Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nio powoli zaczynam się ogarniać po świątecznej zawierusze :lol:
rodzinka wyjechała, ja jestem w trakcie "regeneracji sił" w czym lampka wina baaaaaaaaaaaardzo mi pomaga :evil_lol:
i w nagrodę za cierpliwość cioteczek dogomaniackich i 1 wujka :diabloti: wstawię fotki a co mi tam zaszaleję :evil_lol:

mikołajkowa sesja Rufolca :loveu:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na świątecznym spacerku an rynku

w drodze do teściów

a tak walczymy z nadmiarem kg :diabloti:

Rufolec i junior dzielnie mnie dopingują, choć Rufiemu starcza cierpliwości na 4 przyrządy potem zaczyna szczekać :mad:

Posted

my wigilijnie :lol:

buciki Arti dostał od cioteczki Shilomaniak :loveu:

mój słodki misiaczek :loveu:

taki jestem długiiiiiiiiiiiiiiiiii :razz:

szykujemy się na spacerek :multi:

mały baletmistrz :evil_lol:

Posted

Ależ czapeczka postawiona na sztorc :D
Fajnie wygląda Rufolec w roli Mikołaja :loveu:

A Arturek naprawdę jest do Ciebie podobny :) I jaki już duuuuży :loveu:

Posted

No brawo, Arturek pięknie i fotogenicznie pokazuje nam ozorek.
Fotogeniczny jest bardzo.
Ciekaw jestem czy Rufi po tych zdjęciach z czapką nie zechce komuś świni podłożyć?:cool3:
Gdyby wiedział o tym że zdjęcia porządnego psa są w necie w czapce czerwonej , o zgrozo, wybuchłby na 100 %.

Posted

wzięłam Rufola na spacer żeby zdążyć przed wystrzałami :shake:
niestety jakiś kretyn zaczął strzelać :mad:
do tej pory (2 Sylwki ) Rufol nie zwracał uwagi na petardy itp. a w tym roku zaczął się bać, nie rozumiem czemu tak nagle....
no i jak usłyszał te strzały to pognał przed siebie na oślep :placz:
nie reagował na wołanie :shake:
pobiegłam go szukać, bez skutku, wróciłam i czekałam pod klatką licząc,że wróci....
niestety :placz:
potem co 1h schodziłam na dół i zaglądałam czy wrócił....

następnego dnia zgłosiłam zaginięcie na safe-animal; Rufol miał na sobie obrożę z adresówką: imię i mój numer komórki
TZ jeździł pół dnia i szukał go w strone Rybnika (tak biegł), ja zgłosiłam to w schronisku jakby ktoś go przyprowadził...

to jakaś masakra :shake:

późnym popołudniem dostałam telefon od babeczki,że znalazła delikwenta uff kamień z serca :multi:
okazało się,że Rufol biegał całą noc po lesie w okolicy Czerwionki (to jakieś 10 km od Żor :crazyeye: )
tam się schronił przed wystrzałami...Państwo, którzy go znaleźli przywieźli mi go pod dom i nawet nie chcieli kasy za benzynę :crazyeye: zaczynam odzyskiwać wiarę w ludzi :loveu:
Rufol w jednym kawałku, umorusany i troszkę kuleje na przednią łapkę :-( ale już bezpieczny :multi:

idziemy do weta sprawdzić co mu jest, ale apetyt ma i pije normalnie, na spacerki chętny tyle,że jeszcze tak ostrożnie i pomalutku i nasłuchuje, póki co trzymam go na smyczy bo jeszcze jakieś wystrzały się zdarzają :mad:

a jak wrócił do domu to padł i spał jak zabity :shake:

boszeeeee całe szczęście,że się znalazł :multi: ale strachu się najadłam :-(

Tz straszył,że go na wsi do łańcucha wezmą jak znajdą, albo wyrzuca obrożę i sobie wezmą bo ładny :shake:

Taki to sylwester w tym roku smutny a Nowy Rok radosny :multi:

Posted

O kurcze, ale miałaś atrakcje....:shake: Dobrze,że nic mu się nie stało.

Aiko podczas tego sylwestra był niespokojny, denerwował sie i też mnie trochę to zdziwiło, bo do tej pory było ok., ale jak widać było...

Posted

O kurcze, to szczęście w nieszczęściu- biedny Rufi, domyślam się co przeżywałaś jak uciekł.
Debile nie debile ,co roku jest to samo, musimy z tym żyć.
Ja żeby pies nie zapomniał że bywa głośno, na szkoleniu strzelałem z pistoletu hukowego, pies był na smyczy/ wtedy ja jestem przewodnikiem/jeśli strzelam koło Shili, to tak musi być, była tylko zdziwiona kolorami na niebie w czasie kanonady sylwestrowej.
Ja wiem że nie każdy pies jest w stanie sobie z hukiem poradzić, szczególnie że nasze odczucia a psie to różne bajki,ale staram się żeby wiedziała - cały rok się strzela a w Sylwestra nieco więcej.
Najważniesze że Rufi cały, no niech Twój mąż nie będzie taki straszący:mad:.

Posted

Świetnie wyglądacie w czapeczkach :)

Rany, współczuję tego, co przeżyłaś. Dlatego też, by uniknąć takich sytuacji, ja wieczorem nie wychodzę z psem na spacer, a przez najbliższe dni Sylwestrowe nie odpinam psa ze smyczy, bo ludzie kochają strzelać petardy, a mój pies w panice też mógłby zwiać.