kasjas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Może jako kundelek??:cool1: Majeczka [*], która u mnie była też taka.. nie wiadomno jaka.. No kundelek no. Jakiś tam pradziadek może był sznaucerem ;) Quote
NikaEla Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Jak nie dam rady sama, to poproszę. Jutro będę próbować, bo za chwilę idę z psami na siku i do wyra. Po tygodniu wrażeń domowych i zawodowych w piątek padam na nos. jasna sprawa, też tak mam (ale teraz odpoczęłam na chorobowym trochę) Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kora też chyba padła, więc zdjęcia będą pewnie jutro (a może wysłałam ich za dużo i ma kłopot z wyborem). Quote
kora78 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 nie padlam ;) obrabiam watki no to macie, na wstep .................. Quote
kora78 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 no i dalej Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
NikaEla Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ale ona duża! i jaki duży ogród ma :) takie plenery kojarzą mi się z wakacjami Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Ale ona nie ma budowy sznaucera - ma wąską klatkę, kościec też. Kufa taka jakaś bardziej "wąska", włos miękki. Umaszczenie yorka. Muszę pogrzebać po psich albumach i pokojarzyć skąd ona się taka wzięła (a niedawno zdawałam egzamin m.in. z ras, a teraz nie kojarzę, jak ją zaklasyfikować! ). a ja wiem a ja wiem :lol: to jest owczarek pikardyjski :loveu: http://rasy-psow.com/content/view/87/9/ o matko ale sr...ego psa mogłyście sobie darować :mdleje: Quote
kora78 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 usune, jak juz wszyscy obejrza :cool3: Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 malawaszka napisał(a):a ja wiem a ja wiem :lol: to jest owczarek pikardyjski :loveu: Żebyś wiedziała, że trafiłaś blisko. Tylko ogon ona ma bardziej jak lisia kita. Ale kojarzyła mi się z wilczakiem, z racji chodu tak jak wilki w zoo, bez przerwy, takim miękkim krokiem. malawaszka napisał(a): o matko ale sr...ego psa mogłyście sobie darować :mdleje: Na twarzy jest na tym zdjęciu bardzo ładna. I lubię ogród od tej strony pokazywać. A w dodatku tak często to robi, że chciałam uwiecznić w typowej pozie (jest nawet 8 kup dziennie) A co Ty na jej wzrost? Duża, prawda. Nie wygląda na taką. Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nikaragua napisał(a):ale ona duża! i jaki duży ogród ma :) takie plenery kojarzą mi się z wakacjami Aparat tak wydłuża i poszerza perspektywę, ogród nie jest duzy, ale sąsiednie ogrody duże i ładne, więc trochę mi upiększają widoki. Za to otoczenie jest świetne do spacerów - las, łąka, pole, stawy - wszystko do zaliczenia na jednym krótkim spacerku. Zapraszam na plenerek powspominać wakacje, to w końcu bliziutko, a mozna przyjechać z psami, dzieciarnią i się dotlenić w pięknym otoczeniu. I poznać Małą. Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Waszko, znalazłam w google zdjęcie owczarka pikardyjskiego bliźniaczo podobnego do Heidi, bardziej niż ten z Twojego zdjęcia. Jutro wstawię. Postaram się zrobić zdjecie Heidi w takiej samej pozycji i wstawię oba obok siebie. Teraz dylemat, czy obciachać ją na sznaucera, czy nie? Quote
wilczy zew Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 olbrzym ma do 70cm ona była skąpo karmiona i miała mało ruchu,to widać po kiepskiej budowie Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 wilczy zew napisał(a):olbrzym ma do 70cm Już pisałam, we wzorcu 60-70cm. Ale na wystawach moja olbrzymka jest w górnej granicy (ma 68,5), a zazwyczaj na ringu inne są niższe. Suki zwykle są nieco niższe, choć we wzorcu nie ma rozróżnienia. Ale my już i tak wiemy od Malawaszki, że to owczarek pikardyjski, a nie olbrzym, ani średniak. (niestety nie widzę u siebie emotek - czy w szybkiej odpowiedzi ich nie ma?) Quote
wilczy zew Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 w szybkiej nie ma emotek,wiem,że suki niższe ale przedtem dałaś przedział 50-60 Quote
kizimizi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 malawaszka napisał(a): o matko ale sr...ego psa mogłyście sobie darować :mdleje: marako napisał(a): Na twarzy jest na tym zdjęciu bardzo ładna. I lubię ogród od tej strony pokazywać. A w dodatku tak często to robi, że chciałam uwiecznić w typowej pozie (jest nawet 8 kup dziennie) kora78 napisał(a):usune, jak juz wszyscy obejrza :cool3: cóż za ciekawa konwersacja sie na tym watku odbywa ;) Quote
NikaEla Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 marako napisał(a):Aparat tak wydłuża i poszerza perspektywę, ogród nie jest duzy, ale sąsiednie ogrody duże i ładne, więc trochę mi upiększają widoki. Za to otoczenie jest świetne do spacerów - las, łąka, pole, stawy - wszystko do zaliczenia na jednym krótkim spacerku. Zapraszam na plenerek powspominać wakacje, to w końcu bliziutko, a mozna przyjechać z psami, dzieciarnią i się dotlenić w pięknym otoczeniu. I poznać Małą. dziękuję , pewno kiedyś skorzystam z zaproszenia :) Quote
marako Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 wilczy zew napisał(a):w szybkiej nie ma emotek,wiem,że suki niższe ale przedtem dałaś przedział 50-60 Rzeczywiście, już poprawiłam, dzięki. Quote
kasjas Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 No kurcze, ja ją tu od kundli wyzywam, a to OP jak nic :) Taka rzadka rasa, a my mamy hehe Jedno jest pewne, ona jest śliczna!!! Quote
holmina Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 a ja z braku innych mozliwosci hopne Heidi do gory ona jest bardzo podobna do rufiego,moze ta Pani ktora teraz chciala adoptowac rufika ,jak juz ma dom/wzielaby ja??? Quote
marako Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 A czy ktoś ma na nią namiar na tę panią? Heidi musi jeszcze troszkę poczekać na sterylkę (parę kilogramów przytyć), potem gojenie, tak, że to potrwa trochę. Ogłaszać może warto wcześniej, bo jak komuś się spodoba, to poczeka. Quote
kora78 Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 to dom w hamburgu, emeryci, Polacy mieszkajacy tam 20lat juz. mieszkanie duze. emerycie sobie z ta wariatka rady nie dadzą. Quote
holmina Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 olera ja tez emerytka....a jakos sie ruszam,latam po chechach z psami ale młodego psiaka nie mialabym juz odwagi wziac... miałam na dt szczeniaka przez 3 miesiace=nie nadążałam za diablatkiem odetchnelam jak znalazlam mu super dom Quote
stokrotka.af Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 śliczny z Heidi Owczarek Pikadryjski :evil_lol: :loveu: urocza jest i mam nadzieję, że szybko znajdzie kochający domek :mad: Kora ta fota z qupką-REWELACJA :evil_lol: , jakie kolory i wogóle wygląda jak przyklejona, przyznaj się był Photoshop :razz: :evil_lol: Quote
Recommended Posts