lamia2 Posted December 7, 2007 Author Posted December 7, 2007 Uran w ciągu 8 godzin rozdrapał 14 sześcianów styropianu, sąsiadka powiedziała, że mało zwału nie dostała jak zobaczyła latem nasz ogród przykryty kilku centymetrową warstwą "śniegu":evil_lol: Uran był przeszczęśliwy, my płakaliśmy :placz: ale od czasu gdy jest szczylek faktycznie trochę mniej szkód robi :multi: Quote
basiagk Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Fajne psy, co nie?:eviltong: Tak wiszę sobie...:diabloti: Pako pierwszy raz w pościeli:razz: I uśmiechnięta Wilka:lol: Pako uwielbia ja podrywac:loveu: Quote
lamia2 Posted December 9, 2007 Author Posted December 9, 2007 Uran też uwielbia takie włochate laski :lol: na spacerze zawsze ciągnie w jej stronę i tańczy na dwóch nogach :evil_lol: Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Nie wiem dlaczego ale wstawiam....... Dzisiejsze szaleństwa! Strasznie szybkie są psiaki więc jakość zdjęc jest średnia... Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Mam problem. Abra kuleje. Wstępne badania nic nie wykazały. Myślałam że to przez to że Abra jest trochę za gruba. Zrobiłam jej dietkę i już szczupleje ale kulawizna nie ustaje. Czy możecie coś poradzić? Co robic? Polecić jakiegoś lekarza! Proszę, pomóżcie!:modla::modla::modla: Jakby ktos tu zajrzał to proszę o radę! Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Przednia lapa??? Tylna??? napisz czy to kuleje ciągle, czy tylko jak wstaje, czy tylko po wysilku???? Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Przednia prawa łapa. Na oko to wygłąda na kłopot w łokciu.Początkowo kulała tylko po długim spoczynku, teraz już kuleje cały czas. Ale kompletnie jej to nie przeszkadza. Niestety kulawizna jest coraz widoczniejsza:shake: Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 poczytaj tu: http://www.vetserwis.pl/lokiec.html i niezbędny jest rtg - tylko u dobrego weta i do tego pytanie czy umie to odczytać.... jak zrobisz rtg to może Lamia by pokazala jakiemuś mądremu wetowi Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Właśnie, tylko gdzie takiego znależc?! Mimo że mój wet jest ok ale na tym to sie nie zna:shake:. Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 ale może zrobić rtg, a potem poprosisz lamię coby wymyślila jakiegos mądrego i mu pokazala to jej wyślesz;) Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Może to dobry pomysł. Lamia co Ty na to? Nie wiem czy to istotne ale na tej łapie Abra ma narośl, na pierwszym zgieciu łapy patrząc od dołu (taki psi nadgarstek). Było to badane,to jest "zwłókniona' tkanka. Nie wiem czy to jakaś zależnośc. Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 nie wydaje mi sie, żeby to cos mialo wplyw na kulawiznę...to raczej problem ze stawem... Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Poczytałam to co mi wysłałaś. Coś w tym jest. Teraz zostaje tylko problem właściwej diagnostyki:nerwy:. Kurcze martwi mnie to... Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Basia - ja to mam z moją Torą juz jakieś 5 lat i jakoś bez operacji na razie się obywa;) Pomacaj jej wszystkie stawy w tej lapie - zobacz czy nie ma opuchnięcia, czy nie jest cieply...jak nic szczegolnego nie widać to nie jest tak źle:lol: Moja suka w wypadku kulawizny (ma co jakiś czas - ale to poważne zwyrodnienie w pięcie) to dostaje jakiś tam lek w zastrzyku przeciwzapalny i przeciwbolowy i dodatkowo (w tej chwili) Aspicam 1 x dziennie 1/2 tabletki. A czasem brala też rimadyl i też dzialal. Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 basiagk napisał(a):Nie jest ani ciepły, ani spuchnięty. to miej nadzieję, że nie będzie to nic poważnego - ale idź do weta, powiedz objawy i zobaczymy co wymyśli;) Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Dzięki Andzia za pomoc!:calus: Zobaczymy co Lamia powie:p A teraz ZAPRASZAM WSZYSTKIE CIOTECZKI do podziwiania moich piesków na poprzedniej stronie:loveu:. Bo ostatnio to tu cieniutko w tym temacie:cool3: Quote
andzia69 Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 basiagk napisał(a):Dzięki Andzia za pomoc!:calus: Zobaczymy co Lamia powie:p A teraz ZAPRASZAM WSZYSTKIE CIOTECZKI do podziwiania moich piesków na poprzedniej stronie:loveu:. Bo ostatnio to tu cieniutko w tym temacie:cool3: ja już popodziwialam:loveu::loveu::loveu: i jak zwykle są cudne:loveu::loveu::loveu: Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 andzia69 napisał(a):ja już popodziwialam:loveu::loveu::loveu: i jak zwykle są cudne:loveu::loveu::loveu: No pewnie! Ja Twój Zgredziu z resztą kochanej bandy!:loveu::loveu::loveu: Quote
dariaopole Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 ja też podziwiam Twoje ślicznoty ale nie mam siły nic pisać. Kiepsko się dzis czuje do tego paluchy mnie strasznie bolą :placz: Abrusia i Pako - ślicznoty straszne :loveu: Nie martw się Basia to na pewno nic poważnego !!! Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 O Daria!!! Bidulo:glaszcze:, boli bo pewnie się goi. Dzięki za odwiedzinki!:calus: Quote
dariaopole Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 basiagk napisał(a):O Daria!!! Bidulo:glaszcze:, boli bo pewnie się goi. Dzięki za odwiedzinki!:calus: wiem właśnie ciesze się ,że się goi ale już mi niedobrze od tabletek przeciwbólowych więc przestałam je brać i się męczę. najgorsze jest to ,że z psiakami nie moge się bawić ani na smyczy z nimi pochodzić na spacerki bo może sie to źle skończyć. Juz nie narzekam i biore sie w garść, musze zmienić opatrunek. Abrusią nie przejmuj się na zapas - wiem ,że tak trudno ale ja też zawsze panikuję a potem np. okazuje się ,że to nic groźnego a mi za ten czas już kilka siwych włosów na głowie wyjdzie. Bedzie dobrze!!! Quote
basiagk Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Daria KOCHANA JESTEŚ!!!!! Trzymaj się!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
lamia2 Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 Co za pytanie, no pewnie, że mogę połazić po wetach i skonsultować wyniki :cool3: A psichulce cudne jak zwykle, będą miały raj jak się przeprowadzicie :lol: Daria a co Ci się stało? Quote
Recommended Posts