ewatr Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 malcy dzien dobry ......... domki przybywajcie / na allegro juz 5 obserwujacych ;) /
eliza_sk Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Avia na transportowym napisała: w ten piatek jade w kierunku Wroclawia, moge ze soba zabrac jakies male zwierzatko w transporterku Może na Łódź coś się uda załatwić ???
Czarodziejka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Słuchajcie - jest dom dla szczeniaczka pieska - pod Łodzią. Byłby w mieszkaniu.Zamawiająca chce albo szczeniaczka małego pieska, który będzie mały, albo suczkę już wysterylizowaneą też małą. Piesek jest potrzebny już - zamówienie dostałam dwa tygodnie temu, ale miałam pogrzeb w rodzinie...Nie chcę, żeby zamawiająca się zdenerwowała, że ją olewam i szukała u innych źródeł. Jeśli byłby transport, to już jest domek. Nie wiem, którego wybierzecie - byleby nie urósł duży, bo mieszkanko też jest niewielkie.
andzia69 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Czarodziejka - małe docelowo szczeniorki to te: Koala Łatek: Amber - ma 5 mies
mag.da Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [SIZE=2]A małe wysterylizowane suczki to te: Nutka - ratlerkowata sunieczka przywieziona z dwiema córeczkami - Melą i Felą (już w nowych domach). Nutka już chyba nie jest młodziutka, pewnie ma co najmniej 5 lat, ale dla małego psiaczka, przy dobrej opiece, to dopiero 1/3 życia. Pyszczek ma siwiejący , ale ząbki ładne. Bardzo sympatyczne stworzonko. Jest wysterylizowana. Kalma - sunieczka jest młodziutka, może mieć ok. roku, może odrobinę więcej. Jest wielkości jamniczka. Typowo kanapowo-łóżkowa przytulanka. Po podobno rocznym pobycie w schronie (czyli musiała tam być prawie od szczeniaka) została zabrana do domu tymczasowego, gdzie nauczyła się żyć w normalnych, mieszkaniowych warunkach. We wszystkich zachowaniach stara się naśladować inne psiaki, z którymi obecnie mieszka. Chodzi już na smyczy, szybko nauczyła się załatwiać na dworze. To bardzo mądra, cierpliwa i pojętna sunia. Można ją polecić do rodziny z dziećmi i innymi zwierzętami.Jest wysterylizowana.
Czarodziejka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 No to teraz qrcze nie wiem - wszystkie śliczne :( Łatek widzę w schronie, a Amber - czemu na kanapie? Jeśli jest w dt, to może gdy go zabiorę, to ten biedak Łatek zajmie jego miejsce? Kalma, też fajna. Nutka jest starsza....a oni chcą młodego. Nie będę im tłumaczyć, bo nic na siłę... Napiszcie, które maleństwo jest najbardziej potrzebujące. Jednego na pewno wezmę, tylko jak z transportem? Szybko się mobilizujmy, bo wystarczy nasza wola i już psina będzie miała dom.
mag.da Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Jeszcze jest Biały Misiu, brat Łatka. Biały Misiu - piesek, spokojny i zrównoważony: Myślę, że Erka się niebawem wypowie, kto najpilniejszy do wydania.
andzia69 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Czarodziejka - te maluszki mają tylko budę, natomiast Amber ma dt, ale ten dom nie może suni długo trzymac, sama ma stadko zwierzaków...sama zadecyduj:loveu:
ewelinka_m Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 tak Amber to sunia;) Amber - maleńka bursztynowo-biała sunia, góra 5-miesięczna. Znaleziona na podwórku swoich tymczasowych opiekunów w nocy przed wigilią. Prawdopodobnie wbiegła za wjeżdżającym samochodem lub została podrzucona. Po wywiadzie przeprowadzonym wśród okolicznych mieszkańców okazało się, że sunia błąkała się już jakiś czas, marzła i głodowała, więc jakieś dziewczynki zabrały ją do siebie. Niestety nadchodziły święta i przed wigilią prawdopodobnie kazano im wyrzucić sunię na ulicę. To szczeniak, wciąż jeszcze uczy się zachowania czystości, a komuś może przeszkadzałby brudzący szczeniak na wigilii... Teraz Amber czeka na dom u swoich tymczasowych opiekunów. Ma dwadzieścia parę cm w kłębie, jest malutka. Przebywa z kotami i dużymi psami, nie boi się niczego, uwielbia dzieci, jest pojętna i przytulaśna. Jest też rozbrykana, żywe srebro, zabaw nigdy dość. Sunia ma też oddzielny wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showth...97#post9240597
mag.da Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [SIZE=2]To może jeszcze wstawię historię Białego Misia i Łatka: Szczeniaki z Marzysza Są to szczeniaczki dzikiej suczki z Marzysza, która mimo wielu prób nie dała się niestety złapać na sterylkę. Wyprowadziła dzieci z lasu, jak już były spore. Pani, która ratuje w tej miejscowości bezdomne psy udało się wprowadzić je na podwórko, są teraz w budzie. Trzeba jej koniecznie pomóc w adopcji. Ona ma już kilkanaście psów u siebie i jeszcze dokarmia wszystkie biedy, jakie się tam pojawią i już nie daje rady. I Kalmy: Kalma - sunieczka jest młodziutka, może mieć ok. roku, może odrobinę więcej. Jest wielkości jamniczka. Typowo kanapowo-łóżkowa przytulanka. Po podobno rocznym pobycie w schronie (czyli musiała tam być prawie od szczeniaka) została zabrana do domu tymczasowego, gdzie nauczyła się żyć w normalnych, mieszkaniowych warunkach. We wszystkich zachowaniach stara się naśladować inne psiaki, z którymi obecnie mieszka. Chodzi już na smyczy, szybko nauczyła się załatwiać na dworze. To bardzo mądra, cierpliwa i pojętna sunia. Można ją polecić do rodziny z dziećmi i innymi zwierzętami.Jest wysterylizowana. Może ułatwią podjęcie decyzji.
GameBoy Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 szukam ONKA/DONKA lub w typie ( ale tej wielkosci) kilkumiesiecznej suczki DOM DOBRY ALE KOJCOWY tu jest opis warunkow http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103226 wklejcie prosze jezeli cos macie
mag.da Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [SIZE=2]Może Lara - ta szara na zdjęciu: Lara Pani z Malikowa przygarnęła sunię ze szczeniakami, które koczowały w opuszczonej ruderze. Sama ma już 6 psów, jej mama też tyle i nie mogą tych psiaków zostawić. Nie udaje się jej również znaleźć domów, więc prosi o pomoc w adopcji. Szczeniaki to piesek - Milan (czarny) i suczka - Lara (jasna). Mają ok. 4 miesiące. Na razie są troszeńkę nieufne, ale szybko się oswajają. Aktualizacja: Milan ma już dom. Na adopcję czeka jeszcze Lara.
GameBoy Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 pokaze ja ale prosze o wklejenie jej w watek, ktory podalam
mag.da Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 OK, wklejona. I wkleiłam jeszcze Ritę, gdyby jednak nie musiał to być koniecznie szczeniak.
andzia69 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Rita zaginęła....była w dt na os. KSM i zaginęła ok. 1 stycznia...ale dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałysmy - miejcie oczy szeroko otwarte:shake:
Czarodziejka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 No więc albo Łatek, albo Kalma. Jak z transportem???
erka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Czarodziejka, a masz jakies namiary na ten domek, chciałabym porozmawiać. Pilniejsza jest adopcja Kalmy. To moja ulubienica, cudna sunieczka, ogromna pieszczocha, bardzo całuśna sunia:lol:.
ewelinka_m Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 oo tak Kalma jest wspaniała :loveu: kochana sunia, pięknie chodzi zarówno na smyczy jak i bez, nie zwykle usłuchana sunia, na spacerku wystarczy ją zawołać a już jest przy nodze ;)
erka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Podnoszę szczeniaczki ! Czy nikt nie chce szczeniorków Negry ? Ich adopcja szczególnie pilna!
Miśka79 Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Czarodziejko szkoda, że nie wybrałaś Nutki tylko z tego powodu, że to z kolei moja ulubienica. Bardzo milutka sunia taka typowa do bloku przytulaśna i nie nachalna. Nie da się jej nie lubic ale nie chcę już Ci mieszac w głowie skoro decyzja juz podjęta (poza tym nie wiem czy Nutka juz zdrowa) Erko dałam szczeniaczki Negry (oprócz tego Amber Bąbla Negrę i Fenka) do 4 moich stron ogłoszeniowych.Teraz czekajmy na jakieś efekty
Recommended Posts