Jump to content
Dogomania

Szczenięta z Kielc - proszą o domy. NOWE - PILNIE DT! - str. 1

Recommended Posts

Posted

Słodka jest a nie brzydka :) Ja mam tu 2 chętnych na Maszę tfu tfu więc jakby co to będę "przegranemu" podstawiać albo Pigwunię albo Jagódkę...

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gem napisał(a):
Tamina zamieszkała dziś w Siemianowicach Śląskich :) U nas została jeszcze jedna szczeniorka - Nala.

Takie posty lubię czytać :multi:

Posted

[quote name='Ulka18']Czy Pigwunia jest na allegro? Jesli nie, to moze dodam ja do mojej aukcji :roll: Doradzcie prosze :modla: Aukcje obejrzalo juz ponad 5600 osob.
http://www.allegro.pl/item162396695_malenkie_szczeniaczki_i_ich_mamy_szukaja_domow.html

Pigwa to też "szczeniaki Newy".
Są jej zdjęcia na aukcji, ale nieaktualne.
Może mogłabyś usunąć tamte zdjęcia (bo rodzeństwo Pigwy i Jagódki już w domach), a wstawić te aktualne zdjęcia obu suń?

Posted

Niestety, znowu nie mam dobrych wiadomości.
Przedwczoraj Modena miała taki leciutki atak nerwowy.:placz: A przeciez jest okazem zdrowia, wulkanem energii:shake: .
I znowu kolejna wizyta u weta, dostała sterydy i osłonowo znowu antybiotyk, ma brac przez dwa tygodnie.
Nie powtórzyło sie to więcej i jest dalej w doskonałej formie. Ale trzeba ją cały czas obserwowac.
A znajoma, która przechowuje Jagódkę zauważyła ,ze w czasie snu drży jej łapka.:shake:
Nie wiem, może już jesteśmy przewrażliwione...
W każdym bądź razie musimy się wstrzymać z wydawaniem tych czterech szczeniaków, czyli Modeny, Jagódki i dwóch córeczek Misi.

Natomiast Pigwa była cały czas w innym miejscu i nie miała z tamtymi kontaktu. Również Pegi, czyli 5-miesięczna sunieczka bez oczka u mnie w pracy jest do wydania, jest juz dawno zaszczepiona. Czyli je mozna spokojnie adoptować.
Na domek czeka również ostatni szczeniaczek u Gema, czyli Nala.

Wszystkie szczeniaki i również dorosłe psiaki będziemy teraz szczepić, nie ma wyjścia i po prostu czekać na efekty.

Wczoraj miałam dwa telefony od znajomych o wyrzuconych psiakach. Na Sitkówce wilczkowaty szczeniak, bardzo wychudzony, ok.5-6 mies. /będzie średni/.Znajoma wzięła go do firmy i do niedzieli może go tam przetrzymać.
A w Cedzynie, przy hotelu wyrzcono ON-kowatą sunieczkę, chyba ok. 3mies. ,będzie dużą sunią i maleńkego pieska w tragicznym stanie.:mad:

Psiaczek jest szkielecikiem , prawie wogóle bez sierści. Dziewczyna wezwała weta, została odpchlony, odrobaczony i ma zalecone kąpiele.
Ale jak to robić. Ta dziewczyna wykąpała go raz i przetrzymała w cieple, ale później musiała go dać do budy.
Zresztą te psiaki w hotelu nie mogą długo zostać, kierownictwo nie wyraża zgody.
Dlatego poszukujemy dla tego bidulka jakiegoś domu tymczasowego, gdzie mógłby dojść do siebie!!!

My przez ta wirusówkę nie możemy go zabrać do siebie. Ta dziewczyma ma w maleńkim mieszkaniu juz dwa przygarnięte psy.

Natomiast ta ta ON-kowata sunieczka jest w dobrej kondycji i może iść do adopcji.
Dorothy, może ona właśnie? Albo ten wilczkowaty na razie chudzielec?

Będę miała ich zdjęcia.

Posted

mag.da napisał(a):
Pigwa to też "szczeniaki Newy".
Są jej zdjęcia na aukcji, ale nieaktualne.
Może mogłabyś usunąć tamte zdjęcia (bo rodzeństwo Pigwy i Jagódki już w domach), a wstawić te aktualne zdjęcia obu suń?

Magda, ja sie nie orientuje w tych imionach, bo najpierw sa szczeniaczki, potem padaja imiona, nie bardzo mam na 100% pewnosc o wlasciwym polaczeniu. Zmienie wieczorem aukcje i dodam nowe zdjecia.

Posted

erka napisał(a):
A znajoma, która przechowuje Jagódkę zauważyła ,ze w czasie snu drży jej łapka.:shake: .

Moze to nic takiego - moje oba psy w czasie snu maja drgawki, rzucaja, sie warcza, stekaja, ciamkaja, szczekaja, popiskuja i to zupelnie normalne reakcje jak pies jest gleboko uspiony.

Takze glowa do góry - trzymam kciuki, zeby to nie bylo nic powaznego

Posted

Gem napisał(a):
Tamina zamieszkała dziś w Siemianowicach Śląskich :) U nas została jeszcze jedna szczeniorka - Nala.

no to całkiem po sąsiedzku z córką Misi Rezą, która zamieszkała w Katowicach:lol:

Kieleckie psiaki robią furorę na Śląsku:evil_lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Magda, ja sie nie orientuje w tych imionach, bo najpierw sa szczeniaczki, potem padaja imiona, nie bardzo mam na 100% pewnosc o wlasciwym polaczeniu. Zmienie wieczorem aukcje i dodam nowe zdjecia.

No, można się pogubić :cool3:

Jagódka i Pigwa to siostry, ich zdjęcia powinny być pod tym opisem, który zaczyna się: "I kolejne szczeniaczki, które mają ok. 3,5 mies. ...."

Poza tym na aukcji wszystko jest dobrze opisane. :lol:

Posted

Chociaż jedna dobra wiadomość.:lol: Dzwoniła znajoma, która adoptowała jedna z córeczek Newy, Pegi 2 . Ona tez chorowała i była leczona, ale wszystko jest ok i w sobote idzie z sunia do szczepienia.
Sunieczka ma teraz na imie Mania i jest podobno fantastyczna. Sygnalizuje chęć wyjścia na siusiu, jest wogóle bardzo rozumna i posłuszna, chociaz niesamowita rozrabiaka. Bardzo ja kochają .

Posted

stupid-girl napisał(a):
Moze to nic takiego - moje oba psy w czasie snu maja drgawki, rzucaja, sie warcza, stekaja, ciamkaja, szczekaja, popiskuja i to zupelnie normalne reakcje jak pies jest gleboko uspiony.

Takze glowa do góry - trzymam kciuki, zeby to nie bylo nic powaznego

Ja tez mysle ,ze to nic powaznego z trzesaca sie lapka.
.Ferusiowi bardzo czesto sie sni,ze biega(ja to tak interpretuje) i wtedy lapka potrzasa.Jak zaczyna popiskiwac,to go wybudzam ze snu;)

Posted

Oj, Erka znowu złe wieści :( Co jakieś bidy ubędą to znów nowe... Jak będziesz miała zdjęcia to ja im pozakładam wątki - tak zawsze łatwiej niż jak siędzą tu w ogólnym.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...