Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc cioteczki miejcie litość i mnie nie zlinczujcie za to co "zrobiłam" Rufolkowi :shake:
2h u fryzjera z kąpielą włącznie....
a oto efekt (gdzie jest mój kudłacz :placz: )

ostatnia fotka kudełkowego Rufola

a teraz....wyglądam jak 7 nieszczęść :crazyeye:

moja mała kruszynka

Posted

no i reszta tej masakry :-(

moja chudzinka :evil_lol:

no i tak to Rufolek teraz się prezentuje, oby szybko sierść mu odrosła
jedyny plus - pies przestał zajać :evil_lol:

idę spalić się ze wstydu :oops:

Posted

A mi się bardzo podoba ta jego letnia fryzurka :loveu: Wygląda super :multi:

Zanim mu dasz coś na robaki to zbadaj kupę, tabletki nie działają na wszystko, a może w badaniu wyjdzie, że w ogóle niczego nie trzeba podawać. Moim badam regularnie od dwóch lat
Niestety to 3 dni zbierania :diabloti:

Posted

cioteczki doceniam wasze wsparcie i chęć pocieszenia mnie, ale spójrzmy prawdzie w oczy, Rufolek był cudownym kudlaczkiem a teraz jest taki "bidny" :shake:
i te spojrzenia ludzi :shake: raz nawet usłyszałam "Jezu" i nie był to jęk zachwytu :evil_lol:

na robaki staram się podawać regularnie, takie są zalecenia weta; a nigdy jeszcze kupek nie badałam, ja tak zawsze profilaktycznie raczej :roll:

no, ale musze Rufiastego pochwalić bo z anielską cierpliwością znosił wszelkie zabiegi upiekszające :multi:
ważylismy się u weta, Rufolek ma 30,55kg

Posted

[quote name='stokrotka.af']
na robaki staram się podawać regularnie, takie są zalecenia weta; a nigdy jeszcze kupek nie badałam, ja tak zawsze profilaktycznie raczej :roll:
[/QUOTE]
Zbadaj, raz że te tabletki nie działają na wszystkie mozliwe robale, a dwa to zawsze lepiej dla psiego organizmu

A fryzurka .. serio, bardzo, bardzo mi się podoba :loveu:

Posted

Piękny Rufi, tylko całkiem niepodobny do nikogo:eviltong:.
A na poważnie to fajnie wygląda,kudłacz wróci, to dla higieny, wyczesywanie potwora to straszne zajęcie. A przy tych upałach napewno mu nie zaskodzi.
A znajomym mów że to nowy piesek.
Całkiem się tylko nie spal, prosiemy, prosiemy bo będzie losowanie kto zajmie się Rufim .

Posted

z Rufolem wszystko ok poza tym,że chyba jednak czuje się nadal nieswojo w nowej fryzurce :shake:
wcześniej jak sobie ziajał to przynajmniej wyglądał na uśmiechniętego a teraz patrzy tak na mnie z takim wyrzutem w oczach :placz: jak pańcia mogła mi to zrobić :mad:

Posted

[quote name='stokrotka.af']wcześniej jak sobie ziajał to przynajmniej wyglądał na uśmiechniętego a teraz patrzy tak na mnie z takim wyrzutem w oczach :placz: jak pańcia mogła mi to zrobić :mad:[/QUOTE]
Tylko Tobie się tak wydaje. Psy nie umieją rozumować, one żyją teraźniejszością tu i teraz, nie obchodzi ich wygląd ani jakie akcesoria na sobie mają. Nie znają takich emocji jak gorycz, żal, złość, wyrzuty sumienia... Tylko człowiek psu nadaje takie cechy.

Posted

[quote name='stokrotka.af'] chyba jednak czuje się nadal nieswojo w nowej fryzurce :shake:
[/QUOTE]

Przyzwyczai się, u Lenki było tak samo, miałam wrażenie, że przeszkadza jej nawet powiew wiatru na skórze. Ale po kilku dniach szalała, tarzała się, poczuła wolność i lekkość :evil_lol:

Posted

[quote name='stokrotka.af']jakbyś spojrzłla w Rufolkowe oczęta to byś zmieniła zdanie w kwestii psich uczuć ;)[/QUOTE]
To nie moje zdanie na ten temat, ale też specjalistów od psich zachowań ;).

A w oczach może po prostu kryje się smutek, ale nie z tego, że jest ścięty, ale z tego powodu, że pani nie jest tym zachwycona (pewnie w jakiś tam stopniu na widok Rufiego czujesz żal, że go obcięłaś, a on to wyczuwa)...

Posted

[quote name='Ty$ka']To nie moje zdanie na ten temat, ale też specjalistów od psich zachowań ;).

Muszę to powiedzieć Shilce , ta potrafi powiedzieć coś na temat swoich uczuć.
Miałem wiele lat temu Sznaucerkę olbrzymią, żebyś widziała zachowanie Fary po strzyżeniu, nie chciała w dzień wychodzić na dwór, było jej po prostu wstyd, przy każdych postrzyżynach tak było, tego nie wytłumaczę i podejrzewam ,że uczeni też.
Nie był to problem pory roku, po prostu dama chadzała w futrze, a tak była goła i miała w doopce taką higienę.

Posted

no dziś w lasku Rufi znów zrobił furorę swoim wyglądem :crazyeye:, szła sobie pani z miniaturowym sznaucerkiem, gadała przez komórkę i słysze jak mówi,że taki sliczny, duży piesek tutaj idzie, nie wie jaka rasa, ale troszke do sznaucerka podobny :evil_lol: a potem do tego swojego kurdupelka mówi tak : "chodź Rambuś bo Cię piesek zje" :mad:

Posted

Rufolec arytokratą :D

Biedny Rambuś, nie mógł się pobawić z psim rasowcem...
Uspokoiłaś panią, że Rufi zjadł już śniadanie ( :lol: ) czy przemilczałaś jej gadkę? ;)