Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

Trinity36 napisał(a):
A czy nie nadawałby się dla tej pani ten pieseczek z beżowego miotu powyżej? Widać, ze nie będzie duży.

z tą Panią nieakutalne, kupiła sobie psa :( , bez komentarza, dobrze , ze chociaz napisala o tym od razu,

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Los tych beżowych maluchów coraz bardziej niepewny. Ta najmniejsza sunieczka, którą przez jedną noc miała znajoma w domu, nie ma juz połowy ogonka:-(. Nie wiadomo co się stało, może szczur go odgryzł, bo widzicie na zdjęciach , w jakich warunkach są maluchy, w rupieciach pod schodami.
W dodatku wszystkie dzieci z ulicy przychodza tam bawic sie tymi szczeniakami, gdzies je wynoszą, męczą.
Skończy się na tym,że porozbieraja te szczeniorki, a potem pozbędą się niechcianych zabawek:mad:.
Maluchy potrzebują coraz częstszego karmienia, a właściciel ograniczył się do sypnięcia kilka dni temu jakiejś paskudnej suchej karmy, która leży do dzisiaj niezjedzona.

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu tych maluchów.

Jeżeli nie domki stałe , to chociaz tymczasowe sa dla nich pilnie potrzebne!

Posted

Domów nie ma, a szczeniaków przybywa w zastraszającym tempie.

To mała wyrzucona suczka, przerażona , głodna na jednej z kielckich ulic. Ktos się zlitował i wziął do dyżurki dozorcow w firmie samochodowej . Ale nie jest to bezpieczne miejsce dla szczeniaka, bez przerwy ruch samochodów, może to sie skończyć tragicznie:-(.

I jeszcze jedna 3 mies. sunieczka poszukująca domu. Ona jest w lepszym położeniu, bo jest bezpieczna. Jej matką jest mała czarna pudelka, a ojcem mały kundelek.
Tel. do kontaktu 501 335 352

Posted

Dwie szczeniorki beżowe jadą do Warszawy na DT, do GameBoy i Marzeny&Gusti:loveu:.

Bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc!:iloveyou:

Posted

wyczytalam na inny wątku i nie jestem pewna, czy to dziś Pimpusia pojechała do nowego domku i czy aby to i nią chodzi? Jesli tak to jestem OGROMNIE szczęsliwa i az siebie zacytuje: "wystawilam pimpusi allegro z pogrubieniem i jestem pewna ze zejdzie w ciagu tygodnia :smile:)) " - moze dokładnie nie bylo tygodnia,ale oby zawsze tak sprawdzały się dobre wrózby. Oczywiscie nie mowię, ze to allegro czy inne ogłoszenie zadziałało, ale najwazniejsze jest to , ze ona ma domek. I jeszcze jedno pytanie, czy Ci Panstwo zabrali ze sobą jednego szczeniaka bezowego do DT do Warszawy? Zobaczycie , ze bezowe wszystkie znajdą też domki, oby jak na szybciej, na allegro u mnie mają jednego obserwatora. Trzymam kciuki i czekam oby tylko na dobre wiesci.

Posted

Tak Pimpusia pojechała dziś do nowego domku ;)

Co do maluszków państwo nie wzięli ze sobą szczeniaków, za późno wszystko wynikło ale Erka pisała, że ktoś ma je zawieść autobusem do wawy w poniedziałek bodajże.

Posted

sugarr napisał(a):
erko, czy potrzebne wam DT dla szczeniorów? ja od poniedziałku mogłabym przyjąć klusiora na 100% (najlepiej jakiegoś mikrusa ale można ponegocjować :cool3:)
Piszę już dziś żeby w razie czego był czas na organizację transportu

Wtedy się nie przydałam, ale może tym razem będę mogła pomóc :) Od jutra znowu mogłabym wziąć jakiegoś bąbla, jakby były mikrusy to zmieszczą się nawet dwa :) Więc jeżeli DT potrzebne, to daj znać - najlepiej przez PW
Mam dodatkowo przez przyszły tydzień koleżankę u siebie, też miłośniczka zwierząt także będzie druga para rąk do pomocy.
Tylko generalnie wolałabym młodziaka(i), bo mój jest do psów ok - ale nie chciałabym ryzykować, że się akurat nie dogada z dorosłym, bo wiadomo potem problem z transportem itd, dlatego piszę na szczenięcym wątku. A szczeniaki on zawsze akceptuje, czasem na początku próbuje ustawiać, ale większość które miałam na DT potem robią sobie z nim co chcą, a on tylko szczęśliwy, że ma towarzystwo

Posted

Ok, widzę, że są małych rozmiarów, więc myślę, że mogłabym się zaopiekować dwoma, poza tym zawsze mniejszy szok i mniej rozpaczy jak będzie braciszek/siostrzyczka obok :)
Niestety tak jak na ogół z moimi tymczasami - będzie potrzebne wsparcie finansowe jeżeli chodzi o wizyty u weta (oczywiście pokażę rachunki).
Nie doczytałam wątku na razie, ale pewnie przed nimi jeszcze szczepienia - nie dam rady zapłacić z własnej kieszeni. Ale jeżeli chodzi o karmę czy jakieś psie akcesoria to jak najbardziej, na mój koszt :)

Jeżeli mogę się przydać to tu jest mój numer 605 600 390
Jutro jestem wolna po południu, wcześniej mogę nie mieć zasięgu w telefonie (tak do godz 13).
Także jak tylko będzie transport mogą przyjeżdżać, nawet już jutro byle po południu

Posted

Dzięki suggar:loveu::loveu:. Skorzystamy z pewnością z Twojej pomocy, tylko trzeba będzie rozejrzeć się za transportem.

Bo na razie niestety nic nie wychodzi z transportem dwóch beżowych szczeniorków do Warszawy.
Okazało się,że koleżanka, która miała jechać w poniedziałek do kliniki z córką i przy okazji zabrać szczeniory, nie jedzie, bo córka musiała iść do szpitala w Kielcach.
Liczyłam na to,że wezmą je ci państwo, którzy mieli przyjechać po Pimpusię w niedzielę, ale okazało się ,że byli dzisiaj:shake:. Wielka szkoda,że nikt nas nie zawiadomił o tym, bo być może by sie udało.

Posted

Napisałam na transportowym, może ktoś się odezwie. Potem poszukam też na mapie dogo i popytam znajomych :) To nie taka daleka droga, może nie będzie źle

Posted

erka, napisałam Ci sms, ale nie jestem pewna czy mam aktualny numer.
Mogłabym podjechać pkp albo pks w poniedziałek do Kielc po szczeniory. Mam transporter dla kota, ale nie wiem czy wystarczy taka wielkość?
Jeżeli nie to daj znać, zapytam kogoś z forum czy nie mógłby pożyczyć większego.
O ile to dobry numer i pasuje Ci poniedziałek to zadzwonię jutro popołudniu i ustalimy wszystko dokładnie

Posted

erka, dzwoniłam do Ciebie ale poczta mnie łapie, jak będziesz pod telefonem to się odezwij. Jutro muszę być rano na dworcu pkp z koleżanką, także jeżeli dałabyś radę nam przywieźć maluchy koło 12:00 na dworzec pkp w Kielcach, to o 10:12 wsiadamy w pociąg i jedziemy po psiaki :)

Posted

Dwa szczeniorki beżowe już dzisiaj pojechały z Fioną.22 i Gemem do Krakowa do sugarr:loveu:.
Bardzo dziękujemy za transport, no i sugarr za przechowanie maluchów:iloveyou:.

Mam nadzieję,że jedna zabrana do Tychów:lol:, ale jeszcze nie rozmawiałam z koleżanką.

Czyli zostały trzy maluszki, z czego dwa mają DT w Warszawie, tylko kwestia zawiezienia i zostałby jeden maluszek.

Posted

erka napisał(a):

Czyli zostały trzy maluszki, z czego dwa mają DT w Warszawie, tylko kwestia zawiezienia i zostałby jeden maluszek.

Erko GameBoy napisała:

""" ja dam znac bo byc moze w czwartek moglabym juz wziac dwa, ale to sie okaze;-) """

Posted

Szczeniory już są :) Jutro jakaś sesja zdjęciowa na pewno będzie :cool3:
Są prześliczne, domki będą na pewno błyskawicznie. Chłopczyk baaardzo spokojny, taka mała beczułka. A dziewczynka wyższa, szczuplejsza, zaczepna, ciągle się bawi.
Psiaki dostały od razu pić i gotowane jedzonko. Z moim Portosem tak jak przypuszczałam dogadują się bez problemu także jest ok, teraz tylko trzeba znaleźć nowe domki.

Jak będą nowe zdjęcia, to mogę jakieś allegro zrobić dla nich 2 już w Krakowie, wszystkie moje tymczasy praktycznie znalazły domki przez allegro :eviltong:

Posted

mam nadzieję, ze maluszki w swoich dt znajdą szybko domki!:lol: i wtedy można by podsunąć ostatniego maluszka komuś, kto będzie dzwonił - bo w sumie to wszystkie są prawie takie same:loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...