Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basiu, a moze tez ciocia Doddy tez cos poradzi. Chyba pomoze tylko nagradzanie poprawnego zachowania :roll: tzn. gdy sunia nie zwraca uwagi na inne psy.

Tutaj wygladaja jak dwa anioleczki :iloveyou:

Posted

lamia2 napisał(a):
W Karpaczu jest szkoła dla amstaffów, Pako może mieć szkolenie za darmo.

Lamia możesz mi podac więcej szczegółów? Znasz tą szkołę?

Cioteczki kochane WIELKIE dzięki Wam za rady. :loveu: Coś będzie trzeba wykombinowac.
A tymczasem wyjeżdżam odpocząc od Polski ale będę miec dostęp do internetu jakby co:p

Posted

basiagk napisał(a):
Lamia możesz mi podac więcej szczegółów? Znasz tą szkołę?

Cioteczki kochane WIELKIE dzięki Wam za rady. :loveu: Coś będzie trzeba wykombinowac.
A tymczasem wyjeżdżam odpocząc od Polski ale będę miec dostęp do internetu jakby co:p

Kiedyś wyadoptowywałam błękitną amstaffkę Ledę, ta to dopiero był wulkan energii, ale dziewczyna świetnie z nią sobie poradziała i pojechała do Karpacza do tej szkoły. Leda podobno wróciła jak nie ten pies. Dla psiaków które mają karty adopcyjne ze schronisk szkolenie jest za darmo, niestety opiekun musi sobie opłacić pobyt :)

poszperam i postaram się znaleźć adres :)

Posted

basiagk napisał(a):
Aha i dostałam od kogoś wiadomośc gg:
"od jutra ma być przerwa techniczna na dogo, zabezpiecz się w kontakty!".

O masz ci los, akurat teraz, dzięki :placz:

Posted

Dzięki Lamia, mimo wszystko sprawdzę.
A teraz z innej beczki...
Jak wczoraj byłam na lotnisku (a moje psy były 100 km dalej) i tak zrobiły mi kawał. Chodził pies od narkotyków i do kogo przyszedł? Oczywiście do mnie i zaczął mnie obwąchiwać. Wszyscy w koło patrzyli na mnie, co to za przemytniczka?! A ten pies tylko chciał sprawdzic z kim mieszkam. I tak dzięki moim psom-mordercom zostałam szmuglerką narkotyków... całe szczęście, że pan celnik się mną nie zainteresował.

Posted

YEAH!!! :ylsuper::ylsuper::ylsuper: Ale strasznie za nimi tęsknię!!!:-( Dobrze że tylko na tydzień. Ale nie martwcie się, są u mojej mamy i jest im tam jak w raju, rosołek też jest:p.

Posted

Basia - a ile Abra ma lat??? Moja taka sie zrobiła po 1 cieczce, niestety...
Co do tej agresywnosci...hmm, wiesz, moja mańka była na szkoleniu - chciałam właśnie głównie pod tym kątem,ze jak zobaczy inna sukę to ja jej powiem siad i zostan i ona to zrobi - guzik. Jak suki jakiejs nie ma w poblizu to zrobi wszystko bez zajakniecia - ale jak się jakaś pojawi na horyzoncie to mogę sobie gardło zedrzec i co najwyżej pogadac jej pod ogon - niestety. Przyzwyczaiłam sie do tego i to jest jej jedyna wada - no ale przecież nie ma psów idealnych, boby zycie było nudne!!!:eviltong:

A jak siedzą w samochodzie to też nam uszy puchna od jazgotu - Frodo to z natury flegmatyk i on w ogóle nie szczeka. Ale duecik Tora i Zgredek to juz jest okropnosc - tym bardziej w samochodzie jak zobaczą jakiego piesa nawet w oddali - no pilnuja samochodu cholery!:mad:

• 1 month later...
Posted

Witam cioteczki kochane!!!:loveu:
Przerwa skończona... Co u nas nowego?
Przede wszystkim Abra chodzi do szkoły. Na razie jest to nauka posłuszeństwa ale później będziemy uczyc panienkę sympatii do osobników swojego gatunku:p. Treser powiedział, że nie ma gwarancji na stuprocentowy sukces ale jej karność się poprawi i dzięki temu łatwiej będzie nad nią zapanować.
Poza tym pieski dostały uczulenia na nowa karmę i Abra ma grzybice w uszach a Pako zapalenie skóry. Miodzio:diabloti:
Fotek jakiś specjalnych nie mam ale tak dla przypomnienia:

Shot with KODAK Z7590 ZOOM DIGITAL CAMERA at 2007-07-28

Posted

Moje slicznosci :loveu: to i tutaj sie pochwale ze mialam okazje poznac Abre i Pako osobiscie .... one sa tak strasznie slodkie i kochane :loveu: a Abra to poprostu wulkan milosci :evil_lol: wystarczylo ze wyszlam do WC i jak wrocilam to ona sie cieszyla jakby mnie kilka godzin nie widziala :evil_lol: :loveu: :evil_lol: :loveu:
Chcialam Abre ukrasc ale Pako bylby smutny :diabloti: no i oczywiscie jak to na cioteczke przystalo rozpieszczalam je jak tylko sie dalo ... malo brakowalo a Abrusia spala by z nami w lozeczku :loveu: a Pakus jak pan probowal go naklonic do pojscia na miejsce odwrocil glowe i udawal ze wogole nie slyszy komend i ze to napewno nie o niego chodzi :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Basia wymiziaj je mocno odemnie :loveu: :loveu: :loveu:

ps. teraz czas poznac psiska od Darii :diabloti:

Posted

dariaopole napisał(a):
ślicznotki kochane :loveu: zazdroszczę tengusi że poznała je osobiście :evil_lol:

Daria, ja też marzę o Twoich trikolorkach!!!:loveu:

Tengusia mizianko wykonane:p

Posted

basiagk napisał(a):
Daria, ja też marzę o Twoich trikolorkach!!!:loveu:

Tengusia mizianko wykonane:p

Mizianko byc musi :diabloti: ja wogole nie rozumie dlaczego nie zrobilam sobie fotek z twoimi malenstwami :splat:

Posted

basiagk napisał(a):
Wiesz ja też nie rozumiem. Miałam jakieś zaciemnienie umysłowe...:oops:
Ale przynajmniej jest pretekst żebyś znowu nas odwiedziła:razz:

Teraz kolej na odwiedziny u Darii :cool3: mysle ze moze w drugiej polowie sierpnia uda mi sie wyrwac bo teraz rodzice sa na wakacjach i nie mialabym z kim zostawic moich babelkow :eviltong:
A do ciebie Basia tez napewno zawitam ... pewnie rownie niespodziewanie jak tym razem :evil_lol: :diabloti: :p

Posted

też liczyłam na jakieś fotki cioci Tengusi z Basi maleństwami !!!
zapraszam kiedy chcecie, teraz mam urlop do 13 sierpnia, ale potem tj. do końca sierpnia pracuję tylko od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 do 13.00 więc nie jest źle.
spodobał mi sie pomysł zlotu !!! mozna by było gdzieś się spotkać !!!

Posted

Pakusia przyuczam w domu bo tresura kosztuje majątek!. Poza tym on boi się niektórych zachowan człowieka i wtedy się zapiera. Więc tego co nauczę się z Abrą próbuję z Pakusiem.
A dzis psiska dostały szelki z MAGa w tym też szelki do WP. Później dam zdjęcia.