Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basiagk']

Pako po kąpieli

Pako jest SUPER!!!

Zakochałam się w jego oczach:loveu:

Uwielbiam patrzeć jak on śpi, takie bezpieczeństwo i spokój emanuje z jego twarzy :)
A ta zdziwiona mina z ręcznikiem na głowie jest odlotowa :)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a już wiem, która to sunieczka z chorym serduszkiem - taka biedulka, tak mi bylo jej żal - nikt nie dal jej szansy na odejscie w miłości:-(:-(:-(
Lamia czy to ta była?

co do tego agresywnego psa - lamia dzisiaj własnie czytałam o bulinku, który mając 4 mies. miał już 2 wlaściciela - zakończył żywot mając 8 miesięcy - był agresywny do właścicieli - nie do psów - tylko do ludzi i do tego nie wiadomo było kiedy zaatakuje - tak ni z gruszki ni z pietruszki rzucał się bez powodu...to chyba najgorsze co może spotkać własciciela - mieć nieobliczalnego psa, który rządzi w domu:shake: dziewczyny z forum bulinków próbowaly mu pomóc - jednak nie udało się, nikt nie chcial wziac na siebie tego ryzyka,że on moze komuś zrobić dużą krzywdę - odszedł w ramionach dziewczyny, która podjęła tą ostatnią walkę o niego - ona zabrała go ze schronu,żeby go poobserwować czy da się go wyprowadzić - niestety:-(

Posted

[quote name='andzia69']a już wiem, która to sunieczka z chorym serduszkiem - taka biedulka, tak mi bylo jej żal - nikt nie dal jej szansy na odejscie w miłości:-(:-(:-(

i ja się zryczałam :-(

co do tego agresywnego psa - lamia dzisiaj własnie czytałam o bulinku, który mając 4 mies. miał już 2 wlaściciela - zakończył żywot mając 8 miesięcy - był agresywny do właścicieli - nie do psów - tylko do ludzi i do tego nie wiadomo było kiedy zaatakuje - tak ni z gruszki ni z pietruszki rzucał się bez powodu...to chyba najgorsze co może spotkać własciciela - mieć nieobliczalnego psa, który rządzi w domu:shake: dziewczyny z forum bulinków próbowaly mu pomóc - jednak nie udało się, nikt nie chcial wziac na siebie tego ryzyka,że on moze komuś zrobić dużą krzywdę - odszedł w ramionach dziewczyny, która podjęła tą ostatnią walkę o niego - ona zabrała go ze schronu,żeby go poobserwować czy da się go wyprowadzić - niestety:-(

ale co uśpili go? bo nasz wet twierdzi, że dla agresywnego psa to jedyne co można humanitarnie zrobić :-(

Posted

Andzia Ty jesteś niesamowita, tak to Zira :-(

to jest stara fotka, ale i tu już widać jej brzuch, bosze jak ona błagała tymi oczami żeby jej pomóc kiedy ja tam byłam :-( :-( :-(

Posted

tak - uśpili go.... czasem to jest wybawienie i dla psa (bo on prawdopodobnie jest chory) i dla właściciela
Wiesz - co innego jest, gdy umiesz przewidzieć w jakiej sytuacji pies może zareagowac agresywnie (bo się czegoś boi, bo go dotkniesz w coś co go boli) a co innego, gdy rzuca się na ciebie, a pięc min. wcześniej kochal cię całym sercem - a potem jakby nigdy nic znowu się chce przytulać...to nie jest normalne..
były już takie przypadki też goldenów - i do tego 3 szt. młode, niby łagodne...z Poznania wzieli psa do W-wy na obserwacje - pies po 7 dniach rzucil się na chlopaka dziewczyny bez ostrzeżenia - chyba 17 szwów mu zalożyli

Jedyne co w tym wypadku mogą jeszcze zrobić to rtg głowy - może to pokaże czy tam się coś nie rozwija - jakiś guz... a jak nie to mogą poradzić się naprawdę dobrego psiego specjalisty (był też wątek sznaucera olbrzyma, który zabrany ze schroniska po jakimś czasie zaatakował syna właściciela - wypowiadała się w nim mrzewińska) lub ryzykować oddając go np. gdzieś do kojca - wtedy nie ma częstego kontaktu z człowiekiem i może się nic nie stanie

Posted

[quote name='lamia2']Andzia Ty jesteś niesamowita, tak to Zira :-(

to jest stara fotka, ale i tu już widać jej brzuch, bosze jak ona błagała tymi oczami żeby jej pomóc kiedy ja tam byłam :-( :-( :-(

to była wyjątkowa sunia,piękna - szkoda,że nikt jej nie dał szansy:-(:-(:-(

Posted

[quote name='andzia69']tak - uśpili go.... czasem to jest wybawienie i dla psa (bo on prawdopodobnie jest chory) i dla właściciela
Wiesz - co innego jest, gdy umiesz przewidzieć w jakiej sytuacji pies może zareagowac agresywnie (bo się czegoś boi, bo go dotkniesz w coś co go boli) a co innego, gdy rzuca się na ciebie, a pięc min. wcześniej kochal cię całym sercem - a potem jakby nigdy nic znowu się chce przytulać...to nie jest normalne..
były już takie przypadki też goldenów - i do tego 3 szt. młode, niby łagodne...z Poznania wzieli psa do W-wy na obserwacje - pies po 7 dniach rzucil się na chlopaka dziewczyny bez ostrzeżenia - chyba 17 szwów mu zalożyli

I mnie się tak wydaje. Znam historię tego poznańskiego goldena, zdaje się, że on teraz na Paluchu siedzi ale nikt go nie weźmie z taką etykietką. Pamiętam, że on się rzucił na na TZ-a dziewczyny kiedy się pakowali bo mieli go zawieźć do nowego domku, do ludzi z małymi dziećmi. Jakby się coś stało to dopiero byłaby pożywka dla mediów, a na nas znów by psy wieszali.

Jedyne co w tym wypadku mogą jeszcze zrobić to rtg głowy - może to pokaże czy tam się coś nie rozwija - jakiś guz... a jak nie to mogą poradzić się naprawdę dobrego psiego specjalisty (był też wątek sznaucera olbrzyma, który zabrany ze schroniska po jakimś czasie zaatakował syna właściciela - wypowiadała się w nim mrzewińska) lub ryzykować oddając go np. gdzieś do kojca - wtedy nie ma częstego kontaktu z człowiekiem i może się nic nie stanie

Też jej to poleciłam zrobić rtg, ale nasz wet twierdzi, że po takiej operacji pies rośliną może zostać :-(

Posted

[quote name='basiagk']Załamałam się... Tak często o niej myślałam...Lamia nie wiedziałam że ją znałaś...

Znałam, bo ten schron jest wspomagany przez naszą fundację :mad:

Posted

basiagk napisał(a):
Oddali ją bo sie znudziła!!!!:angryy::angryy::angryy: Choroba podobno przyszła później...:-(

Tak, tak choroba przyszła później. Ona stosunkowo młoda była, ale miała już kilku właścicieli w dresach.

Posted

andzia69 napisał(a):
tak - uśpili go.... czasem to jest wybawienie i dla psa (bo on prawdopodobnie jest chory) i dla właściciela

Racja... a czy ja mogę zobaczyć zdjęcie tego psa? :roll: My w naszym schronisku tez mielismy bullika rudego, ktory zaatakowal wlasciciela, pozniej kierowce samochodu schroniskowego, ale psem zaopiekowal się treser z Katowic, nie wiem jakie sa dalsze losy, pies miał 8 miesiecy jak ten pan go brał... :roll: moze to jakis felerny miot? :roll:

Posted

[quote name='zaba14']Racja... a czy ja mogę zobaczyć zdjęcie tego psa? :roll: My w naszym schronisku tez mielismy bullika rudego, ktory zaatakowal wlasciciela, pozniej kierowce samochodu schroniskowego, ale psem zaopiekowal się treser z Katowic, nie wiem jakie sa dalsze losy, pies miał 8 miesiecy jak ten pan go brał... :roll: moze to jakis felerny miot? :roll:

Zaba - podejrzewam,ze to był właśnie TEN bulik - bo on był na Sląsku(Ruda Śląska!!!):
ale zdjecie proszę:

Posted

Cytuję ogłosznie:

Nebra ma już rok i 3 miesiące. Jest brązowa w czarne pręgi.Bardzo ułożony i grzeczny pies.Nie mogę jej zatrzymać jeśli nikt jej nie zechce będę musiała oddać ją do schroniska. A to nie jest dobre rozwiązanie bo będzie się tam męczyła.:( Bardzo proszę o pomoc. Mieszkam koło Olsztyna szukam dla suni osoby która pokocha ją tak jak ja.proszę pisać o to moj mail i gg : wueska_blond@wp.pl ,gg 8876563 .Zdjęcia inne mogę przesyłać na maile.

Posted

[quote name='andzia69']Zaba - podejrzewam,ze to był właśnie TEN bulik - bo on był na Sląsku(Ruda Śląska!!!):
ale zdjecie proszę:

A wiec zgadza się to własnie tego bullika widzialam na obserwacji, jak on sie cieszyl ze sie nim zainteresowałam, biedactwo.. ale to dla niego było jedyne wyjście...

Posted

[quote name='basiagk']Cytuję ogłosznie:

Nebra ma już rok i 3 miesiące. Jest brązowa w czarne pręgi.Bardzo ułożony i grzeczny pies.Nie mogę jej zatrzymać jeśli nikt jej nie zechce będę musiała oddać ją do schroniska. A to nie jest dobre rozwiązanie bo będzie się tam męczyła.:( Bardzo proszę o pomoc. Mieszkam koło Olsztyna szukam dla suni osoby która pokocha ją tak jak ja.proszę pisać o to moj mail i gg : wueska_blond@wp.pl ,gg 8876563 .Zdjęcia inne mogę przesyłać na maile.

O rany Basia a skąd ona się wzięła?

Posted

basiagk napisał(a):
Podobna do Urana, co? znalazłam ja przypadkiem w ogłoszeniach nawww.4lapy.pl i zapropnowałam tej osobie żeby ja umieścic na forum.

Normalnie skóra zdjęta z Urana, tylko on nie ma białych skapetek tylko sme końcóweczki łapek, ale to spojrzenie .....

Posted

A ja muszę się z Wami podzielić wczorajszą akcją.

Trzy miesiące temu odbierałam z interwencji zagłodzoną sukę ze szczeniakami (3 dziewczyny i chłopak). W ich adopcji pomagała mi Camara z Krakowa.

Wszystkie trafiły do fajnych domków. Jedyny chłopak z rodzeństwa (to nasz kontakt) trafił do ludzi do domu z ogrodem. Ponieważ nie było z nimi kontaktu podjechałam na kontrolę poadopcyjną, mało nie zeszłam na zawał, gdy od sąsiadów dowiedziałam się, że to dom letniskowy, a ludzie już wyjechali. Pies został sam, podobno w soboty podjeżdżają i wrzucają suchą karmę przez ogrodzenie i już (wody tyle co sobie nałapie z deszczu). Powiadomiłam straż, ale oni nic nie mogą zrobić bo nikogo nie ma. Zaplanowałam akcję odbioru psa na wczoraj, ściągnęłam straż, weterynarza, władze fundacji .... i nic, nikt się nie pojawił, a wszyscy się rozjechali oprócz mnie i jednego pracownika schroniska.
Psa odebrałam, nie będę opisywać szczegółów bo to podchodzi pod paragraf, ale mam i już go ulokowałam na tymczasie, pies tylko jadł i pił.
Dziś dostałam telefon i cieszę się nieludzko, psiulek jedzie w sobotę do nowego domku (kontakt od Sagi).
Wiem, że źle zrobiłam, ale gdybym miała to jeszcze raz zrobić .... zrobiłabym.
Dziś tak wygląda: