erka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Domek dla Misi jest pewny, to tylko kwestia transportu. Bardzo miła pani, dom z ogrodem, dziewczynka 10-letnia, która troszkę obawia sie psów, więc będą się razem z Misią oswajać pomału:razz: . Ale ,żeby nie było za dobrze, to zadzwoniła dzisiaj kobieta,że w piwnicy jej domku na działce oszczeniła sie suka. Chyba dzika, bo nigdy nie pokazuje sie , jak oni tam są, ktos ja widział, podobno duża. Szczeniaki cztery, juz spore , samodzielnie jedzą. Oni nie jeżdzą tam codziennie, a jak jeżdżą to daje tylko mleko, nie wiem jak te szczeniorki przeżyją. Nie mamy gdzie ich zabrac, chyba że wydamy jakies psy. Te działki, to największy chyba teren ogródków działkowych w Polsce. Niestety jest tam mnóstow psów i kotów, większośc zdziczałych.
Od-Nowa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 tylko,zeby Misiuni nie pocieszali jak sie wystraszy. hop siup i dalej odwrócić uwage ;) trzeba uprzedzić bo jak jest tam dziewczynka 10 lat to na pewno będzie chciała piesia pocieszac i tulić ;) tak sobie myslę, bo nasz cykorek długą drogę już przeszedł i nie ma czasu na strachy:cool3: powodzenia w nowym domu!!
saga_86 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Misia już w domku?:cool3: Aa i skąd ten domek się o Misi dowiedział?
Potter Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Wczoraj miałam telefon od ludzi z Legnicy w sprawie Białasa. Wypatrzyli go na Allegro i podobno wybrali go spośród setek innych szczeniaków. Przez telefon brzmią rozsądnie i chcą nawet przyjechać po niego do Jędrzejowa (w drodze do rodziny). Ale ja już nikomu nie ufam i właśnie szukam kogoś do zrobienia kontroli w Legnicy. Napisałam w tej sprawie do wrocławskiego TOZ-u. A może ktoś z Dogo mógłby pomóc? Sprawdzałam Mapę Pomocy, ale nie ma za bardzo w czym wybierać - prawie wszyscy z Wrocławia.
mag.da Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 Z tamtej okolicy przychodzi mi do głowy zuziaM - chyba z Lubina, nie wiem jak to daleko. Może mogłaby sprawdzić, albo polecić kogoś innego.
EveL_ Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 W kieleckim schronisku od wczoraj czekają 3 szczeniaczki, może ktoś się zainteresuje.... :-(
Donvitow Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='erka'] Erka dzięki. Niestety domek zasiedlony. Polecam się na przyszłość.:loveu:
Od-Nowa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Potter ja mogę pomóc!! tylko nigdy czegoś takiego nie robiłam i nie mam pojecia!! ale mam Babcie w Legnicy i na pewno w najbliższym czasie może w weekend albo zaraz po weekendzie tam pojade!! tylko,że nie znam miasta wcale!! proszę o kontakt na pw. mało jestem w necie teraz ale proszę się nie zrażać!!
kika22 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Bardzo się cieszę, że Szarka już w nowym domku!:multi: :multi: :multi: Musiałam, to jakoś przegapić!:oops: A czy Misia juz w nowym domku i czy są już jakieś wieści???? Ale reszta psiaków nadal czeka!!!!!!
erka Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Misiunię dzisiaj zawiozłam , jechała zadowolona i spokojna, bo myślała ,że jedziemy do lasu. A ja ją zostawiłam w nowym, obcym miejscu:-( . Bidulka była bardzo przerażona, zostawiona w pokoju wcisnęła się gdzieś za łożko i posiusiała ze strachu. Wydawanie psów jest okropne, za każdym razem czuję sie jakbym je zdradzała.:shake: Ale cóż, nie da sie inaczej. Mam tylko nadzieję,że Misiunia przezwycięzy ten strach i jakos sie zaadaptuje. Troszkę sie jednak obawiam jednej rzeczy, na piętrze domu, gdzie mieszkają państwo Misi będa jeszcze kończone prace remontowe, a ona tak się boi każdych głosniejszych odgłosów.
weszka Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Tak erka, rozumiemy cię pewnie wszyscy - wydawanie psiaka to ciężka sprawa, ty wiesz że to dla jego dobra ale on jeszcze nie... Kciuki za powodzenie domu Misieńki!
Potter Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Wklejam aktualne zdjęcia Kufy i Mufy. Nie rozumiem - takie rozkoszne szczeniaczki i nic... Rosną, pyszczki im się zmieniają, stąd ta aktualizacja. kto mnie zechce?.... a teraz może trochę pokopiemy...
kika22 Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Suczki zrobiły się slicznymi podlotkami! Komu???? KOmu takie śliczne maluchy??????????
erka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Mam dobre wiadomości z domku Misiuni , przejściowo Oliwki, a teraz Gapy:lol: . Gapą , co prawda była tylko jeden dzień:razz: , ale juz reaguje na to imię,więc zostało.:lol: Aż bałam sie tam zadzwonić, bo myslałam ,ze malutka siedzi gdzies pod szafą i już nawet przygotowywałam sie na to,ze pojadę ja zabrać. Na szczęście ciężki był tylko pierwszy dzień, jak ją zostawiłam, to podobno leciała za mną do furtki. Ale później się rozkręciła i teraz już szaleje, ma nawet towarzystwo... szynszyli:lol: .
Potter Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Z przyjemnością informuję, że Białasek znalazł dzisiaj nowy dom w Ostrowcu Swiętokrzyskim, u państwa zajmującego się rękodziełem ludowym (rzeźbą w drewnie). Dom jest na wsi, duży ogród, jeden ok. 7 letni pies. Mają przysłać za jakiś czas zdjęcia. Dobrze że się zdarzył ten domek, bo Białas był tłamszony w kojcu przez swoich bardziej przebojowych kolegów. Niestety, będę musiała powiadomić o tym tych państwa z Legnicy :roll: , którzy także byli na niego chętni. Dziękuję za Allegro, bo to właśnie dzięki niemu Białas znalazł dom.
erka Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Czyli nowych szczeniaczków znowu przybyło:shake: . Te z działki trzeba chyba jak najszybciej zabrac, bo mama sie juz nimi za bardzo nie zajmuje, no i zostawione tam zbyt długo z pewnościa zdziczeją.
weszka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 erka napisał(a):Jest chętna na szczeniaczka -sunieczkę od Gema! :lol: Na tymczas czy na stałe ;)
erka Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Na stałe. Gem mówił,że jeszzce za wcześnie na wydawanie, ale skoro matka juz sie nimi za bardzo nie zajmuje, a one jedzą samodzielnie, to myslę, że nie ma co czekać, bo nie wiadomo, co może im się stac na tych działkach.
Recommended Posts