dorota412 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 I ja czekam na konto, tez troche pomoge Quote
luka1 Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Bardzo dziękuję za chęć pomocy. Numer konta podany jest w pierwszym poście. Co prawda DT jest bezpłatny, ale zostawiłam tam już Frytkę z czterema szczeniakami. Teraz przyjęli Punię. Trzeba było troszeczkę zmienić pomieszczenie, w którym psina ma posłanie. Polegało to na zrobieniu zabezpieczenia, aby Punia nie miała możliwości czmychnięcia - przynajmniej na początku. Przekazałam też środki czystości bo niestety szczylki nie nauczyły się gdzie wolno sikać. Pierwszego dnia sunia powarkiwała gdy próbowano ją głaskać, ale teraz już jest spokojna i chyba szybko przywyknie do tego, że już nie musi marznąć i moknąć. Quote
malagos Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [QUOTE=malagos;18259289]A ile sterylizacja i pobyt w lecznicy kosztuje? Jak ten dom tymczasowy jest za friko, tylko za karmę, pisz do Baloniarek - mi pomogły, dostałam wczoraj 6,5 kg karmy. I w ogłoszeniach sobie pomagamy (bo już i ja do nich należę), i zagladaniu na watki. A najlepiej, by ta osoba sama się zalogowała na dogo, bo chętnie śledzimy losy tych biedaków. Wtedy ja na dobry początek wplacę 30 zł na jej konto.[/QUOTE Od dawna nie ufam fundacjom, poproszę nr konta tej pani, która się zajęła psami, a najlepiej gdyby to ona pisała na dogo o swych tymczasowiczach. Luka, bez urazy. Quote
luka1 Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Malagos, możesz nie mieć do mnie zaufania (czytaj Fundacji). Dziękuje Ci wobec tego za chęć pomocy. Za sterylizację, szczepieni, odrobaczenie, odpchlenie, za ewentualne wizyty lekarskie, za karmę, za środki czystości, za zrobienie dodatkowych drzwiczek - płacę ja. Nie widzę więc potrzeby podawania numeru konta osoby, u której są psy. Quote
Czorcik Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 no cóż luka , a ja Ci ufam , byłam u Ciebie nie raz , widziałam na własne oczy tylko niewielką część tego na co idą pieniądze, p.weterynarz równiez znam i przy okazji pozdrawiam. Ja nie mam oporów , żeby wpłacać na konto akurat tej fundacji :) Quote
piescofajnyjest Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 mizianka dla Pusi posylam i podnosze:) Quote
luka1 Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Z całej gromadki mamy jeszcze kotusię do oddania. Kicia jest w DT i jest przekochanym koteczkiem - już wysterylizowana. Quote
piescofajnyjest Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 podrzucam wszystkich na dobranoc:) Quote
luka1 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Na konto wpłynęła kwota 50,- od dorota412 - bardzo dziekujemy :loveu: (rozliczenie wydatków i wpłat - w pierwszym poście) Quote
asinek5 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Myślę, że DT, który przyjął Pusię, a przedtem Frytkę i jej 4 szczeniaki, a ma również swoje własne zwierzęta to dom ludzi wrażliwych. I z całą pewnością mają obecnie tyle spraw na głowie, że mogą nie mieć czasu albo możliwości, by logować się na dogo i osobiście relacjonować dzień po dniu. Natomiast jeśli chodzi o sprawę ufności czy nieufności w stosunku do KAŻDEJ fundacji...Kto osobiście poznał lukę i trochę się orientuje w Jej działaniach na rzecz zwierzaków, ten nie ma wątpliwości. Ja przynajmniej ufam fundacji Nero. Quote
luka1 Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 Dziękuję - Czorcik i Asinek5 - to bardzo miłe. Quote
Czorcik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku !!!!! Quote
Czorcik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wysłałam 20 zł dla Pusi , w zbiorczym przelewie razem z kasa dla Basta Quote
piescofajnyjest Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 to ja glaski dla wszystkich:) Quote
luka1 Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 A to Frytka I jej maluszki No i Punia Punia przejęła opiekę nad maluchami, wyręcza Frytkę, która ma już dość dzieciaków. Z wystraszonej psinki zrobiła się strasznym przytulakiem. Quote
dorota412 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 :multi: rany, ale super prezent na Nowy Rok!!!! Tak chciałam zobaczyc foty Frytki i jej dzieciaczków, no i Puni w nowym otoczeniu. Luka dzieki:loveu: CUDAKI! Quote
piescofajnyjest Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 tak Frytka teraz taka jakas wyprostowana i dumna! piekne te Maluszki:) i Pusiowata pomaga :) Quote
luka1 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Frytka teraz na mój widok zwiewa i chowa się, nie wychodzi z kryjówki dokąd nie wyjdę za furtkę. A przecież przybiegała z radosnym szczekaniem gdy przyjeżdżałam z jedzeniem, ufała mi gdy ocieplałam budkę. Faktycznie inaczej wygląda - jest na swoim i wyraźnie to okazuje. Quote
piechcia15 Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 pomóżcie mi szukać dla nich ratunku, bezdomne psy z Rawy Mazowieckiej, sunia mix rhodesian... Rozsyłajcie gdzie się da:( http://www.dogomania.pl/threads/220381-*Rawa-Mazowiecka*-sunia-mix-rhodesian-%C5%9Bpi-na-klatce-schodowej-PILNIE-DT-i-sterylka?p=18311839#post18311839 Quote
piescofajnyjest Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 dziwne zachowanie naszej Fryty....powinna pamietac Twoj zapach! Quote
asinek5 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ona pamięta, ale luka należy do przeszłości, a Frytka zostawiła przeszłość za sobą (szczeniaki zresztą też). Teraz ona zajęta jest pilnowaniem własnych włości i zjadaniem jedzonka z innej ręki. Chyba obecna sytuacja bardziej jej odpowiada-widzicie, jak ma ogon uniesiony do góry! Quote
Recommended Posts