kora78 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 malawaszka napisał(a):jeny ale bida 14,5 kg :mdleje: na przyjeciu 13kg.... Quote
kasjas Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ja też czytam Marako, nawet jak piszesz do siebie :) Na wątku Kuby ja pisze do Małejwaszki, a ona do mnie hehe Quote
justika Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Ja też czytam i trzymam kciuki za "zgodne" życie dziewczyn:) Quote
jambi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 13,5 kilo? wydawało mi się, że ona jest wielkościowo tak bliżej olbrzymek właśnie, ale ta waga mnie powaliła... Quote
NikaEla Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ZAPRASZAM po znajomości Piękne najmodniejsze bransoletki Charms: http://www.dogomania.pl/threads/218376 Quote
kajak Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ja też czytam piękna ta Heidi -mój też ma takie plamki na brzuchu też myślę że po pchłach Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 kasjas napisał(a):Ja też czytam Marako, nawet jak piszesz do siebie :) Na wątku Kuby ja pisze do Małejwaszki, a ona do mnie hehe Szukałam na wątku sznaucerowym jakiegoś linku, żeby poczytać, ale nie znalazłam - umieść może tu. Wiesz, że z przyjemnością zajrzałabym na wątek z pieskiem, którym Ty się opiekujesz. Quote
kora78 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 co z fotkami? wyslij mi na maila, to wstawie, jakby co Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Szukałam na wątku sznaucerowym jakiegoś linku, żeby poczytać, ale nie znalazłam - umieść może tu. Wiesz, że z przyjemnością zajrzałabym na wątek z pieskiem, którym Ty się opiekujesz. Kliknij w moim podpisie imię Kuba :) Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Oczywiście pół godziny szukałam napisu KUBA w podpisie Kasjas, którego to podpisu wprawdzie nie widziałam, ale myślałam, że nie widzę przez moją ślepotę (czyt.: głupotę). Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Oczywiście pół godziny szukałam napisu KUBA w podpisie Kasjas, którego to podpisu wprawdzie nie widziałam, ale myślałam, że nie widzę przez moją ślepotę (czyt.: głupotę). hahahaha :klacz: Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 kora78 napisał(a):co z fotkami? wyslij mi na maila, to wstawie, jakby co Wyślę (natychmiast, póki proponujesz), bo jeszcze nie wychodzi mi wstawianie (kiedyś nawet wychodziło, ale się cofnęłam w rozwoju). Następnym razem już bedę próbować do skutku. Quote
NikaEla Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Wyślę (natychmiast, póki proponujesz), bo jeszcze nie wychodzi mi wstawianie (kiedyś nawet wychodziło, ale się cofnęłam w rozwoju). Następnym razem już bedę próbować do skutku.potrzebujesz instrukcji? Quote
kizimizi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 a ja czytam i czytam dopiero dzis i chyba polowe stracilam bo mnie ciekawosc zawsze goni do ostatniego postu. A jak z zarelkiem? Juz sie uspokoiła troche czy dalej rzuca sie jak wściekla? Quote
stokrotka.af Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ja też czytam, żeby nie było :razz: 3mam kciuki za Was:multi: Quote
kasjas Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 marako napisał(a):Oczywiście pół godziny szukałam napisu KUBA w podpisie Kasjas, którego to podpisu wprawdzie nie widziałam, ale myślałam, że nie widzę przez moją ślepotę (czyt.: głupotę). heheheh Dobrze, że maławaszka ma Kubę w podpisie, bo na wątku zbiorczym już nie :obrazic:Weź go tam wklej kobieto :modla: Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 kizimizi napisał(a):A jak z zarelkiem? Juz sie uspokoiła troche czy dalej rzuca sie jak wściekla? Nadal się rzuca. Na czas posiłku tego, który przypada z innymi sukami przywiązuję ją smyczką do poręczy (tylko mnie nie zlinczujcie!), żeby zobaczyła jak wszystkie dostają swoją michę każda i spokojnie zajadają. Nie zdążam postawić jej miski - pierwsze kęsy są łykane z doskoku, w locie. Po 10 sekundach wszystko wymiecione - najpierw połowa na podłodze, później z podłogi. Następnie włącza się jazgotliwe szczekanie - skrzywdzonego psa, mimo, że ona dostaje największą porcję, a oprócz tego wszamała wcześniej 2 posiłki zupełnie sama, podczas, gdy tamte suki wyrzucane były na podwórko. Postęp jest, ale pomiędzy posiłkami, bo sobie wypoczywa, a pierwszego i drugiego dnia krążyła przez cały czas szukając jedzenia, praktycznie bez spoczynku. Quote
Satrina Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Przecież to zaledwie kilka dni w nowym domu. Zanim Heidi załapie, że nie musi walczyć o jedzenie i że go nie zabraknie minie pewnie trochę czasu. Quote
malawaszka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 jezu bida :( Dżordzyk też się tak rzuca na jedzenie, ale on jest malutki i to jest znacznie łatwiejsze do opanowania ile ona ma w kłębie? duża niedowaga jest? Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Nikaragua napisał(a):potrzebujesz instrukcji? Jak nie dam rady sama, to poproszę. Jutro będę próbować, bo za chwilę idę z psami na siku i do wyra. Po tygodniu wrażeń domowych i zawodowych w piątek padam na nos. Quote
kora78 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 zaraz ide na maila patrzec i podziwiac :) jakby co- slij zawsze do mnie, ja wstawie. myslalam, ze to oczywiste :) chociaz tak moge pomoc. patrzcie, ile ona glodowala....... :(((( a niby miala dom. Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 malawaszka napisał(a):jezu bida :( Dżordzyk też się tak rzuca na jedzenie, ale on jest malutki i to jest znacznie łatwiejsze do opanowania ile ona ma w kłębie? duża niedowaga jest? W kłębie przed chwilą zmierzyłam - 56,5. W dodatku w kościstym kłębie, więc dojdzie 0,5 cm. To mooocno wyrośnięty średniak lub jakiś niedorośnięty olbrzym (średnie 45-50, olbrzymy 60-70). Wzorcowa waga średniaka 14-20 kg, a olbrzyma 35-47. Biorąc proporcjonalnie powinno być z 25-30 kg. Quote
marako Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ale ona nie ma budowy sznaucera - ma wąską klatkę, kościec też. Kufa taka jakaś bardziej "wąska", włos miękki. Umaszczenie yorka. Muszę pogrzebać po psich albumach i pokojarzyć skąd ona się taka wzięła (a niedawno zdawałam egzamin m.in. z ras, a teraz nie kojarzę, jak ją zaklasyfikować! ). Quote
Recommended Posts