beka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Jeśli trzeba tymczasu na 3 dni to myślę że przekonam meża żeby mi walizek nie pakował....
DuDziaczek Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Co adopcje ruszyly to nam psiaki wraaja a ludzie szczeniakow torebkowych nie chca :mad::placz:
erka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Beka, zgodziła się też wziąć go Izunia86, a jej rozwód jeszcze nie grozi:evil_lol:, to może lepiej tam:eviltong:.
Potter Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 [quote name='Kassie']Śliczne te szczeniaki "szufladowe" :)) A mniej więcej jakiej wielkości one będą docelowo ? Mam już dwa psy,ale może udałoby mi się mamę namówić na takiego słodziaka, o ile na duże nie wyrosną...więc chciałabym wiedzieć. :) Pozwoliłam sobie im imionka wymyślić :) Chłopczyk - Toffik Ta większa sunia - Dipsi A mniejsza - Nala Hehe :) Szczeniorki do góry,hops! Myślę, że raczej małe. Łapki mają drobne. Dzięki za inwencję :lol:, ale co do imion, to chłopiec od kilku dni występuje w necie jako Rudasek, a dziewczynom wczoraj wymyśliliśmy i wpisaliśmy do książeczek: większa Kreska, mała Kropka.
erka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Podnoszę mnóstwo ślicznych szczeniaczków. Wszystkie bardzo pilnie potrzebują domków! W wielkiej potrzebie są śliczne szczeniaczki jamniczki Tiny, Bemolel i Vionek. Mama juz nie chce ich karmić i ucieka od nich, a one są biedne na działce w budzie. Nie dość ,że bardzo juz zimno, to p.Ania tylko dwa razy dziennie chodzi tam je karmić , a to za mało dla 6,5 tyg. szczeniorków:placz:. Są juz po pierwszych szczepieniach. W Morawicy zostało jeszce 5 szczeniaczków norze w ziemi, dopóki nie wydamy tych nie ma szans ,żeby je zabrac:placz:. Wczoraj na działke przybyła jeszcze jedna 3,5 mies. sunieczka:placz:. A przecież wracająa dwie dorosłe sunie z nieudanej adopcjii. Juz nie mamy miejsc w budach:shake:. Tragedia!!! bardzo prosimy o pomoc!!!i
Guest Kassie Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Podnoszę ! Domki pilnie potrzebne!! psiaczków bardzo dużo...:shake: Ja mieszkam w Morawicy tylko, że koło Krakowa :lol::lol::lol::cool3:
erka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Kassie mam nadzieję, że w Twojej miejcowości nie ma takiego problemu z bezdomnymi zwierzakami, jak w Morawicy podkieleckiej:cool3:. Szczeniorki do wyboru , do koloru proszą o domki!!!
Guest Kassie Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 W mojej miejscowości to psy raczej giną (od końca wakacji tego roku chyba z 5 zginęło),ludzie ich szukają,ale znaleźć nie mogą... i to prawie same rasowce zaginęły: sznaucer,ONek,Cocker Spaniel i mix Pona ( ten ostatni to mój akurat :-() i żaden się nie znalazł...
Potter Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Dzisiaj dom znalazł KAJO - nareszcie, po 5 mies. mieszkania w azylu. Nareszcie, bo zdążył się już na tym wątku "zestarzeć" i niedługo trzeba by go było przenieść do dorosłego. Na razie pojechał ze swoja nową panią do Kielc, a w sobotę ma jechać dalej do Niemiec. W piątek pojadę jeszcze go odwiedzić - mam nadzieję, że do tego czasu nic się nie zmieni i nie wróci z powrotem do azylu :razz:. Tak więc, na razie, proszę o niezdejmowanie go z ogłoszeń - do soboty.
Guest Kassie Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Kajo w nowym domku nareszcie,oby dobrze trafił :multi: Znalazłam przed chwilką takie ogłoszenie na Przygarnę Psa. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8640811#post8640811 Może któryś z psiaczków kieleckich się nada ?
erka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Tak się cieszę, że Kajowi w końcu się poszczęściło:loveu::loveu::loveu:. Oby wszystko obyło się bez przeszkód, trzymamy kciuki.:lol: Co do szczeniaczka dla studentów, to mam mieszane ucucia. Trzeba by było poznac tych ludzi. Skończą studia i co dalej, czy będa mogli zabrać ze soba psiaka, to jest troche takie niepewne:roll:.
mag.da Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 A co z Miodką? Wiadomo już, czy na pewno zostaje w nowym domu? Zdejmować ją z ogłoszeń czy jeszcze poczekać?
kika22 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Ja tez się ciesze, ze Kaj ma swoj domek! Trzymam kciuki by wszystko było oki! A reszta maluchów marznie na działkach i szuka ciepłego domku na zimowe mrozy. Oby jak najszybciej je znalazły!
Potter Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Przed chwilą wydałam 2 sunie od Donki - szaro-burą i jedną z czarnych podpalanych. Poszły razem do jednego domu :lol:, na razie w bloku, a docelowo do domu z ogrodem (na razie w budowie).
czarna_zaba Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Poniżej zdjęcia rodzeństwa Niuni. Dwa czarne szczeniorki to panowie, beżowe to dziewczynka i chłopak. Nie mogę sie doszukać piątego, może ktoś go sobie wziął? W normalnych warunkach mogły by jeszcze trochę zostać z matka, niestety, matka "borsuków" po odebraniu jej dzieci podjęła próbę kradzieży sąsiedniego miotu. Suki sie pogryzły i zdenerwowana matka szczeniaków przeniosła je w nowe miejsce. Niestety nowe miejsce jest znacznie płytsze i słabo zasłonięte od wiatru (to ta nisza pod kamieniem po prawej stronie pierwszego zdjęcia). Podobno wśród pracowników sa chętni na 1 lub dwa z niech, reszta prawdopodobnie zamarznie.
erka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Sytuacja z dnia na dzień się pogarsza:placz:. Coraz więcej szczeniorków w wielkiej potrzebie!!! Dzisiaj była kobieta oglądać szczeniory jamniczkowe, ale stwierdziła,że za duże:cool1:. P.Ania pojechała więc z nią do tej kobiety, u której jest Pini i jeden jej szczeniorek, no i wzięła go. Całe szczęście, bo przeczucia mnie nie myliły, szczeniaczek był bardzo wygłodzony, a maleńką Pini p.Ania zastała w takie zimno na podwórku:diabloti: . Potem , jak Elwira tam zadzwoniła, to usłyszała od pijanego mężulka stek wyzwisk:angryy:. I taki to właśnie dobry dom:cool1:. Niepotrzebnie Pini już została im oddana, teraz pewnie trudno będzie ja znowu wyciągnąć. I z pewnoście ten typ nie zgodzi sie na jej sterylizację, bo chyba wyobraża sobie, że świetny interes mu umknął sprzed nosa, skoro szczeniaki tak szybko poszły, a można je było sprzedać na wódę.:mad: A córeczkę Pini, po którą ta kobieta w Warszawie jednak sie nie zgłosiła dzisiaj zabiera na DT Izunia86 i u niej będzie do soboty. Bardzo dziękuję Izuni86 za pomoc:iloveyou: , bo sytuacja była podbramkowa. Bardzo Was proszę o ogłoszenie tego maleństwa na jakichś stronach warszawskich, bo dobrze by było , gdyby tam juz znalazła dom i nie trzeba by jej było zabierać z powrotem. Napiszcie,że to szczeniaczek po maleńkiej /4 kg/długowłosej ,ślicznej suczce.:lol:
erka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Mag.do, myślę,że Miodkę już można usunąć z ogłoszeń:lol:. Wczoraj był ten facet podpisac umowę adopcyjną, wszystko jest ok.
ewelinka_m Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Cieszę się, że chociaż Miodce się udało i jędrzejowskim psiakom Iza dziękujemy :loveu: Psiaków coraz więcej, gdzie je umieszczać :placz: coraz zimniej, śnieg zaczyna padać a one biedne marzną w budkach
betel Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Cieszę się ,że udało sie Miodce i że Kajo wreszcie znalazł dom bo u mnie na Allegro tez juz "zdążył" się zestarzeć.:multi: Obecnie na allegro mam następujace psy , proszę napiszcie , które zdjąć , bo trochę się pogubiłam: Szorściak - Potter Kaprys - Potter Sawa -Erki Dudzia - Erki Boksia - Erki Haski - Góral - Erki Kajo - Potter Oktawia - Erki Bryza- Erki Misia- Potter Oktawia i Bryza wróciły, więc tu nie mam żadnych watpliwosci , a co z resztą??? Rozumiem, że z Kajo poczekać do soboty, a co z Szorściakiem, bo coś się tam dla niego "kroiło"?
erka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Eliza sk, czy udao się z Szorściakiem do Radomia? Betel, a czy do Kaprysa można by było dodać Lotoskę?:roll:. Oni sa bardzo zaprzyjaźnieni i stanowią doskonała parę do stróżowania. Może ktos by zdecydował się na tą dwójkę?
betel Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Ok , mogę im zrobić wspólne allegro- dodam Lotoske do Kaprysa:lol:
beka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Niestety wiem że z Szorsciakiem sie nie udało bo jednak wolą sunię...
Recommended Posts