Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, jestem pełna podziwu dla was! Ile piesków uratowałyście! I jak dobrze jasteście zorganizowane! Tyle serca, poświęcenia i ta wola działania!:Rose::klacz:

Posted

Cioteczki Kochane ,
Bianca jeszcze raz dziękuje za wszystko co dla niej zrobiłyście , ja też bo dzięki Wam moja ukochana suńka jest moja i razem życzymy Wam żeby wszystkie maleństwa i nie tylko znalazły cieplutkie domki nie tylko na Święta .
Wesołych Świąt !!!

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102294

Witam, niedawno dowiedziałam się o suczce i jej 14 szczeniakach. Suczka jest urocza podobna do ON. Mieszka na wsi pod Kielcami. Jezeli nie znajdzie się chetny by pomóc suce i szczeniaką czeka je śmierć i nie mówie tu o uśpieniu. To straszne ale prawdziwe .
Suczka oszcze niła się sama pod stodołą na gołej ziemi. Szczeniaki żyją tylko dla tego, ze własciciel nie miał jak wejść po szczeniaki by zabic je tuż po porodzie. Teraz suka zaczyna je wyprowadać: udało mi się wytargować kilka dni od włascicieli suczki.

:shake::shake::shake: :shake::shake::shake: :shake::shake::shake:

Posted

ale my dajemy ogloszenia w prasie - Anonse - wychodzą 2 x w tygodniu....
z nich najczęściej chcą psy do bud, nalancuch...

Jest jeszcze Echo Dnia - nasza lokalna gazeta(http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/frontpage) i Gazeta Wyborcza - jako dodatek kielecki...

Do Gazety Wyborczej kiedyś byly dawane darmowe ogłoszenia...w ilosci 1 szt ze zdjęciem - nie wiem jak w Poznaniu, ale np. we Wroclawiu jest w wyborczej cala strona ze zwierzakami do adopcji/zgubionymi/znalezionymi - u nas tego nie zrobią...

Posted

Maggiejan, wybacz, ale nie potrzeba zwykle dobrych rad , tylko konkretnej pomocy.
Chcesz jakos pomóc, to prosze ogłaszaj gdzie sie da, szukaj tymczasów.
Andzia69 juz nie raz odpisywała,że wszystkie Twoje pomysły juz nie raz były wykorzystywane.
A jeżeli chodzi o płatne tymczasy, to chyba,że będziesz w stanie znaleźć sponsorów, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy w jakiej finansowej sytuacji jesteśmy.

A co do tych szczeniaczków spod Kielc, to może jakieś pomysły mają osoby, które uważają ,że szczeniaczków ciągle za mało i dopuszczają do powiększania grona tych nieszczęśników.

Fiona22, jeżeli nie widzisz różnicy między humanitarnym uśpieniu ślepego miotu , a uśpieniem dorosłego psa, to chyba coś jest nie tak.

Posted

Poza tym nie rozumiem jakie dobre rady dawałam, które dawno już wykorzystałyście? Andzia nie odpisywała mi "wielokrotnie" że moje "rady" są wam nie potrzebne. Zresztą tych "rad" za wiele nie dałam...

Posted

maggiejan napisał(a):
Ja nie mówiłam o "płatnym tymczasie" tylko o wynajęciu za rozsądną kwotę kawałka ogródka. To nie wydaje się bardzo głupi pomysł...

to jest dobry pomysl...tylko z jego realizacją w praktyce jest problem....

Posted

Na 27 grudnia, czyli czwartek, Elwira potrzebuje pomocy w zaprowadzeniu Wegi i jej szczeniaczków do weta.
Czy ktoś miałby czas?

Polocik jest na razie u znajomej Elwiry, podobno czuje się coraz lepiej. Jutro Elwira pójdzie tam zdjąć mu szwy.
Bardzo pilnie potrzebny jest domek dla niego,chociaż tymczasowy, bo na DT u tej osoby może być tylko do jutra.
On nie nadaje się jeszcze w tej chwili do powrotu na działkę:shake:.

Posted

Fiona.22, chcesz pomagać "nawiedzonym usypiaczkom", które "za wszelką cenę chcą pozbawiać życia psy"? Myślę,że poradzimy sobie.

Posted

Maggiejan - erka to uosobienie łagodności:lol:, ale już jest rozgoryczona tym co sie dzieje w KIelcach. Stopniowo dochodzi dziewczynom coraz więcej przeszkód- teraz TOZ przestał im pomagać finansowo, pani Ani jest już starsza i schorowana- nie powinna juz w ogóle brać psiaków na tymczas, Elwira też ma dość- oprócz dwóch prac i obowiązków domowych musi sie zajmować też psami z działki. Adopcji jest bardzo mało, choróbka na działce, konflikty na kieleckich wątkach to trochę za dużo.

Posted

saga, erka może ma powody do rozgoryczenia, jednak wylewając pomyje (dodam bez uzasadnionego powodu) na ludzi osiąga tylko taki efekt, że osób które chcą pomóc jest coraz mniej. Co innego jeśli jej oskarżenia maja podstawy (wtedy mozna usprawiedliwić ostrą formę) a co innego gdy są niesprawiedliwe. Mi też włosy stają dęba na głowie jak czytam co się u was dzieje. Jestem z Poznania więc na działki pomagać waszym psom nie pójdę, chociaż bym chciała, ale wysłałam wam 20zł (wiem że to niewiele ale wysyłam po 20zl na różne psy), wysłałabym i w przyszłym miesiącu ale zrozum jeśli tak się traktuje niewielką pomoc (na którą mnie stać) to tracę ochotę na pomaganie i czuję się poprostu obrażona, to bardzo przykre.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...