DORA1020 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Jolanta08 napisał(a):Czy już coś wiadomo o suni ? Na razie nic nie wiadomo,nie wiem kiedy tam pojada,za duzo tych problemow,trzeba natychmiast ster. sunie z terminala i kolejne 2 szczeniaki wyrzucone:-( moze uda im sie w tym tygoniu pojechac,najgorzej jest z patologia,latwiej pomoc bezdomnemu psiakowi,niz w rodzinie patologicznej:shake: Quote
DORA1020 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Jolanta08']Czy już coś wiadomo o suni ?[/QUOTE] Teraz juz tak. Sasiadka tych ludzi zadzwonila i powiedziala,ze teraz w tej ciemniej i zimnej komorce zamkneli malutka sunie,ktora do tej pory trzymali w domu. Pojechala tam z policja Krystyna,suczki zostaly odebrane.Ta,ktorej zdjecie jest rowniez. Ta malutka sunia jest okropnie zarobaczona,robaki z tylka wylaza,okropnosc.Podadza jej dzisiaj tabletke od robali,ale nie wiem czy pomoze.Sunia miala rowniez zlamana lapke,ktora niestety zrosla sie i sunia kuleje.Sunie sa zaglodzone ,bardzo lgna do ludzi.Ta mala wskoczyla Jurkowi na rece /opiekun psiakow na tymczasie/ i juz nie chciala zejsc,na rekach ja przyniosl. Sunie zostaly zabrane na tymczas. BARDZO PROSZE O POMOC potrzebne sa deklaracje,koszt pobytu jednego psiaka 150+karma ja nie moge ich zabrac bez deklaracji,mam dlugi psiakow bez deklaracji jeszcze za grudzien. Fantow na bazarki juz nie mam,sprzedalam z domu wszystko co bylo do sprzedania..... Bardzo prosze-pomozcie tym suniom. Na koncie mam 70zl to byly wplaty jak zostal zalozony watek i te pieniazki mam,ale potrzeby sa wieksze. Quote
Nadziejka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 :-(:-(:-(:-(:shake::shake::shake::shake::placz::placz::placz: matko ziemioooooooooo normalnie serce wyje ..............Doruniu jak dobrze ze te biedaki maja was , tam w tych koszmatnych domach swoich ... zaraz wyczynie jaki bazarus , tylko aparetu niemam , bo gebels zabral ..................:-(:-(:-(polamana ..ech .....Dorus kochana ile zabraliscie serduniek psich z obozu zaglady? [FONT=Franklin Gothic Medium] ta sunienka polamana zarobaczona?:shake::shake::shake::-(:-(:-([/FONT] Quote
DORA1020 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Nie ta Ewuniu,druga miala zlamana lapke,ale sie zrosla,jak biedactwo musialo cierpiec jak chodzila ze zlamana lapka:-( sunie dwie zostaly zabrane...nie ma tam juz wiecej...a sasiadka bedzie czuwala czy nie sprowadza nastepnych... zdjecia zrobione juz na tymczasie wysle pozniej dianie i ja poprosze,zebvy wstawila na watek ta sunia byla juz w tej komorce gdzie chcieli zaglodzic tego psiaka,co adoptowal go kierownik schronu czekal by ja taki sam los:shake: Quote
Jolanta08 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 No to czekam na zdjęcia i napiszcie coś więcej o suniach.Koniecznie trzeba porozsyłać wątek Quote
funia Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Ja już wiem o nich od Krystyny .Tez pomogę .Dam fanty i Handzia zrobi ogłoszenia . KUpie im na robaki porzadny lek . Quote
diana79 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 jak dobrze że już nie są w rękach oprawców... Quote
Jolanta08 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Sunia powinna mieć na początek jakieś imię.Ja jestem lewa w bazarkach ale może któraś z cioteczek zrobiłaby bazarek w którym możnaby zostać chrzestną matką/ojcem dla naszej suni ? A może ma już jakieś imię ? Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 sunia wywalona z ciepłego domu na mroź ze źle zrośniętą łapką :( druga sunia z budy Quote
DORA1020 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ta kudlata sunia to Muszka a to malenstwo ze zrosnieta lapka nie ma imienia oni ta sunie kopali,tak mowila sasiadka i napewno wtedy zlamali jaj lapke sunia ma rowniez obciety ogonek,albo jej obcieli,albo przytrzasneli drzwiami Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 czyli Muszka ma ok roku a ta ze złamaną łapką ok 5 miesięcy tak? Quote
Jolanta08 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ojej to młodziutkie sunie,mam nadzieję że Muszka jest zdrowa ? ale co z tym maleństwem z tą łapką ? Przydałoby się badanie weta Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 mam fotki tej malutkiej jutro wstawię może ktoś napisać tekst do ogłoszeń? Quote
diana79 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 5 miesięczna malizna czy ona mieszka w Dt w budzie czy w domu? Quote
__Lara Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 (edited) diana79 napisał(a):mam fotki tej malutkiej jutro wstawię może ktoś napisać tekst do ogłoszeń? Zaraz napiszę. Porozsyłam wątek z prośbą o deklaracje. Ile bólu musi się kryć w tych psich oczach ciężko zgadnąć. Chęć przeżycia była na tyle silna, że nie powstrzymali go nawet oprawcy, którzy zaciągnęli go do ciemnej piwnicy i zamknęli. Wpadające światło wlało w psie serce iskierkę nadziei i psiak resztką sił wygramolił się z ciemności. Niedopatrzenie ciemnych typów sprawiło, że drzwi się otworzyły i psina się wyczołgała. To jednak nie ukróciło ich zamysłów. Sprawili sobie kolejną sunię, którą przywiązali łańcuchem do budy. Miała służyć jak maszynka do rodzenia. Zapchlona, zarobaczona, uratowana przez ludzi dobrej woli. Obydwie sunie proszą dziś o niewielki grosz, który zapewni im bramy do domu tymczasowego. Tam wyliżą się, ogrzeją swoje futerka ludzką miłością, której nigdy nie zaznały. Docelowo szukają domków stałych. Chętnych prosimy o kontakt: ........................................... .......................................... ........................................... Edited February 1, 2012 by __Lara Quote
phase Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Angi napisał(a):jedynie co to mogę podnosic :( . Ja także i może jak jeszcze dam radę to i ogłoszenia zrobić mogę. Quote
Owieczka Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Zapisuje narazie :( Nie moge teraz pomóc finansowo :( Moze uda mi się jakiś bazarek zrobić na te bidulki :( Quote
diana79 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Lara dziękuję bardzo za tekst :) i dziękuję wszystkim za obecność na wątku :) Quote
__Lara Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Dzięki, że jesteście :) Idę rozsyłać dalej ;) Quote
Patmol Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 banerek by się przydał -umie ktoś zrobić? Quote
karolina175 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 O cholercia :( Moge narazie jednorazowo wplacic 50zl ale dopiero po 10.02 niestety :( Quote
Recommended Posts