erka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Wstawiam zdjęcia tych szczeniaczków z działek. Ich adopcja jest super pilna. Nie dość ,że są tam w fatalnych warunkach , mokra, zimna nora, to nie są tam bezpieczne:-(. Jakimś menelom moga posłużyć , jako towar za wódę, innym "przykładnym obywatelom" przeszkadza wszystko co żyje, więc chcą zawiadomić schron:diabloti:. W dodatku nie ma kto tam chodzic ich karmić, a jezeli nawet ktos cos zaniesie, to jest to goła kasza , w dodatku niedogotowana , jak to było ostatnio.:mad: To te prześliczne maluszki, maja ok. 5-6 tyg. A to ich mamusia, sunieczka, która tyle już przeszła. Jest nieufna, ale juz pozwoli sie dotknąc pani, która je karmi.
jaro1 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Fifi jest bardzo grzeczna i delikatna, Doroty nie odstępuje ani na krok. Wczoraj dużo spała, bawiła się tylko troszkę. Dziś jest już dużo lepiej, od rana jest bardzo żywa, wesoła :evil_lol:, bawi się z chłopakami coraz częsciej. :Dog_run::Dog_run: Swoje potrzeby załatwia na gazety :lol: (spacery ograniczamy do minimum), co do gryzienia to ma dużo zabawek, rurek, kostek, nie będzie też na długo zostawać sama w domu. Apetyt jej dopisuje. Pozdrawiamy,:smilecol:
MaJa 75 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ależ ta Fifi dobrze trafiła:loveu: Ustaliłyśmy z Erką, że maluchy z działek pojadą do mojej siostry na tymczas. Jutro odbędzie się łapanka. Trzymajcie kciuki;)
ewelinka_m Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 ojejku no to super! :multi: Magda, ja sie z nią umówiłam też na jutro na odbiór tych rzeczy, ale jeśli będzie potrzeba mogę pomóc je łapać, będę w pobliżu jestem wolna od 16 :lol:
MaJa 75 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Jeśli Erka przywiezie działkowe maluchy autem to zabierze ze sobą warszawskie dary, które są u mnie (a właściwie u moich rodziców) w garazu. Jeśli tak to bez sensu żebyście się umawiały u p. Ani. Być może część maluchów pojedzie już w środę do Wawy - jeśli będą deklaracje z DS-ów. Pozostała część maluchów (łącznie z suchedniowskimi) ma kolejny transport w piątek/ ewentualnie w niedzielę. To dobre wieści. Złe są takie, że nie wiemy co zrobić z suką z działek:shake:
erka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Ta pani sama złapie szczeniaczki, więc juz od niej z domu zabierzemy je do siostry MaJi:loveu:.
erka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Dzięki jaro1 za wieści o Fifuni:loveu:. To dobrze,że juz jest w formie:lol:, bo jak była spokojna , to już bym sie o nią martwiła:evil_lol:. Chyba,że po prostu tęskniła za mną pierwszego dnia:razz:.
betel Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Tak się cieszę, że Fifi ma dobry dom , bo od razu wpadła mi w oko, ma mnóstwo wdzięku i powinna z niej wyrosnąć ładna i sympatyczna panienka. Jaro , fajnie byłoby gdybyś załozył jej nowy wątek z wiadomościami już z Waszego domu. Jeśli chcesz mogłabym Ci zrobić do niego bannerek ( bo to moja domena;)) Super,że psiaki działowe znalazły Dt :multi::multi::lol:
jaro1 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Załozymy, założymy. JAk tylko będziemy mieli wolną chwilę. FIFI wczoraj dostała szczepinkę a dziś jest jakas taka smutna i osowiała:shake:. MAmy nadzieję że do jutra jej przejdzie.
andzia69 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 jaro1 napisał(a):Załozymy, założymy. JAk tylko będziemy mieli wolną chwilę. FIFI wczoraj dostała szczepinkę a dziś jest jakas taka smutna i osowiała:shake:. MAmy nadzieję że do jutra jej przejdzie. Jaro - pewnie odchorowuje szczepionkę...ale obserwuj ją bacznie
kika22 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 andzia69 napisał(a):Jaro - pewnie odchorowuje szczepionkę...ale obserwuj ją bacznie Prawdopodobnie Andzia ma rację:lol: Ale trzeba uważać, bo podobno panuje jakiś wirus. O ludziach to słyszałam, ale teraz jest jakiś psi:roll: Jaro razem z rodzina jesteś już bardzo rozpoznawany. Każdy kto choć troszkę znał Fifi to widzi ja z nową rodzinkę.:loveu:
kika22 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A ja przypomne szczeniaki czekające na dom; Lala - sunia, ma 7 mies., jest malutka , waży ok.6-7 kg, jest już po sterylizacji. Jest w tej chwili na DT.
Rudzia-Bianca Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Erko zakończyłam mój pierwszy bazarek - 80 zł poszło do Ciebie :)
erka Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Rudzia-Bianka bardzo dziękuję:loveu::loveu:. Andziu69, wstaw może tu zdjęcia tych "Twoich" szczeniorów, które jeszcze szukają domów i napisz, gdzie są. Dzisiaj dostałam wiadomość, że w tym lesie, skąd wzięłąm Kalę są dwa szczeniaki. Były trzy , ale zostały tylko dwa, nie wiadomo , co się stało z jednym:-(. Chowają się w takim budowanym domu pod lasem. Zastanawiamy sie z Elwirą, czy to przypadkiem nie są dzieci Kali:crazyeye:? Jutro tam pójdę zobaczyć, szczeniorki są podobno takie ratlerkowate, postaram się zrobić zdjęcia.
andzia69 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Krecik - dt u Pati-C - Warszawa Misia - j.w Łaciatek - dt u Nika28 - Łódź Z Kruszynką się na razie wstrzymamy (ta w Kielcach) do czasu nabrania ciałka i pozbycia się problemów ...biegunkowych. Kontakt do ogłoszen: moze byc do mnie, albo do dziewczyn - są podane na wątku maluszków Bardzo proszę o pomoc!!!!
erka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu tych szczeniaczków. Tel do kontaktu 604 275 553
erka Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Byłam dzisiaj zobaczyć te szczeniaczki pod lasem. Dwie bidulki przeniosły sie na podwórko rozpoczętej budowy i tam się chowaja pod jakąś dechą. Troszkę dzikuskowate, ale co się dziwić, siedzą tam same, ta kobieta tylko przychodzi 2 razy dziennie dać im jeść Jutro pójde tam też, bo zapomniałam tabletki na odrobaczanie. Odważniejszy szczeniaczek, bez ogonka, to sunieczka, tego drugiego nie udało sie podejrzeć.
GoskaGoska Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 moze załozyc by trzeba bylo im osobny wątek , moze jakies DT się znajdą
GoskaGoska Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 zrobialam tym czarny : kupiepsa.pl , adpocjapsa.pl , drobne.centumofert.pl , ojej.pl , eoferty.com
erka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Ładuję baterię w aparacie i zaraz będę wgrywać zdjęcia z dzisiejszych akcji szczeniaczkowych. Szczeniaków jest mnóstwo, nie wiem, co my zrobimy:shake:.
erka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Dzisiaj koleżanka przywiozła te szczeniaczki z Suchedniowa. Dawno nie widziałam tak brudnych,śmierdzących zapchlonych szczeniorów, chociaz kondycyjnie nie wyglądają najgorzej. Mimo tego,że odpchliła je wczoraj, to jeszcze masa pcheł skakała po nich. Ta kobieta trzymała je w jakiejś zasyfionej komórce. Musiałam je od razu wykąpać, resztę dnia spędziłam na wycieraniu siuśków:cool3:, co jeden skończył, drugi zaczynał lać:mad:. Poszłam też odrobaczyć te dwa czarne szczeniorki spod lasu i okazało się,że jednego nie ma. Została jedna sunieczka , samiusieńka bidulka, bez ciepłego schronienia, a u nas dzisiaj cały dzień leje. No i co , przecież nie mogłam jej samej zostawić. Później dowiedziałam sie od kobiety, która jej karmiła, że drugiego szczeniaczka zabrały dzieci ze wsi. Ma sie dowiedzieć, czy to dobre miejsce, czy wogóle go tam zostawią. Ta sunieczka, któa została, to ta bardziej wystraszona. Towarzystwo suchedniowskie nie chciało się na razie z nia zaprzyjaźnić, ona była tak zestresowana,że nawet nie chciała jeśc. To szczeniory suchedniowskie po kąpieli, już czyściutkie i pachnące:lol: . To jeden z trzech chłopców, mój ulubieniec:lol:
MaJa 75 Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 To ja sie przyznam, ze cala ferajna jest u mnie na tymczasie:cool1: Cała, czyli 2 sunie dzialkowe, 4 szczeniaki suchedniowskie i ta mała bidulka z lasu. Czy ja nie moglam zacząc jak normalny czlowiek od jednego tymczasowicza??? Tylko tak od razu rzuciłam sie na siodemkę???? W chwili obecnej mam na stanie 8 psów i kota ( kot i jeden pies to rezydenci) Czy któraś z ciotek pobije moj rekord??;) Idę o zakład, ze nie:evil_lol: Oczywiście szukamy domków!!!!!Intensywnie!!!!!! Zdjęcia zacznę wklejać jutro;)
erka Posted October 3, 2008 Posted October 3, 2008 Nie zdążyłam MaJa napisać, bo mnie wywaliło z dogo, że cała ferajna pojechała do Ciebie. Oprócz szczeniaczków z Suchedniowa jeszcze te z działek, no i ta czarnulka z lasu:eviltong:. MaJa, bardzo Ci dziękujemy za pomoc i Twojej siostrze, na głowie której później zostanie ta czereda.:Rose::Rose: A teraz reszta zdjęć i bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach. Mag.do, czy zmieszczą się nam do pierwszego postu:razz:? Wykąpany, najedzony, to wywalam brzuszysko:eviltong: Czyżby ona zjadła coś lepszego:eviltong:? Jeszcze mam troche portrecików, ale każde zdjęcie wklejam pół godz. i już nie mam nerwow:diabloti:.
Recommended Posts