Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

Domek dla Misi jest pewny, to tylko kwestia transportu. Bardzo miła pani, dom z ogrodem, dziewczynka 10-letnia, która troszkę obawia sie psów, więc będą się razem z Misią oswajać pomału:razz: .

Ale ,żeby nie było za dobrze, to zadzwoniła dzisiaj kobieta,że w piwnicy jej domku na działce oszczeniła sie suka. Chyba dzika, bo nigdy nie pokazuje sie , jak oni tam są, ktos ja widział, podobno duża. Szczeniaki cztery, juz spore , samodzielnie jedzą. Oni nie jeżdzą tam codziennie, a jak jeżdżą to daje tylko mleko, nie wiem jak te szczeniorki przeżyją. Nie mamy gdzie ich zabrac, chyba że wydamy jakies psy.
Te działki, to największy chyba teren ogródków działkowych w Polsce. Niestety jest tam mnóstow psów i kotów, większośc zdziczałych.

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko,zeby Misiuni nie pocieszali jak sie wystraszy. hop siup i dalej odwrócić uwage ;) trzeba uprzedzić bo jak jest tam dziewczynka 10 lat to na pewno będzie chciała piesia pocieszac i tulić ;) tak sobie myslę, bo nasz cykorek długą drogę już przeszedł i nie ma czasu na strachy:cool3:
powodzenia w nowym domu!!

Posted

Wczoraj miałam telefon od ludzi z Legnicy w sprawie Białasa. Wypatrzyli go na Allegro i podobno wybrali go spośród setek innych szczeniaków. Przez telefon brzmią rozsądnie i chcą nawet przyjechać po niego do Jędrzejowa (w drodze do rodziny). Ale ja już nikomu nie ufam i właśnie szukam kogoś do zrobienia kontroli w Legnicy. Napisałam w tej sprawie do wrocławskiego TOZ-u.
A może ktoś z Dogo mógłby pomóc? Sprawdzałam Mapę Pomocy, ale nie ma za bardzo w czym wybierać - prawie wszyscy z Wrocławia.

Posted

Z tamtej okolicy przychodzi mi do głowy zuziaM - chyba z Lubina, nie wiem jak to daleko. Może mogłaby sprawdzić, albo polecić kogoś innego.

Posted

Potter ja mogę pomóc!! tylko nigdy czegoś takiego nie robiłam i nie mam pojecia!! ale mam Babcie w Legnicy i na pewno w najbliższym czasie może w weekend albo zaraz po weekendzie tam pojade!! tylko,że nie znam miasta wcale!! proszę o kontakt na pw. mało jestem w necie teraz ale proszę się nie zrażać!!

Posted

Bardzo się cieszę, że Szarka już w nowym domku!:multi: :multi: :multi:
Musiałam, to jakoś przegapić!:oops:

A czy Misia juz w nowym domku i czy są już jakieś wieści????

Ale reszta psiaków nadal czeka!!!!!!

Posted

Misiunię dzisiaj zawiozłam , jechała zadowolona i spokojna, bo myślała ,że jedziemy do lasu. A ja ją zostawiłam w nowym, obcym miejscu:-( . Bidulka była bardzo przerażona, zostawiona w pokoju wcisnęła się gdzieś za łożko i posiusiała ze strachu.
Wydawanie psów jest okropne, za każdym razem czuję sie jakbym je zdradzała.:shake: Ale cóż, nie da sie inaczej. Mam tylko nadzieję,że Misiunia przezwycięzy ten strach i jakos sie zaadaptuje. Troszkę sie jednak obawiam jednej rzeczy, na piętrze domu, gdzie mieszkają państwo Misi będa jeszcze kończone prace remontowe, a ona tak się boi każdych głosniejszych odgłosów.

Posted

Tak erka, rozumiemy cię pewnie wszyscy - wydawanie psiaka to ciężka sprawa, ty wiesz że to dla jego dobra ale on jeszcze nie...
Kciuki za powodzenie domu Misieńki!

Posted

Wklejam aktualne zdjęcia Kufy i Mufy. Nie rozumiem - takie rozkoszne szczeniaczki i nic...
Rosną, pyszczki im się zmieniają, stąd ta aktualizacja.

kto mnie zechce?....

a teraz może trochę pokopiemy...

Posted

Mam dobre wiadomości z domku Misiuni , przejściowo Oliwki, a teraz Gapy:lol: .
Gapą , co prawda była tylko jeden dzień:razz: , ale juz reaguje na to imię,więc zostało.:lol:
Aż bałam sie tam zadzwonić, bo myslałam ,ze malutka siedzi gdzies pod szafą i już nawet przygotowywałam sie na to,ze pojadę ja zabrać.

Na szczęście ciężki był tylko pierwszy dzień, jak ją zostawiłam, to podobno leciała za mną do furtki. Ale później się rozkręciła i teraz już szaleje, ma nawet towarzystwo... szynszyli:lol: .

Posted

Z przyjemnością informuję, że Białasek znalazł dzisiaj nowy dom w Ostrowcu Swiętokrzyskim, u państwa zajmującego się rękodziełem ludowym (rzeźbą w drewnie). Dom jest na wsi, duży ogród, jeden ok. 7 letni pies. Mają przysłać za jakiś czas zdjęcia.
Dobrze że się zdarzył ten domek, bo Białas był tłamszony w kojcu przez swoich bardziej przebojowych kolegów.
Niestety, będę musiała powiadomić o tym tych państwa z Legnicy :roll: , którzy także byli na niego chętni.
Dziękuję za Allegro, bo to właśnie dzięki niemu Białas znalazł dom.

Posted

Czyli nowych szczeniaczków znowu przybyło:shake: .
Te z działki trzeba chyba jak najszybciej zabrac, bo mama sie juz nimi za bardzo nie zajmuje, no i zostawione tam zbyt długo z pewnościa zdziczeją.

Posted

Na stałe. Gem mówił,że jeszzce za wcześnie na wydawanie, ale skoro matka juz sie nimi za bardzo nie zajmuje, a one jedzą samodzielnie, to myslę, że nie ma co czekać, bo nie wiadomo, co może im się stac na tych działkach.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...