Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

Możliwe, że jutro będę miała nowe zdjęcia szczeniorów, ale nie wiem ,czy będą lepsze. Jak Ewelinka będzie w stanie zrobić parę fotek maluszkom, to będzie świetnie, bo jednak jej zdjęcia są o niebo lepsze. :cool3: One są takie szaraczki póki co, bo maleństwa. Trzebaby je jakoś umiejętnie sfotografować na jakimś kocyku czy czymś ładnym.

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro jestem umówiona na wizytę przedadopcyjną. Z rozmowy bardzo obiecujący domek. Jeśli naocznie też okaże się super Klemensik pojedzie do Wawy:loveu:

Posted

Moja sunia z DT miała ogłoszenie w Metrze i miałam kilka telefonów o nią, dziś pojechała do nowego domku. 2 domki w Krk, możliwe że 3, są zdecydowane na adopcje suczki, która w przyszłości nie będzie duża. U jednej rodziny byłam na wizycie przed adopcyjnej u drugich nie, ale mogę pojechać. Stąd moje pytanie czy jakbym nie znalazła szczeniaczków takich w Krk, możliwy jest ewentualny transport z Kielc? Pierwszy dom zgadza się na umowę i wymóg sterylizacji, jest kilkuletnie dziecko i 8letni psiak, wielkości do połowy łydki.
Pytanie na razie czysto teoretyczne :razz:

Posted

Dziś idę sprawdzić domek dla Klemensika. Myślę, że będzie ok :loveu:
Martwię się o starachowickie szczeniaki bo przechwycił je hycel. Im trzeba szukać domów na już bo Klemensik raz bezpieczny, dwa domek już na niego czeka. Rozmowa telefoniczna z potencjalnym domkiem sympatyczna, pani bardzo ciepła i życzliwa więc jestem dobrej myśli.

Posted

To super.. Moi Państwo już się zdecydowali na pieska z Krk, a drugi dom z Wwa ma umówione spotkanie z inną dogomaniaczką ;) a co do starachowickich.. Módlmy się żeby żyły i było wszystko w porządku :roll:

Posted

Jest dom w Krakowie dla Dino,czarnego szczeniaka z Cedzyny.
Potrzebny transport na cito, bo facet w nadochodzącym tygodniu ma nocna zmianę, więc przez cala dobę ktos bylby w domu i mogliby z żoną zając sie maluchem.
On niestety nie jest zmotoryzowany.
Barzo proszę rozejrzyjcie sie za tym transportem.

Jutro zawozimy juz o Cedzyny matkę szczeniaków po sterylce, a chcemy zabrać na sterylke Wiki, tą czarna podpalaną sunieczkę.

Niestety juz się nam skończyły bezplatne talony i musimy zapłącić za zabieg.
Jeżeli ktos móglby wspomoc, to bardzo proszę , może byc na AFN z dopiskiem"psy z Kielc":loveu:.

Posted

jestem dopiero w połowie nadrabiania tego wątku, ale wrzucam zdjęcia szczeniorów, które są u p.Ani

propozycja Sagi na imiona:cool3:

Ewel (tzn chyba pan pies, ale nie jestem pewna)

ii Linka :evil_lol:

Są bodajże, 2 suczki i 1 piesek, tylko nie pamiętam który był pieskiem :oops:
widziałam je 2 tyg temu stąd braki w pamięci :-(

Posted

Domek dla Klemensika sprawdzony. Jest super:loveu::loveu::loveu: Państwo przyjadą po niego do Kielc w czwartek.

Umówiłam się na kolejną wizytę przedadopcyjną na wtorek. Też zapowiada się nieźle;)

Posted

Na schroniskowym mailu jest zapytanie w sprawie Klemensika, ale skoro znalazł dom to może ktoś podsunie tej pani jakieś inne propozycje. Adres e-mail podam na PW, chyba, że ktoś korzysta z poczty "schroniskowej", to może bezpośrednio odpowiedzieć.

Dobry wieczór:) Chciałabym bardzo dowiedzieć się czego¶ więcej o Klemensiku?Wygl±da przesłodko, ale czy jeszcze nie znalazł swojego domku? Je¶li nie, to może jakie¶ szczegóły na temat jego usposobienia, stanu zdrowia.Proszę o szybk± odpowiedż, CZŁOWIEK czeka na PRZYJACIELA rodziny:). Pozdrawiam!

Posted

hej wam, jestem nowa, no ale to do nadrobienia ;)
przeglądałam już setki stron, bo planuję przygarnięcie pieska.
dzięki Bogu znalazłam to forum, i osobę, która mieszka blisko mojej miejscowości.
mam pytanie w związku z adopcją, jestem niedoświadczona, więc proszę o pomoc.
Chodzi mianowicie o to, czy będe zobowiązana podpisac jakaś umowe?
jakieś opłaty?
Proszę o wytłumaczenie ;)

Posted

Jednak tej suni z Cedzyny jeszcze jutro nie odwieziemy, niech jeszcze kilka dni pobedzie w domu po zabiegu.
Zabierzemy tylko Wiki na sterylke i czarne szczeniory. Miałysmy zabrac tylko Dino, ktory ma zaklepany dom w Krakowie, ale wtedy jego siostrzyczka zostalaby tam sama, więc zabierzemy wszystkie do pani Ani do mieszkania, a za kilka dni odwieziemy mamę z corką.
Chyba ,ze będzie problem ze zlapaniem Diny, bo ona podobno jest najbardziej nieufna ze wszystkich psiakow.

MaJa75 dzieki za sprawdzenie domku:loveu:, ciesze się, że wszystko ok.
Klemensik po tych wszystkich odrobaczeniach zrobil jeszcze dzisiaj qpke z robalami:shake:. Wet mowi, ze chyba trzeba mu będzie podać antybiotyk,żeby nie wdalo sie zapalenie jelit po takiej robaczycy, no i działaniu środków na odrobaczenie. Zobaczymy, na razie bierze Lakcid i Rumentaabs.

MaJa75 sprawdzi jeszcze jeden dom w Wa-wie i może udało by sie wyekspediowac jeszcze jednego szczeniorka.

Posted

Carolie, u nas warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej, oplat nie ma, chyba ,że ktos chce wspomoc nas w ratowaniu następnych psiakow.

A czy jesteś zainteresowana adopcją jakiegos psiaka od nas?

Posted

Zapomniałam dodać, ze ciotka Gameboy ma dla naszych szczeniorków karmę Brita. Postaram się ją odebrać i przywieźć w przyszłym tygodniu. Dodatkowo Państwo od Klemensika też zaoferowali pomoc - mówili coś o karmie i kocach.;)

Posted

GameBoy dziekujemy:loveu:.

Przyszła wlaścicielka Klemensika ma dzownić do schronu zapytać , czy sa im potrzebne koce , bo może tam jest większa potrzeba.

Posted

no jestem, jestem zainteresowana i to intensywnie ;)
tylko z nadmiaru tych prawie 600 stron, nie wiem, czy wszystkie pieski będące na 1 stronie są nadal poszukujące domu, czy może już go znalazły... no i moim ograniczeniem jest wielkość psa, nie może to być z dużych, raczej dla niego i dla mnie odpowiedniejszy byłby mały "format" :)

Posted

Carolie, z pierwszej strony tylko na Klemensika i Dino jest ktoś chętny, więc oni nieaktualni. A reszta tak.
Niewielkie chyba będą te 3 szczeniaki z cmentarza, chociaż może ktoś kto je widział na żywo się wypowie.

Posted

Ratunku!!!:placz::placz::placz::placz::placz:

Dzwonila do mnie kobieta,ze na łakach gdzies miedzy Stokiem a Swietokrzyskim niewielka sunia ma szczeniaki w jamie - 7 !!!!

Szczeniaki juz widzą na oczka i samodzielnie jedzą.
Ktos tam podobno czasami je karmi, ta kobieta zobaczyla je dopiero wczoraj.

Powiedzialam,żeby zrobila zdjęcia. Ale przecież je trzeba by zabrać stamtad , bo zamarzna:placz:.

Posted

Zobaczymy co wyjdzie.. Bo ja studiuję i jednak wiele czynników się składa na podjęcie decyzji :roll: czekam na fotki i będę myśleć jak pomóc ..

Posted

to super ze chociaz jemu sie udalo, teraz czas na sunie - a macie ich nowe foty :roll:
Mam nadzieję, ze Dino się spodobal - bo w ogloszeniu mial tylko 1foto
Dina dzis na gumtree Krakowa i na gumtree Warszawa - niestety tez tylko z jednym zdjęciem

Posted

Własnie przed chwilą dzwoniła ta kobieta, teraz wieczorem robili zdjęcie tym szczeniakom w polu, ma mi przyslac. Matka bardzo nieufna, uciekła daleko, jak tylko się zblizyli do tej jamy.

Dino juz w nowym domku w Krakowie:lol:. Zawiozła go tam dzisiaj doddy, ktorej bardzo dziekujemy!:loveu::loveu:

Niestety chca zwrocic braciszka Fifi :diabloti:,że podobno bardzo lekliwy, boi sie wychodzic na ulicę,żetrzeba mu szukać domku z ogrodkiem:cool1:.

Posted

Jest kolejny sprawdzony domek w Wawie. Pani chce szczeniaczka najlepiej podobnego do Klemensika. Może być też piesk trochę starszy - tak do roku. Trzeba jej wysłać zdjęcia naszych podopiecznych, jeśli żaden nie przypadnie jej do serca obiecała poczekać.

Posted

Oby udało się braciszka Fifi wydać szybko do domku, bo tak to co na działkę z cieplutkiego domku:-(
Może on by pojechał do tego domku do Warszawy:roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...