Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

do mnie dzisiaj przyprowadzono sunię - taką jak Pako - uciekła ! Zadzwoniłam do schronu powiedziałam co i jak, zostawiłam nr tel - bo ona zadbana była i jakoś tak nie bardzo mi się chciało wierzyc,ze ktos wyrzucił - umiała siadać, dawała łapę, warowała... no i fakt - zadzwonił telefon, przyszedł w sumie fajny pan i sam był zdziwiony bo mówił,że nigdy tego nie robiła, po prostu odwrócił się na chwilę jak rano z nia wyszedł a suka sruuu i już jej nie było. Dobrze,ze ją szukał bo nie wiem co bym z nia zrobiła;)

Posted

Pako już dwa razy wypadł na klatke schodową żeby poszalec na zewnątrz ale całe szczęscie brama była zamknięta. On nie ucieka on po prostu wybiega na spacer. Leci wtedy w dól taki szcześliwy!!!:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

Posted

andzia69 napisał(a):
do mnie dzisiaj przyprowadzono sunię - taką jak Pako - uciekła ! Zadzwoniłam do schronu powiedziałam co i jak, zostawiłam nr tel - bo ona zadbana była i jakoś tak nie bardzo mi się chciało wierzyc,ze ktos wyrzucił - umiała siadać, dawała łapę, warowała... no i fakt - zadzwonił telefon, przyszedł w sumie fajny pan i sam był zdziwiony bo mówił,że nigdy tego nie robiła, po prostu odwrócił się na chwilę jak rano z nia wyszedł a suka sruuu i już jej nie było. Dobrze,ze ją szukał bo nie wiem co bym z nia zrobiła;)

O Matko, dobrze, że się tak skończyło, są jeszcze odpowiedzialni ludzie, którzy szukają swoje zguby i zaczynają od schronów. My też alarmujemy Paluch jak znajdujemy psiaka, ale to są rzadkie przypadki, żeby ktoś zadzwonił.
Koleżanka opowiadała mi taką niedawną historię, że znalazła psiaka na podwarszawskiej wsi, wzięła i najpierw ogłoszenia o szukaniu właściciela a potem nowego domu. Pewnego ranka wychodzi z psem na spacer a pies galopem do samochodu sąsiada z bloku. Okazało się, że to jego pies który pobiegł (pewnie za suczką) kiedy był na działce właśnie na tej podwarszawskiej wsi. To jest dopiero historia !!!!
Szkoda tylko, że dureń nie założył psiakowi adresatki:mad:

Posted

To prawda, że cudnie razem wyglądają, są jakby stworzone dla siebie.

Śmiać mi się chciało, bo gdy przyjechaliście pan Paweł (pracownik schroniska) jak zobaczył Abrę, chwycił mnie za rękę i powiedział "nie dawaj bo na rozród wezmą, są przecież identyczne", szepnęłam mu wtedy tylko "no to super, śliczne dzieciaczki będą z kastratki i eunucha" hi, hi .....

on jest oczarowany parką i ja też ;)

Posted

Hi Hi :grin: Ale dobrze kombinował. Chwała mu za to, że myśli rozsądnie a nie czeka tylko na to żeby się psiaka pozbyc. Pozdrów go od nas:multi: Już dodaje parę nowych fotek:

:oops::oops::oops:

Uwielbiam jego uśmiech!!!

Jak widac Pako jest teraz królem kanapy. Wczoraj nie mogłam go wygonic do legowiska tak mu się spodbało wylegiwanie na kanapie:lol:

Posted

[quote name='basiagk']Hi Hi :grin: Ale dobrze kombinował. Chwała mu za to, że myśli rozsądnie a nie czeka tylko na to żeby się psiaka pozbyc. Pozdrów go od nas:multi: Już dodaje parę nowych fotek:

Jak widac Pako jest teraz królem kanapy. Wczoraj nie mogłam go wygonic do legowiska tak mu się spodbało wylegiwanie na kanapie:lol:

Pozdrowię, pozdrowię oczywiście, dziekuję, on się bez przerwy pyta o Pakusia i ciągle fotek się domaga.
A to powyżej to moje ulubione z ostatniej serii :)

A śliczna rodzinka :multi: :multi: :multi:

Posted

basiagk napisał(a):
Lamia kiedy te szwy odpadną czy się rozpuszczą? Pytam bo się nie znam?

Te co mają kontakt ze skórą rozpuszczą się, a supełki odpadną :)

myślę, że jeszcze z tydzień, dwa :)

a jak woreczek? zminiejszył się trochę?

u Urana to nawet fałdki już nie ma, no ale jemu jajeczka wycieliśmy ponad pół roku temu :)

Posted

basiagk napisał(a):
Woreczek już się zmniejszyl, zwisa pusty smętnie:razz:

Pękłam ze śmiechu :lol: , jemu smętnie zwisa, a ja chora na amen, nawet monitora nie widzę przez załzawione oczy :angryy:

Posted

Basiu, jesli wyrazisz chec, to na wiosne jak bedzie ladna pogoda wybiore sie do Tarnowa, zeby nasze 4-lapki sie pobawily. Sa jakies spokojne łąki w Tarnowie do wybiegania psiaków?

Posted

basiagk napisał(a):
A co sie stało? Kuruj się mocno Lamia!:glaszcze::kiss_2:

To jakieś grypsko 3-dniowe, dziś lepiej, ale wczoraj jak rozmawiałam telefonicznie z panią prezes naszej fundacji to nieopatrznie powiedziałam, że są nowe fotki Pakusia, a ta tak zawyła, zaczęła jęczeć i prosić i błagać, że musiałam z prawie 39 stopniową temaperaturą dmuchać do niej ze zdjęciami. Matko, co ja mam z tymi babami, znowu wszyscy ryczeli :stupid:

A w niedzielę, jeszcze przed śniegami, przyjechali do nas do domu znajomi z prezentem dla Urana :)
oto 5 minut życia piłki:

Popsiuło się :)

Posted

O rany jakie one piękne, gdybym nie miała Urana, za żadne skarby świata bym się z Pakusiem nie rozstała. Wydrukuję fotki, a niech się cieszą :evil_lol:

A grypka jak nagle przyszła, tak nagle poszła :)
i dobrze, bo mi się kastracja i jedna sterylka szykują :evil_lol: a ja za przynieś, podaj, pozamiataj robię :)

Chorobcia, nie mogę się napatrzać na Pako, jak on się pięknie poprawił na sylwetce, Basia czy zauważyłaś, że on się śmieje na każdej fotce :razz:

Posted

andzia69 napisał(a):
lamia - taka piłka to dla nich ..jakieś 2 sekundy?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a to zdjęcie jest rewelka - gdzie z tą girą!

Fotka rzeczywiście odlotowa :lol:

Co do piłki, to faktycznie nasi goście to chyba "letko niepełnosprawni na umyśle", żeby Uranowi co wyrywa krany ze ściany przywieźć miękką, gumową piłeczkę. Rzucając mu piłkę mąż koleżanki powiedział - "no to macie psa z głowy do lata, one uwielbiają się bawić piłkami" - rzekł z godnością.
Idiota, no cóż, w końcu to tylko mąż mojej koleżanki :evil_lol: