Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
Ewelinko, nie zapominaj ,że na tamtej działce było podejrzenie parwo i nie można tam wprowadzać szczeniaków. Tym bardziej, że Gonzo i Tori zostały wczoraj zaszczepione i co najmniej 2 tyg. powinny miec kwarantannę.
Gonzo coś miał nie za piękną kupkę, ale miejmy nadzieję,że to tyko efekt jakiejś niedyspozycji i nic strasznego sie nie dzieje.

wiem i ciągle o tym pamiętam,:shake:a czy Tori miała łapę zbadaną u weta?

Co do p.Ani ja w tym tygodniu (przynajmniej do piątku) nie jestem w stanie pomóc tak jak zawsze ze spacerami, od soboty jestem chora (temperatura powyżej 39 :angryy:) więc nie odciążę w sprawie spacerowej :shake:

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poszukuję "prozwierzęcego" stowarzyszenia lub fundacji, które posiadają status ogranizacji pożytku publicznego (a przez to mogą zbierać pieniądze z 1%). Niestety moja organizacja, ponieważ nowopowstała, nie ma możliwości uzyskania statusu opp przed 30 kwietnia br.

Wiem natomiast o wielu osobach (głównie nasi członkowie, ich rodziny, znajomi i znajomi znajomych) chętnych przekazać właśnie nam swój 1%. Nie byłyby to jakieś kolosalne kwoty, ale panuje u nas taka nędza, że ucieszę się z każdych pieniędzy.

Jedyne rozwiązanie:
znaleźć organizację, która udostepni nam do wpłat swoje konto, po czym wpływami uzyskanymi z "moich" ofiarodawców dzielimy się pół na pół.

Myślę, że jest to uczciwy i legalny układ, na którym skorzystają obie strony.

Jeśli ktoś słyszał o organizacji chętnej do współpracy z nami w kwestii 1%, proszę o kontakt:

STOWARZYSZENIE OBRONA ZWIERZĄT
UL. 11 LISTOPADA 29
28-300 JĘDRZEJÓW
Tel. 607-171-458

Posted

Ewelinko_m, Tori była na szczepieniu z Ireną, to mam nadzieję,że łapkę jej też oglądali.

Kuruj się i wracaj szybko do zdrowia.:lol:

Podnoszę szczeniaczki w wielkiej potrzebie.
A szczególnie pilny jest domek lub chociaż DT dla Polocika.
Polocik na razie jest u p.Ani, ale tam jest taki kocioł,że nie może tam zostać .
Jeżeli znajomej Elwiry, która go przez świeta przechowywała nie uda sie wziąć urlopu, to Polot bedzie musiał wrócić do budy:placz:.

Posted

Erka - wyslalam meila na adres, ktory podala mi Beka w sprawie Polota. Odezwali się do mnie, że byliby zainteresowani - ja zadalam im jeszcze parę pytan co do warunkow, wizyty przedadopcyjnej...problem jeśli będzie odp. ok jest jeden - dom za Poznaniem - Zbąszyń....nie wiem czy znajdzie się ktoś do sprawdzenia warunkow.... z transportem ( pan mowi, że pokryje transport) mysle, że mógłby pomoc mąż MrsKi ze Starachowic.... w razie co wyślę ci to wszystko na pw, a ty zadecydujesz co dalej z tym fantem robić....

Posted

coraz bardziej odczuwam ze jakos sie chyba tutaj nie przydaje.. i moje wypowiedzi nie maja najmniejszego znaczenia wiec spoczne tylko na zagladniu...

Posted

dorrick napisał(a):
coraz bardziej odczuwam ze jakos sie chyba tutaj nie przydaje.. i moje wypowiedzi nie maja najmniejszego znaczenia wiec spoczne tylko na zagladniu...

no co ty Dorrick:lol: nie wiem o co ci chodzi - ale jeśli o odp. na twoje pytanie, to pewnie Erka go nie zauważyla - widzę, ze wpada tylko z doskoku i pewnie przeoczyla!;) A zdjęć nigdy za wiele!:lol:

Posted

andzia69 napisał(a):
no co ty Dorrick:lol: nie wiem o co ci chodzi - ale jeśli o odp. na twoje pytanie, to pewnie Erka go nie zauważyla - widzę, ze wpada tylko z doskoku i pewnie przeoczyla!;) A zdjęć nigdy za wiele!:lol:

dzieki Andziu:calus:
jednak nie moge tak sobie skonczyc pisac bo chcialam zadac jeszce pytanko co do szczeniakow beda jakies opisy do tych szczeniakow z marzysza , bezowych i Lary ?? bo nie wiem co pisac w ogloszeniach...:oops:

Posted

Dorrick, litości. Każda pomoc jest potrzebna,i w podnoszeniu wątków i w robieniu zdjęć, a im więcej tym lepiej .:lol:

Przypominam Polocika, na razie wzieła go znajoma, ale tylko do niedzieli. POtem musi wrócić na działkę, a tu zapowiadają się duże mrozy. A Polocik powinien jeść w małych porcjach, a często, na działce nie będzie to możliwe.:placz:

Posted

Dorrick, jeżeli chodzi o szczeniaczki beżowe, to dzisiaj się dowiedziałam, że ta pani, u której są, wydała już cztery i został tylko jeden chłopczyk:lol:.

Jeżeli chodzi o szczeniaczki z Marzysza, to wiem tyle, że te dwa pieski kolorowe są spokojne i zrównoważone, trzeci piesek ten brązowy jest największym dzikuskiem. Iskierka jak nazwa wskazuje jest najbardziej ruchliwa, to jest ulubienica tej pani, podobno fantastyczna sunieczka. A Koala/mnie podoba się najbardziej/ jest prześmieszna i takie podobno ma zachowanie:lol:.

Posted

Aha, jeszcze wczoraj się dowiedziałam ,że dziewczyna , która adoptowała Milana zastanawia się na adopcją jego siostrzyczki Lary:lol:, ale to jeszcze nic pewnego. O charakterze Lary niestety nie wiem nic:shake:.

Posted

Polocik ma czas do niedzieli:-(. Tak bardzo nam go szkoda, jest jeszce wątlutki, ma duży apetyt, ale te jelitka jeszcze nie pracują na pełnych obrotach. Może stanie sie jakiś cud.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...