Ptysiak Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Dzień dobry ;) No to poczekamy na zdjęcia Rufolka :) Quote
stokrotka.af Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 No więc cioteczki miejcie litość i mnie nie zlinczujcie za to co "zrobiłam" Rufolkowi :shake: 2h u fryzjera z kąpielą włącznie.... a oto efekt (gdzie jest mój kudłacz :placz: ) ostatnia fotka kudełkowego Rufola a teraz....wyglądam jak 7 nieszczęść :crazyeye: moja mała kruszynka Quote
Ptysiak Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Na pewno jest mu dużo chłodniej :D Ładnie jest obcięty :) ale osobiście wolę Rufolka misiowatego :) Quote
stokrotka.af Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 no i reszta tej masakry :-( moja chudzinka :evil_lol: no i tak to Rufolek teraz się prezentuje, oby szybko sierść mu odrosła jedyny plus - pies przestał zajać :evil_lol: idę spalić się ze wstydu :oops: Quote
Ptysiak Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 http://images37.fotosik.pl/1672/cc16bd0424e03916med.jpg słodki pycholek :loveu: Quote
Kirinna Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 A dla mnie duzo fajniej wyglada obciety. odmlodnial:) Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Co Ty chcesz? On jest cudnie obcięty :loveu: Bardzo mi się podoba :). Golasy teraz są w modzie :cool3: Na pocieszenie pokażę Ci metamorfozę mojego podopiecznego bezdomniaka. Wyglądał tak: http://img155.imageshack.us/img155/4027/45853328.jpg A teraz tak :evil_lol:: http://i48.tinypic.com/154wt44.jpg :lol::evil_lol: Quote
Kosmaty Gałganek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 A mi się bardzo podoba ta jego letnia fryzurka :loveu: Wygląda super :multi: Zanim mu dasz coś na robaki to zbadaj kupę, tabletki nie działają na wszystko, a może w badaniu wyjdzie, że w ogóle niczego nie trzeba podawać. Moim badam regularnie od dwóch lat Niestety to 3 dni zbierania :diabloti: Quote
stokrotka.af Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 cioteczki doceniam wasze wsparcie i chęć pocieszenia mnie, ale spójrzmy prawdzie w oczy, Rufolek był cudownym kudlaczkiem a teraz jest taki "bidny" :shake: i te spojrzenia ludzi :shake: raz nawet usłyszałam "Jezu" i nie był to jęk zachwytu :evil_lol: na robaki staram się podawać regularnie, takie są zalecenia weta; a nigdy jeszcze kupek nie badałam, ja tak zawsze profilaktycznie raczej :roll: no, ale musze Rufiastego pochwalić bo z anielską cierpliwością znosił wszelkie zabiegi upiekszające :multi: ważylismy się u weta, Rufolek ma 30,55kg Quote
Ty$ka Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Ej no przestań... mi się Rufi podoba taki, jaki jest teraz :) Teraz wygląda jak szczeniak :) Quote
Kosmaty Gałganek Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='stokrotka.af'] na robaki staram się podawać regularnie, takie są zalecenia weta; a nigdy jeszcze kupek nie badałam, ja tak zawsze profilaktycznie raczej :roll: [/QUOTE] Zbadaj, raz że te tabletki nie działają na wszystkie mozliwe robale, a dwa to zawsze lepiej dla psiego organizmu A fryzurka .. serio, bardzo, bardzo mi się podoba :loveu: Quote
Shilomaniak Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Piękny Rufi, tylko całkiem niepodobny do nikogo:eviltong:. A na poważnie to fajnie wygląda,kudłacz wróci, to dla higieny, wyczesywanie potwora to straszne zajęcie. A przy tych upałach napewno mu nie zaskodzi. A znajomym mów że to nowy piesek. Całkiem się tylko nie spal, prosiemy, prosiemy bo będzie losowanie kto zajmie się Rufim . Quote
stokrotka.af Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 z Rufolem wszystko ok poza tym,że chyba jednak czuje się nadal nieswojo w nowej fryzurce :shake: wcześniej jak sobie ziajał to przynajmniej wyglądał na uśmiechniętego a teraz patrzy tak na mnie z takim wyrzutem w oczach :placz: jak pańcia mogła mi to zrobić :mad: Quote
Ty$ka Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='stokrotka.af']wcześniej jak sobie ziajał to przynajmniej wyglądał na uśmiechniętego a teraz patrzy tak na mnie z takim wyrzutem w oczach :placz: jak pańcia mogła mi to zrobić :mad:[/QUOTE] Tylko Tobie się tak wydaje. Psy nie umieją rozumować, one żyją teraźniejszością tu i teraz, nie obchodzi ich wygląd ani jakie akcesoria na sobie mają. Nie znają takich emocji jak gorycz, żal, złość, wyrzuty sumienia... Tylko człowiek psu nadaje takie cechy. Quote
stokrotka.af Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 jakbyś spojrzłla w Rufolkowe oczęta to byś zmieniła zdanie w kwestii psich uczuć ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='stokrotka.af'] chyba jednak czuje się nadal nieswojo w nowej fryzurce :shake: [/QUOTE] Przyzwyczai się, u Lenki było tak samo, miałam wrażenie, że przeszkadza jej nawet powiew wiatru na skórze. Ale po kilku dniach szalała, tarzała się, poczuła wolność i lekkość :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='stokrotka.af']jakbyś spojrzłla w Rufolkowe oczęta to byś zmieniła zdanie w kwestii psich uczuć ;)[/QUOTE] To nie moje zdanie na ten temat, ale też specjalistów od psich zachowań ;). A w oczach może po prostu kryje się smutek, ale nie z tego, że jest ścięty, ale z tego powodu, że pani nie jest tym zachwycona (pewnie w jakiś tam stopniu na widok Rufiego czujesz żal, że go obcięłaś, a on to wyczuwa)... Quote
Kirinna Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Ja bym strzelala ze Rufolek jest smutny bo pancia pewnie nad nim stoi i cos wcina a on nie moze:) tak serio to moze sie dziwnie czuc ale zaraz mu to minie Quote
Shilomaniak Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='Ty$ka']To nie moje zdanie na ten temat, ale też specjalistów od psich zachowań ;). Muszę to powiedzieć Shilce , ta potrafi powiedzieć coś na temat swoich uczuć. Miałem wiele lat temu Sznaucerkę olbrzymią, żebyś widziała zachowanie Fary po strzyżeniu, nie chciała w dzień wychodzić na dwór, było jej po prostu wstyd, przy każdych postrzyżynach tak było, tego nie wytłumaczę i podejrzewam ,że uczeni też. Nie był to problem pory roku, po prostu dama chadzała w futrze, a tak była goła i miała w doopce taką higienę. Quote
Ptysiak Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Dzień dobry :) Pozdrawiamy serdecznie, życzymy miłej soboty i przesyłamy mizianki dla Rufolka :) Quote
stokrotka.af Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 mizianki przekazane ;) no dziś spotkaliśmy zaprzyjaźnioną sunię i jej pańcia zachwycała się nowym image Rufolka, powiedziała,że wygląda teraz jak prawdziwy pies wystawowy :) Quote
Shilomaniak Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 No to się spaźniłaś na wystawę w Warszawie, dla higieny dobrze mu zrobi, przecież sierściuch był straszny / nie w sensie urody rzecz jasna/ Quote
stokrotka.af Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 no dziś w lasku Rufi znów zrobił furorę swoim wyglądem :crazyeye:, szła sobie pani z miniaturowym sznaucerkiem, gadała przez komórkę i słysze jak mówi,że taki sliczny, duży piesek tutaj idzie, nie wie jaka rasa, ale troszke do sznaucerka podobny :evil_lol: a potem do tego swojego kurdupelka mówi tak : "chodź Rambuś bo Cię piesek zje" :mad: Quote
Ty$ka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Rufolec arytokratą :D Biedny Rambuś, nie mógł się pobawić z psim rasowcem... Uspokoiłaś panią, że Rufi zjadł już śniadanie ( :lol: ) czy przemilczałaś jej gadkę? ;) Quote
Recommended Posts