andzia69 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Miśka79']Czarodziejko szkoda, że nie wybrałaś Nutki tylko z tego powodu, że to z kolei moja ulubienica. [/quote] to chyba nie tak - panstwo szukają szczeniorka albo mlodego psiunka...a Nutka jest niestety starszą sunią...
Miśka79 Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Andziu69 w tym momencie teraz to juz niewazne bo Czarodziejka juz wybrała.A ja zasugerowałam się tym, że dziewczyny oprócz szczeniaków polecały też Nutkę i Kalmę a CZarodziejka pisała "Zamawiająca chce albo szczeniaczka małego pieska, który będzie mały, albo suczkę już wysterylizowaneą też małą."
erka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Ja nie wiem, czy wogóle jakiś nasz psiak został wybrany, bo prosiłam Czarodziejkę o kontakt do tego domku, ale na razie nic nie dostałam:lol:. Przed chwilą dostałam telefon o psiaku, który został wrzucony do glinianki w Nowinach:angryy:. Jakoś udało mu się wyczołgać i zlitowała się nad nim jakaś starsza pani. Wzięła go do siebie, ale niestety tylko do kojca, bo w domu ma inne psy, nie tolerujące innych. Ten piesek, to jakiś kudłacz, nawet nie chcę mysleć, jak on wysychał na dworze w takie zimno. Nie wiem, czy ta kobieta próbowała go sama kąpać, w każdym razie zadzwoniła do mojej znajomej z prośbą,żeby go zawieźć do jakiegoś psiego fryzjera, bo dalej jest na nim skorupa i ona nie może sobie z tym poradzić. Pani jest bardzo biedna, może jakoś byśmy jej pomoli zapłacić za to, ale jeżeli okaże się ,że psiaka trzeba ostrzyc, to on już nie może wrócić do budy:shake:. I co z nim wtedy zrobić????:placz:
erka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 To nie w tym wątku miałam piać o tym psiaku, zapomniałam,że to szczeniaczki:oops:.
Czarodziejka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Pisałam na temat kontaktu...To jest wieś, mentalność cóż. Każda próba ingerencji w ptywatność jest niemile widziana i wydaje się podejrzana :( Osobą zamawiającą jest sąsiadka, do której pojechał Szarik z łódzkiego schronu. Poznała ją Ciapuś i Ha-dwa-o. Cóż, zamawia dla siostry, czy kuzynki do mieszkanka w małym miasteczku, bo chcą psa małęgo, stosownie do ich warunków. Ona wie, że ja "zajmuję się psami", więc pytania i ewentualne zamówienia kieruje do mnie. Postaram się zdobyć nr tel do domu docelowego. Nie wiem jednak jak oni to zniosą i czy nie zdecydują się szukać gdzie indziej. Wiem, że niektórym ciężko jest zrozumieć takie podejście, ale wieś, to wieś.
Czarodziejka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 No więc przed chwilką rozmawiałam z sąsiadką. Podam do niej nr tel na pw. Kalma ma dom zapewniony. Jednak na nią padło. ;) Tak więc szykujmy ewentualny transport.
Czarodziejka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Miśka 79 Nutkę to sama bym wzięła, bo jest w moim typie, ale jak wpisałam nad avatarem...:(
erka Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 NIkt przez cały dzień nawet nie zajrzy do naszych szczeniorków:placz:.
Patia Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Erka , ja zagladam i jeśli tylko będzie więcej telefonów po Bąbelka , to Wam przekażę .
Od-Nowa Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 no to i ja "se hopne" ludzie ludzie !! bieżcie psa do domu! kto Wam tyle ciapła da,radości,wewnętrznych odorków, z ucha smrodków :loveu: nikt!
erka Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Wczoraj poszczęściło się jednemu szczeniaczkowi z Marzysza, sunieczce Koali, mojej faworytce:loveu:. Adoptowała ją znajoma mojego kolegi:p. Ale jeszcze dużo szczeniaczków czeka na domki, szczególnie pilna jest adopcja szczeniaczków Negry.
ewatr Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 [quote name='erka']Wczoraj poszczęściło się jednemu szczeniaczkowi z Marzysza, sunieczce Koali, mojej faworytce:loveu:. Adoptowała ją znajoma mojego kolegi:p. [/quote] Brawo malcu niech ci sie szczesci w nowym domu !!!!:multi:
eliza_sk Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 A w Jędrzejowie na domki czeka Bulinka, Hela i Mela i reszta doroślaków.
mag.da Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Powodzenia w nowym domu dla Koali :p Oby reszta też szybko znalazła domki.
Rudzia-Bianca Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Erko proszę poślij mi na pw namiary na Twoje konto jesli można .
AgaG Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 erka mi już dawno jedna dziewczyna tak pomogła, ze powiesiła wielki plakat w schronie z namiarami na mnie, że u mnie są szczeniaki i ja zawsze jak ktos dzwoni to podaję twój numer... mam nadzieję, że jakiś efekt tego jest...
Potter Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Ewa, jakby co, to Bulina została wczoraj zaszczepiona na wściekliznę.
Recommended Posts