Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

mag.da napisał(a):
Już wstawiona, a wiadomo, jak ma na imię?

:niewiem: ja nic więcej nie wiem, dostałam tylko na telefon fotkę :oops:
Erko wiesz może co nieco więcej?

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolorową dziewczynę już ogłosiłam nazywając ją Melisa na:
swietokrzyie schronisko.net
ale gratka
4 łapy
drobnecentrumofert
bono
eoferty
gumtree
kupiepsa
kupsprzedaj
yellowpages
pajęczyna

Posted

Odbieram tajemnicze telefony z pytaniami o psy o których nic nie wiem np: czy ta suczka 3-letnia to jest czarna? Wielka prośba do ogłaszających - dajcie znać jakie psy są na mój numer telefonu, bo miałam poważny problem do kogo tych ludzi przekierować-do Potter czy do Erki. Pana od czarnej suczki skierowałam odruchowo do Potter i sie okazało, że źle:angryy:
I jeszcze jedno: zmieniłam numer i teraz łatwiej mnie znaleźć pod 790 725 650 proszę o podawanie tego numeru w ogłoszeniach.

Posted

Juz uzupełniam informacje bo mnie z neta wywaliło:angryy: Dogomania znów szwankuje:shake:
Szczeniaczki to dwaj chłopcy, docelowo średniej wielkości (mama przed kolano)
Mama niestety nie ma lepszych zdjeć, zresztą myślę, że najlepiej byłoby ją wysterylizować przed wydaniem, ale ogłaszać można już, a nóż sie coś sensownego trafi?

Posted

A to szczylki prawie 4 -tyg., które już wkrótce będa szukały domków.
To dzieci Leny u mnie w pracy, chłopiec i dziewczynka.Przecudnej urody:loveu:.

I jeszcze jedno maleństwo potrzebuje pomocy, pisałam o niej w watku ogólnym

"I zaraz następny telefon od pana, który znalazł szczeniaczka w lesie, maleńką ok.5 tyg sunieczkę w strasznym stanie, wychudzoną, straszliwie przerażoną:placz::placz::placz:. Zaczęła bidulka uciekać przed nimi i wpadła do wody, gdyby nie suka tych państwa, z którą tam byli na spacerze, to mieliby trudności z jej złapaniem. Jutro jestem umówiona,żeby zrobić małej zdjęcie, podobno jest troszke pekińczykowata.
Ci państwo przetrzymaja ja trochę , ale bardzo proszą o pomoc w znalezieniu domu."

Posted

A ta mała sunieczka znaleziona w Sitkówce, którą Saga86 nazwała Melisa okazało się ,że jest na przechowaniu u jakiegoś faceta na wsi.
Nikt tam sie nią specjalnie nie zajmuje, a ona jest bardzo wystraszona, boje się,że jeżeli szybko nie znajdzie domu, to nie będzie wystarczająco zsocjalizowana. Nie wiem też jak on tam ja karmi.
Co do wieku suni, to myślę,że jest zdecydowanie młodsza niż 6 mies., ale oni sie nie znają.
Prosiłam znajomą,żeby dała temu facetowi tabletkę na odrobaczenie dla suni.

Przydałby się jakiś lepszy tymczas, jeżeli juz nie dom stały:-(.

Posted

Od-Nowa napisał(a):
Erko, czyżby ta malutka znalazła dt?

Od-Nowa, a o którą pytasz? Ta , która wyżej jest na zdjęciu, czyli Melisa jest w DT, ale na wsi i niezbyt dobrym.

A zdjęcia tej następnej znalezionej w lesie za chwilę wstawiam, ona ma na razie DT, ale ci ludzie wyjeżdżają przed świętami i wtedy nie będzie co z nią zrobić.:shake:

Posted

To zawieszające sie co chwila dogo jest naprawde wkurzające:mad:.

Od-Nowa, transportu szukam dla 6-mies. sunieczki, która była dzisiaj sterylizowana. Dla tej.

A to zdjęcia Fili, tej znalezionej w lesie.
Sunieczkę znaleźli w lesie państwo, którzy byli tam na spacerze ze swoją suką. Biedactwo było tak przerażone,że uciekało , jak chcieli ja złapać, wpadła do wody , koszmar:-(. Złapali ja dzięki swojej suce, do której przyszła, była zmarznięta, wycieńczona, tylko brzuch wielki od robali.
Fila ma ok. 2 mies., wczoraj już została odrobaczona i zaczyna odżywać.
Będzie docelowo niewielka, jest śliczniutka, bardzo grzeczna.

Byłoby dobrze, gdyby sunieczka szybko znalazła dom, bo państwo, którzy ja przechowują wyjeżdżają przed świętami i nie będzie co z nią zrobic:shake:.

Posted

Mag.do, jak tu zajrzysz, to barzdo proszę wstaw ta nową Filę do pierwszego postu, a usuń Hektorka, bo DT nie chce go jednak oddać.

Nasze szczeniaczki potrzebują domków bardzo pilnie.
Fila ma DT tylko do świąt, Melisa też nie jest w dobrym DT teraz, a Ciapek i Łatek nie są bezpieczne na wsi:shake:.

Posted

No cóż nikt nawet nie zagląda do naszych szczeniorów:-(.

A tu tyle piękności:lol:.

Szczeniorki Leny jutro kończą 4 tygodnie, a już od wczoraj samodzielnie jedzą. Matka juz nie za bardzo chce je karmić i ucieka przed nimi, a co by było, jak by miała więcej dzieci:shake:.

A tu jedna z rzadkich chwil, kiedy jeszce udało im sie dopaść mamuśkę

Tu jeszcze uwiesiłem sie cyca:cool3:

Posted

mam pytanie, czy mogę wykorzystać teksty z allegro do ogłoszenia kieleckich psów na forum gazety wyborczej - tam znalazłam moją Biancę :)
a nie widziałam ostatnio kieleckich zwierzorków na tamtym forum .

dane kontaktowe takie jak na Allegro ? Mam nadzieję ze nic nie namieszam :oops:

Posted

erka napisał(a):
Oczywiście R-B:lol:, bardzo byłybysmy wdzięczne:loveu:!

Dzięki erko,
Tu wstawiłam :
Tośka- śliczna sunia mix colie
Kaprys - niewielki 3 letni przemiły psiak

Tasza-ładna ułożona wysterylizowana i przemiła

Negra sunia w typie nowofundlanda.

Hurcia

Szorściak

Lena i dwa piękne szczeniaczki
Ciapek i Łapek

FILA - śliczna sunia ok. 2 mies pilnie szuka domu
jutro dopiszę pozostałe,

może ktoś się zakocha tak jak ja w Bianie :) :loveu:

Posted

Znalazłam taką ofertę :
"oferuje transport psiakow,mieszkam w malopolsce i chetnie poswiece swoj czas aby psiaki znajdowaly nowe domy,ja pomoge je transportowac i nie tylko...,jezeli potrzebna wam pomoc to dzwoncie-razem cos wymyslimy...
nr.tel. 504 317 265"
Tylko nie wiem, czy aktualne?
Wiem,że to daleko, ale może za cześciowy zwrot kosztów?

Posted

Do nowych domków miały jutro jechać Fila i Melisa, ale po ogromnym zamieszaniu na wątku trasportowym:cool1:, okazało sie, że Fila pojedzie do Krakowa we wtorek, a Melisa jeszcze nie wiadomo kiedy:roll:.

A jutro do Warszawy jedzie Sonia, ta mała czarna, której nawet nie zdążyłysmy nazwać:razz: .

Posted

Postanowiłam powymieniać bannerki , na bardziej "letnie" no i jak jest ciągle taki sam , to sie opatrzy , a tak coś nowego przyciaga uwagę;)

Posted

Dziewczyna, która miała szukać Sarenki na Ślichowicach nie odbiera telefonu, więc podejrzewam,że suni nie znalazła:shake:.
Szkoda wielka, bo jest termin sterylki na wtorek, miałam nadzieję,że sunię sie wysterylizuje, a tak to pewnie na ulicy zastanie ją cieczka, a to tragedia dla suczki.
Nie znacie kogoś mieszkającego na Ślichowicach, kogo można by zapytać, czy nie wiedział tej suni?

W takim razie trzeba by wziąć na sterylkę Tolę, czyli sunię, która koczuje na działce za moją pracą i jest już pokryta.
Problem jest w tym ,że ona nie pójdzie dobrowolnie, jest jeszcze nieufna, trzeba ją złapać na Sedalin i jakos na siłę wsadzić do samochodu.
Niestety ja nie mogę tego zrobić , bo mam złamane żebro i nie dam rady.

Stąd pytanie , czy ktoś mógłby jutro po południu w tym pomóc?
Potrzebny jest samochód i z dwie osoby do złapania suni.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...