Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KasiaJessy napisał(a):
Deer- Aha...jak to mogło się stać że nie wiem o tym??A tak ogólnie ,spaniele często chorują ?

nie mam spaniela to nie wiem, czytam to samo co Ty czytasz :roll:

Posted

Toffik miał na fąfeli w środku wbitą drzazgę lub coś podobnego .. a że on tak lubi lekarzy i nie chce dać się im porządnie obejrzeć to dawali maści nam w ciemno . Teraz już jest wszystko dobrze nie ma nawet śladu . Tylko mi się nasuwa pytanie czy w tamtym roku też to było powodem czy nie .

Z tego co wiem to spaniele mają problemy z uszami , gniją im itp. Mają też bardzo słabe żołądki.

Posted

vaness napisał(a):

Z tego co wiem to spaniele mają problemy z uszami , gniją im itp. Mają też bardzo słabe żołądki.

Nie słyszałam o gniciu, ale kto wie, jeśli spaniel nigdy nie miał czyszczonych uszu to może i możliwe. :D
Na pewno ważne jest by dosyć często przemywać im uszy i wietrzyć.
Ze słabym żołądkami też niestety prawda... Jedzie na suchej, gdy tylko skrobnie coś więcej ze stołu ( np. po wizytach u babci... ;/ ) to na drugi dzień rewolucje biegunka, wymioty i tak w kółko. eh. ;)

Posted

KasiaJessy widziałam u Ciebie , że pytasz co lubi robić mój pies wiec tu ci odpowiadam :
Lubi :
* zabawę
* jak jest w centrum uwagi
*jeździć do babci
* biegać
* wychodzić na spacery
* kości wapienne
* jak go drapię po uchu , grzbiecie i klacie
* chodzić do zoologicznego
* psie ciasteczka
* spać

to mi się nasunęło :D

Posted

paulaa. napisał(a):
Nie słyszałam o gniciu, ale kto wie, jeśli spaniel nigdy nie miał czyszczonych uszu to może i możliwe. :D
Na pewno ważne jest by dosyć często przemywać im uszy i wietrzyć.
Ze słabym żołądkami też niestety prawda... Jedzie na suchej, gdy tylko skrobnie coś więcej ze stołu ( np. po wizytach u babci... ;/ ) to na drugi dzień rewolucje biegunka, wymioty i tak w kółko. eh. ;)

ja ogólnie słyszałam od weterynarza ,że pies musi raz kiedyś zwymiotować , ponieważ wtedy wiadomo , że mu dobrze wszystko pracuje :)
tylko mój robi to czasami dość często ..

Posted

paulaa. napisał(a):
Mój to robi przynajmniej jakieś 20 razy na miesiąc, więc chyba pracuje mu tam wszystko rewelacyjnie haha. :D Gorzej ze sprzątaniem tego potem...

wiesz Paula ja się chyba już do tego przyzwyczaiłam :diabloti:

Posted

vaness napisał(a):
wiesz Paula ja się chyba już do tego przyzwyczaiłam :diabloti:

A ja nie, po tym jak ostatnio musiałam przez niego kupować 4 raz nowy dywan. :D

edit: a przypomne, jest u mnie dopiero rok... ;)

Posted

ewes napisał(a):
Dela też tak ma, ale najczęściej rano, jak jest na czczo... nie wiem dlaczego tak ma, zastanawialiśmy się czy to jest normalne...

vaness napisał(a):
tak masz rację , mój też najczęściej rano ..

A czym Wam żygają tak z rana? Jedzeniem czy samą śliną?

Posted

Mój również rano, na czczo i też żółte ze śliną. :smile: Aż dziwny zgieg okoliczności haha. ah te spaniele. Tylko mój jak ma narzygać, albo narobić to zawsze na środek dywanu...nawet jak zwinęłam dywan, to narobił na zwinięty...:shake: