Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już jesteśmy cali (no bez jajek) i zdrowi :)

Manolek bał się wejść do samochodu, a w środku zachowywał się pięknie i dostojnie. Pod kliniką poszliśmy na krótki spacerek i tu niespodzianka, (dobrze, że był na smyczy) bo ludzie są tacy fajni, że każdym trzeba się przywitać, hmmm

Ponieważ było jeszcze trochę czasu a padało, postanowiłam zaczekać w samochodzie, a ta bestia inteligentna (już się nie bała) stwierdziła, że autko jest super i wskoczyła do niego jeszcze zanim zdążyłam dobrze drzwi otworzyć :)

Przywitał się z panem doktorem i grzecznie zasnął. Asystowałam przy zabiegu i poprosiłam o boczne cięcie (trudniejsze ale lepiej się goi), ciach, prach i po jajkach.

Został na noc w szpitaliku, ale bladym świtem dowiedziałam się, że z wypdku przywieźli psiaki i potrzebna klatka która zajmuje Manolek. Trochę się wściekłam ale jak go zobaczyłam, uradowanego i zdrowszego niż wczoraj, to ochoczo wpakowaliśmy się do autka i do schronu.

W czasie gdy Manolek rozrabiał, p. Paweł przygotował kanciapkę żeby nie był na łańcuchu i przy pseudobudzie.

A teraz fotki:

Podróż do lecznicy

Trochę szaleństwa z p. Pawłem (oj, te jaja to mu chyba ciążyły, bo ma teraz taką werwę, ależ on szybko dochodzi do siebie).

Teraz z jedną laską (małą, żeby mu krzywdy nie zrobiła)

No i pora na jedzonko

Kumple na wybiegu groźnie nie wyglądają, ale lepiej odejść

Posted

Jejku jaki on SŁODKI!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
[SIZE=2]Fajnie, że nie będzie w budzie! Widzę, że jest BARDZO towarzyski:lol: Kiedy będzie gotowy do podróży???:multi:

Jak chodzi na smyczy? Czy Manolek nie ma podpuchnietego puszczka? Tak wyglad na jednym zdjeciu.

Posted

andzia69 napisał(a):
a mi sie dzisiaj tylko płakac chce...Stasia - starsza astka, została adoptowana jakis czas temu - chyba na wiosne, a 30 grudnia znaleźli ja błąkającą się - to moja miłosć taka była:placz::placz::placz: boshe - co z nią będzie:placz::placz::placz:
tu jej wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20441&goto=newpost

Andzia czytałam wątek, okropność :-( , dlaczego pan nie zwrócił się do schroniska, jeśli nie mógł dłużej się nią zajmować?

Posted

basiagk napisał(a):
Jejku jaki on SŁODKI!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
[SIZE=2]Fajnie, że nie będzie w budzie! Widzę, że jest BARDZO towarzyski:lol: Kiedy będzie gotowy do podróży???:multi:

Basia zrobiłam ok. 40 fotek mogę Ci trochę przesłać na maila jeśli chcesz ?

Czy sobota (za tydzień) byłaby odpowiednia?, bo ja niestety pracuję i nie dam rady pojechać w tygodniu.

Posted

Pracownicy chodzili z nim na smyczy po schronie (ładnie chodził ze mną też, nie ciągnął), na widok smyczy bardzo się zawsze cieszy.
Na ulicy jednak, było tyle ciekwych, nowych miejsc i ludzi, że trochę ciągnął faktycznie.

Pysio może trszkę spuchnięty (po narkozie), ale humor mu dopisuje :)

Posted

basiagk napisał(a):
Pewnie!!! A gdybyśmy przyjechali do Warszawy? Czy jest taka mozliwosc?

Oczywiście, w każdej chwili, jeśli to nie jest dla Was problem, to zapraszamy :)

Posted

Jaką szczepionkę? Czy ma pchły? Czy jest odrobaczony? Czy ma chorobę lokomocyjną:cool1:?
Prosze przeczytaj tą wiadomosc na forum amstaff-pitbull bo chce żeby bylo wszysko jasne. Zaznaczam, że miałam wtedy okropnego doła:oops: Ale Manolo BARDZO CHCĘ! NA ZAWSZE!!!

Posted

basiagk napisał(a):
Jaką szczepionkę? Czy ma pchły? Czy jest odrobaczony? Czy ma chorobę lokomocyjną:cool1:?

Parvo i nosówkę.
W aucie nie wymiotował.
Pcheł nie ma.
Jest odrobaczony :)

Posted

Przeczytałam. Trudno mi w tej kwestii coś doradzać, nie chciałabym abyś odniosła wrażenie że Ci psiaka wpycham. To musi być Twoja decyzja, niestety.

Co do tymczasu, nie wiem, chyba można spróbować :), zależy mi bardzo, żeby trafił do szczęśliwego domku, gdzie nikt mu już więcej krzywdy nie zrobi.

Posted

A jeśli o to chodzi to mogę nawet złożyc przysięgę. Chcę mu stworzyc wspaniały dom!!!!!!!!!!!!! Priorytet to żeby znami zawsze był! A druga opcja to największa ostatecznosc!!! To drugie napisałam na wszelki wypadek. I uwierz mi nie wpychasz mi psa bo o tym właśnie marzyłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

W sumie tymczas i tak jest lepszy niż schron :) ja zawsze kiedy oddaję psiaka, mówię, że jeżeli się sobie nie spodobają, to zawsze mogą go do nas oddać z powrotem.