ewelinka_m Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 eliza_sk napisał(a):To Szyszka się u Ciebie Ewelinko (tym)wczasuje? Tak ale to tylko tymczas :evil_lol:
DuDziaczek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 erka napisał(a):Dzięki DuDziaczek:loveu:. Tylk pamietaj, strój ochronny:diabloti:, najlepiej w kolorze ziemi.:eviltong: ewelinka_m napisał(a):taak to jest nie zbędne :diabloti: tylko gorzej jak Miśka była w czarnych spodniach i tak błotko było widać :eviltong: No super super mialam czarna kurtke ale nie wypalilo :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Wygladalam jak :roll: Ale kupilam sobie wode i sie "umylam" :lol: Ale wsciekla jestem bo mi aparat padl :angryy::mad: I mam tylko pare zdjec... :shake: No ale zawsze lepsze pare niz nic :cool3: Ale podejzewam ze zajze jeszcze na dzialke moze w niedziele (albo cos kolo tego) to jeszcze porobie. A mam pytanie jak sie tolerowaly Tori i Boxa :roll: Bo ja jak weszlam to zaczely sie podgryzac, poczatkowo myslalam ze to zabawa ale potem Boxa juz brzusiem do gory lezala w kaluzy, Tori jak gryzla :-oBoxa nawet zaczela piszczec :shake: To chyba biedne przez zazdrosc o czlowieka :shake: Jak wzielam Tori i odeszlam z nia kawalek to bylo dobrze ale jak puscilam i podeszla Boxa to znowu :shake: Dlatego szybko wyszlam zamknelam furtke i sie po chwili uspokoily... (dlatego fotki Gonza przez siatke) A wogole to jak weszlam to Dori wyszla przez siatke mi na powitanie :cool3: najbardziej mi jej szkoda...:-(taka kochana sunia, tak piszczala jak odchodzilam :-( najgloszniej ze wszystkich...
DuDziaczek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 fotki Dori (nie umiem obracac:oops:) To taka zwinna sunieczka ze na chwile w miejscu nie usiedzi :cool3: Puki mi aparat nie siadl mialam jeszcze pare fotek ale wszystko rozmazane hehe Tutaj taka biedna przyparta do sciany :roll: Tylko takmozna ja bylo cyknac w calej okazalosci :cool3: No na tym to chyba widac jak pannica podrosla.
DuDziaczek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Tutaj sam gonzo :cool1: A tu gonzo z Dori :cool3: zla jestem za ten aparat ale na dniach postaram sie to nadrobic :cool3:
mag.da Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 erka napisał(a): Dzisiaj miałam zgłoszenie o kolejnej bezdomnej suni ze szczeniakami:placz:. Mag.da jutro tam pójdzie zorientowac się , jak to wygląda, podobno w jakiejś jamie, szczeniorki mają juz ok. 3 tyg. Już coś wiem, chociaż nie zastałam pana, który się sunią najbardziej opiekuje. Ale przyszedł inny pan - właściciel tej piwniczki. Sunia oczywiście wyrzucona, jakiś miesiąc temu, w ciąży. Oszczeniła się w niedzielę 6.01 - w najbliższą niedzielę szczeniaki skończą 4 tygodnie. Rodziła jakoś w biegu chyba, bo maluchy były porozrzucane przed tą piwniczką, na śniegu - dobrze, że ten człowiek to zauważył i włożył je do wewnątrz. Niestety pierwszej nocy 3 zamarzły :-( Było ich 7, zostały 4 - wszystkie sunie. Mają legowisko ze słomy, sunia dostaje jeść 2 x dziennie, chociaż jest to kiepskie jedzenie (jakieś ziemniaki z chlebem rozmoczonym), ale już zostawiłam dla niej karmę. Nie ulega wątpliwości, że najlepiej byłoby je stamtąd zabrać. Maluchy za chwilę zaczną wychodzić (teraz jeszcze nie mogą się wgramolić na schodek), a zaraz za piwniczką jest główna droga. Niebawem będą też wymagały dokarmiania. Poza tym są narażone na atak wiejskich psów. No i każdy, kto zechce (np. dzieciaki) może zabrać maluchy, a to sunie - wiadomo jaki los czeka je na wsi... Tu mieszkają, z tyłu widać drogę: Maluszki: Ta sunia po lewej ma najwięcej białego, pozostałe są czarne z małymi białymi znaczeniami: Co do samej suni - jest średniej wielkości, chyba niższa niż do kolana, szczupła (ale nie szkielecik). Łagodniutka, uległa, delikatna. Widziała mnie pierwszy raz, a ucieszyła się ma mój widok. Pozwoliła dotykać szczeniaki. Jedynie jak wydostałam jednego na zewnątrz to wyszła za nim i popiskiwała - zero agresji. W pobliżu łaziły kury - nie interesowała się nimi. Fajna sunieczka. Chyba młodziutka, ale zapomniałam zajrzeć w ząbki :oops:
mag.da Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Tu jeszcze widać tą malutką, co ma najwięcej białego: I jeszcze mamuśka: Nie mogłam jej zrobić dobrego zdjęcia, bo jak tylko kucnęłam, to zaraz podchodziła na głaskanko :loveu:
dorrick Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 moja kochana Dori jak ona sie zmienila...:crazyeye: poszukuje chetnych na jutrzejsze wyjscie na dzialke. :p znajdzie sie ktos odwazny??:evil_lol:
DuDziaczek Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 ewelinka_m napisał(a):DuDziaczek to my mamy jakąś Boxe?? :crazyeye: co prawda trochę mnie nie było na działce ale żeby aż takie zaległości :diabloti: ale faktycznie wyrosły Oj kurcze myla mi sie z Wega bo podobne :evil_lol: Tj. tez prazkowane hehe. Ale naprawde przestraszylam sie:roll:
ewelinka_m Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Erko a masz jakieś wieści od Boksy? :razz: Gonzo ii Dori strasznie wyrośli a jeszcze nie tak dawno to były takie maleństwa... a co do zabaw Vegi i Gonzo, to on się tak bawi :cool1: z Tori też wyczyniał takie harce tylko Tori już była przyzwyczajona, że ją gdzieś podgryza itp DuDziaczek jak robisz zdjęcia Dori musisz ją zachęcić żeby usiadła w miejscu ja bardzo często chodząc sama na działkę cykałam zdjęcia ;) trzeba za nimi trochę poganiać, albo poprostu sobie kucnąć gdzieś z boku i wyczekiwać tego momentu kiedy pstrykać p.s Erko nadal cisza ?:-(
Miśka79 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Jutro nie dam rady iśc na działkę.Jade z "małymi" do weta na szczepionkę po pracy.Muszę wrócic do domu i dopiero..Jak dobrze pójdzie to może w sobotę będzie domek w Krakowie:):) ale nie zapeszam. No i o ile kolezanka zgodzi się zabrac mnie (w aucie ma by 5 osób:D) i 2 szczeniaczki.Będę prosic az do skutku.Proszę trzymac kciuki za dobre domy.Jak wypali to moge polecac jakiegos szczeniorka podobnego do onkowatych np : Dori?Jak myślicie? Hela i Mela?
Miśka79 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Eliza sk wiem:( ale oni wszyscy chcą małe szczeniaczki (wiem też, że Pchełka i Perełka to rówieśnice Heli i Meli).Spróbuje coś zagadac....
ewelinka_m Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Byłyśmy z Magdą na działce :cool1: całe brudne wróciłyśmy ale co tam, Dorrick wróci wstawi zdjęcia a jest ich sporo :cool3: Gonzo ma jakąś rane na tylnej łapie dokładnie na udzie dość sporą :shake: nie wygląda na bardzo swieżą
ewelinka_m Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 zobaczcie to jest pinczer miniaturowy: http://republika.pl/blog_uh_3718022/4639141/tr/pinczer_miniaturowy1.jpg chyba pinczerek nam się trafił :razz: a to nasza Szyszka:
dorrick Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 i jeszcze takie piekne zdjecia z dzisiejszego spacerku:cool3:
dorrick Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 a tutaj Dori :lol: ta to jak zwykle trzeba wziac na rece bo na ziemi w miejscu nie usiedzi :evil_lol: a nie jest juz przeciez taka leciutka:cool1:
dorrick Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 to troszke nie wyrazne ale na tym tez jest :lol:
dorrick Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 a teraz Gonzo:lol: tylko tutaj zamknal oczka..
dorrick Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 a co dotej ranki o ktorej juz pisala Ewelinka to sie przedstawia tak nie wiem moze on sobie to wygryzl... a moze jakis inny piez z dzialki mu to zrobil...:-(
maggiejan Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Nie wierzę, że Dori nikt nie chce...:shake: Jest śliczna, grzeczna i wesoła... Ludzie, czego chcieć więcej...? :???:
DuDziaczek Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 erka napisał(a): DuDziaczek, dzięki , ale jednak do zdjęć, to muszą być dwie osoby, bo samemu , to bardzo trudno:razz:. A przydały by sie takie ładne zdjęcia do ogłoszeń. Widać DuDziaczku,że dawno na działce nie byłaś, chociaż Wega rzeczywiście do Boksy podobna:cool3::evil_lol:. Dokladnie we 2 zawsze lepiej :cool3: A poza tym odzwyczailam sie od bycia napastowana przez zwierzyniec :lol: A no i na ta dzialke to faktycznie musze czesciej zagladac :cool1: Wege z Boxa pomylic omatko chyba spiaca bylam :evil_lol:
ewelinka_m Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 DuDziaczek napisał(a):Dokladnie we 2 zawsze lepiej :cool3: A poza tym odzwyczailam sie od bycia napastowana przez zwierzyniec :lol: A no i na ta dzialke to faktycznie musze czesciej zagladac :cool1: Wege z Boxa pomylic omatko chyba spiaca bylam :evil_lol: Tak to jest jak sie wieki na działce nie było :eviltong: ee tam czy ja wiem że we 2 lepiej, i tak z reguły jedna stoi i robi zdjęcia a druga z psami się bawi itp :eviltong:
DuDziaczek Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 ewelinka_m napisał(a):Tak to jest jak sie wieki na działce nie było :eviltong: ee tam czy ja wiem że we 2 lepiej, i tak z reguły jedna stoi i robi zdjęcia a druga z psami się bawi itp :eviltong: Ale jak jednafotki robi to druda jest obiektem do skakac i brudzenia :diabloti::razz: I latwiej cyknac fotki nie oganiajac sie :cool3: z tymi wiekami nie przesadzaj czasem zagladalam ale tylko tak na chwilke... musze troche wiecej czasu zdobyc hehe
mag.da Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 beka napisał(a):wysłałm szczeniorki zainteresowanym. czy te z ziemianki to bedą raczej małe? Chyba raczej średnie, bo mamusia średnia i one takie dość chyba spore, jak na 4-tygodniowe. No i są już przewiezione do p. Ani :loveu:. Erka ma je jutro widzieć, to może oceni wielkość, bo ja nie umiem za bardzo.
ewelinka_m Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 andzia69 napisał(a):ta ranka Gonza to bardziej jak porządne otarcie wygląda...może się gdzieś przeciskal i zawadzil się...:shake: A Szyszunia to pinczerka ale nie mini tylko średni- bo mini to ratlerek, a ona jest wyrośnięty ratlerek:eviltong: Też mi się wydaje tak z ta ranka..:shake: ważne że pinczer :diabloti: i żeby małe było Andziu a szczeniaki jadą dzisiaj (chyba) do DT ;)
saga_86 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 To super;) Ewelinka przypomnij mi we wtorek żebym puściła ogłoszenie ze zdjeciem do anonsów na Szyszkę. Chciałam dziś dać na wtorkowe ale juz za późno. Jest ktoś chętny na poniedziałkowy wypad na działkę, bo ja sie wybieram;)
Recommended Posts