Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

teraz to wogole jest jakis maly ruch wszedzie :(
No nic w kazdy razie Klemens dzis;
gumtreewarszawa
aleokazja,
wp.pl
ojej.pl
autogielda.pl
KUPIEPSA.PL
byc moze erka będziesz cos musiala aktywowac.

DINO (nic nie piszę o jego sytuacji, bo moze to ludzi zniechęci bo nitk do tej pory nie dzwonil - ogloszenie najzwyklejsze jakie moze byc - jesli ktos będzie ciekawy to same powiecie resztę) -

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Goska Goska, dzięki:loveu:. Aktywowałam, ale dlaczego piszesz,że dowóz w Warszawie i okolicach:roll:?
MOżemy psiaka dowieźć również do Krakowa, , albo gdzieś po trasie Kraków-Wa-wa, tak,że może usuń tą Wa-wę.

Posted

tak ? Krakow tez moze byc to jeszcze lepiej będę dawac tez na Krakow , a ogloszeni juz robie rozne i na Warszawe i na wasze woj. i na Krakow tez podam ;) to robię dalej teraz czarnulkowi .
Dino cd:
gumtreewarszawa
gumtreekrakow
aleokazja - mazowieckie
eoferty -mazowieckie
poszukiwane.pl
bono.pl - ale bez zdjęcia - bo trzeba byloby zmniejszyc- szkoda czasu bo to nie jest jakas superpopularna strona
ojej.pl
ogloszeniaInterPress.net.pl
autogielda.pl
adopcjapsa.pl
rozglos.net - tez bez foto
ioferta.pl
mojalista.net
petsy.pl
neeon.pl

Posted

erka napisał(a):
Goska Goska, dzięki:loveu:. Aktywowałam, ale dlaczego piszesz,że dowóz w Warszawie i okolicach:roll:?

Ja pisze transport psiaka w miarę możliwości;)
Tak jest chyba bezpiecznej:lol:

Z adopcjami zastój, a ogłoszenia też maja mniejsza oglądalność:roll:
Nie wiem, może to pogoda nie zachęcająca do spacerów:mad:

Posted

Mój znajomy przygarnął wiosną bezdomną sunię. Właściwie chciał szukac jej domu, ale w końcu okazało się, że sunia tak przyzwyczaiła sie do niego (i on do niej), że została. Oczywiście wkroczyłam ja ze swoją teorią "natychmiast sterylizować" ale zderzyłam się z murem. Wynikiem tego jak można było przewidzieć jest obecnie 10 szczeniąt :shake::shake:
Powiem tylko tyle, ze jak się dowiedziałam i jak tam wpadłam, to zrobiłam taką chryję, ze kolega natychmiast obiecał wysterylizować sunię i w ciągu 4 tygodni nalazł dom dla 6 szczeniąt (chyba, zeby mi udowodnić, ze sie da, bo mu nawrzeszczałam, ze zostanie z nimi wszystkimi). Więc zostay 4 szczeniorki, same sunie, śliczne i kudłate. Matka jest w typie ON-ka, ojciec jak można się domyślić nieznany. Obiecałam koledze, że wstawię sunie na dogo, ale pod warunkiem, ze zaszczepi cała dziesiątkę. No i już dzisiaj będa odrobaczone a najprawdopodobnej w poniedziałek przyjedzie do nich wetka z Kochanowskiego i zaszczepi.
Maluchy sa juz na allegro.
Oto mama

A to sunia 1 i 2

I wszystkie maluszki

Sunie na pewną będa duże, mogą mieszkać w kojcu. Gdyby było pytanie o takie większe psy a nie byłoby innych propozycji, to proszę, pokażcie je.

Posted

dlaczego chcecie je skazywac na kojec :angryy: ciekawie czy kto by chcial spédzic zycie zamknety za kratami i od czasu do czasu laskawie zostac wypuszczony.
Znalesc domki dla szczeniakow - to nie jest problem, gorzej dopilonowac by te szczeniaczki jako dorosle byly szczésliwymi psami, a nie uwiazane gdzies na lancuchu lub 24 h na dobré zamkniete w kojcu.
A juz co gorsza - te pieski bédé mialy znowu piesk itd.... i nigdy nie nastanie dzien gdzie bédé tylko chciane i kochany psy na swiecie.
Sunia sliczna - maluszki sliczne - ale co z tego jak ich przyszlosci nie wiadomo jaka bédzie :shake:

Posted

GoskaGoska ja moze sie zle wyrazilam.. Chodziło mi o to, ze psiaki moga mieszkać na dworze. Nie wszystkie psy trafiają do mieszkań, są takie przecież, które mieszkają w budach, normalnych, ocieplonych, są zadbane i kochane. Mój sasiad miał owczarka kaukazkiego, który nie chciał w domu mieszkać, wolał na dworze albo w budzie..
Pewnie, ze chciałabym, aby trafiły do takich domów gdzie będa leżeć na kanapach, ale nie mam specjalnych złudzeń.. To będą duze psy. Szczytem moich marzeń jest wyadoptować je do domów z ogrodami, jako domowe psy mające dla siebie dużo miejsca.

Posted

co innego jak pies ma wybor czy chce na zew czy w domu, ale jak ktos powie, ze do kojca to juz wiadomo, ze pies wyboru raczej nie bedzie mial. Moj pies Onka jest tam gdzie ja, i na ogrodku nie chce byc sama zdecydowanie woli wylegiwac się na lozku i to jej ulubione miejsce. Trzyma kciuki za pieski, zeby dobrze trafily, ale moze w ogloszeniach nie pisz ze do kojcow mogą isc ,bo glownie to takich ludzi przyciągnie.

Posted

GoskaGoska, Twoje ogloszenia juz przyniosły efekt:loveu:, juz sa dwie osoby chetne na Klemensika:lol:.
W Warszawie, poproszę Maja75 o sprawdzenie domów:lol:.

My też mogłybyśmy wydawać psiaki w ekspresowym tempie, tak, jak udało się to znajomemu Trinity36, tylko,że ja odrzucam, co najmniej 80%, albo i więcej dzwoniących osob, bo większość chce właśnie psy do budy, kojca lub na łańcuch:mad:.

Wybaczcie, ale nie moge spokojnie nawet czytać o tym , jak ktos bezmyślnie i beztrosko rozmnaża psy i powiększa tylko grono bezdomniakow.
A te, których przyjściu na świat nie mogliśmy zapobiec miesiącami i latami czekają na domy i większośc nie doczeka się nigdy:shake:.

Posted

do mnie napisala dziewczyna z W-wy ( chyba) ze ma podobne czarne szczeniaki - jak ten z hotelu i jak jej znajdą domek to by pomogla poszukac domkow. Odpisalam Pani gdzie są psiaki i dalam link do tego wątku i do tych psiakow 7 szczeniakow kolo Kielc na dzialce. Moze cos wyjdzie z tego :roll:

cieszę się bardzo , ze ktos zadzwonil. Ja uwazam, ze szczeniaki to moją największą szansę na adpocje dlatego trzeba bardzo duzo i bardzo często ponawiac ogloszenia.
a co z tą wiekszą sunią na dzialce dalej taka dzika? trzeba tez się intesywnie za oglaszana jej zabrac, bo juz ciut podrosnieta ....
hehehe ta się zastanawiam jak ja na waszą wątek wogole trafilam , bo nawet nigdy w Kielcach nie bylam a jakos lubię czasami ogloszenia waszym psiakom porobic :) pierwszy sukces byl z Pipusią bialą -czarną :)

Posted

GoskaGoska, a my się cieszymy bardzo,że na nasze watki trafiłas:lol:, bo Twoja pomoc w ogłoszeniach jest bardzo cenna:loveu::buzi:

MaJa75 sprawdzi te dwa miejsca w weekend, dzięki:loveu:.

Szczeniaków u nas dostatek, jak będzie więcej chętnych, to z pewnością można im inne zaprpponować, boje sie tylko,żeby wszyscy nie uparli sie na Klemensika.
Chociaż u pan Ani jest bardzo podobny szczeniorek do Klemensa z tych trzech do niej podrzuconych.

Posted

ooo a ja o nich nic nie wiem, jak są w pierwszym poscie to zobaczę, --- nie ma ? to nie wiem co to za szczeniaki u p.ANi
A jak jest podobny to nawet nie mowiec ze to inny tylko jako Klemens niech jedzie:evil_lol:

a czy ta husky szuka domu dalej ?? przeciez o nią się będą zabijac ??
do kogo dac nr do ciebie erka?

Posted

Huskowata Milka właśnie dzisiaj poszla do nowego domku w Krakowie:multi:.
To byl kontakt od andzi69:lol:, zostal po Bubie, domek był sprawdzony, b.miła pani.

Jeżeli chodzi o te szczeniaki u pani Ani, to adopcją zajmuje się osoba, ktora je tam podrzuciła, a sama ma dom i o wiele lepsze warunki na przechowywanie szczeniakow niż mieszkanie w bloku i 6 dorosłych psow jeszcze:cool3: . Nie za bardzo chcę sie wtrącać, ale jak zostanie wolny dom, to podam namiary.

Posted

oj to lepiej podaj na czarnulka z hotelu...ja myslalam, ze ktos pod drzwi podrzucil te szczeniaki i uciekl, ale widzę ze to inna sprawa....choc tez nie wiadomo czy ta osoba na powaznie zajmie sie szukaniem domko czy tylko tak mowi, ale nie wnikam :roll:

Posted

erka napisał(a):
Huskowata Milka właśnie dzisiaj poszla do nowego domku w Krakowie:multi:.

Bardzo się cieszę :lol:

proszę zajrzyjcie na watek malucha od Szczotki - dziewczyny go dzisiaj zabrały,nie wiem co dalej, nie bardzo dzisiaj kontaktuję - moje dziecko jest w szpitalu - potracił je na pasach samochód....wiec proszę - zajrzyjcie tam

Posted

Andzia, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. :sad:

Nie wiem, czy te psiaki były już tu wstawiane. Dostałam ich zdjęcia właśnie. To osierocone szczenięta z cmentarza z Jaworzni. Są obecnie u p. Ani. Mam tylko te kiepskie jakościowo zdjęcia. Szczenięta chyba są trzy.

Posted

sluchajcie a ile te szczeniaki mają ? hm...faktycznie do ogloszen to zdjęcia się nie bardzo nadają- ewelntulanie te szczenia bilo - czarnego szczeniaka - tylko to sunia czy piesek?

Posted

erka napisał(a):

My też mogłybyśmy wydawać psiaki w ekspresowym tempie, tak, jak udało się to znajomemu Trinity36, tylko,że ja odrzucam, co najmniej 80%, albo i więcej dzwoniących osob, bo większość chce właśnie psy do budy, kojca lub na łańcuch:mad:.

Wybaczcie, ale nie moge spokojnie nawet czytać o tym , jak ktos bezmyślnie i beztrosko rozmnaża psy i powiększa tylko grono bezdomniakow.
A te, których przyjściu na świat nie mogliśmy zapobiec miesiącami i latami czekają na domy i większośc nie doczeka się nigdy:shake:.

Erko, ja doskonale wiem, o czym mówisz, mam dokładnie to samo zdanie, zresztą jak chyba wszyscy tutaj. Kiedy dowiedziałam się, że suka sie oszczeniła i na dodatek jest 10 szczeniąt to wręcz zabolało mnie to ficzycznie. Tak naprawdę mieszanina uczuć : wsciekłości, żalu, bezradności, ale głównie chyba złości że w moim otoczeniu są jeszcze tak bezmyślni ludzie.
Ale nie mogę brać odpowiedzialności za czyjąś głupotę, mogę teraz tylko pomóc szukać dobrych domów reszcie szczeniąt.

Posted

kika22 napisał(a):
A czy jakieś wieści są o Daleszce?
Jak się mała zaklimatyzowała w domku;)

Czołem dziewczyny,
Andzia trzymaj się mocno.
Co do Dinki to jest dużo lepiej, spi cały czas z boku łóżka, jest zdecydowanie pewniejsza,mniej się boi, na ludzi już nie reaguje warczeniem, przynajmniej na dworzu, bo w domu tesciowej nie za bardzo pozwala się przytulać do dzieci:evil_lol:. Coraz częsciej się bawi w aportowanie, jednak nie ma jak zabawa z Mirkiem, jak zaczną biegać, szaleć to do domu wraca cała mokra.
niedługo zapodamy jakies zdjęcia.

Posted

Gdyby ktoś przypadkiem był u Pani Ani z aparatem to proszę o zdjęcia tych szczeniorów, które wstawiłam na poprzedniej stronie. Zdjęcia, które dostałam są naprawdę fatalne, a trzeba te psiaki szybko gdzieś ulokować i odciążyć Panią Anię.

Posted

a i jeszcze jedno pytanie te szczeniaki u p.Ania wiecie czy ten piesek czarno-bialy to sunia czy piesek? I ile one mają tyg?
Gorka ( tylko w ogloszeniu zapomniala wpisac jej imię - pisala ze 4 miesięczna sunia )
centrumofert
kupiepsa.pl
autogielda.pl - Krakow
ojej.pl k

Posted

Dzwonil jeszcze facet z Wieliczki o tego szczeniorka czarnego z Cedzyny, do domku, twierdzi,ze piesek bylby w domu, poprzedniego przejechal samochod:-(. Trzeba by chyba jednak zrobic kontrole.

Dzisiaj rozmawiałam ze znajomą , ktora przechowuje Klemensika. Szczeniorek byl podobno tak straszliwie zarobaczony,ze dopiero po 7(! )odrobaczeniu przestały robale z niego wychodzic, było z nim nie najlepiej, ale teraz juz odżyl.

Posted

A pan się zgadza na kontrolę??
Myślę ze dziewczyna z Krakowa jest tak dużo , ze chętnie się zgodzą na wizytę - prosiłyście juz kogoś o to?
Kurcze szkoda ze nie wiadomo czy to pies czy sunia ta czarno-biala , bo korci mnie zeby nawet z tym zdjeciami zrobic ogloszenia , ale nic teraz czas na Gorkę. A nie moglbyście poprosic tak jak z Morą, zeby Gorkę oglosic w gazecie?
cd Gorki
poszukiwane.pl
GIELDA.BAI.PL
kupsprzedaj.pl
allegro

Posted

erka napisał(a):
Eruane podaj jakis telefon do kontaktu do tych szczeniakow .
Pisalam Ci,że raczej nie ma kto zrobic zdjęcia. Osoba , ktora podrzuciła szczeniaki bedzie musiala pofatygowac sie jeszcze raz i zrobic chociaz tyle.

Tak, pisałaś, ale ciągle mam nadzieję, że jednak ktoś, kto umie robić ładne zdjęcia, akurat pojawi się u p. Ani. Zdjęcia, które dostałam od osoby, która psiaki przywiozłą są marne. Wolałaby, żeby to zrobił ktoś, kto ma do tego smykałkę i dobry aparat, bo p. Ania zostanie ze szczeniorkami na dłużej.
Tel. do ogłoszeń dla maluszków -601990225.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...