KasiaJessy Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Współczuje Ci...Moja raczej nie wskakuje do kałuż ,omija je. Quote
taxelina Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 KasiaJessy napisał(a):Deer- Aha...jak to mogło się stać że nie wiem o tym??A tak ogólnie ,spaniele często chorują ? nie mam spaniela to nie wiem, czytam to samo co Ty czytasz :roll: Quote
KasiaJessy Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ale ja się zapytałam tych ,którzy mają spaniele i tych ,którzy nie mają a wiedzą o niech dużo;) Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 widzę , że tłoczno się u mnie zrobiło :D zaraz odpowiem na wszystko :D Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Toffik miał na fąfeli w środku wbitą drzazgę lub coś podobnego .. a że on tak lubi lekarzy i nie chce dać się im porządnie obejrzeć to dawali maści nam w ciemno . Teraz już jest wszystko dobrze nie ma nawet śladu . Tylko mi się nasuwa pytanie czy w tamtym roku też to było powodem czy nie . Z tego co wiem to spaniele mają problemy z uszami , gniją im itp. Mają też bardzo słabe żołądki. Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Aleksandra95 napisał(a):ale ja poproszę jeszcze fotki.;) aktualnie nie mam :( ale zrobię jutro lub w sobotę :D Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 vaness napisał(a): Z tego co wiem to spaniele mają problemy z uszami , gniją im itp. Mają też bardzo słabe żołądki. Nie słyszałam o gniciu, ale kto wie, jeśli spaniel nigdy nie miał czyszczonych uszu to może i możliwe. :D Na pewno ważne jest by dosyć często przemywać im uszy i wietrzyć. Ze słabym żołądkami też niestety prawda... Jedzie na suchej, gdy tylko skrobnie coś więcej ze stołu ( np. po wizytach u babci... ;/ ) to na drugi dzień rewolucje biegunka, wymioty i tak w kółko. eh. ;) Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 KasiaJessy widziałam u Ciebie , że pytasz co lubi robić mój pies wiec tu ci odpowiadam : Lubi : * zabawę * jak jest w centrum uwagi *jeździć do babci * biegać * wychodzić na spacery * kości wapienne * jak go drapię po uchu , grzbiecie i klacie * chodzić do zoologicznego * psie ciasteczka * spać to mi się nasunęło :D Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 paulaa. napisał(a):Nie słyszałam o gniciu, ale kto wie, jeśli spaniel nigdy nie miał czyszczonych uszu to może i możliwe. :D Na pewno ważne jest by dosyć często przemywać im uszy i wietrzyć. Ze słabym żołądkami też niestety prawda... Jedzie na suchej, gdy tylko skrobnie coś więcej ze stołu ( np. po wizytach u babci... ;/ ) to na drugi dzień rewolucje biegunka, wymioty i tak w kółko. eh. ;) ja ogólnie słyszałam od weterynarza ,że pies musi raz kiedyś zwymiotować , ponieważ wtedy wiadomo , że mu dobrze wszystko pracuje :) tylko mój robi to czasami dość często .. Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Mój to robi przynajmniej jakieś 20 razy na miesiąc, więc chyba pracuje mu tam wszystko rewelacyjnie haha. :D Gorzej ze sprzątaniem tego potem... Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 paulaa. napisał(a):Mój to robi przynajmniej jakieś 20 razy na miesiąc, więc chyba pracuje mu tam wszystko rewelacyjnie haha. :D Gorzej ze sprzątaniem tego potem... wiesz Paula ja się chyba już do tego przyzwyczaiłam :diabloti: Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 vaness napisał(a):wiesz Paula ja się chyba już do tego przyzwyczaiłam :diabloti: A ja nie, po tym jak ostatnio musiałam przez niego kupować 4 raz nowy dywan. :D edit: a przypomne, jest u mnie dopiero rok... ;) Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 mój Toffik powiem krótko rzyga po kątach .. a potem mama mi mówi , że tu za drzwiami , tu w szparze jakieś itp. :D Quote
ewes Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Dela też tak ma, ale najczęściej rano, jak jest na czczo... nie wiem dlaczego tak ma, zastanawialiśmy się czy to jest normalne... Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 tak masz rację , mój też najczęściej rano .. Quote
*Magda* Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ewes napisał(a):Dela też tak ma, ale najczęściej rano, jak jest na czczo... nie wiem dlaczego tak ma, zastanawialiśmy się czy to jest normalne... vaness napisał(a):tak masz rację , mój też najczęściej rano .. A czym Wam żygają tak z rana? Jedzeniem czy samą śliną? Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 magdabroy napisał(a):A czym Wam żygają tak z rana? Jedzeniem czy samą śliną? mój takie żółte ze śliną ma .. jedzeniem wcale Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Mój również rano, na czczo i też żółte ze śliną. :smile: Aż dziwny zgieg okoliczności haha. ah te spaniele. Tylko mój jak ma narzygać, albo narobić to zawsze na środek dywanu...nawet jak zwinęłam dywan, to narobił na zwinięty...:shake: Quote
ewes Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Dela też żółtym A Scooby sobie upatrzył dywan, bo podłóg nie chce zabrudzać :evil_lol: Quote
vaness Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 heeh ;D sobie myśli " jak na dywanie zrobię , będzie mniejszy bałagan i problem " :D Quote
vaness Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 zdjęcia dzikusa z dzisiejszego spaceru :cool3: taki znudzony stoi :razz: tu jak taka święta krowa :diabloti: Quote
vaness Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 tu mu próbowałam wytłumaczyć , że wody z kałuży się nie pije ..:mad: a tak wygląda powrót :diabloti: Quote
KasiaJessy Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Mój tak samo łapie za smycz i ciągnie ją.Fajne foty;) Quote
Recommended Posts