BeataA Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Ech.... Basia... Jak tak patrzę na te piękne zdjęcia... Zazdroszczę... Moja Alfa śpi sama. I to moja wina! Bo nie mogę się przełamać... I zdecydować... Quote
basiagk Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 BeataA napisał(a):Ech.... Basia... Jak tak patrzę na te piękne zdjęcia... Zazdroszczę... Moja Alfa śpi sama. I to moja wina! Bo nie mogę się przełamać... I zdecydować... Trudnia decyzja ale polecam!:cool3: Tyle radosci daje taka parka. Wystarczy oglądac jak spia razem i humor się poprawia. Albo tak jak w tej chwili Abra przynosi mu zabawke (czyli mój stary sweter) żeby się z nią poprzeciagał. Super! Gorzej jak niedługo zostane sama i i bedę musiała wychodzic 6 razy dziennie na spacer:crazyeye: Quote
lamia2 Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 BeataA napisał(a):Ech.... Basia... Jak tak patrzę na te piękne zdjęcia... Zazdroszczę... Moja Alfa śpi sama. I to moja wina! Bo nie mogę się przełamać... I zdecydować... Ja to sobie już nie wyobrażam mieć tylko jednego psiura, kiedy była z nami jedynie Zuzia, to jedyną rozrywką był dla niej spacer, teraz szaleją bez przerwy (ja patrzę jak w telewizor) a one o 20.00 padają z jęzorami na wierzchu i szczęściem w oczach. To dopiero jest radocha :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
andzia69 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 sorry,że tu ale wkleję - moze lamia doadoptuje sunię do Urana?;) ta sunia ma ok. roku i szuka domu.... tu jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2873976#post2873976 Quote
lamia2 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 andzia69 napisał(a):sorry,że tu ale wkleję - moze lamia doadoptuje sunię do Urana?;) ta sunia ma ok. roku i szuka domu.... tu jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2873976#post2873976 Andzia, wiesz że bym wzięła bez zastanowienia, ale nie dam rady :-( a sunia jest już na forum o amstaffach i ich podobnym? Mnie się udało wszystkie bullowate przez to forum umieścić w super domkach, nawet nie przez dogo (i Fargo i Dinę i inne). Zresztą Basia też Pakusia tam znalazła, na dogo nawet nikt nie zajrzał. Czuję ścisk w żołądku, chyba nie dam rady przeczytać o niej wątku :placz: Quote
lamia2 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 Nawet krawatek ma biały jak Uranek :-( Quote
andzia69 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 lamia - dziś przeczytałam na jej wątku,że szykuje się domek!!!:lol: a widziałyście sunię z Ligoty co pojechała do doddy???? koszmar:placz::placz::placz: Quote
lamia2 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 lamia - dziś przeczytałam na jej wątku,że szykuje się domek!!!:lol: O Matko, to kamień z serca mi spadł :multi: a widziałyście sunię z Ligoty co pojechała do doddy???? koszmar:placz::placz::placz: ale doddy ma dla niej już domek, czy bierze na tymczas? wklej linka Quote
andzia69 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 lamia - nie wiem czy chcesz to oglądać... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39991 Quote
lamia2 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 andzia69 napisał(a):lamia - nie wiem czy chcesz to oglądać... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39991 Zajrzałam :-( to się w głowie nie mieści, co na to ustawa o ochronie zwierząt, takie schroniska nie mają prawa istnieć, bo o ile dobrze zrozumiałam to schronisko doprowadziło ją do takiego stanu :mad: jakim cudem tak zagłodzony psiak mógł to przeżyć? :placz: nawet nie wiem gdzie ta Ligota, nic o nich do tej pory nie słyszałam :-( Quote
andzia69 Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 tu masz link do wątku o Ligocie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091&goto=newpost najgorsze jest to,że nie zdążyłyśmy pomoc jednemu biedakowi - jak dziewczyny wczoraj mialy go zabrać i zatransportować do doddy to się okazało,ze psiak w nocy odszedł za TM (albo mu ktoś pomógł) i zobaczyły tą suczynkę i ją zabrały. Ponoć został tam jeszcze jeden aścik w tragicznym stanie - pewnie jemu też nie pomożemy już:-( Basiu - sorry,że tak sobie tu gadamy o innych biedulkach, ale ja już nie mogę, to ponad moje sily:-(:-( Quote
lamia2 Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 andzia69 napisał(a):tu masz link do wątku o Ligocie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091&goto=newpost najgorsze jest to,że nie zdążyłyśmy pomoc jednemu biedakowi - jak dziewczyny wczoraj mialy go zabrać i zatransportować do doddy to się okazało,ze psiak w nocy odszedł za TM (albo mu ktoś pomógł) i zobaczyły tą suczynkę i ją zabrały. Ponoć został tam jeszcze jeden aścik w tragicznym stanie - pewnie jemu też nie pomożemy już:-( Basiu - sorry,że tak sobie tu gadamy o innych biedulkach, ale ja już nie mogę, to ponad moje sily:-(:-( Choroba, a czemu dziewczynom nie udało się zabrać też tego astka? Jezu jak sobie pomyślę, że Pakusia mogło spotkać coś takiego, to aż mi się włos na plecach jeży. Idę wycałować moje psy, bo nie wytrzymam :-( Quote
basiagk Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 [quote name='andzia69']tu masz link do wątku o Ligocie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38091&goto=newpost Basiu - sorry,że tak sobie tu gadamy o innych biedulkach, ale ja już nie mogę, to ponad moje sily:-(:-( W żadnym wypadku sie nie gniewam. Głosic psie nieszczeście trzeba zawsze!!! dzis na momencik ale jutro juz będę. Mąż mi wyjeżdża:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
basiagk Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Idziemy na wycieczkę: Sorry, że mało go widać ale na świeżym śniegu latał jak zakręcony :lol: ZAKOCHAŁAM SIE W PAKO!!!:loveu: Jestem prawie pewna, że był wyrzucony z samochodu, wieczorem. Właśnie o tej porze gdy tylko na ulicy widzi samochód to robi piruety żeby za nim pobiec albo gdy widzi oddalających sie ludzi to zawsze musi sprawdzic kto to, kiedyś polecial za narciarzem ale wrócił. Gdy tylko traci mnie z oczu to wraca pędem. Daje tyle radości:lol: Quote
andzia69 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Basiu - jak dobrze się czyta takie wiadomości i ogląda takie zdjątka!!!!:loveu: Quote
Ulka18 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Ale cudne myszki pod kolderka :evil_lol: doopinki zmarzly pewnie :cool3: Quote
lamia2 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Basia ależ on pięknieje, po prostu z fotki na fotkę :) Dziewczyny a widziałyście to, dziś koleżanka mi przysłała, zdjęła z jakieś strony :( Rudy - zobaczyłam go i od razu pokochałam. Jest śliczny, słodki i przemiły. Ale jego los jest marny. Został wzięty do warsztatu samochodowego jako stróż. Niestety jego zbyt łagodne usposobienie i brak jakiejkolwiek agresji powoduje, ze dla właściciela jest bezużytecznym obciążeniem firmy. Ponadto nie szczeka... Jest niepotrzebny. A on kocha ludzi, uwielbia bawić się z dziećmi i chce żyć dla swego pana, kochać go swoim małym serduszkiem i dawać mu chwile radości i wzruszeń. Na razie marznie w zbyt dużej budzie bez żadnej zasłonki... Może ktoś z Was zechce przygarnąć tego uroczego psiaka. W przeciwnym razie czeka go schronisko. Tel. 0503 069 502 Quote
basiagk Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Założyłam mu wątek na niebieskim forum. W głowie sie nie mieści!!!:angryy::angryy::angryy: Quote
lamia2 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 basiagk napisał(a):Założyłam mu wątek na niebieskim forum. W głowie sie nie mieści!!!:angryy::angryy::angryy: Dzięki Basia jesteś WIELKA :modla: nie mogę patrzeć na te smutne oczka, Pakuś też miał takie kiedy siedział u nas w schronie, jak mu robiłam pierwsze fotki, to kazałam pracownikowi go łaskotać, żeby tak nędznie nie wyglądał, bo się bałam, że młodego ale smutnego psa nikt nie zechce :stupid: Quote
andzia69 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 on jest taki słodki i znowu pies będzie cierpial za swoich durnych właścicieli:angryy: czy kiedyś w końcu braknie bulowatych do adopcji?????? chyba nie:-( Jutro prawdopodobnie dojedzie do mnie Togo.... proszę, szukajcie mu domu - jak najlepszego...... Quote
basiagk Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Andzia BARDZO sie ucieszyłam, że bierzesz Togo! Wspaniała jesteś!!!:Rose: Marzę o takim dniu kiedy nie będzie dla kogo szukac domu!!! Nawet zimą nie moge się cieszyc bo myślę wciąż o marznących psach:wallbash: Lamia jak tam pieski znoszą zimę? Pako trzyma mi głowę na kolanie:loveu: Quote
lamia2 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Andzia Matko jak Ty sobie poradzisz? co on ma z łapkami? Boże co za makabra, kto mu to zrobił i czy to się da wyleczyć? Quote
basiagk Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Mam nadzieję, że przeżyje ale długa droga przed nim:-( Trzymaj się Kochany!!!:glaszcze: Quote
andzia69 Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 lamia - szczerze? to nie wiem:-(:-(:-( ale jakbym go nie zabrała i umarłby tam jak Logo to bym sobie nie podarowała:shake: no a zrobiło mu to schronisko w Ligocie oczywiście!:angryy: Quote
lamia2 Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 basiagk napisał(a): Lamia jak tam pieski znoszą zimę? Pako trzyma mi głowę na kolanie:loveu: Moja sfora wspaniale, Sonia (cielsko prawie 70 kg) podskakuje jak wróbelek i łapie płatki śniegu w locie, Uran obrażony, nie chce wychodzić z domu, pakuje się tylko pod kołdrę i udaje, że go nie ma (wczoraj to go na kopach do ogrodu wygnałam), bo się zlał na dywan idiota. Reszta psiarni, jakby nic się nie zmieniło, one są starsze i przyzwyczajone, a Uran pierwszy raz widział śnieg. Gorzej w schronie, nie mamy bud, tragedia, rozkładamy namioty z kołder które dostaliśmy od sponsora. Dobrze, że jedzenie mamy i kasę na leczenie i sterylki (to są właśnie absurdy dotacji, dostajesz kasę na określony cel i na nic innego nie możesz wydać, bo ci zakwestionują i więcej nie dostaniesz). Quote
Recommended Posts