andzia69 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 jeśli ktos pomoze to ja tyż jestem gotowa z samochodem - tylko muszę wiedzieć o której? Erka - czy ona da się złapać? i czy da sobie założyc ew. kaganiec coby nie uzarła przy wsadzaniu do samochodu?
erka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Coś mi się wątki pomyliły i napisałam to na szczenięcym:eviltong:. Nie mam pojęcia czy by mogła użreć:razz:, ale jakis kaganiec znajdę na wszelki wypadek:eviltong:. Tylko podejrzewam,że jedna osoba nie da rady, bo sunia nie jest może bardzo duża , ale masywna, waży z 20 kg:cool3:.
betel Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 WystwiłAm dwa psiaki od Czarnej Żaby Ciapka i Łapka: 2 małe szczeniaki śliczni chłopcy szukają domu
iza_szumielewicz Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Zgłosiła się do mnie znajoma znajomej, któera chce szczniora - docelowo niedużego do meiszkania w warszawie. Zna sie na psach. ostatnio musiała usppic swojego starego schorowanego psiaka. Polecę jej psiaki z pierwszej strony tego wątku. Mam nadzieję, ze wszystkie aktualne, tak? gdyby podjęła decyzję szybko, może mozna by było przywieźc małegpo/ mała już w ten piątek razem z moim Fionkiem, co?
andzia69 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Iza - jak najbardziej!!!:loveu::loveu::loveu: dzisiaj dostałam wiadomosć od koleżanki - przygarnęła sunię...i została obdarzona 6 maluchami - oczywiscie nie uśpiła, pewnie myślała, ze maluchy to od ręki sie wydadzą:-( No i poprosiła mnie o znalezienie im domków - 4 sunie i 2 psiaki...takie szorstko-długowłose...mam zdjęcia ale fatalne, bo z kiepskiej komórki:shake:
saga_86 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Erka napisz gdzie Melisa znalazła ten domek bo nie mogę doczytać;) Mam nadzieję,że moje ogłoszenia się przydały:p
mag.da Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Fila pojechała w końcu do Krakowa? Można ją zdjąć z 1 str.? I czy Melisę też już zdjąć, czy poczekać?
erka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Saga86, niestety Melisa nie ma domu. Ten facet okazał sie niepoważny:mad:, przestał odpowiadać na maile i tel.. Co gorsze wczoraj dowiedziałam sie,że Melisa na tej wsi , gdzie teraz jest je tylko chleb polany mlekiem:-(. Tak samo zresztą , jak inny szczeniaczek tego faceta, a co je suka, którą jeszcze ma i pies na łańcuchu , to już nie chcę mysleć. Ale to jest przecież norma na naszej wsi :mad:.
erka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Mag.do , tak , Fila dzisiaj pojechała, można ja zdjąć.:lol:
iza_szumielewicz Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Jeśli ci ludzie z Warszawy się do mnie zgłoszą, przedstawię im Melisę w pierwszejk kolejności. Oby tylko zadzwonili.
erka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Izo, dzwoniła do mnie teraz dziewczyna z Warszawy i pytała o Melisę, czy to od Ciebie? Chciała więcej info o suni, ale ja niewiele o niej wiem. Ma zastanowic sie i jutro da odpowiedź wieczorem.
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Wklejam jedno zdjęcie tych maluchów, o których mówiłam - 4 sunie i 2 pieski:
ewelinka_m Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 betel napisał(a):Co to za maluchy na fotce, bo sie pogubiłam????? Betelku, Andzia pisała, że znajomej sunia się oszczeniła: "dzisiaj dostałam wiadomosć od koleżanki - przygarnęła sunię...i została obdarzona 6 maluchami - oczywiscie nie uśpiła, pewnie myślała, ze maluchy to od ręki sie wydadzą:-( No i poprosiła mnie o znalezienie im domków - 4 sunie i 2 psiaki...takie szorstko-długowłose...mam zdjęcia ale fatalne, bo z kiepskiej komórki:shake:"
erka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Jak nie było chetnych na Melisę, to nie było, a teraz aż dwóch:cool3:. Zdecydowała sie ta dziewczyna z Warszawy, która dzisiaj miała dać odpowiedź:lol:. A za chwile zadzwoniła do mnie Od-Nowa,że ma chętną pania z Krakowa. Może jakś inna sunieczkę tej pani zaproponować. Teraz tylko potrzebny jest transport dla Melisy do Warszawy!!!! Nikt nie jedzie?
iza_szumielewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Odezwała się "moja" pani z W-wy. Szczenek musi wyrosnąc na naprawdę malutkiego psiaka. mają tam 46 m.kw. i 3 osoby na stanie, ale za to nigdy pies nie będize zostawał w domu sam. Co proponujecie?
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Izus - ale co dla nich znaczy malutki pies - bo to zależy - dla jednych pies do kolana jest mały, dla innych pies do kostek ale ważący np.10 kg jest za duży;) matka tych maluchów jest szczupłej budowy, taka do połowy łydki - ale taty nie widziałam:razz: Dla mnie np. mały to york - czyli 3,5 kg....a duży to wilczarz:lol: inne są normalne...i tak w ogóle to ja lubię "kupę" psa a nie takie małe upierdliwe i jazgotliwe chucherka:eviltong:
dorrick Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 dokladnie Andziu;) a o ktorych Ty mowisz szczeniorach?? najmniejsze z 1t o chyba beda Ciapek i Lapek bo mamuska mala no bo dzieciaki Lenki odpadaja bo ona mala nie jest Melisa ma domek (?) te 2 psiaki to ja nie wiem a te 6 to chyba tez beda duze dobrze mysle?? moze ze sa jeszcze jakies bidy o ktorych ja nie wiem....
iza_szumielewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Andzia69, ta pani miała mieszańca jamnika z pinczerem - i to chyba jest dla niej mały pies. To o takie gabaryty chodzi. Kurczę, ona chce szczeniaka, a to zawsze jest zdradliwe, bo jak wyrośnie na dużego, to co?
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 iza_szumielewicz napisał(a):Andzia69, ta pani miała mieszańca jamnika z pinczerem - i to chyba jest dla niej mały pies. To o takie gabaryty chodzi. Kurczę, ona chce szczeniaka, a to zawsze jest zdradliwe, bo jak wyrośnie na dużego, to co? hmmmm to obawiam się, że zaden nie bedzie takich gabarytów:shake: bo nawet te maluszki z łagowa sądząc po matce (na oko) będą ważyc więcej niż 5-6 kg...
iza_szumielewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Raz kozie śmierć. Wysłałam 4 linki. Na pierwszym miejscu wasze szczenki, potem jeszcze maleńką Lusię na łańcuchu, szczenięta z Tarnobrzega i niejakich:Jacka i Agatkę. Kurczę, jakie to przykre.:shake: Od jakiegoś czasu wchodzę tylko na wątki z "mojego panelu użytkownika", ale jak tylko zajrzałam do ogólnego - psów w potrzebie - załamałam się. Jest coraz gorzej. Coraz gorzej. Wczoraj samam w radiu mówiłam o suni, która pijany właściciel utopił w wiadrze z wodą, bo za glośno szczekała (Elbląg), a zwłoki - na oczach żony - wyrzucił na śmietnik. jezu, co się z tymi ludxmi dizeje?:angryy: przeciez podobno nam się w kraju stopa życiowa poprawia. Skąd ta agresja, przemoc, znieczulica?:shake:
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Iza - czy wysyłałaś Lusię z Konskich??? która była na tymczasie w Poznaniu?
iza_szumielewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Chyba tak. Tam były takie okropne zdjęcia - sunia w skleconej z jakichs łachów budzie - czarna podpalana. A co?
Od-Nowa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Erka mówiła mi dzis o jakiś szczeniakach które chyba będą nieduże. i jakieś łaciate. nie ma jeszcze zdjęć ale pewnie na dniach będą , to może z nich się uda?
iza_szumielewicz Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Tak, tak. Erka tez mi o nich dziś mówiła przez tel. Zaznaczyłam tej pani, ze jesli serce nie wskaże jej żadnego z tych psiaków, ma mi dac znać. Cos na pewno jej znajdziemy. Na pewno.
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 iza_szumielewicz napisał(a):Chyba tak. Tam były takie okropne zdjęcia - sunia w skleconej z jakichs łachów budzie - czarna podpalana. A co? to nie proponuj jej - chyba wczoraj albo dzisiaj poszła do nowego domu i zwiała:shake: i obawiam się, że ciężko będzie małą przerażoną psinę znaleźc w Poznaniu:-(
Recommended Posts