GoskaGoska Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Trinity36 napisał(a):A czy nie nadawałby się dla tej pani ten pieseczek z beżowego miotu powyżej? Widać, ze nie będzie duży. z tą Panią nieakutalne, kupiła sobie psa :( , bez komentarza, dobrze , ze chociaz napisala o tym od razu,
erka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Był wczoraj jeden telefon w sprawie malutkich beżowych szczeniaczków. Na wieś do budy!:cool3:
erka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Los tych beżowych maluchów coraz bardziej niepewny. Ta najmniejsza sunieczka, którą przez jedną noc miała znajoma w domu, nie ma juz połowy ogonka:-(. Nie wiadomo co się stało, może szczur go odgryzł, bo widzicie na zdjęciach , w jakich warunkach są maluchy, w rupieciach pod schodami. W dodatku wszystkie dzieci z ulicy przychodza tam bawic sie tymi szczeniakami, gdzies je wynoszą, męczą. Skończy się na tym,że porozbieraja te szczeniorki, a potem pozbędą się niechcianych zabawek:mad:. Maluchy potrzebują coraz częstszego karmienia, a właściciel ograniczył się do sypnięcia kilka dni temu jakiejś paskudnej suchej karmy, która leży do dzisiaj niezjedzona. Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu tych maluchów. Jeżeli nie domki stałe , to chociaz tymczasowe sa dla nich pilnie potrzebne!
DuDziaczek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10264359#post10264359 Zaopiekuje sie watkiem ;) I narazie starajac sie wrocic do rytmu z ogloszeniami je pooglaszam gdzie sie da ;)
erka Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Domów nie ma, a szczeniaków przybywa w zastraszającym tempie. To mała wyrzucona suczka, przerażona , głodna na jednej z kielckich ulic. Ktos się zlitował i wziął do dyżurki dozorcow w firmie samochodowej . Ale nie jest to bezpieczne miejsce dla szczeniaka, bez przerwy ruch samochodów, może to sie skończyć tragicznie:-(. I jeszcze jedna 3 mies. sunieczka poszukująca domu. Ona jest w lepszym położeniu, bo jest bezpieczna. Jej matką jest mała czarna pudelka, a ojcem mały kundelek. Tel. do kontaktu 501 335 352
ewatr Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Zrobiłam im wyróżniona aukcje allegro ;) oby to pomogło ! Szczeniaki szukaja dobrych ludzi ... Kielce .... start
GoskaGoska Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Zrobilam im jeszcze ogłoszenie ( tej 6 szczeniakow z domu) na: kupiepsa.pl : http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=26844 oraz ojej.pl i autogiełdzie i jeszcze jedno allegro - tyle jest ogloszen na allegro , ze kolejne tez im się przyda - to ma pogrubiony tytul i na 7 dni jest.
erka Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Dwie szczeniorki beżowe jadą do Warszawy na DT, do GameBoy i Marzeny&Gusti:loveu:. Bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc!:iloveyou:
Od-Nowa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 a z tych co zostały w Kielcach są jeszcze dziewczynki? jakieś odważne i bardzo kontaktowe dziewczynki :razz:
erka Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Od-Nowa, tam chyba są 4 dziewczynki, to taką najodważniejszą możemy zostawić :p.
GoskaGoska Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 wyczytalam na inny wątku i nie jestem pewna, czy to dziś Pimpusia pojechała do nowego domku i czy aby to i nią chodzi? Jesli tak to jestem OGROMNIE szczęsliwa i az siebie zacytuje: "wystawilam pimpusi allegro z pogrubieniem i jestem pewna ze zejdzie w ciagu tygodnia :smile:)) " - moze dokładnie nie bylo tygodnia,ale oby zawsze tak sprawdzały się dobre wrózby. Oczywiscie nie mowię, ze to allegro czy inne ogłoszenie zadziałało, ale najwazniejsze jest to , ze ona ma domek. I jeszcze jedno pytanie, czy Ci Panstwo zabrali ze sobą jednego szczeniaka bezowego do DT do Warszawy? Zobaczycie , ze bezowe wszystkie znajdą też domki, oby jak na szybciej, na allegro u mnie mają jednego obserwatora. Trzymam kciuki i czekam oby tylko na dobre wiesci.
ewelinka_m Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Tak Pimpusia pojechała dziś do nowego domku ;) Co do maluszków państwo nie wzięli ze sobą szczeniaków, za późno wszystko wynikło ale Erka pisała, że ktoś ma je zawieść autobusem do wawy w poniedziałek bodajże.
sugarr Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 sugarr napisał(a):erko, czy potrzebne wam DT dla szczeniorów? ja od poniedziałku mogłabym przyjąć klusiora na 100% (najlepiej jakiegoś mikrusa ale można ponegocjować :cool3:) Piszę już dziś żeby w razie czego był czas na organizację transportu Wtedy się nie przydałam, ale może tym razem będę mogła pomóc :) Od jutra znowu mogłabym wziąć jakiegoś bąbla, jakby były mikrusy to zmieszczą się nawet dwa :) Więc jeżeli DT potrzebne, to daj znać - najlepiej przez PW Mam dodatkowo przez przyszły tydzień koleżankę u siebie, też miłośniczka zwierząt także będzie druga para rąk do pomocy. Tylko generalnie wolałabym młodziaka(i), bo mój jest do psów ok - ale nie chciałabym ryzykować, że się akurat nie dogada z dorosłym, bo wiadomo potem problem z transportem itd, dlatego piszę na szczenięcym wątku. A szczeniaki on zawsze akceptuje, czasem na początku próbuje ustawiać, ale większość które miałam na DT potem robią sobie z nim co chcą, a on tylko szczęśliwy, że ma towarzystwo
ewelinka_m Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 sugarr spadłaś nam z nieba ;) szukamy dt dla tych maleństw : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112212
sugarr Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ok, widzę, że są małych rozmiarów, więc myślę, że mogłabym się zaopiekować dwoma, poza tym zawsze mniejszy szok i mniej rozpaczy jak będzie braciszek/siostrzyczka obok :) Niestety tak jak na ogół z moimi tymczasami - będzie potrzebne wsparcie finansowe jeżeli chodzi o wizyty u weta (oczywiście pokażę rachunki). Nie doczytałam wątku na razie, ale pewnie przed nimi jeszcze szczepienia - nie dam rady zapłacić z własnej kieszeni. Ale jeżeli chodzi o karmę czy jakieś psie akcesoria to jak najbardziej, na mój koszt :) Jeżeli mogę się przydać to tu jest mój numer 605 600 390 Jutro jestem wolna po południu, wcześniej mogę nie mieć zasięgu w telefonie (tak do godz 13). Także jak tylko będzie transport mogą przyjeżdżać, nawet już jutro byle po południu
erka Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Dzięki suggar:loveu::loveu:. Skorzystamy z pewnością z Twojej pomocy, tylko trzeba będzie rozejrzeć się za transportem. Bo na razie niestety nic nie wychodzi z transportem dwóch beżowych szczeniorków do Warszawy. Okazało się,że koleżanka, która miała jechać w poniedziałek do kliniki z córką i przy okazji zabrać szczeniory, nie jedzie, bo córka musiała iść do szpitala w Kielcach. Liczyłam na to,że wezmą je ci państwo, którzy mieli przyjechać po Pimpusię w niedzielę, ale okazało się ,że byli dzisiaj:shake:. Wielka szkoda,że nikt nas nie zawiadomił o tym, bo być może by sie udało.
sugarr Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Napisałam na transportowym, może ktoś się odezwie. Potem poszukam też na mapie dogo i popytam znajomych :) To nie taka daleka droga, może nie będzie źle
kika22 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Oby się udało Fiona22 miała jakiś transport na czwartek? Trzeba by jej spytać:roll:
sugarr Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 erka, napisałam Ci sms, ale nie jestem pewna czy mam aktualny numer. Mogłabym podjechać pkp albo pks w poniedziałek do Kielc po szczeniory. Mam transporter dla kota, ale nie wiem czy wystarczy taka wielkość? Jeżeli nie to daj znać, zapytam kogoś z forum czy nie mógłby pożyczyć większego. O ile to dobry numer i pasuje Ci poniedziałek to zadzwonię jutro popołudniu i ustalimy wszystko dokładnie
Od-Nowa Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 dziewczyny: Cioteczka Trini jedzie w sobote do Krakowa. i Eliza chyba też coś wpominała? :razz:
sugarr Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 erka, dzwoniłam do Ciebie ale poczta mnie łapie, jak będziesz pod telefonem to się odezwij. Jutro muszę być rano na dworcu pkp z koleżanką, także jeżeli dałabyś radę nam przywieźć maluchy koło 12:00 na dworzec pkp w Kielcach, to o 10:12 wsiadamy w pociąg i jedziemy po psiaki :)
erka Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Dwa szczeniorki beżowe już dzisiaj pojechały z Fioną.22 i Gemem do Krakowa do sugarr:loveu:. Bardzo dziękujemy za transport, no i sugarr za przechowanie maluchów:iloveyou:. Mam nadzieję,że jedna zabrana do Tychów:lol:, ale jeszcze nie rozmawiałam z koleżanką. Czyli zostały trzy maluszki, z czego dwa mają DT w Warszawie, tylko kwestia zawiezienia i zostałby jeden maluszek.
DuDziaczek Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 erka napisał(a): Czyli zostały trzy maluszki, z czego dwa mają DT w Warszawie, tylko kwestia zawiezienia i zostałby jeden maluszek. Erko GameBoy napisała: """ ja dam znac bo byc moze w czwartek moglabym juz wziac dwa, ale to sie okaze;-) """
sugarr Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Szczeniory już są :) Jutro jakaś sesja zdjęciowa na pewno będzie :cool3: Są prześliczne, domki będą na pewno błyskawicznie. Chłopczyk baaardzo spokojny, taka mała beczułka. A dziewczynka wyższa, szczuplejsza, zaczepna, ciągle się bawi. Psiaki dostały od razu pić i gotowane jedzonko. Z moim Portosem tak jak przypuszczałam dogadują się bez problemu także jest ok, teraz tylko trzeba znaleźć nowe domki. Jak będą nowe zdjęcia, to mogę jakieś allegro zrobić dla nich 2 już w Krakowie, wszystkie moje tymczasy praktycznie znalazły domki przez allegro :eviltong:
andzia69 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 mam nadzieję, ze maluszki w swoich dt znajdą szybko domki!:lol: i wtedy można by podsunąć ostatniego maluszka komuś, kto będzie dzwonił - bo w sumie to wszystkie są prawie takie same:loveu:
Recommended Posts