Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W natłoku kłopotów Mamcia schodzi na drugi plan: 1 bo dzika i będą kłopoty, 2 bo dopiero co rodziła to mamy kilka miesięcy spokoju. Identyczna sytuacja jest z mamą Niuni.
Mamy natomiast dwie suki które jak podejrzewam są w ciąży. Rudą spróbuje złapać we wtorek, może coś sie uda zdziałać.Będe sie jeszcze kontaktować w tej sprawie z Elwirą.
to zdjęcia NIUNI suczki z drugiego miotu morawickich szczeniaków z norki. Niunia pojechała dziś na tymczas do Łodzi. Jej 5 rodzeństwa pozostaje w ziemnej jamie.Szukają domów.

Posted

Pestka będzie maleńka totalnie - okazało się że 6 tygodniowa Niunia jest od 3 miesięcznej Pestki niewiele (2-3 cm) mniejsza. Pestka jest niesłychanie żywiołowa. Odradzam zostawianie samej. Ja ją zostawiam na 6h (tyle nikogo nie ma w domu), ale z moja suką, która sie z nią bawi i trochę też mała wychowuje. I tak na ogół coś zmaluje, zje, zniszczy... Dopiero uczy sie załatwiać poza domem.

Posted

halbina napisał(a):
Jeśli zaoferuję opiekę tymczasową nad którymiś, musicie zorganizować wsparcie finansowe... na jedzonko (nie gotuję zbyt często! nie mam na to czasu!) tzn suche i puszeczki dla małych oraz ewentualne koszty leczenia i opieki weterynaryjnej... a także pomoc w podnoszeniu wątku, poszukiwaniu domków i nade wszystko ogłaszaniu w internecie... Możecie mi to zagwarantować? Jestem polonistką, mieszkam sama, dorabiam jak mogę, ale nie utrzymam całej sfory psów... Zapewniając ddom tymczasowy deklaruję opiekę i socjalizację, ale nie mogę zostać z problemem sama.
Są gdzieś fotki tych szczeniaków Pini?

Na podanych warunkach mogę je przyjąć!

Posted

Myślcie szybko co z DT u Halbiny, bo w środę po południu jadę do Krakowa A to już więcej niż połowa drogi, a przy dobrych wiatrach (prognoza pogody nastapi we wtorek :cool3: w tym przypadku ) może i mogłabym szczeniory na Śląsk podrzucić

Posted

Halbina, a można by liczyć czasami na gotowanego kurczaka z ryżem?:razz:
Bo tak karmimy nasze psiaki, no i suche też owszem.
Jakie puszki ewentualnie, bo nie wiem, jakie są dobre dla szczeniorów?
Jeżeli do środy nikt nie znajdzie się chętny na nie, to chętnie skorzystamy z Twojej propozycji:loveu:.
No i oczywiście, jeżeli Maja je zabierze.:lol:

Posted

Gotuję czasem kurczaka z ryżem, ale niestety, to komplikuje sprawę... Moje psy, zwłaszcza Inka ma potem zwykle biegunkę (choć bardzo jej smakuje), a nie potrafię wybiórczo karmić zwierzaków... tzn narobić zapachu na cały dom, a potem nie dmć im spróbować nawet...
Szczeniaczki będą dostawały żarełkow klatce kennel, ale wolałabym nie maltretować zapachami Inki i Platona... w tej chwili gotuję zwierzakom 2 razy w tygodniu...
Co do puszek, mnie to jest obojętne, jakie one będą... byle dla szczeniąt. może takie? http://animalia.pl/produkt.php?id=219
Suche żarełko też... najlepiej, żeby szczeniorki były przyzwyczajone do niego.

Posted

Ponieważ sprawa transportu psiaków do Warszawy wczoraj, wyniknęła w ostatniej chwili, nie zdołałm się skontaktować z panią, która była chętna na córeczkę Pini.
Nie miałam jej numeru tel., wysłałam maila, na którego nie odpowiedziała.
Dobrze,że pani która wzięła synka Pini zgodziła sie też przetrzymać sunieczkę.
Teraz się martwię, bo pani od suni dalej się nie odzywa, wysłałam następnego maila.
Nie wiem, jak ona się nie odezwie, to co co zrobić ze szczeniorką w Warszawie???:roll:

Posted

erka napisał(a):

Nie wiem, jak ona się nie odezwie, to co co zrobić ze szczeniorką w Warszawie???:roll:

Mam nadzieje że Pani sie odezwie.
Jeśli nie to trudno ryzykując eksmisję z domu......

Posted

erka napisał(a):

Mam nadzieje że Pani sie odezwie.
Jeśli nie będziemy kombinować. Troche nas tu w Warszawie jest...

Posted

Szczeniaki "szufladowe" już odrobaczone i odpchlone. Po kilku dniach wyraźnie doszły do siebie, stały się ruchliwe i ciekawskie.

Chłopczyk RUDASEK - najodważniejszy i najruchliwszy:

Większa sunia KRESKA:

Mniejsza sunia KROPKA:

Razem - piesek oczywiście nie usiedzi :lol:

Posted

A to Donka - sunia z Daleszyc z małymi.
Zmuszona byłam robić im zdjęcia przez siatkę, bo ostatnio kiedy chciałam wejść do kojca, to towarzystwo rozpełzło się po całej okolicy :lol:.

Posted

Właśnie wystawiłam na moich portalach ( oprócz 4 łap , bo dziś nie chodzą): Morę, Gaję , Donkę i Misia z łancucha.

Ładne te szczeniorki szufladowe zaraz je wstawię.

Posted

Te szufladkowe maluchy tobym reklamowala jako mix ratlerka! tak mi przynajmniej wyglądają te 2 maluszki z ciut stojacymi uszkami:loveu:

patrzę na termometr i cierpnę...3 stopnie - na 9 piętrze...a przy ziemi:shake:

Posted

Śliczne te szczeniaki "szufladowe" :))
A mniej więcej jakiej wielkości one będą docelowo ?
Mam już dwa psy,ale może udałoby mi się mamę namówić na takiego słodziaka, o ile na duże nie wyrosną...więc chciałabym wiedzieć. :)
Pozwoliłam sobie im imionka wymyślić :)

Chłopczyk - Toffik
Ta większa sunia - Dipsi
A mniejsza - Nala

Hehe :) Szczeniorki do góry,hops!

Posted

Beka, ja już straciłam nadzieję,że się odezwie ta kobieta z Warszawy:shake:.
Dzwoniłam już do Jayo, czy nie mają chętnych na malutkie szczeniorki, ma się popytać.
Znajoma dziewczyna z Warszawy mogłaby ja przetrzymać, ale dopiero od soboty, bo w środę wyjeżdża na 3 dni.
Pani, u której teraz są szczeniaczki też wyjeżdża w środę i chciałaby,żeby do tej pory zabrać od niej sunieczkę, bo pieska weźmie ze sobą.

Czyli maleńka sunieczka nie ma gdzie sie podziać w Warszawie od środy do soboty.

Posted

Dodałam do Gumtrre, kup-sprzedaj i ale.gratki : Rudaski, Lare i Milana, 4 wilczkowate sunie, Pestkę i szczeniorki z nory borsuczki. Niestety 4 łapy nadal nie działają, a adopcje org. nie przyjmuja ogłoszeń na więcej niz 1 psiaka jednocześnie:mad:.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...