Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam Stokrotko, że nic nie wyszło z naszego spaceru, ale wczoraj przywiozłam z Piły dwie sierotki jedna duża druga mała i mszę je ogarnąć, bo to duże to psisko 5 lat i 3 w schronie, a to malutkie to 8 miesięczna sunia maleństwo i do tego Mesia istne szaleństwo, spacer to jak wycieczka z grupą przedszkolaków.

Posted

na pocieszenie powiem Ci że Mentor ( to to duże) reaguje tak samo na psy jak Rufi, ale widzę, że to z niepewności robi bo jak widzi że Mesia zna i nie atakuje, to jakby troszkę spokojniejszy. Na dzieńdobry to nawet Mesinkę obwarczał, ale już jest spoko.
Zapraszam na wątek tych psinek z Piły

http://www.dogomania.pl/threads/215326-Sznaucery-z-Piły-i-Jędrzejewa-latami-czekają-na-szansę-pomóż!-Ogłoszenia-DT!

Posted

Cioteczki ja osobiście uważam, że Rufi to najmądrzejszy i najkochańszy pies na świecie :loveu:
Zuzy wcale nie chce zjeść tylko się z nią bawić, ale jeszcze Zuza o tym nie jest do końca przekonana :evil_lol:
Asia wcale się nie gniewam, spacerek nie ucieknie, w końcu nigdzie się nie wybieramy :razz:
zaraz zajrzę na wątek tych bidulek :-(
no i mam nadzieję, że uda nam się wybrać kiedyś całą sforą :evil_lol:
myrchanka przekazane :razz:

Posted

stokrotka.af napisał(a):
Cioteczki ja osobiście uważam, że Rufi to najmądrzejszy i najkochańszy pies na świecie :loveu:

Oczywiście:):):):)

Posted

Gratulacje Rufi !!! Stoicki spokój to właśnie to, o co chodzi Stokrotce :) Poczytałam o Twoich zmaganiach z drzwiami i mój mąż wymyślił, żeby drzwi zabezpieczyć pleksi. Można kupić całe arkusze gładkiego pleksi w marketach budowlanych, przytną nawet na wymiar. Przyklei się toto taśmą dwustronną i niech Rufi się ślizga :). Ja mam w dalszym ciągu problemy z przywołaniem Shili (ale już coraz mniejsze :)). Trenujemy ostro - kieszenie wypchane przysmakami i całe stado zabawek do zwracania na siebie uwagi. W końcu mnie zamkną w wariatkowie bo latam po lesie, macham kiełbasą i rzucam piłeczkami, ale czego się nie robi dla swojego piesa.

Posted

też myślałam o plexi...ale chyba jak dobrze pójdzie to tylko wymienię okleinę, bo Rufik chyba zaprzestał niszczycielskiej działalności w końcu :multi:
na spacerkach z przywołaniem nie ma problemu, kieszenie też pełne usmaczków :evil_lol: ; natomiast w kwestii zabawek lipa, ani patyk, ani piłka ani sznur :shake: nic nie jest ciekawe oprócz wąchania :razz:
Rufi robi szalone postępy :multi:

Posted

Joluś Ty wiesz, że nigdy nie zapomnę o Boreckim :loveu:
a Rufi jest kochaniutki i daje mi dużo radości "mimo wszystko" :loveu:
myślę, że trafiliśmy na siebie w odpowiednim momencie :multi:

Posted

Mam pytanko do bardziej doświadczonych cioteczek :razz:
wytłumaczcie mi proszę jak to jest...kiedy wracam do domu (dzwonie domofonem 2 razy-nie mam klucza do furtki ani do drzwi w klatce :shake: ), jak wejdę do mieszkania to Rufi szaleje z radości :crazyeye: ; początkowo sądziłam, że on tak reaguje na dźwięk domofonu bo kojarzy go z moim powrotem :roll:
ale ostatnio dzwonił kurier i Rufi "olał" temat całkowicie :cool3: ; dlatego, że byłam w domu?

Posted

[quote name='stokrotka.af']Mam pytanko do bardziej doświadczonych cioteczek :razz:
wytłumaczcie mi proszę jak to jest...kiedy wracam do domu (dzwonie domofonem 2 razy-nie mam klucza do furtki ani do drzwi w klatce :shake: ), jak wejdę do mieszkania to Rufi szaleje z radości :crazyeye: ; początkowo sądziłam, że on tak reaguje na dźwięk domofonu bo kojarzy go z moim powrotem :roll:
ale ostatnio dzwonił kurier i Rufi "olał" temat całkowicie :cool3: ; dlatego, że byłam w domu?[/QUOTE]

Rufi wie kiedy Ty wracasz do domu. Psy przecież ta mają;)

Posted

[quote name='stokrotka.af']Mam pytanko do bardziej doświadczonych cioteczek :razz:
ale ostatnio dzwonił kurier i Rufi "olał" temat całkowicie :cool3: ; dlatego, że byłam w domu?[/QUOTE]

No właśnie, na kogo ma czekać jak ty jesteś w domu.
Nie umiem tego wytłumaczyć ale nasza Meśka rozróżnia pracę silników samochodowych.
Jak mieszkaliśmy na Grójeckiej to zrobiła straszną scenę że Pan wraca, a Pan nie wrócił. Kiedy przyszedł do domu po pół godzinie zapytałam o co chodzi. A TZ poprostu przejeżdżała Grójecką pod oknem 30 minut wcześniej, tylko pojechał jeszcze do sklepu. A psina usłyszała swój samochód wśród dziesiątek innych na 3pasnowej jezdni w godzinach szczytu.
Chciałam przez to powiedzieć że on czuje kiedy wracasz i wie że to Ty a nie listonosz czy ulotkarz.

Posted

Cioteczki dziś spacerek w lesie w strugach deszczu :shake: a Rufi w kubraczku przeciwdeszczowym :evil_lol:
spotkaliśmy Pep -Nowofunlandkę (wielką miłość Boreckiego :evil_lol: ) Rufi zachowywał się grzecznie, próbował nawet amorów :evil_lol:
Poza tym już wiem na 100%, że jak wychodzę do pracy to Ruficzek jest grzeczny i cichy :multi:

Posted

plaszczyk jaki nosi kolor? oby nie jakis babski, czerwony, co? przyznaj sie! :) i jak sie w nim czuje?

Rufi grzeczny w domu, super :) biedulek byl tylko zestresowany zmianami, madry psiak nasz kochany!

Posted

płaszczyk przeciwdeszczowy jest czarny z odblaskowymi lamówkami i łapkami na boku ;) natomiast ten na zimę jest w czerwoną kratkę :evil_lol:
na początku Rufi położył uszy po sobie, ale zaraz dzielnie ruszył przed siebie jakby w ogóle nie miał nic na sobie :multi: ani razu nie próbował go ściągnąć ani nic z tych rzeczy ;)
na spacerku wieczornym spotkaliśmy jeszcze jedną sunię i było ok, jej właścicielka mówiła, że początkowo też skakała do wszystkich psów (też jest ze schronu), ale z czasem jej przeszło oby z Rufim było tak samo...