Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia - nie słuchaj ich! Co to znaczy, ze nie dasz rady - bo co? jeść im nie dasz? czy wyprowadzic nie będziesz w stanie? nie rozumiem - sama mam dwa psy i daję sobie radę wyprowadzac oba na raz! A gdy moje dzieci je wyprowadzają to idą po kolei i tyle. Więc z czym sobie nie poradzisz???

A moze jak będziesz gdzieś jechać to nie pozwolą ci jechać z 2 psami?? - to tam nie jedź! Jak byłam z moją Torą kiedyś w Mielnie, to przyjechał gosć z Francji z rottweilerką i ..ratlerkiem. Powiedział,ze zawsze i wszędzie jeździ ze swoimi psami - mają paszporty, chipy i jeżdzą po całej Europie - swiatowe psy!!!

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dam jeśc, wyjdę ale chyba na zmianę bo osobno są grzeczniejsze. Troszkę się boję bo mam nawracającą chorobę ale... właśnie pogadałam sobie szczerze z Mamą i powiedziała, że pomoże mi jeśli będzie trzeba i pomoże przekonac resztę rodziny a jej pierwsza reakcja była spowodowana szokiem. Chyba wszystko idzie ku dobremu. BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE!!!:Rose::Rose::Rose::calus::calus::calus:

A podróżowac lubią obydwoje więc pewnie zwiedzimy trochę:razz:

Posted

no widzisz, masz takiego aliena :) jesli trafi sie super domek, to decyzja nalezy do Ciebie. jesli nie, to decyzja sama sie podjela:p:p
moja kolezanka wziela na tymczas staffika (mial amputowana lapke) myslala,ze mu znajdzie domek.. nie znalazla i psiak zostal u niej:) i uwielbia swoj nowy domek! ze mna nawet na spacer nie chcial isc!!! bo sie bal ze nie wroci do siebie

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30260

Posted

Ja mu nawet nie szukam domu bo chcę żeby z nami został:lol: Tylko wsparcia nie było i zaczęły się wątpliwości. A pomyślec, ze najbardziej balam sie że psy sie nie zgodzą:crazyeye:

Posted

Raport z dnia:p

Przede wszystkim jest pod ogromnym wrażeniem jak szybko Manolo vel Pako dochodzi do siebie!!!:-o Zmienia się w oczach. Noc pięknie przespał. Na spacerze gdy się mocno oddali to jak go zawołam biegnie z całych sił. Zaczął reagowac na nowe imię. Tylko na jego rany patrzec nie mogę bo:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

majafaja napisał(a):
wiecie Co... ale mnie ciekawi.... czy Pako dobrze widzi? bo zauwazylam, ze jego oczki maja na wszystkich zdjeciach taki kolor, inny niz sunia...
moze on slabo widzi?

Wiesz też się czasami zastanawiam. W tej chwili ma zapalenie spojówek ale jak będe u weta to się go spytam.

Posted

obserwuj jego reakcje, chociaz u psiaka to trudno zauwazyc, one swietnie sobie radza jak sa nawet calkowicie slepe.
dobrze byloby to sprawdzic.... zazdroszcze:) tez chcialbym miec dwie kluchy w domu :):loveu::loveu::loveu:

Posted

majafaja napisał(a):
zazdroszcze:) tez chcialbym miec dwie kluchy w domu :):loveu::loveu::loveu:

W domu są tak cicho, że czasami zapominam, że mam 2 psy:cool1:
A mieszkanie ma 34 m!

Posted

Bosze ależ one pięknie wyglądają razem, chociaż ja nie powinnam tego pisać aby nie wywierać nacisku, bo w końcu jestem stroną najbardziej zainteresowaną pozostaniem Pakusia u Basi.

Cóż ja mogę napisać na temat liczby posiadnych psiaków w domu, czy mam znowu wymieniać imiona :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

dodam tylko, że żadne z moich zwierząt nie jest zdrowe, Pusia np. ma nie wykszałcone panewki w przednich łapach, niedługo będzie pierwsza operacja od której wszystko zależy, jeśli się nie uda to grozi jej amputacja dwóch przednich łap a ma 9 miesięcy, Sonia ma zespół pokastracyjny i sika a że to bernardynka to jeden sik = wanna moczu, Balbina ma dysplazję i praktycznie powłóczy tylnymi nogami, itd. itd.

Basia chcieć to móc, ja chcę i mogę i dam radę, dodam, że do tego pracuję zawodowo a po nocach piszę doktorat (kiedy nie siedzię na dogo oczywiście :evil_lol: ).

Posted

lamia2 napisał(a):
Bosze ależ one pięknie wyglądają razem, chociaż ja nie powinnam tego pisać aby nie wywierać nacisku, bo w końcu jestem stroną najbardziej zainteresowaną pozostaniem Pakusia u Basi.

Cóż ja mogę napisać na temat liczby posiadnych psiaków w domu, czy mam znowu wymieniać imiona :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

dodam tylko, że żadne z moich zwierząt nie jest zdrowe, Pusia np. ma nie wykszałcone panewki w przednich łapach, niedługo będzie pierwsza operacja od której wszystko zależy, jeśli się nie uda to grozi jej amputacja dwóch przednich łap a ma 9 miesięcy, Sonia ma zespół pokastracyjny i sika a że to bernardynka to jeden sik = wanna moczu, Balbina ma dysplazję i praktycznie powłóczy tylnymi nogami, itd. itd.

Basia chcieć to móc, ja chcę i mogę i dam radę, dodam, że do tego pracuję zawodowo a po nocach piszę doktorat (kiedy nie siedzię na dogo oczywiście :evil_lol: ).

WOW:crazyeye: Lamia nie martw sie o Pako, jest mu dobrze i nigdzie sie nie wybiera:cool3:. Poza tym dajesz inspiracje!!! Jak Ty mozesz to czemu ja nie?

ps. Z czego piszesz doktorat? Jesli mozna wiedziec:oops:

Posted

Zapomniałam napisać o Uranie, to pies który był oddawany 9 razy do adopcji i zawsze wracał ... powód .... ?

tak wygląda np kuchnia kiedy Uran zostanie sam w domu przez powiedzmy 1/2 godziny :evil_lol:

te białe nitki to oczywiście firanka :evil_lol:
zjedzonego 32 calowego telewizora nie pokarzę bo się znów poryczę :evil_lol: , wywrwał jeszcze kran z rurami ze ściany, zjadł dwa łóżka, obgryzł tynk ze ścian, wyjął okno z futryną, podziurawił bak samochodu, zjadł drzwi wejściowe i wydrapał futrynę, itd, itd i Ty mówisz "NIE DAM RADY"? :evil_lol:

Posted

invictus hilaritas napisał(a):
lamia zartujesz chyba ?? :crazyeye:

Niestety nie żartuję, ale kocham go nad życie i już go nikomu nie proponuję bo kto z nim wytrzyma :evil_lol:

P.S. dzisiejszy dzień mozna zaliczyć do udanych, bo dziś tylko wyrwał i pogryzł rynnę z budynku, ale to szczegół :evil_lol:

Posted

lamia2 napisał(a):
Zapomniałam napisać o Uranie, to pies który był oddawany 9 razy do adopcji i zawsze wracał ... powód .... ?

tak wygląda np kuchnia kiedy Uran zostanie sam w domu przez powiedzmy 1/2 godziny :evil_lol:

te białe nitki to oczywiście firanka :evil_lol:
zjedzonego 32 calowego telewizora nie pokarzę bo się znów poryczę :evil_lol: , wywrwał jeszcze kran z rurami ze ściany, zjadł dwa łóżka, obgryzł tynk ze ścian, wyjął okno z futryną, podziurawił bak samochodu, zjadł drzwi wejściowe i wydrapał futrynę, itd, itd i Ty mówisz "NIE DAM RADY"? :evil_lol:

o dżizas:crazyeye::-o:crazyeye: - jak ktoś będzie chcial oddać psa, bo mu doniczkę przewrócił to trzeba mu dowód samozaparcia pokazać - czyli demolkę Urana! Lamia - chylę czoła:modla:

Posted

invictus hilaritas napisał(a):
z socjologi ?? o matko ost maialm egzamin z socjologi.. bleee

Socjologia jest super, najbardziej mi się podoba, bo ja mam 4 fakultety w tym inżynierię produkcji, ekonomię i humanistyczno-lingwistyczne, ale na doktorat wybrałam socjologię :)