Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

Beka, te ostatnie płci są różnej, nie wiem niestety , który na zdjęciu chłopiec, a która dziewczynka, bo kobieta nie opisała mi zdjęć, ale dowiem sie gdybys konkretnie coś wiedziała.
One są w bardzo pilnej potrzebie, bo sa na wsi, a prosiła mnie o pomoc, kobieta, która w pobliżu ma działkę. I jak to na wsi pewnie pójdą na zmarnowanie, w najlepszym razie na łańcuch, a to takie śliczne psiaki. Mama jest mała, szorstkowłosa, widac ja na jednym zdjęciu.
Mam nadzieję,że potem da sie ją wysterylizowac

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na najmniejszego wyglada ten:[url]http://img147.imageshack.us/img147/3336/080320szczeniaczkizewsirz5.jpg[/url]
bo ma krótkie łapeczki jak mama:lol:. Ale jakiej jest płci???

Posted

[quote name='Od-Nowa']ale czy ktoś zna namiary na Sza? :cool3:[/quote]

a napisałas jakis ładny tekścik???? bo tanitka na watku maluszków też napisała, że moze je poogłaszać tylko tekst jej potrzebny..

tu jest jej watek (suni oczywiście;))
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104933&goto=newpost[/url]

Posted

nie, tekstu ładnego nie mam i nie napiszę. zupełnie nie jestem w stanie. piszę krótko zwięźle itd. więc jak ktoś się zgłosił do ogłaszania to niech ogłasza ;)

Posted

Jak psiaki mają znaleźć dom , to znajdą ze zwykłym prostym tekstem, bo jest najbardziej przejrzysty i czytelny, rozczulające kawałki na allegro nie pomagają. Kiedyś je pisałam , ale zrezygnowałam.:razz:

Posted

słuchajcie dziewczyny rozmawiałam z zarządem z Tarnobrzeskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt i mam zgodne aby pokazywać Wasze szczeniaki u nas na forum z Tarnobrzega, jeśli oczywiście chcecie. Pieski będą jako"szczeniaki z Kielc" w osobnym wątku. Nasze poszły dość szybko wiec może chociaż troche uda nam się Wam pomóc?Co Wy na to?:cool3:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']oki super, a macie jakąś koncepcje transportu w razie czego?[/quote]

coś wymyślimy:lol: a te czekoladki to w sumie...będą duże, czekoladowe, z oklapniętymi uszkami - zawsze można powiedziec, ze jeden z rodziców był labkowatym psem;)

Posted

[quote name='andzia69']coś wymyślimy:lol: a te czekoladki to w sumie...będą duże, czekoladowe, z oklapniętymi uszkami - zawsze można powiedziec, ze jeden z rodziców był labkowatym psem;)[/quote]pytam bo właśnie jest chętna osoba na dużego psa "rasowego" lub w typie jakiejś rasy...mam zamiar pokazać fotki właśnie tych czekoladek i suczek od Leny...dom jest super kilka dni temu pies tej pani odszedł za TM, ma jeszcze jedną sunie amstaffa bodajże , która bardzo tęskni i dlatego poszukiwany jest towarzysz dla suni.

Posted

Paulina _mickey, co do czekoladek, to ja też mam juz sporo telefonów , ale tu będzie bardzo ostra selekcja:eviltong:.
Czekoladki , a szczeniaki Leny, to jedno i to samo:razz:.

Dzieki za pomoc w ogłaszaniu, trochę się jednak obawiam o ten transport, bo w Waszym kierunku to będzie ciężko coś znaleźć.:cool1:

Ja mam już dwóch chętnych na te małe kolorowe szczeniaczki, sunieczkę z białymi skarpetkami i tego malusieńkiego brązowego psiaczka.
Po sunię przyjedzie pani z Lublina, ale pieska musze zawieźc do Krakowa.

[COLOR=red][B]Tansport dla malusieńkiego szczeniaczka do Krakowa na cito![/B][/COLOR]
[B][/B]
[COLOR=black]Adopcja tych szczeniaczków jest bardzo pilna, dzisiaj dowiedziałam się,że jeden już nie żyje:-(. [/COLOR]
Właścicieli tych psiaków nie ma całymi dniami w domu, a przecież matka juz ich nie karmi i takie szczeniorki powiny często jesć:-(.
Nie mówiąc o tym,że są na pewno zarobaczone. Prosiłam ta panią, która w sąsiedztwie ma działkę,żeby je chociaz odrobaczyła.
Oprócz 7 szczeniaczków jest jeszcze ich matka i jeden mały piesek dorosły.
I oni teraz jeszcze chcą zostawic sobie 2 szczeniaki:mad::angryy:.
A to wszystko zabiedzone. Jak by się znalazły domki dla wszystkich, to trzeba je po prostu zwinąć. One i tak rozłażą się bez żadnej kontroli, nie ma tam nawet ogrodzenia i tak pewnie by gdzieś zginęły.
Bardzo ich szkoda, bo ta matka podobno przemiła i one równiez.

Posted

[quote name='erka']Paulina _mickey, co do czekoladek, to ja też mam juz sporo telefonów , ale tu będzie bardzo ostra selekcja:eviltong:.
Czekoladki , a szczeniaki Leny, to jedno i to samo:razz:.

Dzieki za pomoc w ogłaszaniu, trochę się jednak obawiam o ten transport, bo w Waszym kierunku to będzie ciężko coś znaleźć.:cool1:

Ja mam już dwóch chętnych na te małe kolorowe szczeniaczki, sunieczkę z białymi skarpetkami i tego malusieńkiego brązowego psiaczka.
Po sunię przyjedzie pani z Lublina, ale pieska musze zawieźc do Krakowa.

[COLOR=red][B]Tansport dla malusieńkiego szczeniaczka do Krakowa na cito![/B][/COLOR]

[COLOR=black]Adopcja tych szczeniaczków jest bardzo pilna, dzisiaj dowiedziałam się,że jeden już nie żyje:-(. [/COLOR]
Właścicieli tych psiaków nie ma całymi dniami w domu, a przecież matka juz ich nie karmi i takie szczeniorki powiny często jesć:-(.
Nie mówiąc o tym,że są na pewno zarobaczone. Prosiłam ta panią, która w sąsiedztwie ma działkę,żeby je chociaz odrobaczyła.
Oprócz 7 szczeniaczków jest jeszcze ich matka i jeden mały piesek dorosły.
I oni teraz jeszcze chcą zostawic sobie 2 szczeniaki:mad::angryy:.
A to wszystko zabiedzone. Jak by się znalazły domki dla wszystkich, to trzeba je po prostu zwinąć. One i tak rozłażą się bez żadnej kontroli, nie ma tam nawet ogrodzenia i tak pewnie by gdzieś zginęły.
Bardzo ich szkoda, bo ta matka podobno przemiła i one równiez.[/quote]chodziło mi o wyżlice Lene

ja myślalam, sobie nawet, żeby ostatecznie pogadać z jakimś kierowcą busa np i zapytać czy w razie czego nie mógł by przewieźć jakiegoś szczeniaka, no ale to już tak na prawde ostatecznie jak by niczego nie było...

a moge prosić w razie czego namiar na kogoś od tych szczeniaków?Tych czekoladek i wyżlątek, najlepiej numer telefonu. Podam i najwyżej pani przedzwoni.

Aaaa i jeszcze jedno pytanie, jak będziemy ogłaszać Wasze szczeniaki to na kogo mam podawać namiary?

Erka bardziej to chodzi o psiaka w typie rasy niż rasowca :)

Posted

Sorry zapomniałam ,że wyżlica też Lena, tak jak matka czekoladek:eviltong:.
Szczeniaki wszystkie na mnie /609 890 204/, oprócz wyżlicy Lenki,która teraz jest u Sza/ telefon chyba na wątku suni/ i tych takich sznaucerkowatych, o których więcej wie andzia69:lol:.

Posted

[quote name='erka']Sorry zapomniałam ,że wyżlica też Lena, tak jak matka czekoladek:eviltong:.
Szczeniaki wszystkie na mnie /609 890 204/, oprócz wyżlicy Lenki,która teraz jest u Sza/ telefon chyba na wątku suni/ i tych takich sznaucerkowatych, o których więcej wie andzia69:lol:.[/quote]to w takim razie podam Twoje namiary, może jeszcze maila i gg, chyba że juz podam swoje?a w razie czego skieruje do Ciebie?

Posted

[COLOR=red][B]Przypominam,że szukam transportu dla malutkiego szczeniaczka z Kielc do Krakowa.[/B][/COLOR]
[B][/B]
[COLOR=black]Szczeniaczki są na wsi w bardzo złych warunkach, jeden z miotu juz nie żyje:-(. [/COLOR]
A na tego maluszka czeka dom!

Posted

Trinity36 jedzie w poniedziałek rano do Krakowa, wiezie juz jednego szczeniorka, ale zgodziła się wziąć drugiego.
Teraz tylko musze zapytac przyszłej właścicielki, czy będzie w stanie o 9 rano być w Krakowie, ona mieszka 15 km za, może też być w pracy o tej godz.:roll:

Posted

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej ogłosiło FIO czyli Fundusz Inicjatyw Obywatelskich - jest to program dotacyjny.
Kierunek działania numer 4.5 poświęcony jest ochronie zwierząt.
Wniosek o dotacje mogą pisać organizacje pozarządowe w tym fundacje i i stowarzyszenia zgodnie z ustawą z dnia 24 kwietnia 2003 r. paragraf 3 ustęp 2.

Wnioski nalezy składac do 28 kwietnia 2008 roku.
Można uzyskać od 5 do 250 tys. zł.

[URL="http://www.pozytek.gov.pl/files/pozytek/FIO/FIO%202008/Zasady_przyznawania_i_rozliczania_dotacji_FIO_2008.doc"][COLOR=#0000ff]http://www.pozytek.gov.pl/files/pozytek/FIO/FIO%202008/Zasady_przyznawania_i_rozliczania_dotacji_FIO_2008 .doc[/COLOR][/URL]

Może to się do czegoś przyda?

Posted

Ten cudny kremowy szorstki piesek i sunieczka zólta są jeszcze do adopcji.
Czekają w tragicznych warunkach:-(.

[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/646/080320szczeniaczkizewsihu3.jpg[/IMG][/URL]

To maleństwo trzymane w rękach niestety już nie żyje....:-(.
Uratujmy jego rodzeństwo!

Posted

Białogon nie jest tak daleko moze trzeba tam przejechac do nich porobic zdjecia i zobaczyc co z nimi??

w koncu dotego doszlam Pietraszki to ulica w kielcach a ja myslalam ze jakas wioska:P
a wiec Erko jakbys mogla podac dokladny adres moge tam jechac i zrobic im zdjecia jesli beda potrzebne...

Posted

Byłam długo odcięta od neta wiec zdam relacje całościowo.
Ze szczeniaków z Łagowa został jeden no i Lusia (mama). Jeśli znajdą miejsce dla drugiego szczeniora, Lusia zostanie wyrzucona na ulice. Ci ludzie są do tego stopnia bezkrytyczni że zaproponowali, ze jak mam jakiegoś psa myśliwskiego, to oni by wzięli, jak sie Lusi pozbędą, bo jej to nie chcą, ale takiego myśliwskiego to by chcieli....:angryy:
Z lepszej strony świata wczoraj skontaktował się ze mną pan z tarnobrzeskiego TSPZ z propozycja tymczasu dla trudnych i niezsocjalizowanych szczeniaków. Jeśli coś z tego wyjdzie opiszę na wątku morawickim. Jeśli nie, to czy wiadomo coś o dzikich szczeniakach, które znalazły sie w schronie?

Posted

Dzisiaj przyjeżdża pani z Lublina po tą sunieczkę z białymi łapkami:lol:.

Dorrick obawiam się,że tam tylko można trafić z tym państwem, którzy mają działkę obok.

Jutro po południu mają przywieźć tego nastepnego całego brązowego, który ma jechać z Trinity37 w poniedziałek do Krakowa.
Ale muszę zapytać TRinity czy mogłaby go przechować, bo oni nie są w stanie dostarczyc go do niej przed 7 rano.
Jeżeli nie będzie mogła, to będzie musiał ktos pomóc.

Posted

czyli z tych wsiowych maluszków jedzie ten najmniejszy taki kudłaczek bardziej brązowy i ta gładkowłosa sunieczka? czyli zostają same "labcie" biszkoptowe?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...