyczajną okleinę drzwiową :razz: TZ może się zgodzi,ale dopiero jak w domku zamieszkamy na swoim :cool3:, nawet obiecał,że mi wolierę dla Zuzy zrobi na lato na podwórku :cool3: Quote
M&S Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='stokrotka.af']nie pleksi, zwyczajną okleinę drzwiową :razz: TZ może się zgodzi,ale dopiero jak w domku zamieszkamy na swoim :cool3:, nawet obiecał,że mi wolierę dla Zuzy zrobi na lato na podwórku :cool3:[/QUOTE] Widzisz jaki miły z niego facio;) Quote
Shilomaniak Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Jam gorsza połowa mojej ładniejszej połowy. Rzeczywiście , można faceta wychować, krok po kroku. No ale szacun dla Rufiego, chłopak się wyprostował psychicznie. Quote
holmina Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 widzę ,że u Rufiego świetnie!i drzwi nie podjada!pozdrowienia dla Rufika i jego Pani i Zuzki oczywiście! Quote
stokrotka.af Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 Witamy cioteczki w ten śniegowy poranek :lol: wreszcie troszkę śniegu spadło i Rufol szczęśliwy :multi: z TZ bywa różnie, bo niby wolierę zrobi, ale od czasu do czasu wspomina,żeby Zuzę wypuścić na wolność lub przerobić na pasztet :evil_lol: Quote
kora78 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 dobrze, ze swieta macie juz za soba ;) a przy drugich, argumentem moze byc, ze zuza jest Waszym osobistym kroliczkiem wielkanocnym i bardzej pasuje, jako gadzet switeczny, niz czesc obiadu. fajnie, ze rufi cieszy sie ze sniegu :) Quote
stokrotka.af Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 NOOOOOOOOOOOOO napadało śniegu i Rufol szaleje :multi:, tarzanie, slalomy i "dzikie" tańce oraz podjadanie śniegu :crazyeye: kubraczki mają wiele zalet, oprócz tego,że Rufi ma więcej suchego futra :multi:, jest mu cieplej to dodatkowo jest dobrze widoczny na śniegu :multi: bo ja ślepa jestem :evil_lol: no i znowu się pochwalimy...na spacerku Rufol "dostawiał się" do dużego Onka, już bałam się,że skończy się jakimś nieszczęściem bo warczeli na siebie, odwoływałam Rufiego i on nawet do mnie przybiegł, oczywiście wiedział,że źle zrobił i spuścił uszy, ja do niego z wyrzutem,że nie wolno tak skakać do psów a on usiadł i zaczął "gadać", tzn. wydał z siebie odgłosy typu: agggryyy :razz: a ja do niego,że mnie nie interesuje co ma do powiedzenia :evil_lol: a jaki miał być morał tej historii zapomniałam :evil_lol: Quote
kora78 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 posikalam sie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Shilomaniak Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 No to sobie pogadaliście, pewnie chciał Ci coś baaaardzo ważnego powiedzieć a Ty tak bez serca i morału. Quote
stokrotka.af Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 Pytanie za 100 punktów: czemu Rufi (jak zostaje sam w domu) to wchodzi na sofę (znalazłam dowody zbrodni - jego sierść :mad: ) i kładzie się na moim materacu w sypialni :mad: (zrobiłąm eksperyment i rozłożyłam tam koc a jak wróciłam to koc był "rozkokoszony" ). Jakieś sugestie cioteczki i wujkowie? Dodam,że 2 poprzednie moje psiaki nic takiego nie robiły :shake: Quote
Onaa Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Z radością sobie pooglądałam fotki i poczytałam wątek :). Naprawdę fajnie się patrzy jak psiak z króliczkiem się dogadują :). W sumie to kudłate i to kudłate :). A, jeśli chodzi o spanko w łóżku, to mojemu czasami się zdarzało wymiąć koc na naszym łóżku, pod naszą nieobecność. Quote
holmina Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='stokrotka.af']Pytanie za 100 punktów: czemu Rufi (jak zostaje sam w domu) to wchodzi na sofę (znalazłam dowody zbrodni - jego sierść :mad: ) i kładzie się na moim materacu w sypialni :mad: (zrobiłąm eksperyment i rozłożyłam tam koc a jak wróciłam to koc był "rozkokoszony" ). Jakieś sugestie cioteczki i wujkowie? Dodam,że 2 poprzednie moje psiaki nic takiego nie robiły :shake:[/QUOTE] Rufi kocha Cie tak bardzo,że spokojnie czeka na twój powrót,wierzy ,że wrócisz ale musi poprzytulać sie do Twojego miejsca/ mój psiak ze schroniska wzięty ,na początku wojował jak zostawał sam a póżniej spał na moim miejscu na kanapie z moim papciem..... Quote
stokrotka.af Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 no i rozszyfrowane :evil_lol: Quote
holmina Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 a gdzie 100punktów? mizianko dla Rufika ps pozwól mu spac na swoim miejscu albo zostaw jakis papec....psiaczek bedzie spokojnie i bezstresowo sobie czekał na twój powrót! Quote
stokrotka.af Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 no przyznam nawet 1000punktów :lol: ja Rufiemu nie zabraniam leżeć na łóżku (zostawiam tam jego drugi kocyk), bo inaczej mam sierść na pościeli :cool3: Quote
holmina Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 oj sierśc mnie wykańcza,nie wiem dlaczego ale mój pies gubi sierśc całorocznie,daje mu vit ,tran i nic !wszedzie pelno siersci,nie boi sie odkurzacza wiec czasem przejade po nim to caly worek pelen.... pytalam weta i on stwierdzil ze to uroda psia taka..... Quote
stokrotka.af Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 no może być i tak ;) Rufi początkowo gubił straszne ilości :crazyeye: wychodziły takimi garściami, ja wyczesywałam go codziennie i ten podszerstek wychodził :cool3: dla mnie to "nowość" bo Boro nie liniał wcale :evil_lol: a teraz to fruwają jakieś takie "mgiełki" sierści :evil_lol: tyle,że strasznie się do ubrań klei :shake: Quote
M&S Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='stokrotka.af']NOOOOOOOOOOOOO napadało śniegu i Rufol szaleje :multi:, tarzanie, slalomy i "dzikie" tańce oraz podjadanie śniegu :crazyeye: kubraczki mają wiele zalet, oprócz tego,że Rufi ma więcej suchego futra :multi:, jest mu cieplej to dodatkowo jest dobrze widoczny na śniegu :multi: bo ja ślepa jestem :evil_lol: no i znowu się pochwalimy...na spacerku Rufol "dostawiał się" do dużego Onka, już bałam się,że skończy się jakimś nieszczęściem bo warczeli na siebie, odwoływałam Rufiego i on nawet do mnie przybiegł, oczywiście wiedział,że źle zrobił i spuścił uszy, ja do niego z wyrzutem,że nie wolno tak skakać do psów a on usiadł i zaczął "gadać", tzn. wydał z siebie odgłosy typu: agggryyy :razz: a ja do niego,że mnie nie interesuje co ma do powiedzenia :evil_lol: a jaki miał być morał tej historii zapomniałam :evil_lol:[/QUOTE] Dobre!!!!! Wytarmoś kudłacza:):) Quote
Kosmaty Gałganek Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='stokrotka.af']z TZ bywa różnie, bo niby wolierę zrobi, ale od czasu do czasu wspomina,żeby Zuzę wypuścić na wolność lub przerobić na pasztet :evil_lol:[/QUOTE] [FONT=Comic Sans MS]Taka słuszna kolej rzeczy :evil_lol: Mam na myśli pasztet oczywiście :diabloti:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kudłacz jest super, będziesz miała z niego mnóstwo radości :loveu: [/FONT] Quote
Recommended Posts