Od-Nowa Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 na wątku transportowym ANECIORECZEK wczoraj napisała: "Przypominam że jedziemy z ZonkOne 19 maja z Katowic/Sosnowca do Poznania i 20 maja z Poznania do Sosnowca/Katowic Możemy zabrać coś! :smile:" może udałoby się przewieźć małego z Kielc do Katowic?? to już bliżej
saga_86 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Nie ma chętnych na kieleckie szczeniaki?:roll: Zdjęcia są na pierwszej stronie!
Od-Nowa Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 przeklejam z wątku o Muracie i Bazylu: Cytat: Napisał Od-Nowa witam, wątek osbserwuje ale pisze dopiero teraz. może udało by się połączyć transport Murata z Bernisiem (szczeniakiem od andzi69)na którego też czeka dom w Poznaniu?? Eruane: Jeżeli Murata będzie wiozła koleżanka Gosi, to raczej będzie ciężko, bo ma sportowy, ciasny samochód, w który ledwo Murat się zmieści, ale można pomyśleć, jak to zrobić. Ale Murat mógłby jechać do nowego domu dopiero za 2 tygodnie, bo wtedy wraca z wyjazdu jego przyszła pani.
Od-Nowa Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 zaleję Was tu dzisiaj postami... ale na wątku transportowym donvitow napisał : " W piątek ok 13.00 Jedziemy z poznania przez kwidznę do gdańska. Dalej Warszawa, no i do domu do pozania." więc wtedy transport szybki do Warszawy by się przydał. napisałam też do dziewczyny z innego forum, która kursuje po Polsce pd ale nie ma odpowiedzi ogórkową gotuje więc tak sobie między zagotowaniem-wrzuceniem ziemniaków a tarciem ogórków podglądam...:razz: nie żebym ja dogomaniakiem była jakimś... tak to jest jak się pracuje w domu a kiedy andzia69 wraca??
kika22 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Blilans szczeniaków: - 2 suczki czarne, - Rudzia, - Szarka, - Reksio - Berniś - Fafik - mały beżyk, Chyba żadnego malucha nie pominełam? Wszystkie bez wyjątku szukają domku!!!!;)
Od-Nowa Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 oo chyba Erka działa szybko i cicho :evil_lol: dostałam odpowiedź od donvitow i już wszystko wiedział :lol: poprawiam bo doszło jeszcze jedno pw: planują być ok 22 w piątek w Warszawie. więc potrzebny byłby już "tylko" transport Kielce Wawa szybciutko... no to nic tu po mnie...:-(
erka Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Nie mam dzisiaj czasu, ale Berniś jedzie jutro do Poznania, a Misia pojutrze do warszawy.:lol: A szczeniaków jeszcze przybyło,o tym jutro.
saga_86 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Znowu szczeniaków przybyło, a jeszcze te co są niewyadoptowane:roll: Mam nadzieję,że to zapytanie o Bobika było poważne:razz:
weszka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Żeby choć raz było tak że braknie psiaków do adopcji...
erka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Nie wiem weszko, czy takich czasów doczekamy:shake: . A przybyły nam do szukania domków cztery szczeniaczki z Marzysza, takiej podkieleckiej ,równiez letniskowej miejscowości, gdzie mieszkańcy Kielc masowo wyrzucają psy. Niestety część z nich jest zdziczała. Nasza znajoma dokarmia tam takie stadko. Min. jest tam niewielka suczka, którą próbowała wiele razy łapać , aby ja wysterylizować, niestety bez skutku. Ta sunia w zeszłym roku miała pięć szczeniaków, z czego trzy, a może cztery to suczki, w tej chwili już ok.8 mies, czyli wkrótce i one będa miały cieczki. I niedawno urodziła nastepny miot, szczeniorki teraz maja ok. 7 tyg. Znajoma wzięła teraz te maluchy, aby nie zdziczały tak , jak te poprzednie, ale przeciez nie jest w stanie ich zostawic u siebie, bo ma juz 6 w domu, a karmi jeszcze kilkanaście. Jest jeden piesk i trzy sunieczki, malutkie, bardzo ładne misiaczki. Piesek juz jest zamówiony , czyli trzeba szukac domów dla tych trzech sunieczek. Postara się zrobic zdjęcia, to umieszczę.
kaLOlina Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 ja mam jeszcze dom dla szczeniaka-ale takiego co wyrosnie na maluszka-duzo by podrozowal z Pania...obecnie Pani mieszka w Rosji-ale w czerwcu bedzie w Polsce-zgadza sie na caly wywiad ;) itd..;)wiec znow podesle jej kieleckie dobrze????
erka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 A to dopiero historia:crazyeye: :razz: , Berniś okazała się Bernisią!!!:evil_lol: Przed chwilą dostałam telefon od Fiony.22, która przejęła domniemanego Bernisia :cool3: od teściowej andzi69 i wiezie go pociągiem do Warszawy. I co się okazało przy bliższym poznaniu? Że nie ma tego , co każdy piesek mieć powinien:lol: ;) . Dziewczynka podobno urocza, taka do zakochania, ale sie trochę zdenerwowałam, bo nie wiem co na to przyszły domek:-o . Dzwoniłam do KaLOliny, która domek znalazła, ona mówi, że nie powinno być problemu, ale ma jeszzce tam zadzwonić. Powiedziałam,że gdyby jednak był problem, to byśmy pokryli koszty sterylki w odpowiednim czasie.
weszka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 A to Bernisiowa niespodzianka :) Oby nie stanowiło to przeszkody...
Od-Nowa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 oj szaleństwo widzę na Kieleckich watkach nastąpiło. psy stadkami do domów wędrują a na dodatek płeć po drodze zmieniają :evil_lol: jak mogę pomóc inaczej niż wprowadzając zamieszanie to proszę dać znać;) koleżanka spod Krakowa ma do oddania szczeniaka który będzie duuuży jak dorośnie.ojciec onkowaty gigant. jest watek w którym jakiś facet szuka psa na stróża ale sprawa mocno podejżana. więc moze będziecie miały na uwadze,że taki chłopak pod Krakowem czeka:razz: Weszka - na innym wątku Eria zwróciła mi uwagę że mam za wielki podpis, bo i bannerek i napisy jeszcze. nie czytałam regulaminu odnośnie podpisów ale podobno nie może być taki bo coś tam mod zrobi groźnego bardzo...
erka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 KaLOlina, oczywiście proponuj nasze psiaki:lol: , podobno jedna sunieczka z tych, o których piszę wyżej jest bardzo maleńka. A na razie dzięki wielu ludziom dobrej woli Berniś, czyli Bernisia jedzie dzisiaj do Poznania. :loveu: Jest to bardzo skomplikowna operacja transportowa. Do Warszawy jedzie z Fioną.22, tam odbiera ją Asia czyli Perfetia, wieczorem ma przekazać ją Oli, do której trafi również kotek przywieziony przez zasadzkas, z ktorym razem jada do Poznania. A do Poznania Bernisie z kotem zawiezie Donvitow, który przywozi z Gdańska do W-wy bokserkę, a później z ładunkiem kocio-psim wraca do Poznania. Mniej więcej tak to wygląda , nie wiem czy czegoś nie pokręciłam.:razz: Bardzo dziękuję wszystkim wymienionym za pomoc! :iloveyou: :iloveyou: No i oczywiście KaLOlinie, która bardzo dobry domek dla Bernisi;) :lol: znalazła! :buzi: :buzi:
weszka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Od-Nowa napisał(a): Weszka - na innym wątku Eria zwróciła mi uwagę że mam za wielki podpis, bo i bannerek i napisy jeszcze. nie czytałam regulaminu odnośnie podpisów ale podobno nie może być taki bo coś tam mod zrobi groźnego bardzo... Owszem podpis musi spełniać pewne wymogi. Mój niewiele odbiega o ile w ogóle już odbiega. Zresztą w tej chwili ważniejszy jest dla mnie los Murata niż to że mod mi go ciachnie :cool3: Całe szczęście sytuacja Murata się normuje więc i podpis wróci do formy tylko z bannerkami.
erka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Od-Nowa, to naprawdę jakieś adopcyjne szaleństwo!:crazyeye: :multi: Przed chwila dostałam maila od dziewczyny z Krakowa ,że jest zdecydowana na Bobika, czyli beżowego szczeniorka.:loveu: Do Krakowa też ma jechać Fafik, tylko czekamy cały czas na wyniki badań, myślę,że ci ludzie się nie rozmyslili. Czyli mozna by było połączyć transport szczeniorów.:lol:
kaLOlina Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 oczywiscie nie ma problemu ze bernis to bernisia:) pani sie nawet smiala ze moze to lepiej;) choc slyszalam z tylu okrzyk jednej z dziewczynek-' mamo mamo nieeee .... czy to na pewno bedzie Brnis?? ja juz go tak kocham..." wiec musialam obiecac ze nastapila tylko zmiana plci a nie zmiana psa;)
kaLOlina Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 laaaaaaaaa szczeniaki do domow...dobrze dobrze oby tak dalej!!! i oby tak sie domki znajdowaly tez dla tych wiekszych...i starszych....
Od-Nowa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Przeklejam z innego forum!! "razem z moim narzeczonym chcielibysmy adoptowac pieska. puchatą małą kuleczkę która nie bedzie az tak bardzo ogromna gdy dorosnie:) jestesmy z łodzi ale jesli by sie dało transport załatwic to bylibysmy wdzieczni. prosdze o kontakt głównie na kom bo jestem poza domem głównie 513 457 756 " może ten beżowy albo ciri?? juz się skontaktowałam z tą osobą, będę informować edit: gdzie są zdjecia ciri?? gdzieś je widziała i nie moge znaleźć... było takie jak ona sama stoi ...
erka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 O, nie ma Ciri w pierwszym poście? Musze poprosić Magdę, aby wstawiła. Albo może Potter wyśle fotki tym ludziom, albo do Ciebie Od-Nowa.
Od-Nowa Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 znalazłam już zdjecia Ciri w wątku kieleckim dla "dużych". przesłałam jej. zobaczymy co powie;) hihi są osaczeni 2 szczeniaki w tym samym wieku i chłopiec i dziewczynka... mogą się wymigać że wola czarnego!! macie czarnego i może jeszcze łaciatego... w każdym razie szczeniaki do góry!!
erka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Słuchajcie, jak tak dalej pójdzie, to zabraknie nam szczeniaków....ha, ha, oczywiście żartuję. Dzwonię do p.Ani,żeby jej powiedzieć,że mam dom w Krakowie dla Bobika, beżowego szczeniaczka, bo ta dziewczyna sie zdecydowała, a p.Ania mówi,że Bobika własnie dzisiaj wydała do bardzo miłych ludzi w Kielcach.:lol: Nie wiedziała o tym, że jest juz ktoś chętny. Czyli musze zaproponowac teraz tej dziewczynie z Krakowa jakiegoś innego szczeniaczka. Od-Nowa, czyli może zaczekam az ci ludzie z Łodzi sie określą co do Cirki, bo gdyby jej nie chceli, to może ją bym pokazała. A jak nie, to te sunieczki z Marzysza.
Recommended Posts