Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ha, chyba już zapomniała o tym wątku. Byłam ostatnio w domku Frytki i Punie (teraz Kulka). Dziewczyny są nie do poznania. Panoszą się po kanapach, wylegują na fotelach, pierwsze do jazgotu gdy ktoś się pokaże za płotem i głaskać, głaskać, głaskać.

Posted

[quote name='luka1']Ha, chyba już zapomniała o tym wątku. Byłam ostatnio w domku Frytki i Punie (teraz Kulka). Dziewczyny są nie do poznania. Panoszą się po kanapach, wylegują na fotelach, pierwsze do jazgotu gdy ktoś się pokaże za płotem i głaskać, głaskać, głaskać.[/QUOTE]

Super.:multi: To ogloszenia szczeniorkow juz niepotrzebne Ciociu Luko ?:lol:
Zawsze staram się usuwać ogłoszonka po udanej adopcji, chyba, ze mozna na nich wyadoptować jeszcze jakiegoś zwierzaka.:lol:

Posted

Szczeniaki Frytki wszystkie znalazły domy. Pozostały dwa szczeniaki z lasu. To Zigi i Lobo oba pieski. Bardzo dzielne szczeniaki suczki, która zaginęła zostawiając maluchy bez opieki. Prawdo podobnie nie żyje bo była bardzo troskliwą mamą. Pani, na działce której sunia sie oszczeniła, dała mi znać o szczeniakach bo same nie dały by sobie rady. - w tym czasie jeszcze na działce nikogo nie było.
Szczeniaków było cztery - dwa jeszcze są u mnie. Śliczne - prawda?

Posted

[quote name='luka1']

Szczeniaki Frytki wszystkie znalazły domy. Pozostały dwa szczeniaki z lasu. To Zigi i Lobo oba pieski. Bardzo dzielne szczeniaki suczki, która zaginęła zostawiając maluchy bez opieki. Prawdo podobnie nie żyje bo była bardzo troskliwą mamą. Pani, na działce której sunia sie oszczeniła, dała mi znać o szczeniakach bo same nie dały by sobie rady. - w tym czasie jeszcze na działce nikogo nie było.
Szczeniaków było cztery - dwa jeszcze są u mnie. Śliczne - prawda?[/QUOTE]
Śliczne. :loveu: Nie wiesz jakiej mogą być wielkości w przyszlości ?
To wazne dla potencjalnych wlaścicieli. Czyli ogloszeń szczeniorkow dalej nie ściągam a w wolnej chwili podmienię zdjęcia.:lol:

Posted

[quote name='luka1']Psiaki będą średniej wielkości. Ich mama była do kolana i była sznaucerką. Tata NN, ale psiaki nie są duże więc chyba nie wyrosną na duże.
A to maleńki przegląd psiaków przebywających pod moją opieką
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.303764249703935.72845.100002110876792&type=1

Bardzo ich duzo. O Milke i Basta nikt nie pyta ? Odświeżam i wznawiam im ogloszenia.

Posted

Na przygarnij zwierzaka też dalam do ogloszenia nowy tekst i fotki aktualnych szczeniaczkow. Ciociu Luko, w jakim one są wieku ?

• 2 weeks later...
Posted

Psiaki mają ok 4 miesiące. Mam jeszcze takiego Mata, który ma dziesięć (?) miesięcy. No i niestety znalazłyśmy sukę z 6 szczeniakami, ale te sa jeszcze karmione przez sukę. Nie mam zdjęć bo sunia jeszcze nie daje podejść. Jest młoda i właściwie nie atakuje ale warczy ostrzegawczo. Szczeniaki będą raczej duże bo mama jest mieszańcem owczarka niem. Psiaki są czarne, tylko jeden jest jasny - beżowy ( ale tego nie udało mi się zobaczyć. Że jest taki wiem od pani która je karmi).

zdjęcie suki - bardzo słabe, ale robione w szopie.

To szopa, w której mieszka suka ze szczeniakami. Maluchy mają jakieś czter może pięć tygodni.

Posted

[quote name='luka1']Psiaki mają ok 4 miesiące.
Postaram sie dodać tę informacje do ogloszeń tam gdzie to mozliwe.

Mam jeszcze takiego Mata, który ma dziesięć (?) miesięcy.

To może uda się go wyadoptować na ogłoszenia Zibi i Lobo ?
No i niestety znalazłyśmy sukę z 6 szczeniakami, ale te sa jeszcze karmione przez sukę.

:flaming:Ło matko ... one jeszcze chyba za male do ogłaszania..

To szopa, w której mieszka suka ze szczeniakami. Maluchy mają jakieś czter może pięć tygodni.

Posted

maluchy są jeszcze za malutkie żeby je oddawać, ale mnie już włosy dęba stają. Suka może w tej szopie zostać do momentu aż malce zaczną same spacerować. Jak zaczną wychodzić z szopy muszę je zabrać. Nie mam pojęcia dokąd. Kobieta, która się nimi na naszą prośbę zajmuje zgłaszała maluchy do Gminy. Niestety Gmina zleca wyłapywanie "komuś" i nie bardzo wiadomo co się z psami potem dzieje - znikają. Część ląduje w schronisku ale nie zawsze.

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
czy to nowe szczeniorki, bo znowu sie pogubilam:(

Tak, nowe (post 254) - Zibi i Lobo. Śliczne, prawda?

Posted

No to z tej gromadki został Lobo - Zigi już odjechał.

A to jest MAT. Ma 10 miesięcy. Przeszedł w życiu wiele, łącznie z parwowirozą. Przytulak straszny, aż czasem przesadnie.

Posted

Teraz taka lepsza wiadomość - Sunia znalazła dom, teoretycznie dom mają również dwa szczeniaki-chłopcy. Dziewczynki jadą razem z sunią i trzeba im znaleźć domy. Jednak muszę najpierw zrobić zdjęcia szczeniakom, bo trochę urosły.

Posted

luka1 napisał(a):
Teraz taka lepsza wiadomość - Sunia znalazła dom, teoretycznie dom mają również dwa szczeniaki-chłopcy. Dziewczynki jadą razem z sunią i trzeba im znaleźć domy. Jednak muszę najpierw zrobić zdjęcia szczeniakom, bo trochę urosły.

Jaka dobra wiadomość o suni i dwoch szczeniaczkach.
Jak zrobisz fotki malym to dodam do ogloszeń, ktore mialy większe szczeniaczki.

Luka odpisalaś na zapytanie w sprawie Milki ? Ja wiem, ze ona z kotami nie bardzo ale może da się zainteresowanej Pani zaproponować innego pieska ? Odpowiedzi na ogłoszenia jest niestety tak mało, ze trzeba się ich łapać jak tonący brzytwy...