Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stokrotka.af']gdyby nie to,że gadała przez telefon to bym wtrąciła tekścik o śniadanku ;)[/QUOTE]
Ciekawe jakby zareagowała :diabloti:

Posted

a mnie sie podoba :) i jemu jest lepiej, lzej i chlodniej. moze mu byc nieswojo, bo zimno, bo wiatr wlasnie czuc na ciele, bo trawa kluje w lapki, a szyszki w plecy, jakby sie tarzac chcial w lesie. ale przyzwyczai sie. kazda kobita tez fryzury zmienia i poczatkowo jest nieswojo, a pozniej juz same zachwyty i tak z Wami stokrotka bedzie :)
zreszta Rufi juz kiedys golas byl, to az tak obco mu nie jest :D
pokaz go jeszcze!

tylko taka kita gesta, moze mogli ją przykrocic z dlugosci? bo ogolic na łyso, czy z lwim fredzekiem to tez glupio. niech sobie chociaz ma, czym pomachac.
nie boj sie, do zimy odrosnie. a Ty teraz odpoczywaj od czesania, niedlugo juz tez czas stracisz na Rufola i jego toalety, to i dla Ciebie bylo to strzyzenie ulgą.

nikt sie nie zachwyca, jaka on ma prege na kregoslupie, a reszta taka jasna. Rufi zmienia kolory wraz z porami roku :)

Posted

Ja wiedziałam Lucy,że Tobie się nowy image Rufolka spodoba :evil_lol:
ogonek miał też przycinany, tylko nie na krótko :cool3:
tyle,że on się drapie po szyji i już ma tam czerwoną skórę, gonię go jak widzę, ale trzeba będzie do wetka podskoczyć :shake:

ja myślałam,że jak go obstrzygę to nie będzie się lenił, ale nadal mam w domu fruwające włoski (chyba z ogona :razz: )

Posted

jak krotkie wloski to moze i gorsze, bo sie wbijac moga w dywany i tapicerki.
mnie sie podoba :) jak zniosl moje pierwsze i ostatnie, jak dotad, golenie w zyciu to co dopiero u profesjonalistow. pewnie przy pysku tylko mogl byc niezadowolony.
ale sluchaj, sznaucery olbrzymy maja ogony ogolone tez i fajnie wygladaja przeciez. tak sobie pozniej przypomnialam.

Posted

no to prawda, przy pychu jak mu pani podcinała, to się parę razy zmarszczył :razz: już miałam stracha i babeczke podziwiałam,że się nie boi :crazyeye: ale finalnie Rufol został pochwalony za cierpliwość :multi:
zresztą uprzedziłam panie fryzjerki o historii Rufiaka :p

"ślicznoto" proszę się z biednego psa nie nabijać :mad: :evil_lol:

Posted

aha, pzypomniec chcialam. po tym, jak go w schronie ogolilam zrobil mu sie ropien na lopatce przedniej lapy ktorejs. zaraz po strzyzeniu, kilka dni. a wtedy byl na wybiegu, na trawie. moze skora wrazliwa, nieprzyzwyczajona i byle trawka, słomka i taka reakcja. jakby co, stokrocia pilnuj tego.

Posted

ja mu się teraz tarzać nie pozwalam :shake:
jak miał włosków więcej to sobie nie zadrapywał a tak to pazurki jednak mają swoją siłę :razz:
obrożę zakładam mu głęboko żeby nie podrażniać
jak nie drapie to skóra normalna a jak podrapie to czerwona a boję się,żeby sobie do krwii nie rozdrapał :-(

ale wiecie co cioteczki zauważyłam,że Rufol zaczął chrapać...

Posted

[quote name='Ania!']Rufi jak prawdziwy facet jest bardzo delikatny :diabloti:

Jak zaczął chrapać to niestety będzie coraz głośniej i głośniej :evil_lol:[/QUOTE]
Jak to facet, jest delikatny i chrapie , w różnych konfiguracjach. Te alergiczne przypadłości Rufiego to raczej były związane ze stresem w "poprzednim życiu", teraz ma:evil_lol: grubiutką Pańcię i spokój w domu, to powinno go to ominąć.
A apropos chrapania ,jakiś chłop w domu musi chrapać,poza tym Rufi Cię przysposabia :razz: do życia w rodzinie, jest dziecko ,są nieprzespane noce a co!
Mizianka dla łysolca.
A Ty jeszcze łazisz na dłuższe trasy / tak do 3 km?, bo pierogi w lesie czekają.

Posted

no właśnie ja już tylko na lżejsze spacerki a i tak mi długoooooooooo schodzi :razz:

no to mnie pocieszyliście z odgłosami :cool3: u ludziów jest tak, że chrapią jak sa zmęczeni, ale u Rufolca to teraz nie wchodzi w grę bo się oszczędzamy :p no nie wiem, ale zaczął chrapać dopiero po fryzjerze :razz:

a najlepsze,że teraz ludzie mają do niego innych stosunek, tzn. bardziej przyjazny bo wygląda całkiem "niegroźnie" :evil_lol:; myślą,że szczeniak itp. ;)

Posted

A więc to jest słynny Rufi :D
Piękny! :loveu: To futro - achhhh rozpływam się
Będziemy odwiedzać :happy1:
Pozdrawiamy
Justyna i Aron :bluepaw:

Posted

oooooooooooo witamy nową cioteczkę :lol:, nie wiedzielismy,że Rufol ma takie powodzenie :evil_lol:

baby w drugiej połowie września ;)

dziś na popołudniowym spacerze Rufol poznał nową schroniskową koleżankę; jej Pańcia ma z nią sporo problemów :shake: Rufolek to przy niej aniołek :multi:; no, ale odwalił numer :shake: nie wiem jak on to zrobił, ale nasikał tej babce na nogę :shake: tak mi wstyd :oops:

Posted

ale fajnie Rufolin wygląda ostrzyzony!!!!!super!i nie bedzie mu juz goraco!!a podobno upały nadchodzą!

moje psy tez czasem odwalą taki numer,,,,z osikaniem kogoś,,,tez nie wiem o co chodzi....

a tak przy okazji dawno Zuzy nie widzialam,,,,

Posted

Zuza ostatnio działkowa była a teraz w domu siedzi to i focić nie ma co za bardzo...ale żyje i ma się dobrze :)

no Rufolowi to sie pierwszy raz taki "wypadek" zdażył, pomylił z drzewkiem czy co ?

Posted

Może chciał zrobić wrażenie na schroniskowej koleżance? :D

O, to już dzidzia niedługo. Fajnie jakby urodziło się 21ego - tak jak ja :P

Posted

[quote name='stokrotka.af']
nie wiem jak on to zrobił, ale nasikał tej babce na nogę :shake: tak mi wstyd :oops:
Ja wiem, że to na pewno śmieszne nie było ale ... :roflt::roflt:

baby w drugiej połowie września ;-)

To już tuż tuż :loveu:

Z chrapaniem psów niestety jest tak, że to się szybko nasila :evil_lol: U mnie chrapią już oba, z czego zdecydowanie Lenka głośniej i częściej. Z każdym rokiem coraz głośniej.