ewelinka_m Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 mag.da napisał(a):Już wstawiona, a wiadomo, jak ma na imię? :niewiem: ja nic więcej nie wiem, dostałam tylko na telefon fotkę :oops: Erko wiesz może co nieco więcej?
saga_86 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Kolorową dziewczynę już ogłosiłam nazywając ją Melisa na: swietokrzyie schronisko.net ale gratka 4 łapy drobnecentrumofert bono eoferty gumtree kupiepsa kupsprzedaj yellowpages pajęczyna
betel Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 http://img516.imageshack.us/img516/5386/polot3tt1pu3.jpg Polocik na tym zdjęciu taki dogowaty:lol: Piękny pies:loveu:
czarna_zaba Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Odbieram tajemnicze telefony z pytaniami o psy o których nic nie wiem np: czy ta suczka 3-letnia to jest czarna? Wielka prośba do ogłaszających - dajcie znać jakie psy są na mój numer telefonu, bo miałam poważny problem do kogo tych ludzi przekierować-do Potter czy do Erki. Pana od czarnej suczki skierowałam odruchowo do Potter i sie okazało, że źle:angryy: I jeszcze jedno: zmieniłam numer i teraz łatwiej mnie znaleźć pod 790 725 650 proszę o podawanie tego numeru w ogłoszeniach.
czarna_zaba Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Juz uzupełniam informacje bo mnie z neta wywaliło:angryy: Dogomania znów szwankuje:shake: Szczeniaczki to dwaj chłopcy, docelowo średniej wielkości (mama przed kolano) Mama niestety nie ma lepszych zdjeć, zresztą myślę, że najlepiej byłoby ją wysterylizować przed wydaniem, ale ogłaszać można już, a nóż sie coś sensownego trafi?
erka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 A to szczylki prawie 4 -tyg., które już wkrótce będa szukały domków. To dzieci Leny u mnie w pracy, chłopiec i dziewczynka.Przecudnej urody:loveu:. I jeszcze jedno maleństwo potrzebuje pomocy, pisałam o niej w watku ogólnym "I zaraz następny telefon od pana, który znalazł szczeniaczka w lesie, maleńką ok.5 tyg sunieczkę w strasznym stanie, wychudzoną, straszliwie przerażoną:placz::placz::placz:. Zaczęła bidulka uciekać przed nimi i wpadła do wody, gdyby nie suka tych państwa, z którą tam byli na spacerze, to mieliby trudności z jej złapaniem. Jutro jestem umówiona,żeby zrobić małej zdjęcie, podobno jest troszke pekińczykowata. Ci państwo przetrzymaja ja trochę , ale bardzo proszą o pomoc w znalezieniu domu."
erka Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 A ta mała sunieczka znaleziona w Sitkówce, którą Saga86 nazwała Melisa okazało się ,że jest na przechowaniu u jakiegoś faceta na wsi. Nikt tam sie nią specjalnie nie zajmuje, a ona jest bardzo wystraszona, boje się,że jeżeli szybko nie znajdzie domu, to nie będzie wystarczająco zsocjalizowana. Nie wiem też jak on tam ja karmi. Co do wieku suni, to myślę,że jest zdecydowanie młodsza niż 6 mies., ale oni sie nie znają. Prosiłam znajomą,żeby dała temu facetowi tabletkę na odrobaczenie dla suni. Przydałby się jakiś lepszy tymczas, jeżeli juz nie dom stały:-(.
erka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Od-Nowa napisał(a):Erko, czyżby ta malutka znalazła dt? Od-Nowa, a o którą pytasz? Ta , która wyżej jest na zdjęciu, czyli Melisa jest w DT, ale na wsi i niezbyt dobrym. A zdjęcia tej następnej znalezionej w lesie za chwilę wstawiam, ona ma na razie DT, ale ci ludzie wyjeżdżają przed świętami i wtedy nie będzie co z nią zrobić.:shake:
Od-Nowa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 bo szukasz transportu dla jakiejś szczeniakowej suni.. to myślałam,że dla Melisy ;) to pomyliło mi się coś??
erka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 To zawieszające sie co chwila dogo jest naprawde wkurzające:mad:. Od-Nowa, transportu szukam dla 6-mies. sunieczki, która była dzisiaj sterylizowana. Dla tej. A to zdjęcia Fili, tej znalezionej w lesie. Sunieczkę znaleźli w lesie państwo, którzy byli tam na spacerze ze swoją suką. Biedactwo było tak przerażone,że uciekało , jak chcieli ja złapać, wpadła do wody , koszmar:-(. Złapali ja dzięki swojej suce, do której przyszła, była zmarznięta, wycieńczona, tylko brzuch wielki od robali. Fila ma ok. 2 mies., wczoraj już została odrobaczona i zaczyna odżywać. Będzie docelowo niewielka, jest śliczniutka, bardzo grzeczna. Byłoby dobrze, gdyby sunieczka szybko znalazła dom, bo państwo, którzy ja przechowują wyjeżdżają przed świętami i nie będzie co z nią zrobic:shake:.
erka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Mag.do, jak tu zajrzysz, to barzdo proszę wstaw ta nową Filę do pierwszego postu, a usuń Hektorka, bo DT nie chce go jednak oddać. Nasze szczeniaczki potrzebują domków bardzo pilnie. Fila ma DT tylko do świąt, Melisa też nie jest w dobrym DT teraz, a Ciapek i Łatek nie są bezpieczne na wsi:shake:.
erka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 No cóż nikt nawet nie zagląda do naszych szczeniorów:-(. A tu tyle piękności:lol:. Szczeniorki Leny jutro kończą 4 tygodnie, a już od wczoraj samodzielnie jedzą. Matka juz nie za bardzo chce je karmić i ucieka przed nimi, a co by było, jak by miała więcej dzieci:shake:. A tu jedna z rzadkich chwil, kiedy jeszce udało im sie dopaść mamuśkę Tu jeszcze uwiesiłem sie cyca:cool3:
erka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Założyłam Fili osobny wątek, może to troche zwiększy jej szansę, bo tutaj nikt oprócz stałych bywalców niestety nie zagląda:-(:-(:-(. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9681546#post9681546
betel Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Allegro dla Fili Fila - śliczna sunia ok. 2 mies pilnie szuka domu :lol: Bannerek dla małej Fili:lol:
Rudzia-Bianca Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 mam pytanie, czy mogę wykorzystać teksty z allegro do ogłoszenia kieleckich psów na forum gazety wyborczej - tam znalazłam moją Biancę :) a nie widziałam ostatnio kieleckich zwierzorków na tamtym forum . dane kontaktowe takie jak na Allegro ? Mam nadzieję ze nic nie namieszam :oops:
erka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Oczywiście R-B:lol:, bardzo byłybysmy wdzięczne:loveu:!
andzia69 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Erka - Fiona ma jakis transport do W-wy w przyszły piątek;)
Rudzia-Bianca Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 erka napisał(a):Oczywiście R-B:lol:, bardzo byłybysmy wdzięczne:loveu:! Dzięki erko, Tu wstawiłam : Tośka- śliczna sunia mix colie Kaprys - niewielki 3 letni przemiły psiak Tasza-ładna ułożona wysterylizowana i przemiła Negra sunia w typie nowofundlanda. Hurcia Szorściak Lena i dwa piękne szczeniaczki Ciapek i Łapek FILA - śliczna sunia ok. 2 mies pilnie szuka domu jutro dopiszę pozostałe, może ktoś się zakocha tak jak ja w Bianie :) :loveu:
kika22 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Znalazłam taką ofertę : "oferuje transport psiakow,mieszkam w malopolsce i chetnie poswiece swoj czas aby psiaki znajdowaly nowe domy,ja pomoge je transportowac i nie tylko...,jezeli potrzebna wam pomoc to dzwoncie-razem cos wymyslimy... nr.tel. 504 317 265" Tylko nie wiem, czy aktualne? Wiem,że to daleko, ale może za cześciowy zwrot kosztów?
betel Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 bannerek dla szczeniaczków w letnich, pastelowych barwach z hiperłaczem:cool3:
erka Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Do nowych domków miały jutro jechać Fila i Melisa, ale po ogromnym zamieszaniu na wątku trasportowym:cool1:, okazało sie, że Fila pojedzie do Krakowa we wtorek, a Melisa jeszcze nie wiadomo kiedy:roll:. A jutro do Warszawy jedzie Sonia, ta mała czarna, której nawet nie zdążyłysmy nazwać:razz: .
betel Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Postanowiłam powymieniać bannerki , na bardziej "letnie" no i jak jest ciągle taki sam , to sie opatrzy , a tak coś nowego przyciaga uwagę;)
erka Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Dziewczyna, która miała szukać Sarenki na Ślichowicach nie odbiera telefonu, więc podejrzewam,że suni nie znalazła:shake:. Szkoda wielka, bo jest termin sterylki na wtorek, miałam nadzieję,że sunię sie wysterylizuje, a tak to pewnie na ulicy zastanie ją cieczka, a to tragedia dla suczki. Nie znacie kogoś mieszkającego na Ślichowicach, kogo można by zapytać, czy nie wiedział tej suni? W takim razie trzeba by wziąć na sterylkę Tolę, czyli sunię, która koczuje na działce za moją pracą i jest już pokryta. Problem jest w tym ,że ona nie pójdzie dobrowolnie, jest jeszcze nieufna, trzeba ją złapać na Sedalin i jakos na siłę wsadzić do samochodu. Niestety ja nie mogę tego zrobić , bo mam złamane żebro i nie dam rady. Stąd pytanie , czy ktoś mógłby jutro po południu w tym pomóc? Potrzebny jest samochód i z dwie osoby do złapania suni.
dorrick Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Erko a na jakiej ul mieszka ta dziewczyna ze slichowic?
Recommended Posts