Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

na wątku transportowym
ANECIORECZEK wczoraj napisała:
"Przypominam że jedziemy z ZonkOne 19 maja z Katowic/Sosnowca do Poznania i 20 maja z Poznania do Sosnowca/Katowic
Możemy zabrać coś! :smile:"

może udałoby się przewieźć małego z Kielc do Katowic?? to już bliżej

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przeklejam z wątku o Muracie i Bazylu:

Cytat:
Napisał Od-Nowa
witam, wątek osbserwuje ale pisze dopiero teraz. może udało by się połączyć transport Murata z Bernisiem (szczeniakiem od andzi69)na którego też czeka dom w Poznaniu??

Eruane:
Jeżeli Murata będzie wiozła koleżanka Gosi, to raczej będzie ciężko, bo ma sportowy, ciasny samochód, w który ledwo Murat się zmieści, ale można pomyśleć, jak to zrobić. Ale Murat mógłby jechać do nowego domu dopiero za 2 tygodnie, bo wtedy wraca z wyjazdu jego przyszła pani.

Posted

zaleję Was tu dzisiaj postami... ale na wątku transportowym donvitow napisał :
"
W piątek ok 13.00 Jedziemy z poznania przez kwidznę do gdańska. Dalej Warszawa, no i do domu do pozania."

więc wtedy transport szybki do Warszawy by się przydał.
napisałam też do dziewczyny z innego forum, która kursuje po Polsce pd ale nie ma odpowiedzi

ogórkową gotuje więc tak sobie między zagotowaniem-wrzuceniem ziemniaków a tarciem ogórków podglądam...:razz: nie żebym ja dogomaniakiem była jakimś... tak to jest jak się pracuje w domu

a kiedy andzia69 wraca??

Posted

Blilans szczeniaków:
- 2 suczki czarne,
- Rudzia,
- Szarka,
- Reksio
- Berniś
- Fafik
- mały beżyk,

Chyba żadnego malucha nie pominełam?

Wszystkie bez wyjątku szukają domku!!!!;)

Posted

oo chyba Erka działa szybko i cicho :evil_lol:
dostałam odpowiedź od donvitow i już wszystko wiedział :lol:

poprawiam bo doszło jeszcze jedno pw: planują być ok 22 w piątek w Warszawie. więc potrzebny byłby już "tylko" transport Kielce Wawa szybciutko...

no to nic tu po mnie...:-(

Posted

Nie mam dzisiaj czasu, ale Berniś jedzie jutro do Poznania, a Misia pojutrze do warszawy.:lol:
A szczeniaków jeszcze przybyło,o tym jutro.

Posted

Nie wiem weszko, czy takich czasów doczekamy:shake: .

A przybyły nam do szukania domków cztery szczeniaczki z Marzysza, takiej podkieleckiej ,równiez letniskowej miejscowości, gdzie mieszkańcy Kielc masowo wyrzucają psy. Niestety część z nich jest zdziczała. Nasza znajoma dokarmia tam takie stadko. Min. jest tam niewielka suczka, którą próbowała wiele razy łapać , aby ja wysterylizować, niestety bez skutku. Ta sunia w zeszłym roku miała pięć szczeniaków, z czego trzy, a może cztery to suczki, w tej chwili już ok.8 mies, czyli wkrótce i one będa miały cieczki.
I niedawno urodziła nastepny miot, szczeniorki teraz maja ok. 7 tyg.
Znajoma wzięła teraz te maluchy, aby nie zdziczały tak , jak te poprzednie, ale przeciez nie jest w stanie ich zostawic u siebie, bo ma juz 6 w domu, a karmi jeszcze kilkanaście.
Jest jeden piesk i trzy sunieczki, malutkie, bardzo ładne misiaczki.
Piesek juz jest zamówiony , czyli trzeba szukac domów dla tych trzech sunieczek.
Postara się zrobic zdjęcia, to umieszczę.

Posted

ja mam jeszcze dom dla szczeniaka-ale takiego co wyrosnie na maluszka-duzo by podrozowal z Pania...obecnie Pani mieszka w Rosji-ale w czerwcu bedzie w Polsce-zgadza sie na caly wywiad ;) itd..;)wiec znow podesle jej kieleckie dobrze????

Posted

A to dopiero historia:crazyeye: :razz: , Berniś okazała się Bernisią!!!:evil_lol:

Przed chwilą dostałam telefon od Fiony.22, która przejęła domniemanego Bernisia :cool3: od teściowej andzi69 i wiezie go pociągiem do Warszawy. I co się okazało przy bliższym poznaniu? Że nie ma tego , co każdy piesek mieć powinien:lol: ;) .
Dziewczynka podobno urocza, taka do zakochania, ale sie trochę zdenerwowałam, bo nie wiem co na to przyszły domek:-o .
Dzwoniłam do KaLOliny, która domek znalazła, ona mówi, że nie powinno być problemu, ale ma jeszzce tam zadzwonić.
Powiedziałam,że gdyby jednak był problem, to byśmy pokryli koszty sterylki w odpowiednim czasie.

Posted

oj szaleństwo widzę na Kieleckich watkach nastąpiło. psy stadkami do domów wędrują a na dodatek płeć po drodze zmieniają :evil_lol:
jak mogę pomóc inaczej niż wprowadzając zamieszanie to proszę dać znać;)

koleżanka spod Krakowa ma do oddania szczeniaka który będzie duuuży jak dorośnie.ojciec onkowaty gigant. jest watek w którym jakiś facet szuka psa na stróża ale sprawa mocno podejżana. więc moze będziecie miały na uwadze,że taki chłopak pod Krakowem czeka:razz:

Weszka - na innym wątku Eria zwróciła mi uwagę że mam za wielki podpis, bo i bannerek i napisy jeszcze. nie czytałam regulaminu odnośnie podpisów ale podobno nie może być taki bo coś tam mod zrobi groźnego bardzo...

Posted

KaLOlina, oczywiście proponuj nasze psiaki:lol: , podobno jedna sunieczka z tych, o których piszę wyżej jest bardzo maleńka.

A na razie dzięki wielu ludziom dobrej woli Berniś, czyli Bernisia jedzie dzisiaj do Poznania. :loveu:
Jest to bardzo skomplikowna operacja transportowa. Do Warszawy jedzie z Fioną.22, tam odbiera ją Asia czyli Perfetia, wieczorem ma przekazać ją Oli, do której trafi również kotek przywieziony przez zasadzkas, z ktorym razem jada do Poznania. A do Poznania Bernisie z kotem zawiezie Donvitow, który przywozi z Gdańska do W-wy bokserkę, a później z ładunkiem kocio-psim wraca do Poznania.
Mniej więcej tak to wygląda , nie wiem czy czegoś nie pokręciłam.:razz:

Bardzo dziękuję wszystkim wymienionym za pomoc! :iloveyou: :iloveyou:

No i oczywiście KaLOlinie, która bardzo dobry domek dla Bernisi;) :lol: znalazła! :buzi: :buzi:

Posted

Od-Nowa napisał(a):

Weszka - na innym wątku Eria zwróciła mi uwagę że mam za wielki podpis, bo i bannerek i napisy jeszcze. nie czytałam regulaminu odnośnie podpisów ale podobno nie może być taki bo coś tam mod zrobi groźnego bardzo...

Owszem podpis musi spełniać pewne wymogi. Mój niewiele odbiega o ile w ogóle już odbiega. Zresztą w tej chwili ważniejszy jest dla mnie los Murata niż to że mod mi go ciachnie :cool3: Całe szczęście sytuacja Murata się normuje więc i podpis wróci do formy tylko z bannerkami.

Posted

Od-Nowa, to naprawdę jakieś adopcyjne szaleństwo!:crazyeye: :multi:

Przed chwila dostałam maila od dziewczyny z Krakowa ,że jest zdecydowana na Bobika, czyli beżowego szczeniorka.:loveu:
Do Krakowa też ma jechać Fafik, tylko czekamy cały czas na wyniki badań, myślę,że ci ludzie się nie rozmyslili.
Czyli mozna by było połączyć transport szczeniorów.:lol:

Posted

oczywiscie nie ma problemu ze bernis to bernisia:) pani sie nawet smiala ze moze to lepiej;) choc slyszalam z tylu okrzyk jednej z dziewczynek-' mamo mamo nieeee .... czy to na pewno bedzie Brnis?? ja juz go tak kocham..." wiec musialam obiecac ze nastapila tylko zmiana plci a nie zmiana psa;)

Posted

Przeklejam z innego forum!!

"razem z moim narzeczonym chcielibysmy adoptowac pieska. puchatą małą kuleczkę która nie bedzie az tak bardzo ogromna gdy dorosnie:) jestesmy z łodzi ale jesli by sie dało transport załatwic to bylibysmy wdzieczni.

prosdze o kontakt głównie na kom bo jestem poza domem głównie
513 457 756 "
może ten beżowy albo ciri??
juz się skontaktowałam z tą osobą, będę informować

edit: gdzie są zdjecia ciri?? gdzieś je widziała i nie moge znaleźć... było takie jak ona sama stoi ...

Posted

O, nie ma Ciri w pierwszym poście? Musze poprosić Magdę, aby wstawiła.
Albo może Potter wyśle fotki tym ludziom, albo do Ciebie Od-Nowa.

Posted

znalazłam już zdjecia Ciri w wątku kieleckim dla "dużych". przesłałam jej. zobaczymy co powie;)

hihi są osaczeni 2 szczeniaki w tym samym wieku i chłopiec i dziewczynka... mogą się wymigać że wola czarnego!! macie czarnego i może jeszcze łaciatego...
w każdym razie szczeniaki do góry!!

Posted

Słuchajcie, jak tak dalej pójdzie, to zabraknie nam szczeniaków....ha, ha, oczywiście żartuję.
Dzwonię do p.Ani,żeby jej powiedzieć,że mam dom w Krakowie dla Bobika, beżowego szczeniaczka, bo ta dziewczyna sie zdecydowała, a p.Ania mówi,że Bobika własnie dzisiaj wydała do bardzo miłych ludzi w Kielcach.:lol:
Nie wiedziała o tym, że jest juz ktoś chętny.
Czyli musze zaproponowac teraz tej dziewczynie z Krakowa jakiegoś innego szczeniaczka.
Od-Nowa, czyli może zaczekam az ci ludzie z Łodzi sie określą co do Cirki, bo gdyby jej nie chceli, to może ją bym pokazała.
A jak nie, to te sunieczki z Marzysza.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...