lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='andzia69']Togo vel Zgredek vel Kostuś vel Szkaradek ma się chyba dobrze - żre, kupka, sika, włazi na kolana, daje ten szkaradny łeb do głaskania, straszy ludzi, którzy przychodzą do roboty swoim wyglądem - może jeszcze na nas do Tozu doniosą,że znęcam się nad psem:evil_lol: Jutro do weta, kombinuję jakiś tymczasik domowy na 2 dni (no bo jak ja go zostawię w robocie na sobotę i niedzielę samego????). Poza tym musi być wyprany w jakimś śmierdzącym ponoć płynie, a w pracy przeca nie mam gdzie tego zrobić:shake: Oj to fajne wieści, chociaż u Ciebie, dobrze, że już jest bezpieczny ;) A co do tego biedaka - ja już nie mogę, ich jest coraz więcej z potrzebami na przedwczoraj a domów jak na lekarstwo:placz::placz::placz::placz: To wszystko przez tą cholerną modę, zobaczcie, że coraz więcej labków i goldków w schronach, za chwilę będą yorki - straszne :-( Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 andzia69 napisał(a):niestety:-( a moze Evas z wątku o Aresie - tym rudym aście z Gliwic będzie miała namiary na kogoś.... Ja tam też Rudego zgłosiłam, ale na razie bez odezewu, może z tym bidakiem spróbować, choć pewnie Doddy już to zrobiła, w razie czego mam namiary na tych Państwa z Suwałk co podobno odezwali sie na apel o Aresie. Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 wkleje i tutaj :) bo widze ze tu sie ukrylyscie :) tak pomyslalam ze moze zalozyc aukcje na allegro i moze uda sie pozbierac cegielki ?? [SIZE=1]Gdy bylem maly moje wyglupy bawily cie do lez. Bylem Twoim przyjacielem, ktory nieodstepowal cie na krok. Calowales, tuliles.. Plynely dni.. Pewnego dnia poszlismy na spacer, lecz zamiast zabaw przywiazales mnie do drzewa i odeszles.. Jakims cudem udalo mi sie przegrysc sznur.. Bieglem lecz nie nadazylem, staralem sie nie zgubic kierunku w ktorym sie oddaliles. Bieglem i bieglem.. Ide za czlowiekiem ktory rzuca we mnie kamieniem, krzyczy .. Wkoncu pojawia sie czlowiek- mam nadzieje zezaprowadzi mnie do ciebie.. To nie moj dom.. W powietrzu wisi smierc, przerazony slysze szczek.. Zamykaja mnie w ciasnym, zimnym boksie.. Przyjda kopna, rzuca we mnie czyms.. Inne psy choruja, co noc ktorys z nich skomlac umiera.. Probuje uciekac, udaje mi sie wydostac - wpadam w zasadzke- pogryzly mnie psy.. Czuje bol, przerazliwy bol, krwawie.. Jestem sam, zimno mi i ten narastajacy bol.. Smierc jest coraz blizej .. Boje sie.. POMOZ MI !!! Mamba i Benio zostaly wyciagniete ze "schroniska" W ligocie , aktualnie przebywaja pod opieka Fundacji POLSKI POLO KLUB. Sa leczone przez najlepszych specjalistow. Potrzebna jest pomoc finansowa na leczenie i pobyt Mamby i Benia w szpitalu. Dochod ze sprzedazy zdjec Mamby i Benia zostana przeznaczone na ich leczenie. Kazda zlotowka to dla nich dar serca .. Badzmy glosem tych, ktore nie mowia, Dzieki nam beda mogly przemowic. Badzmy ich obroncami, walczmy za nich az swiat naprawi ten stan rzeczy !!! moze byc taki tekst ?? Moze cos dopisac, poprawic ?? Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 basiagk napisał(a):Pogubiłam się.... Evas (Gliwice) ma Aresa i szuka (albo szukała) dla niego domu. Zgłosili się do niej Państwo ale z Suwałk, no i problemy z transportem się pojawiły, więc Evas założyła wątek, że jest domek dla astka w Suwałkach. Zgłosiłam tam Rudego i czekam :), ale podobno dzwonili też inni ludzie z innych miejsc. Basia looknij na "przygarnę psa" :) Quote
basiagk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Nie mogę tego czytac bo ryczę ale to chyba dobry znak. Nie zapomnij o numerze konta...;-) Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 no wlasnie wplacac na konto AFN czy fundacji ?? Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='invictus hilaritas']wkleje i tutaj :) bo widze ze tu sie ukrylyscie :) tak pomyslalam ze moze zalozyc aukcje na allegro i moze uda sie pozbierac cegielki ?? moze byc taki tekst ?? Moze cos dopisac, poprawic ?? Jezu zryczałam się, może jeszcze zdjęcia dołożyć (Mamby, Benia i Togo) i napisać o warunkach jakie panują w schroniskach, sama nie wiem, może napisać, że jeden nie przeżył tego koszmaru, nie wiem ... Quote
andzia69 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 tylko,że Benio nie jest z Ligoty! a razem z Mambą w Ligocie był Togo i Logo, który nie przeżyl... ale to chyba nie ma znaczenia - nie wiem, tylko widziałam dzisiaj,że doddy na AFN mówiła,że Beniu nie jest z Ligoty Quote
basiagk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 invictus hilaritas napisał(a):no wlasnie wplacac na konto AFN czy fundacji ?? Raczej na konto AFN z dopiskiem PSY Z LIGOTY Sorry pomyliły mi sie wątki!!! Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 zdjecia napewno beda :) same najgorsze wyciagne zeby serca ludzi ruszyc.. [SIZE=1]Gdy bylem maly moje wyglupy bawily cie do lez. Bylem Twoim przyjacielem, ktory nieodstepowal cie na krok. Calowales, tuliles.. Plynely dni.. Pewnego dnia poszlismy na spacer, lecz zamiast zabaw przywiazales mnie do drzewa i odeszles.. Jakims cudem udalo mi sie przegrysc sznur.. Bieglem lecz nie nadazylem, staralem sie nie zgubic kierunku w ktorym sie oddaliles. Bieglem i bieglem.. Ide za czlowiekiem ktory rzuca we mnie kamieniem, krzyczy .. Wkoncu pojawia sie czlowiek- mam nadzieje zezaprowadzi mnie do ciebie.. To nie moj dom.. W powietrzu wisi smierc, przerazony slysze szczek.. Zamykaja mnie w ciasnym, zimnym boksie.. Przyjda kopna, rzuca we mnie czyms.. Inne psy choruja, co noc ktorys z nich skomlac umiera.. Probuje uciekac, udaje mi sie wydostac - wpadam w zasadzke- pogryzly mnie psy.. Czuje bol, przerazliwy bol, krwawie.. Jestem sam, zimno mi i ten narastajacy bol.. Smierc jest coraz blizej .. Boje sie.. POMOZ MI !!! Mamba i Benio zostaly wyciagniete ze "schroniska", aktualnie przebywaja pod opieka Fundacji POLSKI POLO KLUB. Sa leczone przez najlepszych specjalistow. Potrzebna jest pomoc finansowa na leczenie i pobyt Mamby i Benia w szpitalu. Dochod ze sprzedazy zdjec Mamby i Benia zostana przeznaczone na ich leczenie. Kazda zlotowka to dla nich dar serca .. Badzmy glosem tych, ktore nie mowia, Dzieki nam beda mogly przemowic. Badzmy ich obroncami, walczmy za nich az swiat naprawi ten stan rzeczy !!! poprawilam- ligoty nie ma Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 andzia69 napisał(a):tylko,że Benio nie jest z Ligoty! a razem z Mambą w Ligocie był Togo i Logo, który nie przeżyl... ale to chyba nie ma znaczenia - nie wiem, tylko widziałam dzisiaj,że doddy na AFN mówiła,że Beniu nie jest z Ligoty Ja myślę, że to bez znaczenia, pieniążki będą dla wszystkich, to taki symbol, przykład, myślę. Quote
andzia69 Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 invictus hilaritas napisał(a):no wlasnie wplacac na konto AFN czy fundacji ?? każdy z nich ma własną skarpetkę na AFN - zerknij tam jak są zapisane - chyba Pitbull Togo z Ligoty, Pittbulka Mamba z Ligoty...a co do Benia to spytaj doddy - bo Beniu nie jest z Ligoty i nie wiem czy zostanie na AFN jak było czy coś zmienią a co to za fundacja co podalas???? Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='invictus hilaritas']zdjecia napewno beda :) same najgorsze wyciagne zeby serca ludzi ruszyc.. poprawilam- ligoty nie ma Ja myślę, że jest O.K. Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 to jest fundacja doddy - tak jest na forum amstaf pitbull Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 invictus hilaritas napisał(a):to jest fundacja doddy - tak jest na forum amstaf pitbull Nie wiedziałam, że Doddy założyła fundację. Quote
basiagk Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Nie wiem czy jestem na bierząco ale ostatnio na stronie adopcji bullowatych (wczoraj) czytałam, że Ze względu na zmiany reorganizacyjne związane z przekształcaniem naszej Fundacji na Fundację pomagającą psom typu bull, prosimy o nie wpłacanie datków na konto Fundacji Polski Polo Klub. W dalszym ciągu potrzebne są pieniążki ratowanym przez nas psom i dlatego korzystamy tymczasowo z konta: ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA numer konta 78213000042001038801430001 NIP 7412025929 KRS 0000264523 W tytule przelewu prosimy o dopisek: NA BULLOWATE Wszelkie rozliczenia Alarmowego Funduszu Nadziei są dostępne na forum: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23645 Quote
lamia2 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Trzeba to sprawdzić, pieniądze są potrzebne wszystkim psiakom, ale tym w szczególności. Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 no tak na konto AFN pieniazki beda wplacane ale psiaki sa pod opieka tej fundacji wiec napisalam tak :) Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [SIZE=1]Gdy bylem maly moje wyglupy bawily cie do lez. Bylem Twoim przyjacielem, ktory nieodstepowal cie na krok. Calowales, tuliles.. Plynely dni.. Pewnego dnia poszlismy na spacer, lecz zamiast zabaw przywiazales mnie do drzewa i odeszles.. Jakims cudem udalo mi sie przegrysc sznur.. Bieglem lecz nie nadazylem, staralem sie nie zgubic kierunku w ktorym sie oddaliles. Bieglem i bieglem.. Ide za czlowiekiem ktory rzuca we mnie kamieniem, krzyczy .. Wkoncu pojawia sie czlowiek- mam nadzieje zezaprowadzi mnie do ciebie.. To nie moj dom.. W powietrzu wisi smierc, przerazony slysze szczek.. Zamykaja mnie w ciasnym, zimnym boksie.. Przyjda kopna, rzuca we mnie czyms.. Inne psy choruja, co noc ktorys z nich skomlac umiera.. Probuje uciekac, udaje mi sie wydostac - wpadam w zasadzke- pogryzly mnie psy.. Czuje bol, przerazliwy bol, krwawie.. Jestem sam, zimno mi i ten narastajacy bol.. Smierc jest coraz blizej .. Boje sie.. POMOZ MI !!! Mamba i Benio zostaly wyciagniete ze "schroniska", aktualnie przebywaja pod opieka Fundacji POLSKI POLO KLUB. Sa leczone przez najlepszych specjalistow. Potrzebna jest pomoc finansowa na leczenie i pobyt Mamby i Benia w szpitalu. Dochod ze sprzedazy zdjec Mamby i Benia zostana przeznaczone na ich leczenie. Kazda zlotowka to dla nich dar serca .. Badzmy glosem tych, ktore nie mowia, Dzieki nam beda mogly przemowic. Badzmy ich obroncami, walczmy za nich az swiat naprawi ten stan rzeczy !!! Losy i postępy w leczeniu możesz na bieżąco śledzić : MAMBA http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39991 BENIO http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2950461 Pieniazki prosze wplacac na konto : ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE UL.JAGIEŁŁY 5 M 19 14-100 OSTRÓDA numer konta 78213000042001038801430001 W tytule przelewu prosimy o dopisek: NA BULLOWATE moze byc ?? Quote
andzia69 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 a mój Togo to nie zasługuje na bycie tam???? :shake: Wracając do Zgredka - dostał dzisiaj Stronhold, grzybki się hodują. Przytył 4 kg!!!!!! - choc nie widać... Dostał też jakis preparat do smarowania łapek - tych miejsc pogrubiałych - jest to prawdopodobnie skutek choroby kojcowej - pies był w wilgotnym, twardym pomieszczeniu, musiał te łapiny gryźć, lizac itd. - ta skóra w wyniku tego zrobiła sie w tych miejscach taka zgrubiała, operacja odpada bo w tym miejscu na łapie jest za mało skóry i by nie obstała jakby to wyciął. No i jeszcze ta krtan...niby nic nie czuc, ale on czasem, szczególnie jak do góry głowę podnosi to tak charczy - wet powiedział,ze moze to byc uraz mechaniczny np. od szarpania, łancucha. Trzeba zrobic narkozę (za słaby na razie),żeby wziernikiem mu tam zajrzec głębiej bo tak jak się paszczę otworzy to nic nie widać. No i kapiel została na razie odłożona do poniedziałku ze względu na stronhold. Dostał Zylexis, i w poniedziałek też dostanie. Jeszcze ani razu nie załatwił się w pracy (a tego w sumie najbardziej się bałam), nic nie pogryzł - nie wiem,czy taki jest czy na razie! Quote
invictus hilaritas Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 wstyd mi wielki ale jakos mis ie poknocilo i Benio pomieszal mi sie z Togo i myslalam ze to sa jedne i te same psiaki - ciotka przeprasza wielce.. juz naprawiany jest blad, niewybaczalny moj blad ... Quote
invictus hilaritas Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 http://benio_mamba.go.pl/ porozsylas gdzie mozna bedzie jeszcze aukcja allegro !! Quote
lamia2 Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 andzia69 napisał(a):a mój Togo to nie zasługuje na bycie tam???? :shake: Wracając do Zgredka - dostał dzisiaj Stronhold, grzybki się hodują. Przytył 4 kg!!!!!! - choc nie widać... Dostał też jakis preparat do smarowania łapek - tych miejsc pogrubiałych - jest to prawdopodobnie skutek choroby kojcowej - pies był w wilgotnym, twardym pomieszczeniu, musiał te łapiny gryźć, lizac itd. - ta skóra w wyniku tego zrobiła sie w tych miejscach taka zgrubiała, operacja odpada bo w tym miejscu na łapie jest za mało skóry i by nie obstała jakby to wyciął. No i jeszcze ta krtan...niby nic nie czuc, ale on czasem, szczególnie jak do góry głowę podnosi to tak charczy - wet powiedział,ze moze to byc uraz mechaniczny np. od szarpania, łancucha. Trzeba zrobic narkozę (za słaby na razie),żeby wziernikiem mu tam zajrzec głębiej bo tak jak się paszczę otworzy to nic nie widać. No i kapiel została na razie odłożona do poniedziałku ze względu na stronhold. Dostał Zylexis, i w poniedziałek też dostanie. Jeszcze ani razu nie załatwił się w pracy (a tego w sumie najbardziej się bałam), nic nie pogryzł - nie wiem,czy taki jest czy na razie! Mnie to szczególnie Togo przypadł do serca:placz:, jak dobrze Andzia, że jest z Tobą :buzi: Quote
Recommended Posts